ThanksMichun wrote:tanata, svoj ti poso'
sebi ugadjas
Higijenske navike kod nas
Moderator: anex
-
tanana33
#101 Re: Higijenske navike kod nas
-
mig
#102 Re: Higijenske navike kod nas
.
Last edited by mig on 29/02/2012 11:13, edited 1 time in total.
-
nikimostar
#104 Re: Higijenske navike kod nas
Imam ja prijatelja koji jadan ne smije pomrviti od zene odmah kupi,nama to uvijek smijesno
Ne smije spustiti casu bez podmetaca,jednom moj sin dirnuo trosjed,a ruka mu bila od cokolade,kad on skoci,donese sprej,prska cisti,ja umrla od smijeha,a nije prije bio takav,ona ga ustrojila,poceo je i on da se zali u zadnje vrijeme,puna mu kapa svega
Ne smije spustiti casu bez podmetaca,jednom moj sin dirnuo trosjed,a ruka mu bila od cokolade,kad on skoci,donese sprej,prska cisti,ja umrla od smijeha,a nije prije bio takav,ona ga ustrojila,poceo je i on da se zali u zadnje vrijeme,puna mu kapa svega
- chengaba
#105 Re: Higijenske navike kod nas
Ma ja se preselim svaka dva mjeseca u fumigiranu kuću, lakše mi tako...chuchumbamayumbe wrote:Ja četkicom za zube pređem ove fuge po plačicama svaka 2-3 dana, volim da je čisto.
Krečenje - svake 3 hefte sve nadignem, bacim jednu-dvije ruke jupola, usput zovnem Kirby da mi odrade namještaj i podne prostirke (prije toga ih dobro isklofam vani).
Prozore perem najmanje jednom sedmično, a sve drvene površine prelazim prontom najmanje jednom u 2 dana.
Zube perem nakon svakog obroka (minimalno 5 puta dnevno), kupam se ujutro i navečer, a tuširanje je normalno između, 1-2 puta.
itd...
- Mis mekinjas
#106 Re: Higijenske navike kod nas
Sreća, moj mene upoznao, dok sređujem stan, i mijenjam pločice. Samo nam je krevet čist, a on je najbitniji.Cholina_Lokica wrote:Hoce jos ispast takmicenje koja bolje ocisti, da se bolje uda preko foruma
- haubica_i_to_teshka
#107 Re: Higijenske navike kod nas
corxle wrote:Nedavno sam otvorio temu "Koji toaletni papir preferirate i zasto?", ali je nedugo potom i zakljucana. http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 7#p6642960
Mislio sam da ce mnogi osuditi temu kao poprilicno banalnu i neozbiljnu. Medjutim, iznenadilo me kako su neki forumasi svojim odgovorima dali ozbiljnost ovoj temi analizom odnosa kvalitet/cijena, promocijom domaceg proizvoda itd. Bilo je nekih forumasa koji su svojim komentarima (ne?)opravdano dali povoda moderatorici da zakljuca temu. Mozda je tako i bolje jer je vecina pocela skretati sa teme u podrucje licnih higijenskih navika, a kako to kod nas biva, skloni osudjivanju osoba sa cijim se stavovima ne slazemo, a ne samih stavova, lako predjemo granicu kulture, tolerancije i sl.
Zato sam odlucio da otvorim ovu temu, da iznesete svoje navike, stavove, misljenja, znanja, komentare, kritike itd., da upoznate kako to drugi rade, ali vas pri tome molim da ne skrecete puno sa teme i da ne postavljate neprilicne postove kako i ova tema ne bi bila zakljucana, a mislim da bi mogla biti poprilicno interesantna.
Npr. higijena ruku i usta prije i poslije jela - da li su vlazne maramice i Orbit zvake dovoljne?? Meni licno bez vode i sapuna nema odgovarajuceg uklanjanja prljavstine, a sklopivu cetkicu za zube uvijek nosim sa sobom van tako da u ugostiteljskom objektu poslije obroka mogu u toaletu brzinski iscetkati zube od ostataka hrane.
