Wiki kaze Manowar al koliko je to tacno veze neamObskurni wrote:Najglasniji bend na svijetu je Mogwai koliko se ja sjecam
Metal uopcenito
Moderator: _BataZiv_0809
- Melodicni
#101 Re: Metal uopcenito
- Obskurni
#102 Re: Metal uopcenito
Ma procitah nekad na nekom sajtu, evo nađoh http://www.theinsoundfromwayout.com/2009/03/loudmogwai/
No i nije baš važno ko je naglasniji bend na svijetu
No i nije baš važno ko je naglasniji bend na svijetu
-
nihil_
#103 Re: Metal uopcenito
Zbog nacina na koje si postavio pitanje, zbog totalnog nepoznavanja uopste icega.Melodicni wrote:Zasto? Jer zato sto pitam nesto u sta se ne razumijem a interesuje me ili zbog neceg drugog?nihil_ wrote:Melodicni wrote:Ja imam jedno pitanje pa ako mi neko moze odgovoriti ko slusa odnksno ko se razumije u ovu vrstu muzike.
Sa skoro svim muzickim pravcima mogu nesto zapoceti al sa onim sto samo vriste i galame u mikrofon a tema je vecinom smrt il bol il odgrizi glavu golubu nikako da skontam svrhu.Jel moze neko da mi malo pojasni kako se tacno zove taj pravac muzike i eto jos neki info.
Hvala
O boze...ne postoji dovoljno dobar facepalm meme za ovaj komentar...
Prije svega smrt i bol su veoma cesta tema ove vrste muzike. Ne u smislu da nanosis bol ili ubijas naravno. Ovo o odgrizanje glave golubu mi je vise provokacija nego pitanje...al hajd...
- chengaba
#104 Re: Metal uopcenito
Ima super muzike ovdje, drago mi je što se ne vrti sve oko sistema i metalike
Za svakog ponešto!
\m/
Za svakog ponešto!
- SpiritCrusher
#105 Re: Metal uopcenito
Pozdrav svima, reko da se i ja upisæm
- agnostic_front
#106 Re: Metal uopcenito
Zasto svake sekunde umiru djeca u Africi?Melodicni wrote:Znam da se moze u svim muzickim pravcima.al mene je konkretno interesovalo ono sto masu glavama ko blentavi i zaljvaju se benzinom i to ( ovo pisem da malo slikovitije opisem)EdoI wrote:@Melodicni, pravci u muzici se ne dijele prema temama tekstova, što će reći da ti o smrti možeš pjevati u rapu, rocku, popu,... ili konkretnije, thrash metalu, black metalu, nu metalu, itd.
hvala u svakom slucaju
Pretpostavljam da hoces da kazes da je mlacenje glavom nenormalno, da nije bas opsteprihvaceno. E pa ova cinjenica vezana za djecu u Africi je haman normalna. Nemam stvarno namjeru da sad blatim taj famozni turbo-folk, jer nemam nista protiv necijeg muzickog ukusa, al stvarno, dje je tu moral i logika?
Meni je pun qrac ovaih pitanja. Zasto se u horor filmovima ljudi kolju i sta sve ne? Da li se ikad iko zapita zasto to oni rade? Ja mislim da ne, nego jednostavno, ne volis gledati takve scene, i samo prebacis kanal i prica zavrsena.
Mislim, to je muzika, ne znaci ako neko nesto napise i otpjeva da ce i ubiti nekog. Doduse, burzum je ubio mejhema (burzume burzume, sada svijet pati, kad te ja uhvatim, plakace ti mati
Sto se tice izgleda, jednostavno scenski nastup. Ne vidim nikakvu potrebu za daljom diskusijom.
Sto se tice mlacenja glavom i mosh pita, sta ja znam. Koliko znam Bad Brainsi su uveli taj moshing (sutka), postao dio hc i metal kulture. Kako ja to vidim, pozitivno oslobadjanje energije.
To je neko moje misljenje o svemu tome. Neko se nece sloziti, al tako to ja vidim.
e tebe sad ako zanima konkretno neki tekst, fino nadjes bend na FB-u ili Myspace-u, sibnes mail, i pitas ih.
Sve u svemu, u kakvom svijetu zivimo, gdje je sasvim normalna vijest da danas pogine xx ljudi u Iraku, i da samo nastavimo, ja mislim da metal nije nimalo ekstremna muzika.
chengaba wrote:Ima super muzike ovdje, drago mi je što se ne vrti sve oko sistema i metalike![]()
Za svakog ponešto!\m/
- Melodicni
#107 Re: Metal uopcenito
Haveru ja sam samo pitao da mi se objasni nesto sto ne razumijem. Ako sam koga uvrijedio onda sori. 
