Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sheilak

#101 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by sheilak »

Ko je idejni zacetnik ovog ludila na mostu?
nosara

#102 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by nosara »

sheilak wrote:Ko je idejni zacetnik ovog ludila na mostu?
Ipak je kriv onaj koji je "ideju" sproveo... :wink:
nihil_

#103 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by nihil_ »

sheilak wrote:Ko je idejni zacetnik ovog ludila na mostu?
Ja poslije jedne noci pune alkohola i drugih nedozvoljenih supstanci :D
Banksy

#104 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by Banksy »

Most Ćumurija od večeras osvijetljen led rasvjetom

Projekt je s 80.000 KM finansirao Grad Sarajevo, a osim osvjetljenja most je i obnovljen te zaštićen od propadanja

Puštanjem u rad osvjetljenja na mostu Ćumurija u općini Stari grad večeras je ozvaničen završetak projekta iluminacije osmog sarajevskog mosta.

Projekt je s 80.000 KM finansirao Grad Sarajevo, a osim osvjetljenja most je i obnovljen te zaštićen od propadanja. Autor projekta rasvjete je inžinjer arhitekture Srđa Hrisafović.

Zvaničnom osvjetljenju mosta Ćumurija prisustvovali su gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i načelnik općine Stari grad Ibrahim Hadžibajrić, te drugi čelnici Grada i Općine.

"Urađeno je pjeskarenje konstrukcije i bojenje željezne konstrukcije.
Sad je to divan most i uklapa se i u ambijent At mejdana,."te će i novi arheološki sadržaji s ovog nalazišta vrlo brzo biti završeni, Ovo je doprinos Starom gradu, na čijoj su teritoriji svi mostovi od istorijske vrijednosti, kazao je gradonačelnik Behmen.

Načelnik Hadžibajrić ističe da su radovi trajali mjesec dana, te da je most detaljno rekonstruiran i zaštićen, jer mu je prijetilo propadanje od hrđe koja ga je već velikim dijelom zahvatila. Najavio je i niz projekata koje će u narednom periodu Općina realizirati u saradnji s Gradom Sarajevom.

Iluminacija je bazirana na upotrebi nove tehnologije - linearne LED svjetiljke, koja obezbjeđuje da rasvjeta bude neupadljiva, dugotrajna i energetski efikasna.

Izvođači radova su "Testing-elektro" d.o.o. Sarajevo i "Neimari" d.o.o. Sarajevo.

Image
:mrgreen:
sheilak

#105 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by sheilak »

Ma, ovo je sve puklo.

Behmen & Behboy :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#106 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by -LIBERO- »

Slika i prilika SDP-SDA koalicije...Nova parola za slijedece lokalne izbore:

"Osvijetlimo mostove za novu i svjetliju buducnost"

Koga boli briga sto ljudi umiru od gladi i rovare po kontejnerima. Ovo je meni rame uz rame sa semihininim zelenim trotoarima... :lol: :shock: :-) :run:
Last edited by -LIBERO- on 20/01/2012 00:45, edited 1 time in total.
chuchumbamayumbe

#107 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by chuchumbamayumbe »

Ako se nešto radikalno ne promijeni u SDP-u do slijedećih izbora, od mene više neće dobiti glas.
Isti ublehaši ko i ona vanago prije.
nosara

#108 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by nosara »

-LIBERO- wrote:Slika i prilima SDP-SDA koalicije...Nova parola za slijedece lokalne izbore:

"Osvijetlimo mostove za novu i svjetliju buducnost"

Koga boli briga sto ljudi umiru od gladi i rovare po kontejnerima. Ovo je meni rame uz rame sa semihininim zelenim trotoarima... :lol: :shock: :-) :run:
Nova tenologija, nije sala... :lol:

Dje je radonacelniku fesic...? :D
VjecitiStudent

#109 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:

Projekt je s 80.000 KM finansirao Grad Sarajevo, a osim osvjetljenja most je i obnovljen te zaštićen od propadanja

Puštanjem u rad osvjetljenja na mostu Ćumurija u općini Stari grad večeras je ozvaničen završetak projekta iluminacije osmog sarajevskog mosta.
U prevodu, potrosili su nesto smirgla, celicne vune, 10-al kila farbe i par desetaka metara led kabla = trosak od ne vise od 5000km.
A ostatak je otisao u zelene i crvene dzepove.

Ugledah veceras ono sareno kino od mosta, strasno :(
sinuhe

#110 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by sinuhe »

Fes, sarene lampe, arheologija..... O sve pobudalilo.
♥ Julianna ♥

#111 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by ♥ Julianna ♥ »

sinuhe wrote:Fes, sarene lampe, arheologija..... O sve pobudalilo.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
shin

#112 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by shin »

Projekt je s 80.000 KM finansirao Grad Sarajevo, a osim osvjetljenja most je i obnovljen te zaštićen od propadanja. Autor projekta rasvjete je inžinjer arhitekture Srđa Hrisafović.

Zvaničnom osvjetljenju mosta Ćumurija prisustvovali su gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i načelnik općine Stari grad Ibrahim Hadžibajrić, te drugi čelnici Grada i Općine.

