Baraz(ostale utakmice)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Sasvim_Obican

#101 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by Sasvim_Obican »

campa_xxx wrote:
Sasvim_Obican wrote:Naki sitni neredi po Mostaru... Jah kretena, braćo moja mila :-) :roll: :x
Ja gledao maloprije dnevnik n FTV i niko nikakve nerede nije spomenuo, ne znam o cemu pricas i koga huskas? Cak je i momak iz "zapadnog dijela" rekao da mu je drago da BiH ima povoljan rezultat. Dosta vise te "ekskluzive" neredi u Mostaru i sl...
Bilo na TV1.. Prilog prikazan u 00:41. Čak su im i razbili kameru, ali kaže čovjek iz policije da se radi o izoliranim slučajevima i da je situacija pod kontrolom.. Ali, idem u offtopic. Prvo provjeriš informacije prije nego nekog optužiš za diverziju i kontrarevolucionarno djelovanje.
Šandor

#102 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by Šandor »

Stvarno ne znam o kojim promašajima Crne Gore govorite? Gledao sam pregled na Eurosportu (baš su dobri njihovi pregledi). Očito je da su Česi oštećeni. Ne znam šta je onom sucu koji je sudio u Pragu? Da ga nije mazno prije utakmice? U šta je gledao? Čehe je oštetio minimalno za jedan, ako ne čak za dva penala.
guy fawkes

#103 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by guy fawkes »

BiH-x wrote:Koja je to retardirana logika biti protiv Hrvata a za Crnogorce? :roll: Prolaze Turska, Ceska i Irska. Objektivno.
hahahahahaha
guy fawkes

#104 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by guy fawkes »

drago mi je zbog hrvata i iraca, malo mi je zao djetica al jbg, bili su losi skroz
pOZz

#105 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by pOZz »

van Basten wrote:realno mislim da je Hiddink precijenjen... malo mu se previše dešavaju ovakvi propusti da bi se mogao s pravom nazvati velikim trenerom.
Hiddink je strašan trener. ;-) Ovo u Turskoj je nesretna okolnost, doš'o je u nevrijeme.
Šandor

#106 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by Šandor »

van Basten wrote:realno mislim da je Hiddink precijenjen... malo mu se previše dešavaju ovakvi propusti da bi se mogao s pravom nazvati velikim trenerom. Inače, zanimljivo je da su svi nosioci u ždrijebu skoro pa osigurali EP osim Portugala koji je sigurno najjači u tom društvu. E Platini, kad bih ti rekao šta mi je na srcu ne bih dočekao jutro na forumu...
Porazi su sastavni dio života. Turci nikad nisu bili nešto posebno. Ono što su postigli 2002. i 2008. su incidenti.

Nešto slično se desilo Grčkoj 2004. godine. A maltene se na prste jedne ruke mogu nabrojati njihova učešća na velikim takmičenjima. I nikad nisu prošli u drugi krug. A tad su bili prvaci.

Meni je teško povjerovati da je izvlačenje parova bilo namješteno. Nije nemoguće, ali teško mi je zamisliti da je Platini podučavao Boneka koja je glatka, koja hrapava, topla i hladna. Ipak je to UEFA a ne BiH ili bivša Jugoslavija gdje su takve i slične namještaljke uobičajene.

Uostalom, Džeko bi sad možda nosio vreće brašna u Klasu da ga Plišek nije poveo sa sobom. Baš zbog toga što smo mi takvi kakvi jesmo.
van Basten

#107 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by van Basten »

porazi jesu, ali blamaže baš i ne. Izgubiti kući 3:0 bez ispaljenog metka od osrednje Hrvatske kojoj je falilo podosta igrača jeste blamaža. A kako rekoh, nije mu ovo prvi kiks pa da se smatra slučajnošću. Kiks je sigurno bio i poraz od Slovenije sa Rusijom.
A što se tiče drugog dijela posta... meni je teško povjerovati da neko zaista vjeruje kako smo samo mi balkanci maheri za marifetluke, a eto ovi u osztatku bajne nam "stare dame" Evrope sve same poštenjačine... aha, how yes no. Ja bih čak rekao da smo mi obični kokošari za njih, nešto kao polaznici kursa na levelu 1, a ovi su već na naprednom nivou.
Šandor

