EUROSONG
Moderator: _BataZiv_0809
-
shin
#101 Re: EUROSONG 2012
Ko je ba ova Maja Sarabon, ima li album snimljen?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#102 Re: EUROSONG 2012
Ima 17 albuma.shin wrote:Ko je ba ova Maja Sarabon, ima li album snimljen?
- VenomousV
#103 Re: EUROSONG 2012
imat ceshin wrote:Ko je ba ova Maja Sarabon, ima li album snimljen?
-
shin
#104 Re: EUROSONG 2012
Ne fakat, ovo je neki anonimus, ko prije par godina kada je otisla ona zenska, imena se ne sjecam, mada ne znam da pjeva vise.
edit:
Wikipedia, bog za anonimuse
http://en.wikipedia.org/wiki/Marija_%C5%A0esti%C4%87
Evo je.
Zlatno pravilo eurosonga, nikad ne salji pjevaljku koja ce se utopiti u moru prosjeka.
edit:
Wikipedia, bog za anonimuse
http://en.wikipedia.org/wiki/Marija_%C5%A0esti%C4%87
Evo je.
Zlatno pravilo eurosonga, nikad ne salji pjevaljku koja ce se utopiti u moru prosjeka.
- alibaba_i_30_godina
#105 Re: EUROSONG 2012
Ja sam k'o nekad negdje cuo za ovu Mayu Sar, tj. negdje se njeno ime spominje, ali veze nisam imao sta tacno pjeva dok mi neko nije rekao da ima ona pjesma zajedno sa Ninom, Aleksandrom i Karolinom.
Prije se jedva cekalo kada ce biti Eurovision, ali valjda dosadi nakon nekog vremena. Po meni je najbolja Eurovizija bila ona u Istanbulu 2004. godine, kad je Ruslana pobijedila.
Kasnije je postajalo sve losije i losije, mada je bilo 2-3 fine pjesmice i kada je show bio u Beogradu, npr. Qele qele koju i sad znam poslusati.
Prije se jedva cekalo kada ce biti Eurovision, ali valjda dosadi nakon nekog vremena. Po meni je najbolja Eurovizija bila ona u Istanbulu 2004. godine, kad je Ruslana pobijedila.
Kasnije je postajalo sve losije i losije, mada je bilo 2-3 fine pjesmice i kada je show bio u Beogradu, npr. Qele qele koju i sad znam poslusati.
- Not My Idea
#106 Re: EUROSONG 2012
ne bi vjerovaoalphonse kauders wrote:malo off topic, ali upade mi u oči - preko 3.600 postova u 9 mjeseci, tj. preko 13 postova dnevno -Not My Idea wrote:pa gdje sam rekla da Vukasin nije bio anonimus?
MADA, mislim da je on u to vrijeme bio poznatiji nego ova Maja sad. Vukasin je bio na Operaciji trijumf koja je bila itekako gledana a ova Maja je meni poznata jedino po tome sto je bek vokal Dini i po onoj pjesmi Moj je zivot moja pjesma
al generalno, apsurdno je i za jedno i za drugo da budu predstavnici jedne drzave na Euroviziji![]()
![]()
izgleda da ti dosta toga leži na duši
- Twice
#107 Re: EUROSONG 2012
Promenila se vremenajust principe wrote:zar taj isti Rambo nije ismijavao Evroviziju a sad bi da ide na istu..Vjerovatno da je sa svojim nastupom ismijava
- Vitezanin
#108 Re: EUROSONG 2012
Nina Badric predstavlja Hrvatsku!
Jao, Jugosi razvaljuju ove godine.
Joksa za Srbiju, Nina za Hrvatsku, Kaliopi za Makedoniju, Rambo za Crnu Goru.
A nismo ni mi losi, cura umije pjevati.
Slovenci biraju preko talent show-a.
Jao, Jugosi razvaljuju ove godine.
A nismo ni mi losi, cura umije pjevati.
- cyprus
#109 Re: EUROSONG 2012
Takvi kao ti su uništili EurosongAmbrozija wrote:...A sto se tice toga da ce neko glasati za Ramba a ne za svoju zemlju - pa to je stvar izbora ali ja da stanujem negdje drugo i ne glasam za svoju zemlju nikako ne bih mogla, ko god da nas predstavlja!
