Prometheus (2012)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
johnnykola

#101 Re: Prometheus (2012)

Post by johnnykola »

da li se ovdje od drveta ne vidi suma, :D budem pisao kad pogledam.
harač

#102 Re: Prometheus (2012)

Post by harač »

atheist wrote:
Black swan wrote:meni je glavno pitanje zašto oće da nas unište :mrgreen:
Gdje nece kada pravimo tako glupe filmove za toliko para. Ja mislim da bi sa tim sredstvima i Jasminu Durakovicu bilo tesko da omane...
:lol: :lol: :lol:
Sarayman

#103 Re: Prometheus (2012)

Post by Sarayman »

Prvo mi je bilo krivo sto sam procitao ovaj post (a u rukama imao vec kupljene karte za veceras), jer ste ocrnili film, ali sada mi je izuzetno drago sto se to desilo. Naime, ocekivao sam malo od filma, a dobio sam - puno! Da nisam citao vase kritike, vjerovatno bi se desilo suprotno. Meni je film bio odlican i moja ocjena je 8/10.
Kaligrafija

#104 Re: Prometheus (2012)

Post by Kaligrafija »

Samo da kazem da ste mi svojim pisanjem ogadili odlican film , koji zamalo nisam otisao da pogledam zbog vasih komentara!

Film je odlican , a ako su se ovde javljali ljubitelji filmova poput idiotskog Battleshipa , ne cudim se ovakvim losim kritikama!

Nastavak slijedi , vise je nego ocito! Poruka forumasima , pogledajte film pa sami procijenite , ne slusajte druge! :D :D :D :lol:
Kaligrafija

#105 Re: Prometheus (2012)

Post by Kaligrafija »

Sarayman wrote:Prvo mi je bilo krivo sto sam procitao ovaj post (a u rukama imao vec kupljene karte za veceras), jer ste ocrnili film, ali sada mi je izuzetno drago sto se to desilo. Naime, ocekivao sam malo od filma, a dobio sam - puno! Da nisam citao vase kritike, vjerovatno bi se desilo suprotno. Meni je film bio odlican i moja ocjena je 8/10.
Apsolutno se slazem , kao sto sam vec i napisao! :D
Jack Be Nimble

#106 Re: Prometheus (2012)

Post by Jack Be Nimble »

Nakon sto sam procitao 4 stranice zakljucio sam da cekam DVD ili da se provucem za dzabe u kinu :). Hvala!
Better Man

#107 Re: Prometheus (2012)

Post by Better Man »

Kad bi se slušali savjeti forumaša šta gledati, a šta ne, onda večinu filmova nikad nebi pogledali!
neravip

#108 Re: Prometheus (2012)

Post by neravip »

jel ovaj film isključivo u 3D-u?
bole oči brate od onih naočala......
jasko_ba

#109 Re: Prometheus (2012)

Post by jasko_ba »

Better Man wrote:Kad bi se slušali savjeti forumaša šta gledati, a šta ne, onda večinu filmova nikad nebi pogledali!
:thumbup:
wickerman

#110 Re: Prometheus (2012)

Post by wickerman »

3D ej najveca kradja. Kad bi mi dopustili da biram da li 1KM dati na 3D ili u humanitarne svrhe,ja bi uvijek izabrao ovo drugo. Ja ne znam ko je izmislio 3d,ali je to zesci lopovluk ;)
Sto se tice filma:
Film je dobar,radnja,glumci sve je na mjestu. Svidja mi se sto je R.Scot malo usporio film za raliku od danasnjh mogula svjetske SF kinomatografije kao Michale Bay-a i J.J.Abrams-a.
Meni iskreno jedino sto se nije svidjelo,a napisao sam na ovoj temi prije izlaska je povezanost filma sa Alienom.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#111 Re: Prometheus (2012)

Post by Chmoljo »

pitanje za one koji su gledali, ali da odgovre koliko mogu iskreno:

bi li bila drugačija ocjena (bolja!) da ga se nije povezivalo toliko sa Alienom?

