Premium brendovi:
-Jaguar
-Mercedes
-BMW
-Audi
-hajde da i Lexusa tu stavim
U sasvim drugu kategoriju idu Rolls i Bentley, te Mayb...a ja zaboravio da 'prostite
*poredao sam ih nasumicno, jedino sam Jaguara stavio na pravo mjesto
Moderators: _BataZiv_0809, anex

vidi ovako, prvo: Toyota je No 1 bila prošle godine i prvaje od 2007. godine, kada je prekinuta dominacija GM-a koja je trajala sedam decenija...Toyota 2011. godine nije prva po prodaji, nego treća, a svi znamo zašto...emko1234 wrote:e moj johntra* da je u vw uleozeno para koliko je americka vlada ulozila u Gm,danas bi vw pravio space shuttlove.gm je na prvom mjestu trenutno zato sto se ugasilo 5 drugih brendova ciji su vlasnici bili i zato sto je americka vlada od pocetka recesije u gm ubrizgala preko 50 milijardi dolara.svejedno od vw-a bjeze 290 000 auta u ovoj godini..tacnije napravili su 4.4miliona a vw malo vise od 4.1..s tim sto je vw opstao sa svojim kapitalom a ne kapitalom njemackih poreznih obveznika.sto vi naravno ne vidite.al nema veze.ja cu bit pastir koji ce od vas napravit pristojno stado![]()
gorane*toyota nije na vrhu zadnje 3 godine i to ptice na grani znaju.sve tvoje nabrojane cinjenice stoje al svejedno,audi je i uvijek ce bit premium
chemist* hahahahahhahahvala prijatelju sto se brines..al ja vjerujem sebi,quattru i 3D wintersportu
muz66* a spomenuli su ga pojedini vw hejterii potupno se slazem vezano za bmw 5gt..najruzniji bmw ikad pored bangle-ove sedmice..
Ja boga mi porez na budale nisam placao, tako da u audiju nemam sta traziti. Po staroj racunci: VW+porez na budale= Audi!emko1234 wrote:pa moj jeffersone ti da si se navozao tih lexusa ne bi nikad rekao da je osjecaj u autu od 100k eura za jednog ls-a u europi ko na kaucu.nemoj molim te pisat nebuloze.kakav zvuk motora u limuzini od preko 5 metara.pa ako hoces da slusas motor uzmes IS-F-a i rijesis pricu.ja mislim da niko ne uzima auto to velicine da bi slusao motor.jer postoji razlog sto se u toj klasi auta puno igra na kvalitetnu izloaciju.sto se tog dijela tice.
sto se tice toga da si vozio i m3 i audi quattro.pa ima li auta koje nisi vozio?osim toga m3 o kojem ti pricas je imao iste performanse u vidu krajnje brzine ko audi..233km/h a audi je imao bolje ubrzanje..nemoj sad da pricamo o trakciji jedne kockice koja pozadi ima 14 kg i audija koji ima quattro.stvarno je bespredmetno.
sto se tice tvog voznog parka sad.pa brate skini skoda i vw znak pa naljepi audija.il odes u salon i kazes ja bi zelio da zamjenim svog audija za nekog novogprobaj vidi sta ce se desit pa nam javi
http://www.youtube.com/watch?v=RNbCfl-G3n4&feature=fvsr kad smo vec kod copy paste,evo jedna bmw sedmica s RR znakom od 300 000 eura..
Jest vratio pare.emko1234 wrote:johntra* mojne lupat majke ti..gm vratio pare?pogledaj samo kolika su kapitalna ulaganja bila u zadnje dvije godine u koncern u odnosu na amercki BNP..i to ce ti ako imalo poznajes ekonomiju trzista sve reci..gm jos uvijek pliva u dugovima..i pored svega sto je vlada uradila da ga spasi,a postavlja se pitanje sto ga spasava?zato sto je gm ponos americke autoindustrije..iz istog razloga merkel ne da se raznorazna dioncka drustva dokopaju vise od 20% vlasnistva vw-a jer je logicno da zena zeli da pare ostanu svabama a ne da idu bogatim fondovima koji kontrolisu dionice.vw i porche imaju simbiotican odnos a ne vlasnicki u odnosu jedan naspram drugog i tu dolazimo do dijela kad ti kazes da je toyota najskuplji brand na svijetu.tu cemo i zavrsit raspravu jer je toyota marka koja je u zadnjih godinu dana gubila sedmicni 72miliona dolara sto zbog prirodnih katastrofa sto zbog greske na velikom broju auta i sto je sve to skupa negativno djelovalo na trziste.necu se vise raspravljat jer nema poente.samo cu ti reci da ne mogu da vjerujem da ti zivis u zabludi da je toyota vrijednija od jednog vw-a koji je bukvalno automobilski konglomerat.
