Tableti (notebooks) - All About
Moderator: Benq
-
BJB
#101 Re: Tableti (notebooks) - All About
Koje su mane iPad-a 3?
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#102 Re: Tableti (notebooks) - All About
Cijena, dizajn, baterija, grijanje, itd, itdBJB wrote:Koje su mane iPad-a 3?
Jedina pozitivna stvar je taj retina ekran al ni on nije bas savrsen....
-
iSwagga
#103 Re: Tableti (notebooks) - All About
Ni cijena, ni dizajn, ni grijanje a Boga mi ni baterija nisu mane..corolla02 wrote:Cijena, dizajn, baterija, grijanje, itd, itdBJB wrote:Koje su mane iPad-a 3?
Cijena je prilagodjena trzistu (govorim za zapadne zemlje) ja u usa kupio 499$ (jel to skupo)
Dizajn najljepsi na trzistu
Grijanje - hajka napravljana .. testirano da se manje grije od bilo kojeg drugog android tableta
Baterija - 10 sati koristenja je losa baterija?? ubij se burazeru..
ako mrzis apple budi onda realan.. ja nisam fanboy ali realnost is a bitch
- LeonardoAC
#104 Re: Tableti (notebooks) - All About
je li imas mozda ovaj uređaj ?corolla02 wrote:Instead biraj ipad2LeonardoAC wrote:Ima li neko mozda ovaj Eee Pad Transformer Prime TF201 ?
Dvoumim se između ovog i Ipad 3.
U pitanju je Quad Core procesor i Android sistem, i plus ova tastatura - zbog toga mi je ovo izbor... ali bi volio da cujem misljenja ako neko ima vec.
- Dr.Mr.Fr.
#105 Re: Tableti (notebooks) - All About
LeonardoAC wrote:je li imas mozda ovaj uređaj ?corolla02 wrote:Instead biraj ipad2LeonardoAC wrote:Ima li neko mozda ovaj Eee Pad Transformer Prime TF201 ?
U pitanju je Quad Core procesor i Android sistem, i plus ova tastatura - zbog toga mi je ovo izbor... ali bi volio da cujem misljenja ako neko ima vec.
Evo brate mili sve ti piše, a možeš i na trafici kupiti pa procitati
http://info.ba/tekstovi2_tekst.aspx?tid=75
- LeonardoAC
#106 Re: Tableti (notebooks) - All About
Munja siDr.Mr.Fr. wrote:LeonardoAC wrote:
Evo brate mili sve ti piše, a možeš i na trafici kupiti pa procitati![]()
http://info.ba/tekstovi2_tekst.aspx?tid=75
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#107 Re: Tableti (notebooks) - All About
Ne, ne i neiSwagga wrote:Ni cijena, ni dizajn, ni grijanje a Boga mi ni baterija nisu mane..corolla02 wrote:Cijena, dizajn, baterija, grijanje, itd, itdBJB wrote:Koje su mane iPad-a 3?
Cijena je prilagodjena trzistu (govorim za zapadne zemlje) ja u usa kupio 499$ (jel to skupo)
Dizajn najljepsi na trzistu
Grijanje - hajka napravljana .. testirano da se manje grije od bilo kojeg drugog android tableta
Baterija - 10 sati koristenja je losa baterija?? ubij se burazeru..
ako mrzis apple budi onda realan.. ja nisam fanboy ali realnost is a bitch
Licno sam bio zagrijan za ovaj novi, medjutim kad su htjeli prodati staro pod novo, zadovoljio sam se kupovinom ipad2 polovnog jer je i sad bolji deal od novog, a koji se uopste i ne razlikuje od novog
- corolla02
#108 Re: Tableti (notebooks) - All About
Pazi ovaj je odlican ali istovremeno nije nista bolji od samsunga 10 ili ipada2. Sto se tice tastature oba ova gore pomenuta uredjaja takodjer dolaze opcijalno sa tastaturom.LeonardoAC wrote:je li imas mozda ovaj uređaj ?corolla02 wrote:Instead biraj ipad2LeonardoAC wrote:Ima li neko mozda ovaj Eee Pad Transformer Prime TF201 ?