#108 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by Šandor »

van Basten wrote:porazi jesu, ali blamaže baš i ne. Izgubiti kući 3:0 bez ispaljenog metka od osrednje Hrvatske kojoj je falilo podosta igrača jeste blamaža. A kako rekoh, nije mu ovo prvi kiks pa da se smatra slučajnošću. Kiks je sigurno bio i poraz od Slovenije sa Rusijom.
A što se tiče drugog dijela posta... meni je teško povjerovati da neko zaista vjeruje kako smo samo mi balkanci maheri za marifetluke, a eto ovi u osztatku bajne nam "stare dame" Evrope sve same poštenjačine... aha, how yes no. Ja bih čak rekao da smo mi obični kokošari za njih, nešto kao polaznici kursa na levelu 1, a ovi su već na naprednom nivou.
Mislim da je svima koji prate fudbal jasno da je UEFA namjestila koncept na kojem je zasnovano određivanje nosilaca i nenosilaca tako da nenosioci budu reprezentacije koje su za UEFU nevažne i ništavne. To ne osporavam. Pravila prilagođavaju velikima.

Ali još nisam vidio da se UEFA ili FIFA na glavu nasadila da izbaci nekoga jer je njihovom ku*cu ćeif. Iako je jednom stvarno tako izgledalo. Italiju su bukvalno šutnuli sa svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji uskrativši ih za minimalno 5-6 golova u 4 utakmice (Italiju je tad vodio onaj isti nesretni Trapatoni koji je u prošlom baražu oštećen s Irskom :D). Ali zar bi FIFA to učinila Italiji s predumišljajem? Sve je vjerovatno bila posljedica izrazito lošeg suđenja na čitavom prvenstvu.

Ako ti želiš vjerovati da će se sudac u Lisabonu ponašati kao komandant u Aušvicu to je tvoje pravo. Ja vjerujem da ćemo proći ako to budemo zaslužili.
ProbuseniDolar

#109 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by ProbuseniDolar »

Svaka cast hrvatima, zelim im svu srecu na Euru. Crnogorcima ce biti tesko, ali nije nemoguce da i oni prodju. Estonaca mi je malo zao, al eto Irska je ipak i prije baraza bila 100%tni ucesnik Eura. Sto se nas tice, bili smo losi, ali sam misljenja da cemo tamo duplo bolje igrati jer ce i teren biti bolji. Sanse 60-40% za Portugal.
Corola

#110 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by Corola »

ProbuseniDolar wrote:Svaka cast hrvatima, zelim im svu srecu na Euru. Crnogorcima ce biti tesko, ali nije nemoguce da i oni prodju. Estonaca mi je malo zao, al eto Irska je ipak i prije baraza bila 100%tni ucesnik Eura. Sto se nas tice, bili smo losi, ali sam misljenja da cemo tamo duplo bolje igrati jer ce i teren biti bolji. Sanse 60-40% za Portugal.
Nemoj samo ti Ronalda ti :roll:
no_mani=no_fjučr

#111 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by no_mani=no_fjučr »

van Basten wrote:porazi jesu, ali blamaže baš i ne. Izgubiti kući 3:0 bez ispaljenog metka od osrednje Hrvatske kojoj je falilo podosta igrača jeste blamaža. A kako rekoh, nije mu ovo prvi kiks pa da se smatra slučajnošću. Kiks je sigurno bio i poraz od Slovenije sa Rusijom.
Osrednje Hrvatske, ti stvarno nisi pratio.