Higijena intimnih dijelova tijela poslije velike i male nuzde??? Vidio sam da je nekima vlazna maramica dovoljna, dok se nad tim zgrazaju zagovornici vode i sapuna (i sam sam zagovornik toga, mozda cak i ribace cetke)
Higijena koze, noktiju, kose itd pa higijena radnog i zivotnog prostora.....
Jeste li bolesni od cistoce (ja jesam, ugradio cak i UVC lampe u kupatilo, WC i kuhinju), ili ste nako ili vam je to zadnje na listi prioriteta??????????
A kad god se iskljucish sa interneta jel' se dezinfikujesh za svaki slucaj ? Ko zna shta ovaj shejtan moze prenijeti... pun je raznoraznih virusa
- mokra_carapa
#108 Re: Higijenske navike kod nas
Ahahahah jao jao teme
Kod jednog mog jarana došao rođak iz Italije, te u wc-u krenuo da se napije vode.. elem nije vidio kako treba umivaonik pa se nageo na bide... da bi stvar bila gora počeo ismijavati kako su ga majstori zajebali uvalili mu nizak umivaonik
Kod jednog mog jarana došao rođak iz Italije, te u wc-u krenuo da se napije vode.. elem nije vidio kako treba umivaonik pa se nageo na bide... da bi stvar bila gora počeo ismijavati kako su ga majstori zajebali uvalili mu nizak umivaonik
-
shin
#109 Re: Higijenske navike kod nas
Tokom vojnog roka jedan lokalac je pio vodu iz pisoara.
- Michun
#110 Re: Higijenske navike kod nas
ja bi rekla da nije znao sta je bide...mokra_carapa wrote:Ahahahah jao jao teme![]()
- AdNaN88
#111 Re: Higijenske navike kod nas
Citam neke komentare i fkt se cudim, ja sam ovo samo na serijama gledao
. Imam neke navike ali kad vidim kakvih nas ima odmah mi je lakse
Pa da krenemo
, ne pijem nikad iz iste case/flase iz koje je drugi vec otpio, dakle sve sto je neko koristio/jeo/grizao/lizao ja ne bih mogao iza njega (neke od nabrojanih stvari zanemarim kad je u pitanju uzi dio porodice posto im znam higijenske navike). Kad radim tusiram se svaki dan, sad kako nisam u radnom odnosu moram priznati svako 2-3 dana jer se skroz slabo znojim i ne vidim potrebu cesceg tusiranja. Volim da mi je sve cisto i organizovano, perfekcionista sam ali ne smeta mi ukoliko se nakupi prasine itd. Sto se tice jos tih navika, vidim nosaju se cetkice po kaficima i restoranima pa se odu oprati zubi
perem ih 2 puta dnevno s tim da obavezno koristim i konac i vodu za ispiranje usta, ocistim jezik itd.
Imam jednu naviku koje se nikad necu moci rijesiti, naime kad idem u WC nebitno da li je kod mene kuci ili negdje drugo MORAM staviti toalet papir na solju i onda sjesti
ovu naviku imam jos od osnovne skole ali kad bih zivio sam i samo ja koristio solju ne bi bilo potrebe za ovim
To bi bilo to ukratko, uglavnom volim biti sreden, namirisan, obrijan(ne samo po licu
), imati uredne nokte, zdravu kozu lica i tijela, itd. a ako se sjetim jos neceg, dodat cu 
Imam jednu naviku koje se nikad necu moci rijesiti, naime kad idem u WC nebitno da li je kod mene kuci ili negdje drugo MORAM staviti toalet papir na solju i onda sjesti
To bi bilo to ukratko, uglavnom volim biti sreden, namirisan, obrijan(ne samo po licu
-
tanana33
#112 Re: Higijenske navike kod nas
To se zove uredan muskarac!!!!!!AdNaN88 wrote:Citam neke komentare i fkt se cudim, ja sam ovo samo na serijama gledao. Imam neke navike ali kad vidim kakvih nas ima odmah mi je lakse
Pa da krenemo
, ne pijem nikad iz iste case/flase iz koje je drugi vec otpio, dakle sve sto je neko koristio/jeo/grizao/lizao ja ne bih mogao iza njega (neke od nabrojanih stvari zanemarim kad je u pitanju uzi dio porodice posto im znam higijenske navike). Kad radim tusiram se svaki dan, sad kako nisam u radnom odnosu moram priznati svako 2-3 dana jer se skroz slabo znojim i ne vidim potrebu cesceg tusiranja. Volim da mi je sve cisto i organizovano, perfekcionista sam ali ne smeta mi ukoliko se nakupi prasine itd. Sto se tice jos tih navika, vidim nosaju se cetkice po kaficima i restoranima pa se odu oprati zubi
perem ih 2 puta dnevno s tim da obavezno koristim i konac i vodu za ispiranje usta, ocistim jezik itd.