- agnostic_front
#108 Re: Metal uopcenito
Haveru, kad hoces da pitas nesto u sto se bas ne razumijes, red je da se uljudno pita.
To nije bas uljudan nacin na koji si ti uradio:
"Ja imam jedno pitanje pa ako mi neko moze odgovoriti ko slusa odnksno ko se razumije u ovu vrstu muzike.
Sa skoro svim muzickim pravcima mogu nesto zapoceti al sa onim sto samo vriste i galame u mikrofon a tema je vecinom smrt il bol il odgrizi glavu golubu nikako da skontam svrhu.Jel moze neko da mi malo pojasni kako se tacno zove taj pravac muzike i eto jos neki info."
Ne razumijes se, ali eto znas da da samo vriste i galame u mikrofon, jednostavno mi to ne djeluje kao neko koga to bas zanima. Metal jednsotavno nije vristanje i galama.
Mozda sam ja pogresno razumio ovo, mozda si se ti pogresno izrazio. Ako te ja nisam shvatio, onda se ja izvinjavam.
Uglavnom, eto, ako izbacis dozu negativnosti iz mog posta, imas jedno misljenje o tome.
"Ja imam jedno pitanje pa ako mi neko moze odgovoriti ko slusa odnksno ko se razumije u ovu vrstu muzike.
Sa skoro svim muzickim pravcima mogu nesto zapoceti al sa onim sto samo vriste i galame u mikrofon a tema je vecinom smrt il bol il odgrizi glavu golubu nikako da skontam svrhu.Jel moze neko da mi malo pojasni kako se tacno zove taj pravac muzike i eto jos neki info."
Ne razumijes se, ali eto znas da da samo vriste i galame u mikrofon, jednostavno mi to ne djeluje kao neko koga to bas zanima. Metal jednsotavno nije vristanje i galama.
Mozda sam ja pogresno razumio ovo, mozda si se ti pogresno izrazio. Ako te ja nisam shvatio, onda se ja izvinjavam.
Uglavnom, eto, ako izbacis dozu negativnosti iz mog posta, imas jedno misljenje o tome.
- Melodicni
#109 Re: Metal uopcenito
Moje pitanje se nije odnosio na Metal u cijelosti nego samo na taj dio tog muzickog zanra.mislim kad uporedim metallicu i ovo sto sam ja naveo kao primjer to su mi dva razlicita svijeta.slusao sam i neke pjesme al nista nisam mogo da skontam.a to sto sam napisao da vriste galame i ostalo je samo da docaram na sta konkretno mislim jer ne znam kako se to tacno zoveagnostic_front wrote:Haveru, kad hoces da pitas nesto u sto se bas ne razumijes, red je da se uljudno pita.
-
sitna.buranija
#110 Re: Metal uopcenito
Da odgovorim u pravom duhu:Melodicni wrote:Haveru ja sam samo pitao da mi se objasni nesto sto ne razumijem. Ako sam koga uvrijedio onda sori.

Ono sto trazis kao zanr je nesto u vodama brutal death metala, cannibal corpse i slicne stvari. Ne slusam to, ali znam toliko da im je cilj da sto senzacionalnijim i "bolesnijim" tekstovima u gore-and-violence fazonu privuku paznju publike, to je njihov nacin. Neki negiraju i psuju Boga i svaka im je pjesma o tome, opet da ispadnu sto zesci i napadniji. Rijetki su psihopate koje bi zapravo uradile ono o cemu se pjeva - povuci analogiju sa horror filmovima (ponovo ne kazem da nema budala, posebno ako se osvrnes na ove neke nordijske grane
Vecina raje krene slusati neki alternativni rock, nakon toga skrene u nu-metal, i onda dalje izabere da li im vise pase neko oldschool metal usmjerenje ili power/symphonic/melodic/progressive ili thrash/death/doom/black. Neki krenu i sa nekim hard rockom, pa SOAD i slicni bendovi, itd. Iako me strasno zivcira ta podjela na metale (uvijek svadja sta je bolje, ko je pozer, itd.), rekao bih da niko nije na prvo slusanje zavolio "teze" zanrove (nesto kao sa cigaretama, svima su se na prvi pokusaj ogadile i zakasljali su se), ali covjeku se mijenja ukus i preference i sve dodje na svoje. Takodjer, "moda" je po mom misljenju bezvezarija, izrazavas pripadnost subkulturi ali se obicno ogranicavas drustvom i ljudi misle da si nekakav manijak. Slusaj muziku i uzivaj
- agnostic_front
#111 Re: Metal uopcenito
Pa navedi ime nekog benda, pjesmu kojnu si slusao, pa ce se vjerovatno naci neko ko slusa taj bend da iznese svoje misljenje. Eto kazes da si slusao, uvijek je konkretno bolje, nego da tako uopsteno pises, i nastane nesporazum.