- zenny
#110 Re: EUROSONG 2012
ma maya je velika umjetnica za ove s kojima je poredite.. poslusajte maju tatic, onu drugu maju ne sjecam se prezimena, femminem, pa se vratite na forum... ova djevojka stvarno zna pjevat' sto se moze zakljucit samo po ovoj njenoj solo pjesmi. saljemo kvalite ljudi halooo, kvalitet 
-
Ambrozija
#111 Re: EUROSONG 2012
cyprus wrote:Takvi kao ti su uništili EurosongAmbrozija wrote:...A sto se tice toga da ce neko glasati za Ramba a ne za svoju zemlju - pa to je stvar izbora ali ja da stanujem negdje drugo i ne glasam za svoju zemlju nikako ne bih mogla, ko god da nas predstavlja!
A zar i oni nisu isti kao i ja...Nisu ni preslusali pjesmu ali vec znaju da ce glasati za Ramba...Shvatam ja da vole tu vrstu muzike, ali opet dodje na isto....dakle, svi unistavamo Eurosong
Bravo za Hrvatsku, poslije niza katastrofalnih izbora napokon jedan praviVitezanin wrote:Nina Badric predstavlja Hrvatsku!
Jao, Jugosi razvaljuju ove godine.![]()
A nismo ni mi losi, cura umije pjevati.![]()
- alibaba_i_30_godina
#112 Re: EUROSONG 2012
Zar je na ovom Eurosongu toliko bitno dal' neko zna pjevati?!zenny wrote:ma maya je velika umjetnica za ove s kojima je poredite.. poslusajte maju tatic, onu drugu maju ne sjecam se prezimena, femminem, pa se vratite na forum... ova djevojka stvarno zna pjevat' sto se moze zakljucit samo po ovoj njenoj solo pjesmi. saljemo kvalite ljudi halooo, kvalitet
Bolje postaviti pitanje jel' se ova Maja planira skinuti, inace ...
- Vitezanin
#113 Re: EUROSONG 2012
Pa nije bas toliko strasno otkako je uveden ziri 50 %. Eto, oni zrikavci iz Britanije prosle godine (Blue) su bili 5. prema glasovima publike, ali ziri im je dao 22. ili 23. mjesto (od 25NeyDan wrote:Zar je na ovom Eurosongu toliko bitno dal' neko zna pjevati?!zenny wrote:ma maya je velika umjetnica za ove s kojima je poredite.. poslusajte maju tatic, onu drugu maju ne sjecam se prezimena, femminem, pa se vratite na forum... ova djevojka stvarno zna pjevat' sto se moze zakljucit samo po ovoj njenoj solo pjesmi. saljemo kvalite ljudi halooo, kvalitet
Bolje postaviti pitanje jel' se ova Maja planira skinuti, inace ...
E sad, ako Maya dobije podrsku dijaspore (sto znaci negdje 9.-10. mjesto
No, bum vidili jos.
- alibaba_i_30_godina
#114 Re: EUROSONG 2012
Znam da je uveden ziri, ali nije to nista puno doprinijelo kvalitetu, a pogotovo kad sam saznao ko je ustvari ziri - vecinom ljudi koji nemaju veze sa muzikom.Vitezanin wrote:Pa nije bas toliko strasno otkako je uveden ziri 50 %. Eto, oni zrikavci iz Britanije prosle godine (Blue) su bili 5. prema glasovima publike, ali ziri im je dao 22. ili 23. mjesto (od 25NeyDan wrote:Zar je na ovom Eurosongu toliko bitno dal' neko zna pjevati?!zenny wrote:ma maya je velika umjetnica za ove s kojima je poredite.. poslusajte maju tatic, onu drugu maju ne sjecam se prezimena, femminem, pa se vratite na forum... ova djevojka stvarno zna pjevat' sto se moze zakljucit samo po ovoj njenoj solo pjesmi. saljemo kvalite ljudi halooo, kvalitet
Bolje postaviti pitanje jel' se ova Maja planira skinuti, inace ...) pa su na kraju bili 11. I kad se sjetim one Armenke prosle godine, Chaka chaka, tako nesto pjesma ide. Skinula se, ali dzaba
- ziri je izbacio.
E sad, ako Maya dobije podrsku dijaspore (sto znaci negdje 9.-10. mjesto) i podrsku zirija koji ne glasa na principu susjed susjedu (mada ima i toga kod zirija, ali daleko manje nego kod publike), onda bi opet mogli biti negdje medju 10.
![]()
No, bum vidili jos.
-
Rouvitsa
#115 Re: EUROSONG 2012
Upravo je u Bakuu završen žrijeb za polufinala ovogodišnjeg 57 po redu Eurosonga.Bosna i Hercegovina će se takmičiti u 2 polufinalu(u II polovini) koji će se održati u četvrtak 24 maja.Žrijeb je po nas bio dobar iz razloga što će u našem polufinalu biti još 4 ex-yu zemlje,što je poprilično neočekivano...Tu su Srbija,Hrvatska,Makedonija i Slovenija dok će Rambo predstavnik Crne gore biti usamljen u 1 polufinalu koji će se održati 22 maja.Finale je 26 maja a iskreno se nadamo da ćemo te večeri imati reprizu Majinog nastupa i naravno još jedno nepropušteno finale....
Evo kompletnog žrijeba:
Prvo polufinale
Prvi dio polufinala
- Crna Gora
- Island
- Rumunjska
- Albanija
- Belgija
- Latvija
- Švicarska
- Finska
- Grčka
Drugi dio polufinala
- Moldova
- Cipar
- Austrija
- Danska
- Rusija
- San Marino
- Izrael
- Irska
- Mađarska
Drugo polufinale
Prvi dio polufinala
- Srbija
- Nizozemska
- Portugal
- Makedonija
- Bjelorusija
- Malta
- Ukrajina
- Armenija
- Bugarska
Drugi dio polufinala
- Švedska
- Gruzija
- Slovenija
- Estonija
- Turska
- Slovačka
- Hrvatska
- Norveška
- Litva
- Bosna i Hercegovina

Evo kompletnog žrijeba:
Prvo polufinale
Prvi dio polufinala
- Crna Gora
- Island
- Rumunjska
- Albanija
- Belgija
- Latvija
- Švicarska
- Finska
- Grčka
Drugi dio polufinala
- Moldova
- Cipar
- Austrija
- Danska
- Rusija
- San Marino
- Izrael
- Irska
- Mađarska
Drugo polufinale
Prvi dio polufinala
- Srbija
- Nizozemska
- Portugal
- Makedonija
- Bjelorusija
- Malta
- Ukrajina
- Armenija
- Bugarska
Drugi dio polufinala
- Švedska
- Gruzija
- Slovenija
- Estonija
- Turska
- Slovačka
- Hrvatska
- Norveška
- Litva
- Bosna i Hercegovina
- Vitezanin
#116 Re: EUROSONG 2012
Jedva cekam nastup Armenije u Azerbejdzanu.
(ljudi jos u ratu zbog Karabaha, nemaju ni otvorene granice
)
-
Ambrozija
#117 Re: EUROSONG 2012
Odlicno, 5 nasih zemalja plus Turska i Njemacka, mozda i Svedska i Norveska - sve ce nam dati visoke boodve sto skoro pa znaci da smo 100% u finalu 
- alibaba_i_30_godina
#118 Re: EUROSONG 2012
Trebalo bi da je tako ... Crna Gora nece proci polufinale, k'o da sad gledam.Ambrozija wrote:Odlicno, 5 nasih zemalja plus Turska i Njemacka, mozda i Svedska i Norveska - sve ce nam dati visoke boodve sto skoro pa znaci da smo 100% u finalu
-
Ambrozija
#119 Re: EUROSONG 2012
Nesto ne znam ko glasa inace za Crnu Goru osim nasih zemalja, mozda Svicarska i naravno Albanija...NeyDan wrote:Trebalo bi da je tako ... Crna Gora nece proci polufinale, k'o da sad gledam.Ambrozija wrote:Odlicno, 5 nasih zemalja plus Turska i Njemacka, mozda i Svedska i Norveska - sve ce nam dati visoke boodve sto skoro pa znaci da smo 100% u finalu
- alibaba_i_30_godina
#120 Re: EUROSONG 2012
Ako ces iskreno ja ne glasam ni za koga. Mislim da je to cisto bacanje para, jer znamo kako kod nas funkcionise sve to i ko ce uvijek biti medju najvise ocjenjenim.Ambrozija wrote:Nesto ne znam ko glasa inace za Crnu Goru osim nasih zemalja...Albanija je isto u I polufinalu...NeyDan wrote:Trebalo bi da je tako ... Crna Gora nece proci polufinale, k'o da sad gledam.Ambrozija wrote:Odlicno, 5 nasih zemalja plus Turska i Njemacka, mozda i Svedska i Norveska - sve ce nam dati visoke boodve sto skoro pa znaci da smo 100% u finalu
A svakako ne bih tek tako ni glasao ako mi se ne svidja pjesma, a hajd' ti dokazi ljudima da to ne rade, ne samo nasim, nego opcenito svima.