Hrvatska je top reprezentacija, pogledaj tablice i statistiku
Corola

#112 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by Corola »

no_mani=no_fjučr wrote:

Osrednja da osrednjija ne moze biti.Zayebi statistiku bivsu i tablice.Grci ih naguzise a cak je i gruzija umocila protiv kockastih.
Samo sto je onaj Hidinik pao qurcu za usi,to je druga stvar.
Šandor

#113 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by Šandor »

Corola wrote:
no_mani=no_fjučr wrote:

Osrednja da osrednjija ne moze biti.Zayebi statistiku bivsu i tablice.Grci ih naguzise a cak je i gruzija umocila protiv kockastih.
Samo sto je onaj Hidinik pao qurcu za usi,to je druga stvar.
Guus Hiddink nikad nije bio neki poseban trener ako ćemo gledati rezultate? Šta je učinio osim uspjeha s PSV-om prije 23 godine?
Treba li reći da je ovaj trener vodio reprezentaciju Holandije u vrijeme kad je sve osim titule bila sramota? Vodio je najbolji tim koji je Holandija ikad imala. Tim iz snova.

Ako ćemo gledati rezultate Vicente del Bosque je jedan od najboljih trenera u historiji fudbala. A možda je samo bio na pravom mjestu u pravo vrijeme? Zar je bilo teško biti najbolji s onakvim Realom.....ili danas sa ovakvom Španijom?
jeza u ledja

#114 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by jeza u ledja »

Šandor wrote: Treba li reći da je ovaj trener vodio reprezentaciju Holandije u vrijeme kad je sve osim titule bila sramota? ?
Jel ti govoris u prilog ili protiv Hiddinka? :D
ultima_palabra

#115 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by ultima_palabra »

Šandor wrote:Guus Hiddink nikad nije bio neki poseban trener ako ćemo gledati rezultate? Šta je učinio osim uspjeha s PSV-om prije 23 godine?
Treba li reći da je ovaj trener vodio reprezentaciju Holandije u vrijeme kad je sve osim titule bila sramota? Vodio je najbolji tim koji je Holandija ikad imala. Tim iz snova.
Sramota ispasti u polufinalu na penale od Ronaldovog Brazila? To je neka nova definicija sramote?

Dovesti Južnu Koreju, PSV i Rusiju u polufinale najjačih turnira, i to sve u periodu od 6 godina je nevjerovatno. U međuvremenu je uspio sa Australijom proći grupe na svjetskom prvenstvu i tijesno ispasti od Italije. Pa mu je onda Ovrebo ukrao finale Lige prvaka sa Chelseajem.

Nikad nije bio originalan i inovator, ali njegovi uspjesi su nevjerovatni... polako je vrijeme za penziju, ali možda još može učiniti nešto sa nekom egzotičnom reprezentacijom.
Šandor

#116 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by Šandor »

jeza u ledja wrote:
Šandor wrote: Treba li reći da je ovaj trener vodio reprezentaciju Holandije u vrijeme kad je sve osim titule bila sramota? ?
Jel ti govoris u prilog ili protiv Hiddinka? :D
Protiv. Evo sastava koji je vodio Hiddink: http://www.fifa.com/worldcup/archive/ed ... eport.html

Holandija nikad više neće imati tako dobre igrače kakve je imala 90-ih. U tom smislu Hiddink se ne razlikuje od drugih trenera koji su vodili Holandiju u razdoblju 1990-2000.
ultima_palabra wrote:Dovesti Južnu Koreju, PSV i Rusiju u polufinale najjačih turnira, i to sve u periodu od 6 godina je nevjerovatno. U međuvremenu je uspio sa Australijom proći grupe na svjetskom prvenstvu i tijesno ispasti od Italije. Pa mu je onda Ovrebo ukrao finale Lige prvaka sa Chelseajem.

