Predvidjajte kada ce RS biti ukinuta i kako...

Post Reply

RS ce biti ukinuta do>

2006
15
50%
2007
3
10%
2010
6
20%
iza 2010
6
20%

Total votes: 30

Sarajevska Princeza

Post by Sarajevska Princeza »

Cetnici pokusavaju na sve nacine da razruse relacije koje Bosna ima sa Svijetom jer im NIJE u Interesu da Bosna bude prihvacena. Bosnu svi vole. :D ( I am proud to be Bosnian!!!!!! )

Sluze se svim taktikama, pocev od terorizma, laganja, prevara, podmetanja, pricama protiv SAD da bi se Bosanci revansirali a onda cetnici ujedno dokazali da su Bosanski muslimani fundamentalisti i teroristi i da je citav rat 92 bio rat protiv muhadzedina. Pokusavaju da izazovu narod da reaguje onako kako njima odgovora. :D Zele odredjenu reakciju kako bi je moglu iskoristiti da se opravdaju! :D

Sluze se prijetnjama o referendumu, lizanja Daytonovog sporazuma, uzdizanje svih onih koji idu u akord sa njihovim idejama, izbjegavanja odgovornosti s njihove strane, svaljivanja krivice na druge, ne priznavanja Internacionalnog Suda, ne priznavanja genocida i etnickog ciscenja, vrijedjanja muslimana, vrijedjanje religije, pokusaji razdavajanja DIJASPORE od matice Bosne da naprave raskol izmedju Bosanaca i Bosanaca.

Pokusaji ukidanja BH vojske, pokusaji kradje BH identiteta, ne priznavanja BH kao drzave, prijetnje povratnicima ciju su imovinu pokrali, ma joj............ na ovom forumu svaki topik koji je CETNIK otvorio - obrati paznju - sve sto pisu je cista cetnicka ideologija i pokusaji da SLAZU SVIJET, da prevare, da zamute trag..... Samo citaj i posmatraj to zlo i ocajanje... Cak koriste i pravoslavnu crkvu da se povezu sa drugim "kriscanskim" drzavama.....

ali im ne uspjeva. :D :lol: Nista im ne uspjeva, jer svi znaju ko su cetnici i sta im je krajni cilj.

Bosna je nevjerovatna drzava koja ima nenormalnu snagu da je to za nepovjerovat!!!
imigrant

Post by imigrant »

---
Last edited by imigrant on 05/01/2005 10:14, edited 1 time in total.
Chat Nick

Post by Chat Nick »

Bolje bi vam bilo da se brinete sto cete dati jesti sutra djeci :( nego sto ce biti sa Republikom Srpskom 8)
Sarajevska Princeza

Cetnici pokusavaju da usmjere diskusije u njihovom pravcu! :D Zar ne vidite koliko topika onaj cetnik otvara sve jedan iza drugog?

OPANAK je to. :lol:
Sarajevska Princeza

Sumska leti 2005. :D
Chat Nick

Post by Chat Nick »

..................
Pink Panter

Post by Pink Panter »

Postovani Bosnjaci, vec od 1996 se kod vas postavlja pitanje kada ce Republika Srpska biti ukinuta, i velika vecina od vas govori: ove godine ili samo sto nije. A do sada nista od toga, pa zar stvarno vi mislite da ce vas u Federaciji bilo ko pitati dali ce nas Entitet nestati. Nju mogu samo njezini gradjani ukinuti a zar zaista mislite da ce to jutro svanuti? A ono da se ona vojno ukine, ma tu pricu okacite macku o rep, jer dok su god stranci ovdje ratova nema, ai da bude ishod se nezna. Mada mislim da ce biti nerjeseno kao i prosli put.
Tako budite malo realniji i vidite situaciju kakva je, pa da nam svima bude nesta bolje u nasoj zajednickoj i najmilijoj Dejtonskoj BiH. :D
Aristokrata

Post by Aristokrata »

harisl wrote:Aristokrata... stvarno nemas blage veze sa stvarnoscu. Isti si kao i RS-ovski politicari, samo prijetite, a nemate nikakvih 'oraha u dzepu'. Prizivaj ti rat... vjerovatno si bio daleko i u proslom. Ukoliko i dodje do tog rata, RS ne bi dugo trajala, ukoliko se zatvore granice prema 'braci preko Drine'. A reci mi, da li bi i ti bio spreman ici u rat, ili bi samo tako laprdao izdaleka?

ma ja ne pozivam na rat...
koji vam je vrag...
sto mi rijeci izvrcete...
jA pozivam narazum i postivanje dejtona kojim je rep,srpsska zagarantovana...

ma jarane necete mi kuce zapalit taman da vas je milion...
Tornjak

Post by Tornjak »

[quote="Pink Panter"]Postovani Bosnjaci, vec od 1996 se kod vas postavlja pitanje kada ce Republika Srpska biti ukinuta, i velika vecina od vas govori: ove godine ili samo sto nije. A do sada nista od toga, pa zar stvarno vi mislite da ce vas u Federaciji bilo ko pitati dali ce nas Entitet nestati. Nju mogu samo njezini gradjani ukinuti a zar zaista mislite da ce to jutro svanuti? A ono da se ona vojno ukine, ma tu pricu okacite macku o rep, jer dok su god stranci ovdje ratova nema, ai da bude ishod se nezna. Mada mislim da ce biti nerjeseno kao i prosli put.
Tako budite malo realniji i vidite situaciju kakva je, pa da nam svima bude nesta bolje u nasoj zajednickoj i najmilijoj Dejtonskoj BiH. :D[/quote

I ja sam gradanin Banja Luke i hocu da se RS ukine dosta dijaspore je iz sto za nas nepostoji "RS" pa i oni zele ukidanje RS :D

Zato nepita se samo!
digger

Post by digger »

Tornjak wrote:Ona je u jako losoj ekonomskoj situaciji zato ja mislim da ce se ona sama ukinuti. A nama je najvaznije da mi ekonomski budemo puno jaci od RS-a i tako ce joj jednog dana nadam se uskoro i doci kraj da se cak nece ni primijetiti kao i sa Herceg-Bosnom.
Slazem se: samo ekonomski moze doci do asimilacije RS. Obzirom da joj glavni partneri Srbija i CG nisu nikakvi ekonomski prospekti za RS, stvari ce se same od sebe polako odvijati. Plus, vjestacki tj. politicki kompromisno stvorene regije nemaju sansu na opstanak.

Kada? Bolje prije nego kasnije.
Kotromanic

Post by Kotromanic »

Mislim da je sada kljucno podrzati Ashdowna. Njegov mandat se zavrsava u maju. Sjetite se sta je Petric napravio kada je odlazio.
Ustavne promjene koje su tada napravljene bile su prvi korak za demontazu Rs-a. A danas, kada Rs jos uvijek nije implementirala Dejton (pa se njega ne moze ni pozivati), Amerika, EU i Pedy kao njihov predstavnik imaju mogucnost da je zbrisu sa lica Zemlje.

Medjutim mene zabrinjavaju narcisoidni novinari tipa Bakira Hadziomerovica (koji je nekada obecavao) i koji na patetican nacin svoj licni sukob sa Pedijem pokusava podici na nivo sukoba Pedij vs BiH, sto odgovora strankama iz Rs-a koji ga pokusavaju srusiti.

Pedi danas treba podrsku, bez obzira na njegove ranije poteze koji se mogu gledati i iz pozitivnog i iz negativnog ugla.
Aristokrata

Post by Aristokrata »

Kotromanic wrote:Mislim da je sada kljucno podrzati Ashdowna. Njegov mandat se zavrsava u maju. Sjetite se sta je Petric napravio kada je odlazio.
Ustavne promjene koje su tada napravljene bile su prvi korak za demontazu Rs-a. A danas, kada Rs jos uvijek nije implementirala Dejton (pa se njega ne moze ni pozivati), Amerika, EU i Pedy kao njihov predstavnik imaju mogucnost da je zbrisu sa lica Zemlje.

Medjutim mene zabrinjavaju narcisoidni novinari tipa Bakira Hadziomerovica (koji je nekada obecavao) i koji na patetican nacin svoj licni sukob sa Pedijem pokusava podici na nivo sukoba Pedij vs BiH, sto odgovora strankama iz Rs-a koji ga pokusavaju srusiti.

Pedi danas treba podrsku, bez obzira na njegove ranije poteze koji se mogu gledati i iz pozitivnog i iz negativnog ugla.

pedy moju podrsku nema i nece je nikada imat!
Kotromanic

Post by Kotromanic »

Aristokrata wrote:
Kotromanic wrote:Mislim da je sada kljucno podrzati Ashdowna. Njegov mandat se zavrsava u maju. Sjetite se sta je Petric napravio kada je odlazio.

pedy moju podrsku nema i nece je nikada imat!
upravo si ti najbolje potvrdio moju tezu, kolega aristokrato, jer Srbima pedi ne ide na ruku, toga su oni tj vi debelo svjesni...
Aristokrata

Post by Aristokrata »

ma taj pedy ne ide ni tebi na ruku jer se igra ovdje u bosni

pravi experiment...

a taj experiment bi mogo bit fatalan po sve nas.

jer ona philadelfijski /valjda se tako zvao)

je bio okrenut ka buducnosti a ovaj pedy bi da nas svojimexperimentom vrati u proslost... i to krvavu:
Shoba

Post by Shoba »

ma treba ukinuti federaciju i pripojiti se republici srpskoj.....pa onda u skupstini RS ih "preglasati"........ :lol: :lol: :lol:
Kotromanic

Post by Kotromanic »

Aristokrata wrote: je bio okrenut ka buducnosti a ovaj pedy bi da nas svojimexperimentom vrati u proslost... i to krvavu:
Neki bi da se sami vrate u proslost i to krvavu, ali vise to ne pije vode, prvo radi vojnog odnosa na terenu (danas je situacija mnogo drugacija nego 92. kada je iza Srba stajala SCG i JNA, Bosanci imaju svoju armiju, a 92 nisu imali nista), a drugo, zato sto je NATO ovdje instaliran za vijeke vijekova, a kada BiH udje u partnerstvo za mir, onda je svaka pomisao na "krvavu" proslost samo pomisao...
Shoba

Post by Shoba »

Bez zezancije, mislim da treba se vratiti na kantonizaciju BiH, ko sto je trebalo da bude. To bi svima valjalo. Ovo sad je EKONOMSKI NEODRZIVO.

(RS sabotira sve nebil nezadovoljan narod na sve tri strane rekao " E ne mozemo vise ovako, ajde da se dijelimo". Mislim da je ta strategija pogubna, pogotovo za RS.)

Mislim da nema potrebe ukidati RS. Shvatice prije ili kasnije da je bolje zivjeti u kuci u kojoj dijelis WC sa cimerom, neg da pisas u svojoj spavacoj sobi.....
Aristokrata

Post by Aristokrata »

Kotromanic wrote:
Aristokrata wrote: je bio okrenut ka buducnosti a ovaj pedy bi da nas svojimexperimentom vrati u proslost... i to krvavu:
Neki bi da se sami vrate u proslost i to krvavu, ali vise to ne pije vode, prvo radi vojnog odnosa na terenu (danas je situacija mnogo drugacija nego 92. kada je iza Srba stajala SCG i JNA, Bosanci imaju svoju armiju, a 92 nisu imali nista), a drugo, zato sto je NATO ovdje instaliran za vijeke vijekova, a kada BiH udje u partnerstvo za mir, onda je svaka pomisao na "krvavu" proslost samo pomisao...
ma razumijes ti sta sam ja reko...
nestajanje R.s vodi u rat u bosni i hercegovini koji ja nebih nikada pozeleo!

pa kako ti mislis da mi ukines republiku?
ajd da te cujem
Pink Panter

Post by Pink Panter »

Tornjak wrote:
I ja sam gradanin Banja Luke i hocu da se RS ukine dosta dijaspore je iz sto za nas nepostoji "RS" pa i oni zele ukidanje RS :D

Zato nepita se samo!
Zato izadji i ti i dijaspora na izbore i glasajte za stranke koje su za ukidanje iste, ima ih dovoljno nebrini :D . Sudbina Republike Srpske se odlucuje u Narodnoj Skupstini Republike Srpske koju cine demokratski izabrani narodni poslanici. E kad te stranke ili poslanici budu imali vecinu u Skupstini tvoga i moga Entiteta :D onda neka se slobodno ukine.
Aristokrata

Post by Aristokrata »

Shoba wrote:Bez zezancije, mislim da treba se vratiti na kantonizaciju BiH, ko sto je trebalo da bude. To bi svima valjalo. Ovo sad je EKONOMSKI NEODRZIVO.

