Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vade_mecum

#101 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by vade_mecum »

A_I_ wrote:Pa skontaj sam jel gore troli bilo ranije na istom tom skretanju dok je bio ostri zavoj pod 90 ili sad kad prvo blago skrene za 45 pa malo ide kruznim pa opet skrene za 45 :-)

A jesmo ovce :roll:
i ja se pitam cijelo vrijeme.na trgu austrije je mnogo gore za skrenuti.

odakle uopste ova prica da trola ne moze skrenuti?
Mariella

#102 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Mariella »

A neko lupio, eto odakle :D
vade_mecum

#103 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by vade_mecum »

haha pa sad treba oformiti i komisiju da ispita moze li ili ne moze zglobna trola proci kroz kruzni tok. smijesno je malo sto ljudi tako lupaju.
guy fawkes

#104 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by guy fawkes »

sad sam prolazio kruznim tokom i upravo je pao prvi sudar, tek sad je to pravi kruzni tok

jedino sto me cudi da je ovoliko vremena trebalo proci do tog radosnog dogadjaja
Comrad

#105 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Comrad »

Ma kod nas je sve naopako, umjesto da bude manje udesa, bice ih isto ili vise.

Slicno je i na Ilidzi, redovno su udesi na onom izlazu za Butmir.

Pod hitno postavit policajca na kruzni jedno sedam dana, pa nek kaznjava ko god vozi nepravilno. Drugacije ne mozes nas narod naucit.
sevrez

#106 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by sevrez »

@Sliver

možeš li biti malo precizniji npr s koje strane si došao? i na koji izlaz je izašao taksista.

Ja vozim kružnim svaki dan i do sada vidjeh svih mogućih praksi vožnje po onom kružnom..

jal ja ne znam voziti jal stvarno bi se neko osevapio da stane samo dva sata na sred kružnog i usmjerava padobrance :-D
alibegoa

#107 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by alibegoa »

chuchumbamayumbe wrote:
A_I_ wrote:Jos malo u nasem narodu opstepoznatog fusheraja:

Image

Image

Imal ovog u Burundiju ili Tadzikistanu :roll:
E vala baš!
Ovdje nikad 2 dobra sastavit!
Pa đe im je mozak?!?!
ccc
Ima u Iranu, stub, ne baš nasred ceste, nego malo više pomjeren u jednu traku, a baš ovako izgleda. Polako se primičemo ciljanoj strani svijeta.
AdnanSA

#108 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by AdnanSA »

Kružni tok mnogo olakšao saobračaj za automobile na Dobrinji i trola će da proradi budi te bez brige.
vjesticanametli

#109 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by vjesticanametli »

ovaj Tužni tok je haos :lol:
zateznistub

#110 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by zateznistub »

vjesticanametli wrote:ovaj Tužni tok je haos :lol:
Da, ali za one koji ga ne znaju koristiti.

Za ostale je sasvim ok. I hvala im sto ga napravise. :thumbup:
vjesticanametli

#111 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Tužni je trebao na raskrsnici prije a na ovoj i nije bio neophodan ali eto štaš

i onaj ko zna koristiti Tužni tok ne može on onih koji ne znaju pa ti se valja prilagoĐŽavati :D
zateznistub

#112 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by zateznistub »

vjesticanametli wrote:Tužni je trebao na raskrsnici prije a na ovoj i nije bio neophodan ali eto štaš

i onaj ko zna koristiti Tužni tok ne može on onih koji ne znaju pa ti se valja prilagoĐŽavati :D
I te kako treba, pogotovo za one koji idu iz pravca gimnazije a prema gradu. Ne znam koliko si bila u prilici gledati svako jutro guzve zzbog uljucenja u glavnu ulicu sa dobrinje 5 (dva ulaza) te sa dobrinje 3. Redovi su znali biti i do gimnazije, danas ih nema.
Za raskrsnicu koju spominjes sasvim je dovoljan i semafor.
Comrad