"Urađeno je pjeskarenje konstrukcije i bojenje željezne konstrukcije.
Sad je to divan most i uklapa se i u ambijent At mejdana,."te će i novi arheološki sadržaji s ovog nalazišta vrlo brzo biti završeni, Ovo je doprinos Starom gradu, na čijoj su teritoriji svi mostovi od istorijske vrijednosti, kazao je gradonačelnik Behmen.

Načelnik Hadžibajrić ističe da su radovi trajali mjesec dana, te da je most detaljno rekonstruiran i zaštićen, jer mu je prijetilo propadanje od hrđe koja ga je već velikim dijelom zahvatila. Najavio je i niz projekata koje će u narednom periodu Općina realizirati u saradnji s Gradom Sarajevom.

Iluminacija je bazirana na upotrebi nove tehnologije - linearne LED svjetiljke, koja obezbjeđuje da rasvjeta bude neupadljiva, dugotrajna i energetski efikasna.

Izvođači radova su "Testing-elektro" d.o.o. Sarajevo i "Neimari" d.o.o. Sarajevo.

Image
Image
Banksy

#113 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:

U prevodu, potrosili su nesto smirgla, celicne vune, 10-al kila farbe i par desetaka metara led kabla = trosak od ne vise od 5000km.
A ostatak je otisao u zelene i crvene dzepove.

Ugledah veceras ono sareno kino od mosta, strasno :(
I most, i ta fukarska novogodišnja rasvjeta, i ova dvojica budala na slici, i pare koje su skršili, i bijedni narod koji šuti, sve, p-r-e-s-t-r-a-š-n-o.
chuchumbamayumbe

#114 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

A jeko uzoriti efendija sa fesom boje dresa?!
Banksy

#115 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by Banksy »

chuchumbamayumbe wrote:A jeko uzoriti efendija sa fesom boje dresa?!
Švrakić Sr.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#117 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by -LIBERO- »

Banksy wrote:
chuchumbamayumbe wrote:A jeko uzoriti efendija sa fesom boje dresa?!
Švrakić Sr.

Isti onaj Svrakic koji je dobio dozvolu da od At Mejdana napravi kafeteriju. :D

Sve se kod nas u gradu radi i hajruje po principu "..Ruka ruku mije...."
JohnnyS.

#118 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by JohnnyS. »

behmen napravio rasvjete na mostovima, sarajevo market, zicaru... da su se trosile pare jesu ali ipak nesto je ostalo iza ovog mostarca. kad je bila ona semiha (iz staaaare sarajevske famiiiilije) pare su se isto trosile ako ne i vise a nije ostalo nista iza nje. tako da moj glas opet ide behmenu. ha ja...
nosara

#119 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by nosara »

JohnnyS. wrote:behmen napravio rasvjete na mostovima, sarajevo market, zicaru... da su se trosile pare jesu ali ipak nesto je ostalo iza ovog mostarca. kad je bila ona semiha (iz staaaare sarajevske famiiiilije) pare su se isto trosile ako ne i vise a nije ostalo nista iza nje. tako da moj glas opet ide behmenu. ha ja...
:lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#120 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

JohnnyS. wrote:behmen napravio rasvjete na mostovima, sarajevo market, zicaru... da su se trosile pare jesu ali ipak nesto je ostalo iza ovog mostarca. kad je bila ona semiha (iz staaaare sarajevske famiiiilije) pare su se isto trosile ako ne i vise a nije ostalo nista iza nje. tako da moj glas opet ide behmenu. ha ja...

Netačno. Puno fasada je obnovljeno, nekoliko bitnih stvari za zdravstvo odnosno pacijente na Koševu, bazen na Otoci (bez obzira što se sad Batman slika pored njega i u sarajevskoj hronici ga sebi prisvaja :D ).
A pošto, evo, doživjeh da "branim" Semihu :run:
Banksy

#121 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by Banksy »

KatarinaKosaca wrote:

Netačno. Puno fasada je obnovljeno, nekoliko bitnih stvari za zdravstvo odnosno pacijente na Koševu, bazen na Otoci (bez obzira što se sad Batman slika pored njega i u sarajevskoj hronici ga sebi prisvaja :D ).
A pošto, evo, doživjeh da "branim" Semihu :run:
Nije sramota braniti Semihu. Pogotovo s ove vremenske distance :D
chuchumbamayumbe

#122 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Haman da mi nedostaju vremena Bičakčića, Semihe, Brankovića...
Banksy

#123 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by Banksy »

chuchumbamayumbe wrote:Haman da mi nedostaju vremena Bičakčića, Semihe, Brankovića...
Makar ih je ko imao prozvati ...

Tada je bilo puno lakše, bili su oni i ''mi'', loši i dobri, + i -, danas toga više nema, svi su isti.
nosara

#124 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by nosara »

Banksy wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Haman da mi nedostaju vremena Bičakčića, Semihe, Brankovića...
Makar ih je ko imao prozvati ...

Tada je bilo puno lakše, bili su oni i ''mi'', loši i dobri, + i -, danas toga više nema, svi su isti.
Ma samo "mi i oni"...! Uvijek "mi i oni" bez obzira na to ko su oni i koliko ih je... :wink: Vratice se Valter, kad tad...! :evil:
JohnnyS.

#125 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva

Post by JohnnyS. »

e ti likovi mi nikad ne mogu nedostajati. daleko im kuca :D
Post Reply