Pro rock club Johnny

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#101 Re: Pro rock club Johnny

Post by -LIBERO- »

I kako ce sada promijeniti ime?

Ima Jhoni pravo..sve te slike ,naslovi pjesama po zidovima i sva ta prica..a onda lagano i opusteno 3.50 KM tocena piva razblazena sa vodom.

Pa hajd' da explatisu ime nekog drugog pjevaca,neke druge grupe...ali ime covjeka koji je u svim svojim shvatanjima i idejama protiv toga...smijesno.

To ti je ko majice Che Guevare koje se prodaju na pivskim festivalima ili velikim trznim centrima. :lol:
Last edited by -LIBERO- on 05/02/2012 16:03, edited 1 time in total.
zambaklija

#102 Re: Pro rock club Johnny

Post by zambaklija »

karanana wrote:bjezi jebo vas ovo. kakve je samo pichetine u atilli bilo.....

kad samo prodjes pored ulaza mirise ko ribarnica na trznici.

:thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: nepoznajem taj lokal al' špruh ti je gromada :D :D :D :D
zambaklija

#103 Re: Pro rock club Johnny

Post by zambaklija »

predomisliJo sam se :D :run:
Agnese

#104 Re: Pro rock club Johnny

Post by Agnese »

Cijena pive me ne cudi i u Ghettu su cijene bile gospodske
Melanholik

#105 Re: Pro rock club Johnny

Post by Melanholik »

zambaklija wrote:predomisliJo sam se :D :run:
:lol: uzalud ti to sad, već smo vidjeli šta si izjavio!! :mrgreen:
zambaklija

#106 Re: Pro rock club Johnny

Post by zambaklija »

Melanholik wrote:
zambaklija wrote:predomisliJo sam se :D :run:
:lol: uzalud ti to sad, već smo vidjeli šta si izjavio!! :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: e jebga sad niš od pive uz samira i blavurse :D
Sezam

#107 Re: Pro rock club Johnny

Post by Sezam »

dje nestade tema odjebi dzoni? :D
Melanholik

#108 Re: Pro rock club Johnny

Post by Melanholik »

Sezam wrote:dje nestade tema odjebi dzoni? :D
tema je otišla tamo gdje joj je i mjesto. :mrgreen:
hana_montana

#109 Re: Pro rock club Johnny

Post by hana_montana »

Melanholik wrote:
Sezam wrote:dje nestade tema odjebi dzoni? :D
tema je otišla tamo gdje joj je i mjesto. :mrgreen:
:lol:

e taman tako :thumbup: :music2:
agnostic_front

#110 Re: Pro rock club Johnny

Post by agnostic_front »

-LIBERO- wrote:I kako ce sada promijeniti ime?

Ima Jhoni pravo..sve te slike ,naslovi pjesama po zidovima i sva ta prica..a onda lagano i opusteno 3.50 KM tocena piva razblazena sa vodom.

Pa hajd' da explatisu ime nekog drugog pjevaca,neke druge grupe...ali ime covjeka koji je u svim svojim shvatanjima i idejama protiv toga...smijesno.

To ti je ko majice Che Guevare koje se prodaju na pivskim festivalima ili velikim trznim centrima. :lol:
mala digresija...to je kao da prodaju majicu će gevare bilo gdje :)

i hajde šta sere đoni, a i mi s njim. šta neko napravio kafanu i stavio par njegovih slika. i zove se đoni. pa možda se misli na đoni depa, šta...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#111 Re: Pro rock club Johnny

Post by -LIBERO- »

Postujem Johnnija ,ali nisam bas nesto lud za njim,kao sto neki pojedinci jesu :D
Al' realno gledajuci ,nije samo ime tog kluba u pitanju...obljepljen je slikama njegovim, citatima iz pjesama..bendovi u njemu sviraju njegovu muziku...samo ime mu daje brand koji Johoni ima itd itd.