#113 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Comrad »

Control panel

#114 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Control panel »

vidim ja da je za jedan dobar dio stanovnika sarajeva (ne mogu reci sarajlija) kruzni tok nocna mora. taman se navikli na semafore sad im ih ukinuse pa zavladala panika. nema semafora, nema policajca pa s pitaju ko regulise saobracaj.
ne bih se ni zacudio da su poceli trazioti alternativne pravce samo da bi izbjegli isti, jer koliko vidim iz postova od ljudi koji tamo stanuju guzvi u opce nema. samo je problem sa trolom, a sa busom nije problem!? jeli ovo slucajno ili namjerno vrijeme ce pokazati.
Don Zivconi

#115 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Don Zivconi »

Control panel wrote:vidim ja da je za jedan dobar dio stanovnika sarajeva (ne mogu reci sarajlija) kruzni tok nocna mora. taman se navikli na semafore sad im ih ukinuse pa zavladala panika. nema semafora, nema policajca pa s pitaju ko regulise saobracaj.
ne bih se ni zacudio da su poceli trazioti alternativne pravce samo da bi izbjegli isti, jer koliko vidim iz postova od ljudi koji tamo stanuju guzvi u opce nema. samo je problem sa trolom, a sa busom nije problem!? jeli ovo slucajno ili namjerno vrijeme ce pokazati.
Eh da je to tako :mrgreen: i ako je tako ja bih apelovao da se na svim raskrsnicam skinu semafori naprave sto komplikovanije raskrsnice mozda se i ko odseli radi toga :lol: :lol: :lol:
mayab

#116 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by mayab »

Comrad wrote:
:thumbup: Odličan!

Mislim da ce svaki kruzni tok doprinijeti boljem protoku saobracaja, i zato pohvale i zelja da ih bude jos, a ako negdje zaista treba to je u Hrasnom kod pekare AS, i postoji već projekat, ali tu očigledno čekaju da se krene u prosirenje one ceste Grbavica-Ap, i na zalost kako to ide , izgleda da ce auti izumrijeti dok se to desi!
A_I_

#117 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by A_I_ »

"Nakon što je stigla oprema is Slovenije, naši radnici izvode radove na njenoj montaži. Radovi teku predviđenom dinamikom iako niske temperature i gužve na kružnoj saobraćajnici značajno otežavaju njihovo izvođenje. Nadamo se da neće biti padavina koje bi dodatno otežale završetak radova, te da ćemo trolejbuski saobraćaj prema Dobrinji pustiti sljedeće sedmice", kazala nam je glasnogovornica GRAS-a Samira Kadić. "

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/ ... /111116142

:lol: koji su ovo muljatori i uhljupi majko mila!

Ispostavile su se tacnim sumnje da se hajvani iz Gras-a nisu pripremili na vrijeme za kruzni tok vec su tek kad je isti zavrsen skontali da im fali opreme :x

I pazi im price o fantomskoj guzvi na kruznom kao opravdanje za sporovozno postavljanje "opreme" (citaj *ebenih zica) :-) :x
zateznistub

#118 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by zateznistub »

A_I_ wrote:"Nakon što je stigla oprema is Slovenije, naši radnici izvode radove na njenoj montaži. Radovi teku predviđenom dinamikom iako niske temperature i gužve na kružnoj saobraćajnici značajno otežavaju njihovo izvođenje. Nadamo se da neće biti padavina koje bi dodatno otežale završetak radova, te da ćemo trolejbuski saobraćaj prema Dobrinji pustiti sljedeće sedmice", kazala nam je glasnogovornica GRAS-a Samira Kadić. "

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/ ... /111116142

:lol: koji su ovo muljatori i uhljupi majko mila!