-
iSwagga
#109 Re: Tableti (notebooks) - All About
Ako bas zelis nesto sa 'tastaturom' pogledaj ovo..
http://www.index.hr/black/clanak/novo-i ... 10631.aspx
http://www.index.hr/black/clanak/novo-i ... 10631.aspx
- amidzazeher
#110 Re: Tableti (notebooks) - All About
Pa kud ces bolji argument za prodaju jednog tableta od njegovog ekrana!?corolla02 wrote: Ne, ne i neupravo ovo sto sam vec gore. Sad kad ce oni to napraviti treba sacekati. Ekran je prvi selling point ovog uredjaja ali mu boje nisu ko kod starog. Zasto? Pa upravo radi dizajna koji je stari i sve komponente su mu iste pa sad imaju problema. Dakle, na racun stare slave, citaj ipad2, oni bi da zive i u buduce. Takodjer, za punjenje baterije sad treba gotovo cijela noc, sto nije slucaj bio sa dvicom.
Licno sam bio zagrijan za ovaj novi, medjutim kad su htjeli prodati staro pod novo, zadovoljio sam se kupovinom ipad2 polovnog jer je i sad bolji deal od novog, a koji se uopste i ne razlikuje od novog
A i nije samo to razlika izmedju novog i iPad2 pogledaj malo bolje
Stavljati Apple i dizajn u negativan kontekst je smijesno, to smo vec odavno sazvakali, ali eto radi teme da vidim sta su to trebali promijeniti u dizajnu da bi ti bio zadovoljan? Mozda dodati fizicku tastaturu pa ga preklapati
Po meni jedino sto su zajebali je stvar sa 4G tehnikom sto su je izgleda prilagodili samo za USA ali opet nisu kurve pa sute nego eno vracaju pare ljudima po Australiji ..... ko nije zadovoljan!
-
iSwagga
#111 Re: Tableti (notebooks) - All About
@corolla02
1. pregrijavanje - http://www.pcworld.com/article/252504/n ... #tk.hp_ess
2. baterija - http://www.ibtimes.com/articles/320754/ ... sponse.htm
3. dizajn - sto rece @amidzazeher ne budi smjesan o dizajnu apple-u ne mozes nista zamjeriti, ama bas nista..
4. retina display no. 1 selling point.. pa naravno jesi li vidio uzivo kakav je? svaki proizvod ima neki 'selling point'
5. cijena - to sto kod nas debili precjenjuju sve ne znaci da je stvarna cijena.. zato nista i ne kupujem kod nas.. sve direktrno iz apple store-a (ponavljam, cijena 499$ za osnovni model kao sto i sam znas, u cemu je problem?)
6. idemo dalje
3. dizajn - sto rece @amidzazeher ne budi smjesan o dizajnu apple-u ne mozes nista zamjeriti, ama bas nista..
4. retina display no. 1 selling point.. pa naravno jesi li vidio uzivo kakav je? svaki proizvod ima neki 'selling point'
5. cijena - to sto kod nas debili precjenjuju sve ne znaci da je stvarna cijena.. zato nista i ne kupujem kod nas.. sve direktrno iz apple store-a (ponavljam, cijena 499$ za osnovni model kao sto i sam znas, u cemu je problem?)
6. idemo dalje
- corolla02
#112 Re: Tableti (notebooks) - All About
Ovako, ugasi i jedan i drugi, sa crnim ekranima i stavi ih jedan pored drugog; dovedi znalce pa neka odrede koji je kojiamidzazeher wrote:Pa kud ces bolji argument za prodaju jednog tableta od njegovog ekrana!?corolla02 wrote: Ne, ne i neupravo ovo sto sam vec gore. Sad kad ce oni to napraviti treba sacekati. Ekran je prvi selling point ovog uredjaja ali mu boje nisu ko kod starog. Zasto? Pa upravo radi dizajna koji je stari i sve komponente su mu iste pa sad imaju problema. Dakle, na racun stare slave, citaj ipad2, oni bi da zive i u buduce. Takodjer, za punjenje baterije sad treba gotovo cijela noc, sto nije slucaj bio sa dvicom.