normalno da je vrijednija kao autobrand, ne da sam siguran, nego je to milion posto....nađi listu brendova po vrijednosti, na svakoj je raspored isti,Toyota, BMW, Merc, pa tek MOŽDA onda VW...a šta je Toyota, konglomerat za proizvodnju civara?????emko1234 wrote:johntra* mojne lupat majke ti..gm vratio pare?pogledaj samo kolika su kapitalna ulaganja bila u zadnje dvije godine u koncern u odnosu na amercki BNP..i to ce ti ako imalo poznajes ekonomiju trzista sve reci..gm jos uvijek pliva u dugovima..i pored svega sto je vlada uradila da ga spasi,a postavlja se pitanje sto ga spasava?zato sto je gm ponos americke autoindustrije..iz istog razloga merkel ne da se raznorazna dioncka drustva dokopaju vise od 20% vlasnistva vw-a jer je logicno da zena zeli da pare ostanu svabama a ne da idu bogatim fondovima koji kontrolisu dionice.vw i porche imaju simbiotican odnos a ne vlasnicki u odnosu jedan naspram drugog i tu dolazimo do dijela kad ti kazes da je toyota najskuplji brand na svijetu.tu cemo i zavrsit raspravu jer je toyota marka koja je u zadnjih godinu dana gubila sedmicni 72miliona dolara sto zbog prirodnih katastrofa sto zbog greske na velikom broju auta i sto je sve to skupa negativno djelovalo na trziste.necu se vise raspravljat jer nema poente.samo cu ti reci da ne mogu da vjerujem da ti zivis u zabludi da je toyota vrijednija od jednog vw-a koji je bukvalno automobilski konglomerat.
slozio bi se do onoga kada sam vidio CVS ispred Coca-Cole!emko1234 wrote:boga mi forbes kaze drugacije..toyota 229 milijardi sveukupno vrijedi,mercedes 131,bmw 81,vw 170,gm 137 dok je na prvom mjestu na svijetu najvrijedniji exxon mobil sa 341 milijardom.ovo je puno vjerodostojnije nego ona tvoja ljestvica cini mi se..a sve da je i tvoja lista kako treba zaboravljas da su oni ovdje odvojili kompaniju vw i audi ag i porsche..sto znaci da ako ih sastavimo kosto i jesu skupa kosto je uradio forbes na svojoj listi dolazmo da je vw na drugom mjesto odmah iza toyote i to vrlo blizu i usko..al ovo nema logike jer ako ivica todoric vrijedi ko najbogatiji hrvat s agrokorom 2milijarde eura,ne ide nikako da vw vrijedi samo 3 puta vise il 3,5 puta il da je jedan abramovic bogatiji od jedne grupacije koja proda godisnje 8 miliona auta :![]()
..al istina je da sto se tica auto svijeta toyota je prva.
http://www.forbes.com/lists/2011/forbes ... ander.html
Inače, Benedikt i Angela Merkel, ne zna se ko ima jaču podlogu iz autoindustrije...goran16v wrote:Nema tu nikakvog ponizenja Audia, audi je iznimno kvalitetan automobil, ali u okvirima premium klase se ne moze boriti protiv cinjenica i istorije. Sto jedan moj jaran, koji cita ovaj PDF, ali nije aktivan, kaze: Kad vidim Benedikta XVI.(nijemca) u Q7, Angelu Merkel i R8 kao F1 safety car onda cu smatrati Audi dostojnim poredjenja. Mozda je pretjerivanje ali u izvjesnoj mjeri ima smisla...
hahaha,a iz coska viri masina...BMW pravio trojku kad audi nije znao kako bi nazvao tu kategoriju...dali mozda 80'ili mozda 100'eXit.LP wrote:Volvo
Ah da, zaboravih na ovu, sada već EPIC scenu: