Raskidi dugih veza...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
žulijan asanž

#101 Re: Raskidi dugih veza...

Post by žulijan asanž »

Black swan wrote:ma ove priče udala se za mjesec oženio se za mjesec nakon duge veze
ne piju vode ak me pitate
to se kuhalo mjesecima a i godinama i nešto se čekalo...ne kažem da su varali nego jednostavno polako upoznavali osobu dopisujući se, chatajući, kafe, zezancije i nakon prekida- erotika i onda skontali da su jedno za drugo + stres od prekida = brak
doktore, jesi to ti? :D

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#102 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Truba »

imam kosu sva sreća 8)
kuharica

#103 Re: Raskidi dugih veza...

Post by kuharica »

Kad udjes u neku vezu ne znas koliko ce trajati. Nekad bude par mjeseci, nekad par godina. Ljudi zavrse u dugim vezama zato sto im je lijepo, interesantno i zabavno provoditi vrijeme zajedno. A sto se tice teme, ko vise ostavlja, nema pravila. Ljudi odlaze kad im vise nije dobro, bez obzira koji razlog navedu. Nekad upoznas nekoga ko ti vise odgovara u tom momentu, nekad jer ne zelis brak u istom trenu kao partner, a nekad jednostavno jer vise ne stima i vise volis biti sam i miran, nego u vezi sa nekim i svadjat se zbog sitnica.
Ljuska_u_BaklaFi

#104 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Da, sve je krenulo naopako bas zbog sitnica... niko vise ne trpi nista, nista ne tolerise, nista ne zrtvuje. Svi hoce sve i svi se ponasaju i govore u prvom licu jednine.....Vecini, i muskaraca i zena, recenica pocinje sa JA bih ovo volio/voljela ili zelio zeljela, pri tome se rijetko ko obazire na osjecanja onog kome to saopstava.....Nikako da cujem recenicu: Sta mislis kad' bismo MI......jesam li ja normalna :-D
6.april

#105 Re: Raskidi dugih veza...

Post by 6.april »

Black swan wrote:ma ove priče udala se za mjesec oženio se za mjesec nakon duge veze
ne piju vode ak me pitate
to se kuhalo mjesecima a i godinama i nešto se čekalo...ne kažem da su varali nego jednostavno polako upoznavali osobu dopisujući se, chatajući, kafe, zezancije i nakon prekida- erotika i onda skontali da su jedno za drugo + stres od prekida = brak
Nadaleko ne pročitah veće generalizacije.
Ghost_Rider_XXX

#106 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Ghost_Rider_XXX »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Da, sve je krenulo naopako bas zbog sitnica... niko vise ne trpi nista, nista ne tolerise, nista ne zrtvuje. Svi hoce sve i svi se ponasaju i govore u prvom licu jednine.....Vecini, i muskaraca i zena, recenica pocinje sa JA bih ovo volio/voljela ili zelio zeljela, pri tome se rijetko ko obazire na osjecanja onog kome to saopstava.....Nikako da cujem recenicu: Sta mislis kad' bismo MI......jesam li ja normalna :-D
Iskali smo eto nam ga, Dorian Gray u svoj svojoj veličini i raskoši. Ebla nas Šeherzada.
Ljuska_u_BaklaFi

#107 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Ghost_Rider_XXX wrote:
Ljuska_u_BaklaFi wrote:Da, sve je krenulo naopako bas zbog sitnica... niko vise ne trpi nista, nista ne tolerise, nista ne zrtvuje. Svi hoce sve i svi se ponasaju i govore u prvom licu jednine.....Vecini, i muskaraca i zena, recenica pocinje sa JA bih ovo volio/voljela ili zelio zeljela, pri tome se rijetko ko obazire na osjecanja onog kome to saopstava.....Nikako da cujem recenicu: Sta mislis kad' bismo MI......jesam li ja normalna :-D
Iskali smo eto nam ga, Dorian Gray u svoj svojoj veličini i raskoši. Ebla nas Šeherzada.
Vala baŠ :D
likce

#108 Re: Raskidi dugih veza...

Post by likce »

.....
Last edited by likce on 11/12/2011 11:31, edited 1 time in total.
amy-ra

#109 Re: Raskidi dugih veza...

Post by amy-ra »

.
Last edited by amy-ra on 12/12/2011 21:54, edited 1 time in total.
likce

#110 Re: Raskidi dugih veza...

