A to mahanje zastavama u Sarajevu i Mostaru je bila sasvim normalna reakcija Bosnjaka . Ipak Turska nije pravila konc logore za Bosnjake , Turci nisu silovali nase zene , nisu opkoljavali nase gradove i gasili im struju i vodu da djeca po bolnicama pomre , nisu bombardirali civilne ciljeve . onda mi nije jasno kad se komsije cude sto navijamo za njih . Izmedju Turske i Hrvatske je sasvim normalno da navijamo za Tursku kao i izmedju Srbije i Turske . Uostalom oni su najveca velesila u nasem okruzenju a trenutno deru ekonomijom cijeli svijet
Turska (all about)
-
semirizsvemira
#101 Re: Turska (all about)
Turska je mogla nasilno islamizirati cijeli Balkan , neko rece na ovoj temi . U Islamu nema prisile pa odatle toliki broj Hrvata i Srba i Grka i Bugara i Rumuna
. Sto rece efendija Zukorlic da nije bilo Serijata ne bi bilo ni Srba
A to mahanje zastavama u Sarajevu i Mostaru je bila sasvim normalna reakcija Bosnjaka . Ipak Turska nije pravila konc logore za Bosnjake , Turci nisu silovali nase zene , nisu opkoljavali nase gradove i gasili im struju i vodu da djeca po bolnicama pomre , nisu bombardirali civilne ciljeve . onda mi nije jasno kad se komsije cude sto navijamo za njih . Izmedju Turske i Hrvatske je sasvim normalno da navijamo za Tursku kao i izmedju Srbije i Turske . Uostalom oni su najveca velesila u nasem okruzenju a trenutno deru ekonomijom cijeli svijet
.
- Prpa.ba
#102 Re: Turska (all about)
Hoce li braca poslati taj jedan helikopter?
Covjek bi po kolicini ljubavi prema drzavi-nasljednici genocidnog okupatorskog carstva rekao da ce gasiti pozare po Bosni isto kao sto bi gasili pozare po Turskoj... 
-
muzicar_iz_parka
#103 Re: Turska (all about)
Sirija je dosta manja od Turske po broju stanovništva pa su primili preko 2 miliona iračkih izbjeglica iz zadnjeg rata 2003 godine.kiky wrote:jebo turke ...
uvalili su im sto hiljada izbjeglica iz sirije i sad se mogu jebat s njima ...
valja to hranit i čuvat, a več prave probleme ...
niko od tzv saveznika da im pomogne ...
da su pametni, otvorili im granice i sve pustili u eu ...
Valjda bi Turci kao država od 70 miliona stanovnika trebali biti u stanju izaći na kraj sa 100 000 sirijskih izbjeglica, a i ekonomski stoje bolje nego što je Sirija ikad bila.
Pa i da ih puste prema EU, Bugari i Grci im nebi dali dalje.
Petljanjem u sirijski i izraelski konfikt (ona "flotila" od prije godinu dana) samo sebi dugoročno štete, jer bi lako PKK mogao doći do veće količine oružja i eto ti belaja za Tursku, a u zadnje vrijeme sve više napada na policiju i vojsku.
-
mmaar
#104 Re: Turska (all about)
Evo kako su Turci primili sirijske izbjeglice kojima su po nalogu svojih zapadnjacko-cionistickih gospodara i napravili svo ovo zlo. Malo sto ih masovno siluju, sto je potvrdio i UN, jos su ih do sad sigurno i natjerali kao sto su tjerali i Bosnjake koji su emigrirali u Tursku da promjene svoja prezimena i uzmu turska.UN objavio silovanje sirijskih izbjeglica od strane turske vojske
Udruženje za pomoć sprovedbi ljudskih prava pri UN-u je objavilo silovanje sirijskih žena i djevojaka koje su utočište pronašle u turskih kampovima od strane turskih vojnika, javlja Arbia Press.