tenk ju. 8-)
dale cooper

#112 Re: Prometheus (2012)

Post by dale cooper »

Naravno nisam još gledao film, ali ovaj članak se bavi problematikom neispunjenih
i nerealnih očekivanja vezanih za Prometheus (iako bi se ovo moglo komotno prenijeti
i na druge dugo očekivane filmove koji nisu naišli na baš dobar prijem).

http://www.popmatters.com/pm/review/159 ... a-problem/
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#113 Re: Prometheus (2012)

Post by Truba »

Chmoljo wrote:pitanje za one koji su gledali, ali da odgovre koliko mogu iskreno:

bi li bila drugačija ocjena (bolja!) da ga se nije povezivalo toliko sa Alienom?

tenk ju. 8-)
meni je isto vjeruj mi

ALIEN mi ništa ne predstavlja na nekom osobnom nivou za razliku od recimo ALIENA 3
harač

#114 Re: Prometheus (2012)

Post by harač »

Također.

(SPOILERS)

Film je jednostavno loš, najviše zbog toga što je nevjerovatno plitak i "lagan" (lahak :lol: ). Ne znam tu ni gdje bih počeo sa kritikama. Možda jedan od milion primjera je onaj gdje prof.dr. geolog vrišti: "I'm not here to make frieeeeeends!", te odlazi na brod, ali gubi put, te naravno biva ubijen - od "dijaloga", do arheotipa likova, do koncepta, kao da je plagirano iz teen horrora. Ili ona scena gdje dvije budale trče pred kotrljajućim brodom, ali onda jedna odluči (!) da ode 3 metra u desno, i biva spašena, a druga bude zgnječena. Da ne govorim o bezbroj gluposti koje se naročito ističu u filmu koji ima pretenzije da bude ozbiljan sf., kao npr. kada otvoreno ustanovljavaju da je u pećini/hramu/brodu -23c, ali odmah u istoj sceni oni skidaju kacige i hodaju bez problema, ne vidi se ni po dahu da je malo zima. Ili, ono da od iste crne tvari jedan se raspadne, drugi postane zombi (?!), a treća bude oplođena sa nekakvom lignjom. Ma, čitav film je takav.

Zatim, ne zna šta hoće da bude. Dobar primjer za to je i muzika, odnosno lajt motiv još od prvih kadrova, koja neodoljivo podsjeća na onu tipa Jurassic Parka, ili Indijane Jones, što sugeriše da bi film mogao biti neka entuzijastična avantura, kalupa tih filmova - što samo po sebi nije loše. Istovremeno, Scott u interviwu kojeg sam pogledao nedavno izjavljuje da mu je cilj s filmom "to scare the shit out of people". Na žalost, njemu je cilj i jedno i drugo, i to često istovremeno! Tako se ovaj jolly lajt motiv javlja svako malo i gdje treba i gdje netreba - odnosno, i u scenama koje bi, kao, trebale biti napete. To je samo banalan primjer.

Ironično je to da su one viral reklame bile bolje od čitavog filma, naročito "David 8", ili kako se već zvala (David je, inače, i jedina iskljupljujuća stvar u filmu). Nije ni čudo kad ih nije pisao scenarista "Prometeja", isti čovjek koji je napisao filmove tipa "The Darkest Hour" i "Cowboys & Aliens".