Post by likce »

steta sto si se demnatovao.. bio je bolji prethodni post... i ja sam ostavljala, i mene su ostavljali (itekako).. i imala sam dugu vezu (skoro) kao ti .. ali nikad ruznu rijec ne bih napisala ili rekla ni za jednog momka. čak ni za one koji su griješili prema meni... pamtim lijepe trenutke.. pogotovo nikada NIKOGA ne bih klela.. to je FUJ.. sad iz tebe progovara očaj i bijes.. suzdrzi se malo i sačekaj.. nemoj da poslije žališ zbog svega što si napisao ili rekao...

i da.. definitivno nešto postoji... drug, ona je garant našla drugog uvijek postoji neki razlog za prekid:)
Upravu si,nisam sinoc bio dobar!
amy-ra

#111 Re: Raskidi dugih veza...

Post by amy-ra »

.
Last edited by amy-ra on 12/12/2011 21:54, edited 1 time in total.
LittleGirlBlue

#112 Re: Raskidi dugih veza...

Post by LittleGirlBlue »

Neka pravila vezana za to ko koga vise ostavlja - glupo je i pokusavati.. I sama sam imala iskustvo sa pre(dugom) on off vezom, koja se "protegla" na preko 4 godine. Ni sama ne znam zasto, vjerovatno zato sto u vrijeme kada je zapocela veza jos uvijek nismo najozbiljnije razmisljali o tome da li oboje trazimo nekog tek za pokoji izlazak ili za neku ozbiljnu vezu, a onda, bilo je i tek kako lijepih trenutaka, no nakon nekog vremena, kad smo se kao "uozbiljili" pocela sam shvatati kako mi takva osoba ne odgovara i kako bismo jedno sa drugim tesko izasli na kraj. No tad smo jedno drugo vec zavoljeli i fakat smo jedno kod drugog pokusavali ispravljati odredjene stvari - sto je totalni nonsens, jer nema tog za koga bi se moglo promijeniti karakter, narav, temperament.. I dok ti svi pricaju i savjetuju te i prognoziraju propast takvih pokusaja, ne mozes da shvatis ili ne zelis, nakon toliko vremena, sve dok sam ne dodjes do tog zakljucka. U tome svemu prodju godine i zaista kao zena pocinjem pomalo razmisljati i o svim stvarima o kojima su pisali neki od vas, pomalo tu ima straha od samoce nakon toliko vremena, vise nismo tako mladi, mozda nikad nece naici neko bolji itd itd.. No na kraju, ja sam sve prekinula, jer naprosto to nije bilo to, dzaba i strah od samoce i toga da mozda zaista nece naici niko odgovarajuci. Nije islo, nisam mogla ostati u toj vezi :run: A sada, nakon svega, pa mogu da kazem da iako je bila greska ostati toliko dugo u takvoj vezi, nisam sigurna da bih se, da sam ponovo u toj situaciji, uspjela iscupati ranije. Ovako sam (smo) zaista uvidjeli da to ne bi funkcioniralo i to je jedno zatvoreno poglavlje. Da sve to nisam/nismo prosli vjerovatno bi se pitali sta bi i kako bi bilo da smo probali jos i nesto trece..
Not My Idea

#113 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Not My Idea »

@fetic
ko bi rekao, takav preokret u par dana...zao mi je, nadam se da si i da ces bit dobar. ;-)
Mistik_

#114 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Mistik_ »