-
Ambrozija
#121 Re: EUROSONG 2012
Slazem se s tobom...Vec se sve zna...Mislim, evo konkretno za drugo polufinale:
5 nasih zemalja ce razmijeniti najvece bodove
Bjelorusija, Armenija, Ukrajina i Gruzija, vjerovatno i Turska ce razmijeniti najvece bodove (samo sto ce Turska i nama dati)
Norveska, Svedska, Litvanija i Estonija ce jedna drugoj
Ostanu Portugal, Bugarska, Malta, Holandija i Slovacka - vjerovatno ce sve ispasti jer nema ko glasati za njih bez obzira kakva je pjesma...Sad je pitanje koje jos 4 zemlje ce ispasti....
5 nasih zemalja ce razmijeniti najvece bodove
Bjelorusija, Armenija, Ukrajina i Gruzija, vjerovatno i Turska ce razmijeniti najvece bodove (samo sto ce Turska i nama dati)
Norveska, Svedska, Litvanija i Estonija ce jedna drugoj
Ostanu Portugal, Bugarska, Malta, Holandija i Slovacka - vjerovatno ce sve ispasti jer nema ko glasati za njih bez obzira kakva je pjesma...Sad je pitanje koje jos 4 zemlje ce ispasti....
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#122 Re: EUROSONG 2012
pa ko ce glasati za Ramba osim ex yu?NeyDan wrote:Trebalo bi da je tako ... Crna Gora nece proci polufinale, k'o da sad gledam.Ambrozija wrote:Odlicno, 5 nasih zemalja plus Turska i Njemacka, mozda i Svedska i Norveska - sve ce nam dati visoke boodve sto skoro pa znaci da smo 100% u finalu
- Vitezanin
#123 Re: EUROSONG 2012
Ove zemlje koje bas nemaju susjede (tipa Malta ili Portugal) uglavnom se mogu uzdati samo u dobru pjesmu. Nase zemlje plus Skandinavci, i SSSR-ovci mogu, ali i ne moraju imati dobru stvar jer imaju prilican broj zemalja iza ledja koje glasaju za njih.
Znaci, ako Malta ili Portugal prodju, 100 % je zasluzeno.
Ziri donekle popravlja stvar jer ne glasa uvijek po principu susjed susjedu. Teleglasaci uvijek glasaju za susjede.
Znaci, ako Malta ili Portugal prodju, 100 % je zasluzeno.
Ziri donekle popravlja stvar jer ne glasa uvijek po principu susjed susjedu. Teleglasaci uvijek glasaju za susjede.
-
Ambrozija
#124 Re: EUROSONG 2012
Da, bas zlosno...Cak i da imaju najbolju pjesmu, sanse su im slabe. Malta recimo svake godine ima odlicnu pjesmu, ali eto...Nek smo jednom i mi sretne ruke, mislim cijeli nas blokVitezanin wrote:Ove zemlje koje bas nemaju susjede (tipa Malta ili Portugal) uglavnom se mogu uzdati samo u dobru pjesmu. Nase zemlje plus Skandinavci, i SSSR-ovci mogu, ali i ne moraju imati dobru stvar jer imaju prilican broj zemalja iza ledja koje glasaju za njih.
Znaci, ako Malta ili Portugal prodju, 100 % je zasluzeno.![]()
- alibaba_i_30_godina
#125 Re: EUROSONG 2012
ma svejedno mi, ja ionako ne bih glasao za njega, bez obzira sto ga znam.plain vanilla wrote:pa ko ce glasati za Ramba osim ex yu?NeyDan wrote:Trebalo bi da je tako ... Crna Gora nece proci polufinale, k'o da sad gledam.Ambrozija wrote:Odlicno, 5 nasih zemalja plus Turska i Njemacka, mozda i Svedska i Norveska - sve ce nam dati visoke boodve sto skoro pa znaci da smo 100% u finalu
Slazem se sa @Ambrozijom. Jedino nije bio takav slucaj kada su pobijedili Lordi i Lena. Cini mi se da je cijela Evropa i htjela da pobijedi Lena. Onog malog Norvezanina necu ni spominjati jer su za njega svakako glasale bubuljicave tinejdzerke, inace obozavateljice onog Biebera.
Ziri nije to sto mnogi misle. On je sastavljen od muzickih eksperta svake zemlje, a vjerujem da je nas pravi ekspert u davanju ocjena susjedima, kao i vecina drugih clanova zirija.
Ako i ove godine Maltu bude predstavljala ona Chiara ima da poludim ...