Haj da ne prepricavam negativna iskustva, al' recimo da sam vise puta imao dojam da je kod tih troprstasa dovoljno da se pogresno zoves, pa da da dobijes specijalni tretmanNe znam zasto si dobio takav dojam, jesu krkani, ali su ljubazni
Jedino je neprijatno kada kadkada naletis na pijane troprstase , ne uzvratis tim "herojskim" pozdravom i odmah znaju da nesto ne funkcionise
Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
- dr.Gonzo
#101 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
- Edin H.
#102 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
I ja odem zbog dobrog skijanja, ali mislim da na ovoj temi treba prepricati kako pozitivna, tako i negativna iskustva.dr.Gonzo wrote:Haj da ne prepricavam negativna iskustva, al' recimo da sam vise puta imao dojam da je kod tih troprstasa dovoljno da se pogresno zoves, pa da da dobijes specijalni tretmanNe znam zasto si dobio takav dojam, jesu krkani, ali su ljubazni
Jedino je neprijatno kada kadkada naletis na pijane troprstase , ne uzvratis tim "herojskim" pozdravom i odmah znaju da nesto ne funkcioniseAl boli me neka stvar, idem tamo radi skijanja, a ne radi njih.
- HAVANA
#103 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
xDenisx wrote:Je li neko bio na Bjelasnici ove godine? Cujem da se stanje popravilo odkad je otisao Ajnadzic?
Da.
- muha_sa
#104 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
jel ovo iz prve rukeHAVANA wrote:xDenisx wrote:Je li neko bio na Bjelasnici ove godine? Cujem da se stanje popravilo odkad je otisao Ajnadzic?
Da.
slušam bivšeg direktora na FTV daje neku izjavu i moli skijaše da koriste šljem
- HAVANA
#105 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Juce odletih casom...ljudi ko u titovoj,
,topovi rade,asfaltirali dosta,uredili onaj dio za djecu,igraliste,parking... 
- Creasy
#106 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
micki125 wrote:neka zaskaču, ovo mi dođe ko neka zabava. za neke inteligentnije rasprave forum svakako nije mjesto.KatarinaKosaca wrote:Nerado ovo činim, jer si u manjini i svi se zaskaču na tvoje postove, pa nije elegantno ali ako možeš samo da mi odgovoriš na pitanje.. Da li je Jahorina planina u tvojoj zemlji?micki125 wrote:tako je, mirno ti spavaj, baš kao i onda, za belaj je potrebno dvoje......nemoj gledati dnevnik, dodik ne zna o čemu priča, naivčina obična.......
naravno da jeste, no ja svakako više volim svoje pare ostaviti u svome kantonu, gdje zarađujem platu, gdje živim, nego ih nositi na jahorinu nekim drugim ljudima koji su pokazali ko su i šta su.
pogotovo mi se ne sviđa što je inicijator svega ovoga gradonačelnik grada čije ekonomske i svake druge interese bi trebao zastupati
nadam se da ovo možeš shvatiti.
Koga briga gdje ces ti ostaviti svoje pare, niko te ne tjera da ides gore.
Kakvih ljudi ima...
- banovan
#108 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
I jel iko isao,kako je? Iko,ista?
- Ateista
#109 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Isao sam ja skoro, ali ne autobusom nego autom.banovan wrote:I jel iko isao,kako je? Iko,ista?
Dobro je pravo, imaju dva nova sestosjeda, sminka pravo zicara, fino uspori kada se sjeda, nije kao one stare da te lupi po nogama, a puno veci protok.
Jedino sto je na toj tim guzva, dok na onim starim nema skoro nikog.
Bilo pravo puno raje, fino vrijeme bilo, dobra atmosfera, staza pristojno uredjena, preporucujem svakom da ode.
- Edin H.
#110 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Jahorina 5 kerma u jednom pravcu, a sad je Centrotrans uveo liniju za Bjelasnicu za TRI kerma u jednom pravcu 
- Comrad
#111 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Jahorina, uređenija, ljepsa...prizno to neko ili ne. Kad odem na bjelasnicu, ko da i nisam na planini, apartmana zgradetina nekakvih...cemu ono?
I da, na bjelasnici nema nijedne posrane vikendice (u ovo ne ubrajam neke divlje ili one planinarske domove)? Nema, bas ono planinski ugodjaj ljudi sebi stvorili.
I da, na bjelasnici nema nijedne posrane vikendice (u ovo ne ubrajam neke divlje ili one planinarske domove)? Nema, bas ono planinski ugodjaj ljudi sebi stvorili.
-
Hamza lav
#112 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Mislim da treba praviti mostove i povezivati destinacije kako bi ljudi komunicirali,upoznavali se i rušili predrasude.