Licno sam bio zagrijan za ovaj novi, medjutim kad su htjeli prodati staro pod novo, zadovoljio sam se kupovinom ipad2 polovnog jer je i sad bolji deal od novog, a koji se uopste i ne razlikuje od novog![]()
A i nije samo to razlika izmedju novog i iPad2 pogledaj malo bolje![]()
Stavljati Apple i dizajn u negativan kontekst je smijesno, to smo vec odavno sazvakali, ali eto radi teme da vidim sta su to trebali promijeniti u dizajnu da bi ti bio zadovoljan? Mozda dodati fizicku tastaturu pa ga preklapati
Upravo zbog tog, kako ga s pravom jos mogu nazivati novim........... zato jer to prodavac tako kaze
- corolla02
#113 Re: Tableti (notebooks) - All About
Ma necemo se gonjati na klixuiSwagga wrote:@corolla02
6. idemo dalje
- Dr.Mr.Fr.
#114 Re: Tableti (notebooks) - All About
svi su tableti tabletici samo je iPad 2 tabletina

- fosil
#115 Tableti (notebooks) - All About
Haj odlucite se vise, sta da uzm 2 ili 3? 
-
nino90
#116 Re: Tableti (notebooks) - All About
ako ti razlika u cijeni nije problem onda ovaj novi, odnosno 3
-
stidljiv
#117 Re: Tableti (notebooks) - All About
Ma uzmi kakav Android tablet 
- Dr.Mr.Fr.
#118 Re: Tableti (notebooks) - All About
fosil wrote:Haj odlucite se vise, sta da uzm 2 ili 3?
kada kupuješ opremu uvjek kupuješ najbolju mogucu za pare koje imaš...jer za koji mjesec ce opeti biti stara...
ako ti je prvi tablet izmu iPad 2 i biti ces zadovoljan, a ako ti nije žao 100 dolara uzmi 3-jku ko gospodin
-
kojeime
#119 Re: Tableti (notebooks) - All About
Kljucni problem. Jer, ako ce i iPad postati za koji mjesec star, isplati li se placati njegovu cijenu, ili se vise isplati kupiti nesto jeftinije?Dr.Mr.Fr. wrote:fosil wrote:Haj odlucite se vise, sta da uzm 2 ili 3?
kada kupuješ opremu uvjek kupuješ najbolju mogucu za pare koje imaš...jer za koji mjesec ce opeti biti stara...
ako ti je prvi tablet izmu iPad 2 i biti ces zadovoljan, a ako ti nije žao 100 dolara uzmi 3-jku ko gospodin
Ovi tableti sa tastaturom: Zar se ne isplati vise onda u startu kupiti neki netbook ili ultrabook (doduse jos su skupi) umjesto tih tableta sa tastaturom. Jer tablet sa tastaturom u stvari i jeste tada netbook, samo sto gubis touchscreen, a dobijas veci prostor za podatke, koristenje misa kada treba, USB prikljucke, pravi OS i koristenje pravih racunarskih aplikacija, mogucnost prikljucivanja eksternog DVD, CD ili HDD uredjaja ako treba, itd...
- shiljak
#120 Re: Tableti (notebooks) - All About
Kada kupujes racunar/tablet/mobitel nemoj nikad kupti sto je tek izaslo i najbolje sto ima jer su to napuhane cijene i to ce spasti u roku od par mjeseci.. Recimo mobitel od 1000KM kad izadje novi model cijena bude 1000KM a ovom starom padne za 200-300KM 
- amidzazeher
#121 Re: Tableti (notebooks) - All About
Sreca pa postoji Apple inace bi nam ovakvi pravili "revolucionarne" proizvode jebote!!
Vise na linku

The SE-218BB may not have the most exciting name in the world, but it is something that Samsung hopes will be able to revolutionize the market for tablets and ultrabooks.
Vise na linku
- vukojebina
#122 Re: Tableti (notebooks) - All About
ima li ko iskustva sa ovim sony tabletima...hocu za poklon da uzmem jednoj osobi, pa bi bilo ako je neko imo neko iskustvo...
-
didgeridoo
#123 Re: Tableti (notebooks) - All About
najbolja opcija za navigaciju za 7" android tab?
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#124 Re: Tableti (notebooks) - All About
Microsoft ulazi na tržište tableta. Čini se kao vrhunski proizvod. Bolji od iPada, definitivno.
- Dr.Mr.Fr.
#125 Re: Tableti (notebooks) - All About
Entropio wrote:
Microsoft ulazi na tržište tableta. Čini se kao vrhunski proizvod. Bolji od iPada, definitivno.
Pa kada su sve iskopirali sa iPada možda mu se i približe...ali nešto ne vjerujem