Naravno, ko uđe sa nikakvim očekivanjima, neće biti ni razočaran. Ja sam se nadao samo dobrom SF-u.
duboka_misao

#115 Re: Prometheus (2012)

Post by duboka_misao »

danas stvarno niko nemoze jednostavno da uziva u filmu....
hamalalija

#116 Re: Prometheus (2012)

Post by hamalalija »

Ima ona Krlezina ono boze sacuvja me hrvatske kulture i srpskog junastva, tako mozemo tu izreku prenijeti i na ovaj forum Boze sacuvajm me forumskih znalaca i revolucionara.
Film ne da je za 10 nego za 15
johnnykola

#117 Re: Prometheus (2012)

Post by johnnykola »

hamalalija wrote:Ima ona Krlezina ono boze sacuvja me hrvatske kulture i srpskog junastva, tako mozemo tu izreku prenijeti i na ovaj forum Boze sacuvajm me forumskih znalaca i revolucionara.
svoj stav o filmu daju najrazlicitiji ljudi:
- oni niskog obrazovanja
- oni visokog obrazovanja
- oni koji imaju nisko obrazovanje, ali i veliko zivotno iskustvo pa ce u filmu vidjeti stoput vise nego:
- oni koji imaju visoko obrazovanje i u zivotu im je islo sve po pravilu: skola, fakultet, diploma, auto, kredit, stan, obitelj i nista dalje od toga vidjeli nisu niti ce
- oni koji vole samo sf filmove i pogledali su njih 3000
- oni koji vole samo sf filmove i pogledali su njih 4500, a alien im je kao hamajlija kakva drag ;-)
- oni koji vole dobru pricu u filmu
- oni koje vole dobre specijalne efekte u filmu
- oni koji gledaju samo komedije, ali im se ponekad zna zalomiti pogledati i pokoji sf film
.
.
.

i svi oni imaju razlicit pogled na film iz svoje vizure.
davati pausalan zakljucak " boze sacuvja me hrvatske kulture i srpskog junastva" je direktan dokaz da si ti neko
ko generalizira stvari, dakle, neko ko jos mora stosta uciti, a onda i nauciti. za srpske junake (prave!) ne znam toliko (ali mogu ovdje staviti noleta, npr.), a za hrvatsku kulturu nesto i znam, a znas i ti, garant.
napisat cu samo:
miroslav krleza,
ivan mestrovic.

i sam znas da toga i tih i takvih ima jos hejbet.
zelis li se sacuvati od njihovih djela? nadam se da ne.
toliko.
hamalalija

#118 Re: Prometheus (2012)

Post by hamalalija »

johnnykola wrote:
hamalalija wrote:Ima ona Krlezina ono boze sacuvja me hrvatske kulture i srpskog junastva, tako mozemo tu izreku prenijeti i na ovaj forum Boze sacuvajm me forumskih znalaca i revolucionara.
- oni niskog obrazovanja
- oni koji imaju nisko obrazovanje, ali i veliko zivotno iskustvo pa ce u filmu vidjeti stoput vise nego:
- oni koji imaju visoko obrazovanje i u zivotu im je islo sve po pravilu: skola, fakultet, diploma, auto, kredit, stan, obitelj i nista dalje od toga vidjeli nisu niti ce
- oni koji vole samo sf filmove i pogledali su njih 4500, a alien im je kao hamajlija kakva drag ;-)
- oni koji gledaju samo komedije, ali im se ponekad zna zalomiti pogledati i pokoji sf film
.
.
.

davati pausalan zakljucak " boze sacuvja me hrvatske kulture i srpskog junastva" je direktan dokaz da si ti neko
ko generalizira stvari, dakle, neko ko jos mora stosta uciti, a onda i nauciti. za srpske junake (prave!) ne znam toliko (ali mogu ovdje staviti noleta, npr.), a za hrvatsku kulturu nesto i znam, a znas i ti, garant.
napisat cu samo:
miroslav krleza,
ivan mestrovic.

toliko.

Sto si s ebolan nebio toliko upalio. Hjad da skratimo ovo tovj epametovanje starom narodnom "Misljenje je ko i supak svak ga ima"
johnnykola

#119 Re: Prometheus (2012)

Post by johnnykola »

otkud ti to, bolan, da sam se upalio?

hajde sad usporedi:
hamalalija wrote:Sto si s ebolan nebio toliko upalio. Hjad da skratimo ovo tovj epametovanje starom narodnom "Misljenje je ko i supak svak ga ima"
i:
:D :D :D

zivija!!!