Pusti ti nas i nase "rezonovanje", ali onako objektivno nevezano za simpatije prema ovome ili onome, zamisli da se bilo gdje u zapadnoj Evropi otvori neki rock klub koji nosi ime nekog muzicara, grupe..da je cijeli klub obljepljen njihovim slikama,da su refreni iz pjesama po zidovima itd. itd. zar neko misli da bi se to moglo provuci tek tako..hajd' sta ima veze :D
Visoki napon

#112 Re: Pro rock club Johnny

Post by Visoki napon »

Piva je fakat razblazena :x a svirka Blavorsa odron.Mislim caveri Majkl Dzeksona i slicno :? .Trazili smo vise Azre ali pjevac kaze- ima novih u bendu,mladji su pa ne znaju pjesme ????? Vec ako je 'u cast' Dzonija onda je i svirka trebala biti prilagodjena.
Mjesto kao mjesto je ok a i raja se cini fina.Valjda ce biti bolje ubuduce :)
karanana

#113 Re: Pro rock club Johnny

Post by karanana »

eto, to se isfuralo. pankerska posla.
mozemo li sada dobiti atilu nazad?
nihil_

#114 Re: Pro rock club Johnny

Post by nihil_ »

agnostic_front wrote:

i hajde šta sere đoni, a i mi s njim. šta neko napravio kafanu i stavio par njegovih slika. i zove se đoni. pa možda se misli na đoni depa, šta...
:lol: :lol: :lol: :lol:
Sigurno misle na depa pored onolikih slika stulica :lol: :lol: :lol:
mrtva kokoš

#115 Re: Pro rock club Johnny

Post by mrtva kokoš »

ja sam cuo da ce i oni koji budu zateceni u dzoniju bez njegovog pristanka biti gonjeni, pa vi vidite :mrgreen:
Melanholik

#116 Re: Pro rock club Johnny

Post by Melanholik »

nihil_ wrote:
agnostic_front wrote:

sad kad počne Dep da ih ganja... :lol: :sax:
Dr. Octagon

#117 Re: Pro rock club Johnny

Post by Dr. Octagon »

-LIBERO- wrote:Postujem Johnnija ,ali nisam bas nesto lud za njim,kao sto neki pojedinci jesu :D
Al' realno gledajuci ,nije samo ime tog kluba u pitanju...obljepljen je slikama njegovim, citatima iz pjesama..bendovi u njemu sviraju njegovu muziku...samo ime mu daje brand koji Johoni ima itd itd.

Pusti ti nas i nase "rezonovanje", ali onako objektivno nevezano za simpatije prema ovome ili onome, zamisli da se bilo gdje u zapadnoj Evropi otvori neki rock klub koji nosi ime nekog muzicara, grupe..da je cijeli klub obljepljen njihovim slikama,da su refreni iz pjesama po zidovima itd. itd. zar neko misli da bi se to moglo provuci tek tako..hajd' sta ima veze :D
Upravo tako.Na zapadu zvijezde ustvari i otvaraju svoje kafane-restorane.Prvo od svog imena naprave komercijalni brend i onda na konto toga idu na komercijalizaciju brenda.Većinom su tu timovi ekonomista koji ih zastupaju zaslužni za to da se prave najrazličitije gluposti od lutki,parfema,reality-ja i ostalih stvari.Ovdje se radi o tome da ljudi čak nisu ni pokušali kontaktirati glavnog lika svoje priče.Što je strašno,nisu samo autorska prava u pitanju.Pa čovjek je živ i zdrav,nije mrtvi revolucionar,vidjeo na internetu da se u Sarajevu otvara kafana sa njegovim imenom,posvećena njemu,nit ga ko zove,niti ga pita,niti mu nudi pare.Pa Dino Merlin kad vidi svoj piratski cd kod nekog u ruci,zove inspekcije,drobi u Dnevniku o autorskim pravima,organizuje akcije SIPE sa zaplijenama.Ovo nije nikakav hommage,ovo je samo lopovski pokušaj uzimanja para preko tuđe grbače.Ako su platili oglas u Sarajevo-x u i ostalim medijima da su oni neki istjerivači narodnjaka,to je super,podržavam taj oblik katarze,ali umjesto romboidnih glava ,došli su plagijatori koji se kite tuđim perjem i primarni cilj su pare,ali urbano,samo urbano.
karanana

