Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bubalo1 wrote:Sjebo si mi dolazak na temu Liverpoola .. Neces valjda i na temi tenisa isto uraditi ?
Jesi ti neka baba majke ti, cuj ja ti sjebao... zato sto imam svoje misljenje?
@Ultima palabra
Pogledaj pazljivo tajming njegovog udarca, apsolutno na vrijeme stize na lopticu i ima svo vrijeme svijeta da bira gdje ce je plasirati, najlaksi udarac u tenisu! I sta on radi, on gadja Berdiha
Bubalo1 wrote:Sjebo si mi dolazak na temu Liverpoola .. Neces valjda i na temi tenisa isto uraditi ?
@Ultima palabra
Pogledaj pazljivo tajming njegovog udarca, apsolutno na vrijeme stize na lopticu i ima svo vrijeme svijeta da bira gdje ce je plasirati, najlaksi udarac u tenisu! I sta on radi, on gadja Berdiha
U pravu si, ali je glupo navlačiti bijes domaće publike na sebe, ne bi mu ruka otpala da ju je pružio.
@Ultima palabra
U pravu si, ali je glupo navlačiti bijes domaće publike na sebe, ne bi mu ruka otpala da ju je pružio.
Svi smo mi drugaciji ljudi i svako na drugaciji nacin dozivljava nesportske poteze. Neko moze da prasta, neko ne moze. Ja Berdiha potpuno razumijem, pratim Almagra i koliko god da ga smatram odlicnim teniserom, vrlo dobro mi je poznato njegovo ponasanje kada gubi mec i to se kod njega cesto desava.
Ja ne sporim da se Almagro u trenutku pokajao zbog svog poteza, ali sam gotovo ubijedjen da je to ucinio namjerno, a kada se na to doda njegovo prijasnje nesportsko ponasanje, onda ne treba cuditi Berdihova reakcija, isto bih reagovao. A publika ko publika, njima nikada ne mozes udovoljiti potpuno. Veliki broj njih i ne razumije tenis uopste, vec su tu iz dosade ili nekih drugih razloga!
ultima_palabra wrote:Almagro jeste šupak, ali ovo je normalan potez kad protivnik dobro pokriva mrežu, a ti nemaš vremena da pripremiš dobar passing shot. Izvineš se i kraj priče.
Berdych je bez razloga navukao publiku protiv sebe prije sljedećeg meča.
Sta ima publika da kaze? Jer kad igras onda znas za sta igras a vako od gledanja nema salameta, ali poznato je da ovi sto gledaju su bolji igaci od onih koje gledaju samo im mrsko dupe sa stolice podici pa da pokazu! Koga briga sta publika misli o nekome! Sto se meca tice, ima Berdych pravo, ni ja nebi ni ruku dao ni nista! Ono je namjerno izvedeno u nadi da ce ko fol sa sorry biti sve ok, a igro da ga u glavu spuca sa 150km/h! Svak ko igra tenis zna da je ovo namjerno napravljeno, jer imas vremena i da vidis i da reagujes te u onoj situaciji nikada ne slemas nako, jer to ce ti od 100 trenera reci sve 100! Al haj eto omaklo se mu neko bi reko.
ultima_palabra wrote:
Novak je fenomen, ove krofne i kifle su uvijek bile rezervisane za napadački orijentisane igrače... da on to radi sa svojim stilom igre je neviđeno dosad.
Razjasni ovo,nisam gledao meč.
Jel baš moram?
Pa čovjek se baš navukao na ove 60 ili 61 skorove... kažem da je to teško raditi ako si primarno defanzivni igrač.
Usra Miloš i šefa i stanicu
Pa ljudi, mahut je igrao mec prakticki bez noge, Djiker jerst u odlicnoj formi, mozda trenutni i igra najkonstantniji tenisa ali zadnji rezultat je dobio protiv statiste a ne protiv igraca...
just principe wrote:ja koliko vidim nije ga namjerno pogodio, ko mu je kriv kad je dosao na mrezu da se brani
Pa ljudi moji je li ikad iko od vas igrao tenisa. Sve se dogadja u sekundi, covjek trci na lopticu, nastoji dobiti poen i jedva stize na lopticu i pokusava napraviti winner i to u jednom ovako napetom i bitnom mecu. Normalno je da pokusa proci na mrezi. Da uvijek moze pogoditi sto zeli, pa bio bi br. 1 zadnjih 8 godina... Pa sta ako ga je pogodio u ruku, to je dio tenisa, ako nije spreman na ovakve stvari neka igra sah. Ceska s.u.p.c.i.n.a.
Jos se sjecam Berdychovog nesportskog ponasanja u Madridu 2006 protiv Nadala...jedan zaista prljav igrac...i cmar
Edit: Izgledalo je kao da ce biti totalka...ali me Hewitt razuvijerio u ovom trecem setu...vratiti se od 3-0 i dobiti set 6-4 stari deduka ima jos u sebi energije...Nole odmah pocne izvoditi, cim nije po njegovom. Ne moze sve 6-0, 6-1. Mada je ovo, mislim, plafon Hewitt-u. Tesko ce jos jedan ovakav set odigrati.