:-D
hamalalija

#120 Re: Prometheus (2012)

Post by hamalalija »

johnnykola wrote:otkud ti to, bolan, da sam se upalio?

hajde sad usporedi:
hamalalija wrote:Sto si s ebolan nebio toliko upalio. Hjad da skratimo ovo tovj epametovanje starom narodnom "Misljenje je ko i supak svak ga ima"
i:
:D :D :D

zivija!!!

:-D
Hajd eto provalio si me sad pljuni u desanku i ozezi
haj zdrao
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#121 Re: Prometheus (2012)

Post by Truba »

ne znam otkud ovolika negativna energija na topicima o filmovima...
i to na onim koje ja pokrenem :D

film je dobar ali mogao je biti bolji

trebaju ga svi pogledati
ako jedan film trebate u kinu pogledati neka bude to ovaj
oni drugi nek skinu s neta besplatno i to je to
LSD

#122 Re: Prometheus (2012)

Post by LSD »

Chmoljo wrote:pitanje za one koji su gledali, ali da odgovre koliko mogu iskreno:

tenk ju. 8-)
Bi sigurno, ocjena bi vjerovatno bila veca - mislim od mene :-) a i da se film nije hvalio i pompezno najavljivao mjesecima prije samog izlaska (zapravo pola godine)...e to je posebna prica...pa ne možemo unaprijed hvaliti na neviđeno i izdizati ga, samo zato što ce Skot biti režiser....e yebemu miša, nikako da te lekcije naucimo :-)

Evo sad se to isto radi i na temi o novom Batmanu....svi vec znaju i najavljivaju da ce biti odlican film na osnovu trailera od par minuta - to ne može proci tako, bar meni...(kad kažem svi, mislim na vecinu...e onda neka racunaju i na manjinu, neka boljševici racunaju da postoje i menjševici i njihovo mišljenje, jer mora uslijediti kontra takvim propagandama i pricama cisto radi prirodne ravnoteže)...pa ne možemo tako u Evropu :mrgreen:
Kaligrafija

#123 Re: Prometheus (2012)

Post by Kaligrafija »

hamalalija wrote:
johnnykola wrote:
- oni niskog obrazovanja
.
.
.

napisat cu samo:
miroslav krleza,
ivan mestrovic.

toliko.

Sto si s ebolan nebio toliko upalio. Hjad da skratimo ovo tovj epametovanje starom narodnom "Misljenje je ko i supak svak ga ima"

Da se pomnije gledalo , nebi se ovoliko lupalo , pa bi nekima forumasima bilo jasnije , zasto je jedan postao zombi , drugi umro , a zenska je rodila "zivuljku" :D ! Pogledajte jos jednom , crna tvar stvara mutacije, u doticaju sa razlicitim organizmima mijenja DNK , stvorena je da bi "mijenjala i unistavala planete" , tako sto bi u kontaktu sa raznim organizmima mutirala i prezivjela bi najaca vrsta, a unistila sve ostale! Tako je stvoren alien , slucajnom mutacijom, a ne namjernom! Sto nam govori, da su bica koja ovo rade , ustvari "Bogovi" , zasto to rade , nezna se jos , mozda da bi se unaprijedila vrsta , mozda iz zajebancije, vjerujem da ce se znati u nastavku! Toliko o ovim znalcima! :cry: :lol:
johnnykola

#124 Re: Prometheus (2012)

Post by johnnykola »

na primjer. bravo, kali, tako se to radi. ;-)
shin

#125 Re: Prometheus (2012)

Post by shin »

Pogledao sam film, meni je odlican, najbolji sto sam pogledao ove godine. Jos ne mogu da vjerujem koji slack je dozivio kod publike, sta je samo raja ocekivala kada je otisla u kino, nije mi jasno :-)
Post Reply