Imam jednu naviku koje se nikad necu moci rijesiti, naime kad idem u WC nebitno da li je kod mene kuci ili negdje drugo MORAM staviti toalet papir na solju i onda sjestiovu naviku imam jos od osnovne skole ali kad bih zivio sam i samo ja koristio solju ne bi bilo potrebe za ovim
![]()
To bi bilo to ukratko, uglavnom volim biti sreden, namirisan, obrijan(ne samo po licu), imati uredne nokte, zdravu kozu lica i tijela, itd. a ako se sjetim jos neceg, dodat cu
- AdNaN88
#113 Re: Higijenske navike kod nas
Hoces reci metroseksualactanana33 wrote:
To se zove uredan muskarac!!!!!!
-
tanana33
#114 Re: Higijenske navike kod nas
Ja sam u ranijim postovima izjavila da zaista volim da vidim urednog/u muskarca i zenu...to je odraz higijene..i mislim da se za to uvijek mora naci vremena ali opet to je stvar kako posmatras svoj zivot, i opet kako si naucen od malena...AdNaN88 wrote:Hoces reci metroseksualactanana33 wrote:
To se zove uredan muskarac!!!!!!ne koristim puder i sminku to me izvlaci
sjetio sam se jos neceg, dosta ljudi vidam u teretani, onako oznojeni nakon treninga odu u grad na kafu itd. jedan momak je cak imao prvi sastanak s nekom djevojkom i direktno onako iz teretane otisao
P.S.E taj sa mnom ne bi popio kafu;)
- Michun
#115 Re: Higijenske navike kod nas
i ja u svlacioni vidim zene koje se dezodorisu poslije treninga a bez da se plaknu...mislim ima tus, pa se makar ispod ruku operi pa se spricaj.AdNaN88 wrote:Hoces reci metroseksualactanana33 wrote:
To se zove uredan muskarac!!!!!!ne koristim puder i sminku to me izvlaci
sjetio sam se jos neceg, dosta ljudi vidam u teretani, onako oznojeni nakon treninga odu u grad na kafu itd. jedan momak je cak imao prvi sastanak s nekom djevojkom i direktno onako iz teretane otisao
eto to mi je odraz pexina. ili idi kuci pa se peri i spricaj ili se ne spricaj na znoj...pa to je smrad koji nista ubit ne moze.
btw-imala ja kolegu, fin, cist, sportas. al' pazi ovo pusio, konzumirao bijeli luk i sve pokusavao zakamuflirati zvakama. parfem vazda neki jaki. i priblizi se meni da me nesto pita
Last edited by Michun on 30/11/2011 13:35, edited 1 time in total.
- niko_niko_kao_ja
#116 Re: Higijenske navike kod nas
tusiranje 2 puta dnevno, pranje kose 2-3 puta sedmicno, pranje zuba 3-4 puta dnevno, pranje ruku svako malo, vani kad sam ako nemam gdje oprati ruke imam onaj antibacterial gel i vlazne maramice, pa s tim ih sredim do nekog mjesta gdje ih mogu oprati. vani ne diram nista sto ne moram, ako negdje nema tecnog sapuna, nema tih para da operem ruke onim obicnim sapunom, u wc-u ne sjedam nigdje osim u svojoj kuci, nekad prije nigdje i nisam mogla ni uci u wc, ali sad moram, ne moze se vise trpiti
istu odjecu skoro nikad ne oblacim dva puta, osim ako nisu u pitanju dzemperi koji ne idu direktno uz tijelo. ciscenje kuce generalno sedmicno, a dnevno usput sta zatreba. 