Ispostavile su se tacnim sumnje da se hajvani iz Gras-a nisu pripremili na vrijeme za kruzni tok vec su tek kad je isti zavrsen skontali da im fali opreme :x

I pazi im price o fantomskoj guzvi na kruznom kao opravdanje za sporovozno postavljanje "opreme" (citaj *ebenih zica) :-) :x

Ne radi se samo o zicama. Postoji citav set opreme za OHL.
Sto se tice kasnjenja mozda je kriv i zakon o javnim nabavkama.

Evo na TVSA prođe dupla trola kroz kruzni. Znaci kraj price.

I javise da je opremu za kontaktnu mrezu obezbijedilo ministarstvo saobracaja:
Control panel

#119 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Control panel »

eto pocela se i trola vrtiti kruznim.
gdje su sada oni sto su napadali kruzni da nije uradjen kako treba, da je neko opro pare, da je...
Tahta

#120 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Tahta »

ma nema niko ništa sad smo sa famoznim kružnim tokom na dobrinji i pametniji i ljepši i imamo više para i djeca nama bolje napreduju, školarci bolje uče, produžio nam se životni vijek
ajmo sad svi veličati vođu koji nam je to omogućio
FALA TI MILI VOĐO !!!!!
mi smo odmah zaboravili da smo zbog nepotrebnog projekta bili blokirani mjesecima
prvo nije mogao ići nikakv saobraćaj poslije trola boga pitaj koliko
Sad trola ide ali zauzme skoro obje trake :D sad će maheri sarajevski koji imaju kakvo oštećenje na autu da se poturaju na kružnom da ih trola repom opali i da fino unovče svoj trud
Control panel

#121 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Control panel »

Tahta wrote:ma nema niko ništa sad smo sa famoznim kružnim tokom na dobrinji i pametniji i ljepši i imamo više para i djeca nama bolje napreduju, školarci bolje uče, produžio nam se životni vijek
FALA TI MILI VOĐO !!!!!
mi smo odmah zaboravili da smo zbog nepotrebnog projekta bili blokirani mjesecima
Sad trola ide ali zauzme skoro obje trake :D sad će maheri sarajevski koji imaju kakvo oštećenje na autu da se poturaju na kružnom da ih trola repom opali i da fino unovče svoj trud
najgore su blokade u glavi.
Tahta

#122 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Tahta »

Control panel wrote:
Tahta wrote:ma nema niko ništa sad smo sa famoznim kružnim tokom na dobrinji i pametniji i ljepši i imamo više para i djeca nama bolje napreduju, školarci bolje uče, produžio nam se životni vijek
FALA TI MILI VOĐO !!!!!
najgore su blokade u glavi.
Sad imamo kružni tok da nam otvori vidike :lol: :lol: :lol:

još kad dzamiju u parku izgradimo ............ gdje će nam kraj biti :dance: :dance: :dance:
hljebarnik

#123 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by hljebarnik »

FALA TI MILI VOĐO !!!!!
Image

Tvojom logikom ne trebamo nista praviti ako necemo biti pametniji, ljepsi, ako necemo imati vise para itd.. ?
vjesticanametli

#124 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

kad trola okurzi pa ĐŽematlije izIĐŽu u ĐŽamiju :oops: oooooooooooooj
Tahta

#125 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Tahta »

hljebarnik wrote:
FALA TI MILI VOĐO !!!!!
Image

Tvojom logikom ne trebamo nista praviti ako necemo biti pametniji, ljepsi, ako necemo imati vise para itd.. ?
zar je moguće da ne svatamo kad se nešto izgradi nepotrebno i nepotrebno i nepotrebno....
Moj stav i mnogih dobrinjaca je da je Dobrinja urbano naselje i napravljeno planski i svaki i ćumez koji se napravi je suvišan i nepotreban
uzmi bilo koju tačku u novom gradu i da se nešto napravi od saobraćajnica je potrebnije nego ono "preskupo nepotrebno govno"
potrudit ću se da nađem slike Dobrinje iz 83 i uporedite sa danas i sve će vam se samo kazati

off
joj majko moja sad se sjetih i sky staze na mojmilu
i to je projekat nad projektima
Post Reply