Ali ću vam reći i ovu informaciju, koja vrijeđa i boli nas koji smo fakat"povukli",i propatili u proteklom ratu:po istraživanju nevladine organizacije iz Francuske(mislim da su plaćeni da to utvrde)ok 30 000 ljudi "dnevno"migrira iz Istočnog Sarajeva(od Sokoca,Rogatice,Pala)rade, uglavnom u državnoj službi i institucijama,koje su u glavnom gradu BiH(ambasade,banke,tržni centri...)
I šta mislite kako treba da se osjeća svaki od nas,koji smo dali zdravlje i živote,a opet čekamo na birou za zapošljavanje da se neko smiluje i primi bivše borce(već smo svi preko 40 godina starosti) i ti šumari kad dođu gore u jazbine pljuju po svemu što je BiH.
Ne želim nikog da uvrijedim, ima i gore dobrih ljudi, ali ipak berite cvijeće u svojoj bašti....
Ali ću vam reći i ovu informaciju, koja vrijeđa i boli nas koji smo fakat"povukli",i propatili u proteklom ratu:po istraživanju nevladine organizacije iz Francuske(mislim da su plaćeni da to utvrde)ok 30 000 ljudi "dnevno"migrira iz Istočnog Sarajeva(od Sokoca,Rogatice,Pala)rade, uglavnom u državnoj službi i institucijama,koje su u glavnom gradu BiH(ambasade,banke,tržni centri...)
I šta mislite kako treba da se osjeća svaki od nas,koji smo dali zdravlje i živote,a opet čekamo na birou za zapošljavanje da se neko smiluje i primi bivše borce(već smo svi preko 40 godina starosti) i ti šumari kad dođu gore u jazbine pljuju po svemu što je BiH.
Ne želim nikog da uvrijedim, ima i gore dobrih ljudi, ali ipak berite cvijeće u svojoj bašti....
- holowey
#113 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
hamza, kako se te institucije zovu, jeli "nase institucije" ili "zajednicke institucije"... i umjesto da kazes, kad oni nama dolaze ovamo, haj'mo i mi njima tamo, ti sugerises da ih trebamo otjerati odavde... nemoj sad reci, oni ovdje uzimaju pare a mi njima tamo ostavljamo... koliko puta si ti licno aplicirao za bilo kakav posao u istocnom sarajevu? mislis da bi nam bilo bolje u fildzan drzavi, sa medjunarodnom granicom na lapisnici, vracama i dobrinji?Hamza lav wrote:Mislim da treba praviti mostove i povezivati destinacije kako bi ljudi komunicirali,upoznavali se i rušili predrasude.
bolan jahorina je uvijek bila pitomija od bjelasnice, uvijek je bilo ljepse otici na jahorinu, posebno sada kada je bjelasnica postala haman pa grad sa zgradurinama
- Creasy
#114 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Ne znate sta propustate na Jahorini, pogotovo mislim na omladinu. Gore vrvi od Beogradjanki, Novosadjanki, a nesto manje je ljepotica iz Splita, Zagreba, Ljubljane... Uvece je ludnica u klubu "Lavina", Slovenke su znale po stolovima igrati... 
-
xDenisx
#115 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
^^Na Bjelasnici Zagrepcanke, Slovenke kao i naravno Sarajke...'ta ce mi ba te Srbijanke
- karanana
#116 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
ne diskriminiram. daj mi sarajke, daj mi novosadjanke, daj mi splicanke, zagrepcanke, celjanke (moze i seljanke), sve mi daj.
-
sabanss
#117 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Sto se mene tice neka Jahorine da oslobodi mjesto na Bjelasnici za nas sa "zatvorenim" umovima.
Oni koji su sada okupirali Jahorinu su me zatvorili fizicki i psihicki 92' (hvala im) tako da im gore ne bih ni mrtav otisao.
Inace komentar za otvaranje autobuske linije: Sarajevo nije upamtilo goreg gradonacelnika od Behmena! Cak su i Hamamdzic i Semiha bili bolji.
Oni koji su sada okupirali Jahorinu su me zatvorili fizicki i psihicki 92' (hvala im) tako da im gore ne bih ni mrtav otisao.
Inace komentar za otvaranje autobuske linije: Sarajevo nije upamtilo goreg gradonacelnika od Behmena! Cak su i Hamamdzic i Semiha bili bolji.
- Ateista
#118 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Zbog ovakvih ljudi sa ovakvim načinom razmisljanja ovdje nikad nece biti normalno stanje...sabanss wrote:Sto se mene tice neka Jahorine da oslobodi mjesto na Bjelasnici za nas sa "zatvorenim" umovima.
- Creasy
#119 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Ateista wrote:Zbog ovakvih ljudi sa ovakvim načinom razmisljanja ovdje nikad nece biti normalno stanje...sabanss wrote:Sto se mene tice neka Jahorine da oslobodi mjesto na Bjelasnici za nas sa "zatvorenim" umovima.
Slazem se.