- FnatiC
#117 Re: Higijenske navike kod nas
Brat ujutro ustane ode u wc usput se pocesem po guzovima najvise po desnom guzu.Plaknem lice ledenom vodom operem zube i onda se pocesem po glavi i kazem u PM vidi mi podocnjaka.U toku dana zvacem zvake jer mi je bljak od kafe operem ruke opet oko podne.dodjem kuci s posla napunim kadu punu vode i legnem.Ne da bi se opro nego nako gotivno mi lezat u kadi i igrat se sa patkicom.
-
Mistik_
#118 Re: Higijenske navike kod nas
FnatiC wrote:Brat ujutro ustane ode u wc usput se pocesem po guzovima najvise po desnom guzu.Plaknem lice ledenom vodom operem zube i onda se pocesem po glavi i kazem u PM vidi mi podocnjaka.U toku dana zvacem zvake jer mi je bljak od kafe operem ruke opet oko podne.dodjem kuci s posla napunim kadu punu vode i legnem.Ne da bi se opro nego nako gotivno mi lezat u kadi i igrat se sa patkicom.
- FnatiC
#119 Re: Higijenske navike kod nas
Mislio sam na gumenu patkuMistik_ wrote:FnatiC wrote:Brat ujutro ustane ode u wc usput se pocesem po guzovima najvise po desnom guzu.Plaknem lice ledenom vodom operem zube i onda se pocesem po glavi i kazem u PM vidi mi podocnjaka.U toku dana zvacem zvake jer mi je bljak od kafe operem ruke opet oko podne.dodjem kuci s posla napunim kadu punu vode i legnem.Ne da bi se opro nego nako gotivno mi lezat u kadi i igrat se sa patkicom.![]()
![]()
cuo sam da muskarci daju svakakva imena svom penkasu al patkica prvi put cujem
![]()
- Zelena Carapa
#120 Re: Higijenske navike kod nas
gdje ba uredan, kupa se svaki treci dantanana33 wrote:To se zove uredan muskarac!!!!!!AdNaN88 wrote:Citam neke komentare i fkt se cudim, ja sam ovo samo na serijama gledao. Imam neke navike ali kad vidim kakvih nas ima odmah mi je lakse
Pa da krenemo
Imam jednu naviku koje se nikad necu moci rijesiti, naime kad idem u WC nebitno da li je kod mene kuci ili negdje drugo MORAM staviti toalet papir na solju i onda sjestiovu naviku imam jos od osnovne skole ali kad bih zivio sam i samo ja koristio solju ne bi bilo potrebe za ovim
![]()
To bi bilo to ukratko, uglavnom volim biti sreden, namirisan, obrijan(ne samo po licu), imati uredne nokte, zdravu kozu lica i tijela, itd. a ako se sjetim jos neceg, dodat cu
- male_okice
#121 Re: Higijenske navike kod nas
mislim da sam prije cistila cesce ali sad nemam vremena, 1 sedmicno malo vise ocistim sve prostorije (usisam, obrisem podove, prasinu itd), kupatilo 2x sedmicno wc solju, tus kabinu i umivaonik, plocice obrisem 1 sedmicno kad i ovo ostalo, vecinom koristim one antibakterijske tecnosti ali sam ugodnijim mirisom ne volim domestos. Prozore cistim po potrebi, zavjese perem mozda 1 mjesecno, posteljinu mijenjam 1 sedmicno, ljeti mozda i 2x ako su bas vece vrucine, krecenje 1 godisnje (ili 1 u 2 godine jer oboje smo nepusaci a i nedam nikome da pusi u kuci), tepiha nemam jer su mi neprakticni, samo staze koje po potrebi ubacim u wes masinu i na onom programu za vunu operem. kupanje svaku nocu pred spavanje to mi je nekako potreban ritual relaksiranja, normalno perem zube 2x dnevno, perem ruke po potrebi. Nije mi problem rukovati se ni sa kim, nije mi problem ni kad se prospe nesto u kuci pokupice se, vise volim doci s posla i malo odspavati odmoriti dok jos nemam djece
nego cistiti.