Nikad nije bio originalan i inovator, ali njegovi uspjesi su nevjerovatni... polako je vrijeme za penziju, ali možda još može učiniti nešto sa nekom egzotičnom reprezentacijom.
Zaboravio sam šta je učinio s Rusijom. Ali ono što je učlinio s Južnom Korejom ostalo je u sjeni katastrofalnog suđenja. Suđenje je bilo gore nego u Musolinijevoj Italiji 1934. godine. Suci su bukvalno pronosali Južnu Koreju kroz osminu finala i četvrtfinale. Ono suđenje je bila sramota i u značajnoj mjeri je pokvarilo čitavo prvenstvo.
harač

#117 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by harač »

:lol:
LSD

#118 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by LSD »

Turci su pali qurcu za uši, izgubiti od oronule Hrvatske (koju grci uredno siluju kad požele) i to 3-0 u sred Istanbula pokazuje o kakvim levatima se radi....Guus je obicni lovator kojem je para jedina vodilja u njegovoj karijeri, nikad nikakav trofej nije podigao (ne racunajuci PSV nekad davno) ali bitno je napucati CV sa što više reprezentacija.
burek_in_space

#119 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by burek_in_space »

kakavdanakneiskustvu wrote:realno,hrvatska,češka,irska i portugal
KAd ovo prochitam (nishta protiv tvog mishljenja, imash pravo na njega), sjetim se jednog, u zadnje vrijeme poprilichno neaktivnog chlana foruma - selam @mostarcu! :D
Ako bi gledali realno, nikad se nijedna reprezentacija koja je nenosilac ne bi kvaifikovala na zavrshni turnir, ali nas demantuju prijashnja iskustva. Sinoc su se potrefili takvi rezultati da su 3 od 4 nosioca maltene obezbijedili ucheshce na EP-u. Samo nije najjacha ekipa iz grupe nosilaca uspjela obezbijediti dobar rezultat za revansh, i to pred svojom publikom.
Da li je konachno doshlo vrijeme da mi budemo ta senzacija?! :)
Hodidid

#120 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by Hodidid »

Hrvatskoj svaka cast! Zasluzili su momci svaku pohvalu poslije ove utakmice i poslije osporavanja u medijima. Bilicu skidam kapu za taktiku. Usprkos svim osporavanjima u hrvatskim medijima i po hrvatskim portalima od kvaziznalaca ja mislim da je takticki kvalitetan trener od momenta odkad su oderali engleze na Wembly-ju.

Hiddink me je razocarao sa pripremom tima za ovu tekmu. Obrana im je bila katastrofalna i sva tri gola su greske zadnje linije.

Irska i Ceha ocekivano. Nisam ni sumnjao da ce dobiti Crnu Goru i Estoniju. Zelene su to nacije za ovu vrstu psiholoskog i fizickog nadmetanja.

Rekoh da idemo dalje i mislim da imamo realnu sansu. Nadam se da me Pape nece iznevjeriti :D .
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#121 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by emillio estevez »

LSD wrote:Turci su pali qurcu za uši, izgubiti od oronule Hrvatske (koju grci uredno siluju kad požele) i to 3-0 u sred Istanbula pokazuje o kakvim levatima se radi....Guus je obicni lovator kojem je para jedina vodilja u njegovoj karijeri, nikad nikakav trofej nije podigao (ne racunajuci PSV nekad davno) ali bitno je napucati CV sa što više reprezentacija.

haha oronukla repka Hrvatske

nisi li mozda primjetio ,da je trener napokon ubacio napadace
a ne samo stopere u igru