LittleGirlBlue wrote:Neka pravila vezana za to ko koga vise ostavlja - glupo je i pokusavati.. I sama sam imala iskustvo sa pre(dugom) on off vezom, koja se "protegla" na preko 4 godine. Ni sama ne znam zasto, vjerovatno zato sto u vrijeme kada je zapocela veza jos uvijek nismo najozbiljnije razmisljali o tome da li oboje trazimo nekog tek za pokoji izlazak ili za neku ozbiljnu vezu, a onda, bilo je i tek kako lijepih trenutaka, no nakon nekog vremena, kad smo se kao "uozbiljili" pocela sam shvatati kako mi takva osoba ne odgovara i kako bismo jedno sa drugim tesko izasli na kraj. No tad smo jedno drugo vec zavoljeli i fakat smo jedno kod drugog pokusavali ispravljati odredjene stvari - sto je totalni nonsens, jer nema tog za koga bi se moglo promijeniti karakter, narav, temperament.. I dok ti svi pricaju i savjetuju te i prognoziraju propast takvih pokusaja, ne mozes da shvatis ili ne zelis, nakon toliko vremena, sve dok sam ne dodjes do tog zakljucka. U tome svemu prodju godine i zaista kao zena pocinjem pomalo razmisljati i o svim stvarima o kojima su pisali neki od vas, pomalo tu ima straha od samoce nakon toliko vremena, vise nismo tako mladi, mozda nikad nece naici neko bolji itd itd.. No na kraju, ja sam sve prekinula, jer naprosto to nije bilo to, dzaba i strah od samoce i toga da mozda zaista nece naici niko odgovarajuci. Nije islo, nisam mogla ostati u toj vezi :run: A sada, nakon svega, pa mogu da kazem da iako je bila greska ostati toliko dugo u takvoj vezi, nisam sigurna da bih se, da sam ponovo u toj situaciji, uspjela iscupati ranije. Ovako sam (smo) zaista uvidjeli da to ne bi funkcioniralo i to je jedno zatvoreno poglavlje. Da sve to nisam/nismo prosli vjerovatno bi se pitali sta bi i kako bi bilo da smo probali jos i nesto trece..
On naso drugu a ti racionaliziras...
Cholina_Lokica

#115 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Cholina_Lokica »

Not My Idea wrote:@fetic
ko bi rekao, takav preokret u par dana...zao mi je, nadam se da si i da ces bit dobar. ;-)
Ja mu odmah rekoh a on meni ne vjeruje :D
Pitarrr82

#116 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Pitarrr82 »

:dance: su duge veze definitivno, pogotovo ako dodjes do te tacke gdje oboje ne znaju sta bi...
Samprotivsviju

#117 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Samprotivsviju »

Pa,hmmm zaista...

Da li se ikad ikome dogodilo da je u dugoj vezi...sve je super bajno krasno...ali jedno od njih smatra ili misli da se rano vezuje...da jos puno toga je trebao/la proci u zivotu tj.u ljubavnom pogledu ?
Vegetastar

#118 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Vegetastar »

.
Last edited by Vegetastar on 20/08/2015 11:43, edited 1 time in total.
shin

#119 Re: Raskidi dugih veza...

Post by shin »

Jo @fetica :lol:

Srcano nema sta, nek si joj reko :lol:
Pitarrr82

#120 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Pitarrr82 »

:dance: je 7+ godina ali kad se sjetim mojih 4+god. i pomislim gdje sam bio a gdje sam sada dobro mi pravo :mrgreen: , tako da... sve dodje i prodje :dance:
6.april

#121 Re: Raskidi dugih veza...

Post by 6.april »

Zašto je tako teško shvatiti da i poslije 2, 3, 5, 7, 10 godina nekada To zaista nije TO?!

Da li bi vam bilo draže da je prešutila, ostala u vezi u kojoj je nezadovoljna i sve frustracije koje takvo saznanje nose unijela u brak?

Trebate im se zahvaliti.
Vegetastar

#122 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Vegetastar »

6.april wrote:Zašto je tako teško shvatiti da i poslije 2, 3, 5, 7, 10 godina nekada To zaista nije TO?!

Da li bi vam bilo draže da je prešutila, ostala u vezi u kojoj je nezadovoljna i sve frustracije koje takvo saznanje nose unijela u brak?

Trebate im se zahvaliti.
po meni si pravo glup ako ti treba 2, 3, 5, 7, 10 godina da shvatiš da "to nije to". A šta je uopšte "TO" što nije "TO"?? :D
Pitarrr82

#123 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Pitarrr82 »

TO i ne postoji uopce :mrgreen:
Mistik_

#124 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Mistik_ »

Kako neko uopste moze biti toliko godina u vezi?
Vegetastar

#125 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Vegetastar »

Pitarrr82 wrote:TO i ne postoji uopce :mrgreen:
pa naravno, postoje samo osobe koje nemaju pojma šta će od sebe, i šta žele od svog života, i onda na ovaj način unište život i životne ciljeve onih koji to znaju.
i ako to urade nakon 2,3,5,7,10 godina, po meni su to sebični glupani
Post Reply