Neka pravila vezana za to ko koga vise ostavlja - glupo je i pokusavati.. I sama sam imala iskustvo sa pre(dugom) on off vezom, koja se "protegla" na preko 4 godine. Ni sama ne znam zasto, vjerovatno zato sto u vrijeme kada je zapocela veza jos uvijek nismo najozbiljnije razmisljali o tome da li oboje trazimo nekog tek za pokoji izlazak ili za neku ozbiljnu vezu, a onda, bilo je i tek kako lijepih trenutaka, no nakon nekog vremena, kad smo se kao "uozbiljili" pocela sam shvatati kako mi takva osoba ne odgovara i kako bismo jedno sa drugim tesko izasli na kraj. No tad smo jedno drugo vec zavoljeli i fakat smo jedno kod drugog pokusavali ispravljati odredjene stvari - sto je totalni nonsens, jer nema tog za koga bi se moglo promijeniti karakter, narav, temperament.. I dok ti svi pricaju i savjetuju te i prognoziraju propast takvih pokusaja, ne mozes da shvatis ili ne zelis, nakon toliko vremena, sve dok sam ne dodjes do tog zakljucka. U tome svemu prodju godine i zaista kao zena pocinjem pomalo razmisljati i o svim stvarima o kojima su pisali neki od vas, pomalo tu ima straha od samoce nakon toliko vremena, vise nismo tako mladi, mozda nikad nece naici neko bolji itd itd.. No na kraju, ja sam sve prekinula, jer naprosto to nije bilo to, dzaba i strah od samoce i toga da mozda zaista nece naici niko odgovarajuci. Nije islo, nisam mogla ostati u toj vezi

A sada, nakon svega, pa mogu da kazem da iako je bila greska ostati toliko dugo u takvoj vezi, nisam sigurna da bih se, da sam ponovo u toj situaciji, uspjela iscupati ranije. Ovako sam (smo) zaista uvidjeli da to ne bi funkcioniralo i to je jedno zatvoreno poglavlje. Da sve to nisam/nismo prosli vjerovatno bi se pitali sta bi i kako bi bilo da smo probali jos i nesto trece..