Bilic je imao oronule ideje i pun novcanik novaca
a igra se je mucila

sa ovakvim nacionom bi grci dobili po tamburi
Hodidid

#122 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by Hodidid »

kakavdanakneiskustvu wrote:
burek_in_space wrote:
KAd ovo prochitam (nishta protiv tvog mishljenja, imash pravo na njega), sjetim se jednog, u zadnje vrijeme poprilichno neaktivnog chlana foruma - selam @mostarcu! :D
Ako bi gledali realno, nikad se nijedna reprezentacija koja je nenosilac ne bi kvaifikovala na zavrshni turnir, ali nas demantuju prijashnja iskustva. Sinoc su se potrefili takvi rezultati da su 3 od 4 nosioca maltene obezbijedili ucheshce na EP-u. Samo nije najjacha ekipa iz grupe nosilaca uspjela obezbijediti dobar rezultat za revansh, i to pred svojom publikom.

volio bi da prođemo,ali poslije rezultata prvih tekmi,portugal je u prednosti,ako ništa bar zbog domaćeg terena
Mnoge velike ekipe su pale bas zbog nesposobnosti da izdrze psiholoski pritisak domaceg terena u odsudnim trenutcima.
Ja mislim da je itekako zreo Portugal da se oklizne na bananu. Bio je i prosli put u Lisabonu zreo da Kondorov ne let nego pad ali ih pronosase vile i onda u uzvratu odigrase lezerno jer im mi nismo bili u poziciji utrpati dva gola a nismo jer smo se potpuno potrosili i sagorili u prvom mecu.

E sad stari moj oni imaju pod moranje da vode igru i igraju ofanzivno a mi mozemo pak igrati na sacekusu.

Mislim da i ako Portugal prodje onda ce to biti jer smo mi ukakili mec a ne zato jer su oni neka svjetska klasa.

Mi nemamo sta izgubiti a oni imaju itekako.
Hodidid

#123 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by Hodidid »

kakavdanakneiskustvu wrote:
burek_in_space wrote:

volio bi da prođemo,ali poslije rezultata prvih tekmi,portugal je u prednosti,ako ništa bar zbog domaćeg terena
.
van Basten

#124 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by van Basten »

http://www.uefa.com/uefaeuro/season=201 ... index.html
evo spisak igrača sa utakmice u IStanbulu... razumijem ja navijačke strasti i želju da se bude "veći katolik od Pape", ali ako ovih 11 Hrvatske nisu osrednji za evropske okvire onda fakat ne znam kakav fudbal ja pratim a kakav vi. Ne govorim ja ko im ne igra a trebao je , ko igra a ne treba i sl, ja samo gledam sinoćnjih 11 i smatram da kvalitetom apsolutno ne odskaču od nas )čak se usuđujem reći da je naših sinoćnjih 11 jače od njihovih) a kamoli koga jačeg.
Da se razumijemo, činjenica da su rasturili turke više govori o nekvaliteti Turske i u tom kontekstu sam rekao tipa " koliko su oni tanki kad ih je ovakva Hrvatska tako naružila. Još sa "velikim stručnjakom" Hiddinkom na klupi...
Hodidid

#125 Re: Baraz(ostale utakmice)

Post by Hodidid »

van Basten wrote:http://www.uefa.com/uefaeuro/season=201 ... index.html
evo spisak igrača sa utakmice u IStanbulu... razumijem ja navijačke strasti i želju da se bude "veći katolik od Pape", ali ako ovih 11 Hrvatske nisu osrednji za evropske okvire onda fakat ne znam kakav fudbal ja pratim a kakav vi. Ne govorim ja ko im ne igra a trebao je , ko igra a ne treba i sl, ja samo gledam sinoćnjih 11 i smatram da kvalitetom apsolutno ne odskaču od nas )čak se usuđujem reći da je naših sinoćnjih 11 jače od njihovih) a kamoli koga jačeg.
Da se razumijemo, činjenica da su rasturili turke više govori o nekvaliteti Turske i u tom kontekstu sam rekao tipa " koliko su oni tanki kad ih je ovakva Hrvatska tako naružila. Još sa "velikim stručnjakom" Hiddinkom na klupi...
Stari Modric i Olic vrijede ko pola turske repke. Da mi bar imamo jedno krilo poput Olica pitao bi posto Lisabon.
Locked