#118 Re: Pro rock club Johnny

Post by karanana »

a ko je pito jovanku ili svetlanu smije li se kafana tito otvoriti?

kazem ja vama, za par mjeseci se ponovo vraca atila.
ljiljan89

#119 Re: Pro rock club Johnny

Post by ljiljan89 »

.
agnostic_front

#120 Re: Pro rock club Johnny

Post by agnostic_front »

nihil_ wrote:
agnostic_front wrote: i hajde šta sere đoni, a i mi s njim. šta neko napravio kafanu i stavio par njegovih slika. i zove se đoni. pa možda se misli na đoni depa, šta...
:D :D :D

pa i đoni dep je roker, kad je sviro sa partibrejkerima i đimom đarmušom u beogradu. pa zato i ono pro rok klub đoni (dep) :D

i nek metnu koju depovu sliku i eto ti, da se ne brine za autorska prava.
BolanBolan
Location: "Get the fuck out of London, you dumb fucks. Get to Bruges."

#121 Re: Pro rock club Johnny

Post by BolanBolan »

karanana wrote:a ko je pito jovanku ili svetlanu smije li se kafana tito otvoriti?

Cafe Tito ima dozvolu unuke Titine, koja je zaštitla njegovo ime... bilo nekad negdje na TVu.
Last edited by BolanBolan on 06/02/2012 13:31, edited 1 time in total.
Dr. Octagon

#122 Re: Pro rock club Johnny

Post by Dr. Octagon »

karanana wrote:a ko je pito jovanku ili svetlanu smije li se kafana tito otvoriti?

Bilo je o tim stvarima dosta govora i polemike.Neko od Titovih nasljednika je pokušavao da zaštiti ime,ne znam dokle su uspjeli u tome ali se ovdje radi o čovjeku koji je živ i koji je svoje mišljenje o ovome rekao.Tebi nebi smetalo,da radiš od 8 do 16 negdje za platu a da neko negdje pravi pare isključivo na tvoj račun?Njegov način života i njegova furka su njegove stvari.Ostao je dosljedan sebi i za to mu skidam kapu do poda.Mogao je on kao i Bregović da pravi nekakve povratničke turneje i da napuni Beogradsku Arenu 17 puta,Zetru 15 i Zagebačku 26 puta .Da ne govorim o jedno 250 gradova u ex-Yu i da gurne prst u uho i opet u ilegalu ali sa sedmocifrenim kontom.Hvala mu na pjesmama uz koje sam odrastao,i hvala mu što je otišao kad je trebalo-onda kad je bio najbolji.Sa tim potezom je napravio sebe besmrtnim,a da nije morao overovati od heroina ili oduzeti sebi život.Ja sam svakako za bilo kakav hommage Johny-ju Štuliću,poslije smrti on sigurno zaslužuje neki spomenik,ali se valjda i on bar dok je živ treba pitati nešto.
BolanBolan
Location: "Get the fuck out of London, you dumb fucks. Get to Bruges."

#123 Re: Pro rock club Johnny

Post by BolanBolan »

Što se tiče Johnny cluba, ne znam fakat, čitajući u Slobodnoj Bosni shvatio sam da je u prom planu bila ideja da se organizuju stalno neke svirke bendova sa prostora bivše Juge, možda i ponekog "zalutalog benda" sa drugih prostora, te da nije bilo toliko bitno da li će biti Morrison, Lennon ili Johnny... Eh, ako su već to htjeli tako nešto, zašto nisu nazvali npr. YuRock cafe, uostalom imali bi i više materijala što se tiče slika, natpisa itd.; a tu bi se svakako našao i Džoni sa svojim bendom.
breuer

#124 Re: Pro rock club Johnny

Post by breuer »

a je ko pitao 'Biča božjeg' Atilu, da li se smije otvoriti barbarsko mjesto sa njegovim imenom?

mislim njemu vjerovatno ne bi ni smetalo :D
moa

#125 Re: Pro rock club Johnny

Post by moa »

A gdje je ta atila ovaj Johnny? Treba klub EKVa otvorit to je bolja fora a i drazi su mi :)
Post Reply