Al ja mislim da se tu nema sta objasnjavati, jednostavno, neko to voli, neko ne. Zasto neko pije, zasto neko drugi ne, zasto neko studira pravo, a neko elektrotehniku. To je jednostavno stvar izbora, i moram da kazem, malo mi je sad besmisleno da tebi neko objasnjava smisao i poentu toga.
Nije ti se svidjelo, imas milion razlicitih bendova i zanrova muzike koje mozes da slusas.
Meni ako se recimo ne svidja black metal, necu to ni slusati, niti cu se raspitivati zasto oni pjevaju ovako, a ne onako.
Ako mi se nesto svidi, onda se interesujem za to.
Hajd laku noc

Al ja mislim da se tu nema sta objasnjavati, jednostavno, neko to voli, neko ne. Zasto neko pije, zasto neko drugi ne, zasto neko studira pravo, a neko elektrotehniku. To je jednostavno stvar izbora, i moram da kazem, malo mi je sad besmisleno da tebi neko objasnjava smisao i poentu toga.
Nije ti se svidjelo, imas milion razlicitih bendova i zanrova muzike koje mozes da slusas.
Meni ako se recimo ne svidja black metal, necu to ni slusati, niti cu se raspitivati zasto oni pjevaju ovako, a ne onako.
Ako mi se nesto svidi, onda se interesujem za to.
Hajd laku noc
- SpiritCrusher
- dale cooper
#113 Re: Metal uopcenito
http://pitchfork.com/features/show-no-m ... s-of-2011/
Sjajna lista najboljih metal albuma prošle godine, koja pokazuje da je metal živ i zdrav
i da najbolje prosperiše kad je u undergroundu. Inače od ovih na listi i lično jamčim
za Wolves in the Throne Room, Blut Aus Nord, Tombs, Ash Borer, Krallice, Altar of Plagues
i Lithurgy. 2011 je bila dobra godina za metal.
Sjajna lista najboljih metal albuma prošle godine, koja pokazuje da je metal živ i zdrav
i da najbolje prosperiše kad je u undergroundu. Inače od ovih na listi i lično jamčim
za Wolves in the Throne Room, Blut Aus Nord, Tombs, Ash Borer, Krallice, Altar of Plagues
i Lithurgy. 2011 je bila dobra godina za metal.
- Obskurni
#114 Re: Metal uopcenito
Jep, super je odrađena lista i poslusao sam dosta stvari od nabrojanih, mislim da sam ih cak i okacio 
Idemo sada još jedan klasik
Idemo sada još jedan klasik
- MyCore
#115 Re: Metal uopcenito
Ne moreš me šćerat dol
-
nihil_
#116 Re: Metal uopcenito
Melodicni trolas, ocigledno si doso da se napravis pametan i kazes koliko je neko bezveze a ustvari ti si ispo, da ne kazem, glup u tom svom neznanju, uglavnom ja ti necu nista objasnjavati jer mi se ne da nit znam gdje da pocnem, a i ne zelim da se tema zakljuca. Uglavnom imas gugl pa tamo se informisi a imas valjda i mamu pa nek te nauci razgovarati, poslije se vrati pa cemo pricati ko ljudi, do tad pozdrav i cuvaj se golubova bez glave. 
- dale cooper
#118 Re: Metal uopcenito
Sjajno, Radiance Of Shadows mi je i vjerovatno njihov najdraži album. Još jedanObskurni wrote:Nevjerovatno dobro
primjer koliko eksperimentisanja ima na današnjoj metal sceni i koliko je to
sve stilski različito. Nadja je na razmeđi između metala, post rocka i shoegazea,
dok su solo projekti vođe Aidana Bakera još raznovrsniji, od ambienta, noisea
pa sve do moderne kompozicije. Strašan bend, strašan čovjek!
-
nihil_
#119 Re: Metal uopcenito
Odlicno, nisam ih sluso prije, skidam albume (nemojte nikom rec
)
- Obskurni
#120 Re: Metal uopcenito
Ako ti se svidi čekiraj i ovu kolaboraciju
A i cekiraj sam bend Pyramids
A i cekiraj sam bend Pyramids
- SpiritCrusher
- Obskurni
#123 Re: Metal uopcenito
I jedna za sve fanove Mastodona
- So What!
#124 Re: Metal uopcenito
Možel' HC?
- Obskurni
#125 Re: Metal uopcenito
Pa ne baš, iako mozes otvoriti temu bilo bi previše i da HC umiješamo u ovu.