(RS sabotira sve nebil nezadovoljan narod na sve tri strane rekao " E ne mozemo vise ovako, ajde da se dijelimo". Mislim da je ta strategija pogubna, pogotovo za RS.)

Mislim da nema potrebe ukidati RS. Shvatice prije ili kasnije da je bolje zivjeti u kuci u kojoj dijelis WC sa cimerom, neg da pisas u svojoj spavacoj sobi.....

pa mi smo pristali na takvu podjelu 92 portugalskim planom

ali onaj senilni starac ga odbaci...
Kotromanic

Post by Kotromanic »

ajd da te cujem
Hajde reci iskreno, jesi li ti svjestan da je tvoja republika uzrokom milion raseljenih ljudi, 200 000 pobijenih i nestalih, ogroman broj silovanih, sa preko dvije hiljade srusenih vjerskih objekata? 49% ne-srba je otjerano ili pobijeno. Danas ih ima 5% u RS-u.

Da li si svjestan kao hriscanin da je to protiv Bozijeg zakona?

U Bibliji stoji da je Bog ljude stvorio razlicitim da bi se upoznavali, a ne da se ubijaju. Da je Bog htio, svi bi bili Srbi.

Budi iskren! Kad ides u crkvu da se pomolis Bogu, da li si svjestan da su popovi generisali mrznju protiv drugih i drugacijih hiljadu godina i kada im se pruzila prilika da zbrisu "strani elemenat", da su to i ucinili...
Aristokrata

Post by Aristokrata »

Kotromanic wrote:
ajd da te cujem
Hajde reci iskreno, jesi li ti svjestan da je tvoja republika uzrokom milion raseljenih ljudi, 200 000 pobijenih i nestalih, ogroman broj silovanih, sa preko dvije hiljade srusenih vjerskih objekata? 49% ne-srba je otjerano ili pobijeno. Danas ih ima 5% u RS-u.

Da li si svjestan kao hriscanin da je to protiv Bozijeg zakona?

U Bibliji stoji da je Bog ljude stvorio razlicitim da bi se upoznavali, a ne da se ubijaju. Da je Bog htio, svi bi bili Srbi.

Budi iskren! Kad ides u crkvu da se pomolis Bogu, da li si svjestan da su popovi generisali mrznju protiv drugih i drugacijih hiljadu godina i kada im se pruzila prilika da zbrisu "strani elemenat", da su to i ucinili...
ma nemoj mi drzat predavanje ovdje molim te...

tvoji bosnjaci su takodje ubijali rusili silovali palili...

UZROK SVEGA OVDJE JE BOLESNA ZELJA ALIJE IZETBEGOVICA DA STVORI ISLAMSKU DRZAVU U EVROPI!
Qwert

Post by Qwert »

Sudbina rs-a kao i BiH je davno predvidjena...samo sto se pojedinci dzaba kofrche. :roll:
Pink Panter

Post by Pink Panter »

[quote="Kotromanic"]

[quote]

Cifre su ti dobro naduvane, ali to nije bitno sada. Jer ja, kao i vecina Srba kao glavni uzrok stradanja vidimo u proglasavanju unitarnje RBiH bez srpskog suglasenja.A koliko je to Srba ostalo na podrucju Federacije?
Kotromanic

Post by Kotromanic »

Aristokrata wrote: UZROK SVEGA OVDJE JE BOLESNA ZELJA ALIJE IZETBEGOVICA DA STVORI ISLAMSKU DRZAVU U EVROPI!
Da je to htio, vjerovatno bi srusio sve crkve u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Maglaju, Fojnici, Travniku...

Da je to htio, ne bi u Predsjednistvu imao Mirka Pejanovica i Tatjanu Ljujic-Mijatovic...

Da je tako ne bi predsjednik Skupstine RBiH bio Srbin Lazovic...

Da je tako ne bi zamjenik Armije RBiH bio Jovo Divijak...

Da je tako ne bi u Armiji bilo 18% Srba i Hrvata...

Evo ti moj prijedlog, SACEKAJMO da Sud u Hagu kaze ko je sta radio i ko je kakve drzave pravio, a ja tebe ponovo pitam da li si svjestan da je Rs napravljena protiv Biblije i Bozijeg zakona?

Budi toliko covjek pa odgovorio, da li si svjestan ili ne, uostalom svi cemo pred Boga?
Post Reply