-
sabanss
#120 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Jbg ga, nisam ja kriv sto je normalno stanje prestalo 92'... Nisam jedini koji ovako razmislja, da li je to dobro ili lose ne znam.
Uostalom proces je poceo... Za 30 - 40 godina ovakvi kao ja ce pomrijeti ili biti prisutni u promilima kao sto se desilo i nakon WW2, nadam se da ce vam tada biti "normalno" stanje. Samo da opet ne bude april 92'
Uostalom proces je poceo... Za 30 - 40 godina ovakvi kao ja ce pomrijeti ili biti prisutni u promilima kao sto se desilo i nakon WW2, nadam se da ce vam tada biti "normalno" stanje. Samo da opet ne bude april 92'
- karanana
#121 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
sta predlazes da uradimo?
da ih bojkotujemo pa ce oni sami uvidjeti kako smo mi njima potrebni vise nego oni nama pa ce ukinuti ono sto su dobili 95? ili da odmah kazemo eto vam to sto imate, nas ne zanimaju vase jahorine, mi imamo vlasice i bjelasnice i to je to?
da ih bojkotujemo pa ce oni sami uvidjeti kako smo mi njima potrebni vise nego oni nama pa ce ukinuti ono sto su dobili 95? ili da odmah kazemo eto vam to sto imate, nas ne zanimaju vase jahorine, mi imamo vlasice i bjelasnice i to je to?
- Ateista
#122 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Ali jesi sto ono jos uvijek traje, ti i ostali koji ne zele da se pomjere dalje, i sa jedne i sa druge strane.sabanss wrote:Jbg ga, nisam ja kriv sto je normalno stanje prestalo 92'... Nisam jedini koji ovako razmislja, da li je to dobro ili lose ne znam.
-
sabanss
#123 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Mozda sam kriv ali ja im preko stvari koje su se dogodile licno meni ne mogu preci. Zato sam i rekao kada ovakvi kao ja nestanu opet ce biti "normalno" stanje. Kako za koga....
Sto se mene tice predlazem za pocetak da ne trosimo pare kod njih. Hoce li se neko sloziti na njemu je.... Dok god ne trosi moje pare, svejedno mi je.
Politiku na stranu, subjektivno meni je Bjelasnica ljepsa. Ima sume, ima ostrinu kakvu planina treba da ima, ima nesto divlje... Mnostvo raje buni nostalgija za prijeratnom Jahorinom ili mozda nostalgija za mladoscu
Ostarilo se pa se pobrkaju osjecaji 
Sto se mene tice predlazem za pocetak da ne trosimo pare kod njih. Hoce li se neko sloziti na njemu je.... Dok god ne trosi moje pare, svejedno mi je.
Politiku na stranu, subjektivno meni je Bjelasnica ljepsa. Ima sume, ima ostrinu kakvu planina treba da ima, ima nesto divlje... Mnostvo raje buni nostalgija za prijeratnom Jahorinom ili mozda nostalgija za mladoscu
- Creasy
#124 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
sabanss wrote:Mozda sam kriv ali ja im preko stvari koje su se dogodile licno meni ne mogu preci. Zato sam i rekao kada ovakvi kao ja nestanu opet ce biti "normalno" stanje. Kako za koga....
Politiku na stranu, subjektivno meni je Bjelasnica ljepsa. Ima sume, ima ostrinu kakvu planina treba da ima, ima nesto divlje... Mnostvo raje buni nostalgija za prijeratnom Jahorinom ili mozda nostalgija za mladoscuOstarilo se pa se pobrkaju osjecaji
Niko tebe ne tjera niti uzima za zlo sto ti ne zelis da ides na Jahorinu, imas svoje razloge i to je OK. Ali nije uredu sa tvoje strane sto osudjujes potez gradonacelnika Behmena, jer zeli da otvori grad ostalim gradjanima koji ne razmisljaju poput tebe.
-
sabanss
#125 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Mislim da je gradonacelnik prvo trebao uraditi sve za promociju Bjelasnice. Na kraju pare od Bjelasnice bi vecinom trebalo da idu kantonu. Pare sa Jahorine idu na Pale...Creasy wrote: Niko tebe ne tjera niti uzima za zlo sto ti ne zelis da ides na Jahorinu, imas svoje razloge i to je OK. Ali nije uredu sa tvoje strane sto osudjujes potez gradonacelnika Behmena, jer zeli da otvori grad ostalim gradjanima koji ne razmisljaju poput tebe.
Mrzim floskulu "moje pare" ali ne volim da se moj porez trosi na ovakvu glupost. Nikad se necu sloziti sa pomaganjem RS-a na bilo koji nacin! Ne vidim smisao pomagati onima koji su prijeratni grad u nastanku vratili na nivo malo veceg zaseoka. Mozete vi pricati sta god hocete ali grad (a Boga mi i drzava BiH) prestaje na Vracama.