- amidzazeher
#122 Re: Higijenske navike kod nas
Licna higijena je naravno potrebna ali do neke granice. Pretjeranom higijenom sami sebi cinite "medvjedju" uslugu!! Lampe klinci, palci su smrt! Bakterije su nam prijeko potrebne zbog izgradjivanja imunog sistema, a ako mislite da cete vise bakterija(opasnih) pokupiti odlaskom u WC nego se poljubiti, pa cak i posuditi telefon od nekoga varate se. Svi ste culi za streptokoku? http://www.brighthub.com/science/geneti ... 45935.aspx
A kako izgraditi imuni sistem nego dodirom sa svim tim bakterijama! Kazu pucaju mi ruke moram ih mazati kremom, a svaki dermatolog ce ti reci manje budi u dodiru sa vodom. Zasto mislite da dlake rastu na mjestima gdje rastu? Eto onako Bog nam ih dao! Jedino sto sa godinama negdje opadaju a rastu gdje nikada nisu ali to je druga prica
Tema je ono
ali mozda neko nesto i nauci, a moj je savjet ostavite se pretjerivanja, prevelikog koristenja hemije i sl, ali naravno probajte da ne smrdite u tramvajima, autobusima, i ne ostavljate usrane solje iza sebe!!
A kako izgraditi imuni sistem nego dodirom sa svim tim bakterijama! Kazu pucaju mi ruke moram ih mazati kremom, a svaki dermatolog ce ti reci manje budi u dodiru sa vodom. Zasto mislite da dlake rastu na mjestima gdje rastu? Eto onako Bog nam ih dao! Jedino sto sa godinama negdje opadaju a rastu gdje nikada nisu ali to je druga prica
Tema je ono
-
zamzija
#123 Re: Higijenske navike kod nas
Kad govorimo o čistoći, mene često kritikuju što odmah operem odjevni predmet kad ga kupim, bilo da se radi o pantalonama, majici, džemperu ili šalu, kapi...
To radim odavno, otkako sam čitala članak u novinama da su radili ispitivanje odjeće u radnjama, i da većina njih sadrži e.coli i razne ostale bakterije - jer logično, svako dira rukama, isprobava...
Čak operem kada negdje izađem pa se vratim, a odjeća smrdi na dim cigareta, to mrzim organski, odmah sve bacim u mašinu... Znači i nakon jednog nosanja
Dobijala sam kritike da ne valja toliko odjeću prati jer se iscufa i promjeni oblik, a i boja posvijetli - da je recimo samo treba prozračiti, da tako pranjem uništavam odjeću
Koliko često vi perete odjeću, nakon koliko nosanja ?
To radim odavno, otkako sam čitala članak u novinama da su radili ispitivanje odjeće u radnjama, i da većina njih sadrži e.coli i razne ostale bakterije - jer logično, svako dira rukama, isprobava...
Čak operem kada negdje izađem pa se vratim, a odjeća smrdi na dim cigareta, to mrzim organski, odmah sve bacim u mašinu... Znači i nakon jednog nosanja
Dobijala sam kritike da ne valja toliko odjeću prati jer se iscufa i promjeni oblik, a i boja posvijetli - da je recimo samo treba prozračiti, da tako pranjem uništavam odjeću
Koliko često vi perete odjeću, nakon koliko nosanja ?
- 6.april
#124 Re: Higijenske navike kod nas
Veš, čarape i majice mijenjam svaki dan.
Pantalone i suknje ne perem tako često.
-
zamzija
#125 Re: Higijenske navike kod nas
Ne perem ni ja tako često pantalone i suknje, osim ako kao što sam navela, užasno smrde na dim...nemam balkona i mogućnosti da ih dobro izračim pa ih odmah operem6.april wrote:Veš, čarape i majice mijenjam svaki dan.
A veš, čarape i potkošulje mijenjam svaki dan