U izvještaju se navodi kako su čuvari kampa silovali sirijske izbjeglice. Ova sramna vijest nije prvi put objavljena, a neke žene su za sirijsku televiziju prošle godine javno davale izvještaje o ovom problemu krijući svoje porijeklo.
U izbjegličkom kampu u Turskoj koji broji 29.000 osoba navedeno je oko 800 pokušaja silovanja.
Podsjećamo da u kampu boravi oko 80% žena i djevojaka.
Izbjeglice su početkom mjeseca ramazana protestvovale zbog navedenog stanja, ali je turska vlada uspješno ugušila svaki glas i sebe proglasila zaštitnikom turskog naroda.
- Tkd
#105 Re: Turska (all about)
Da, da silovanje. Ko bolan vjeruje u te glupost.
-
mmaar
#106 Re: Turska (all about)
Nekom teski zlocini, a nekom samo "gluposti".
Ove informacije je pored svjedocenja zrtava, potvrdila cak i organizacija koja djeluje pri UN-u, a znamo kome oni ledja cuvaju. Ako imas nesto sto ce opovrgnuti ove tvrdnje i tvrdnje zrtava objavljivane po medijima, ti samo izvoli, sirok ti forum i ova tema.
O odnosu Turaka prema Bosnjacima, toliko toga je receno, da ne vijedi trositi dalje rijeci. Rame uz rame su sa onima preko Drine s kojima imaju inace tradicionalni savez i to mnogo prije Ataturka koji je kralja Aleksandra Karadjordjevica smatrao "bratom" i tako ga javno nazivao, izmedju ostalog i kada su sklapali dogovore o "humanim preseljenjima" Albanaca i Bosnjaka u podrucja Turske nastanjena Kurdima i drugim "problematicnim" manjinama. Ta veza izmedju Srbije i Turske, na konkretnom planu, ne na planu supljih prica i pozivanja na ublehe od kojih niko ne zivi, i dalje je puno snaznija nego veza izmedju Turske i BiH. Uostaom, koliki su nam Turci prijatelji, pokazali su jos jednom za vrijeme agresije. Daleko im kuca od nase!
Ove informacije je pored svjedocenja zrtava, potvrdila cak i organizacija koja djeluje pri UN-u, a znamo kome oni ledja cuvaju. Ako imas nesto sto ce opovrgnuti ove tvrdnje i tvrdnje zrtava objavljivane po medijima, ti samo izvoli, sirok ti forum i ova tema.
O odnosu Turaka prema Bosnjacima, toliko toga je receno, da ne vijedi trositi dalje rijeci. Rame uz rame su sa onima preko Drine s kojima imaju inace tradicionalni savez i to mnogo prije Ataturka koji je kralja Aleksandra Karadjordjevica smatrao "bratom" i tako ga javno nazivao, izmedju ostalog i kada su sklapali dogovore o "humanim preseljenjima" Albanaca i Bosnjaka u podrucja Turske nastanjena Kurdima i drugim "problematicnim" manjinama. Ta veza izmedju Srbije i Turske, na konkretnom planu, ne na planu supljih prica i pozivanja na ublehe od kojih niko ne zivi, i dalje je puno snaznija nego veza izmedju Turske i BiH. Uostaom, koliki su nam Turci prijatelji, pokazali su jos jednom za vrijeme agresije. Daleko im kuca od nase!
- Halcyon
#107 Re: Turska (all about)
Je, Turci su nam neprijatelji, a istočne komšije najbolji prijatelji, za poželit... 
-
muzicar_iz_parka
#108 Re: Turska (all about)
Ja sam sad zbunjen, Srbija i Turska saveznici.
Zar ono Erdogan ne izjavi da mu je Alija ostavio Bosnu u amanet????
A jel i mali Bakir koji je ostao siroče nakon Alije prema tome u starateljstvu Erdogana??????
Zar ono Erdogan ne izjavi da mu je Alija ostavio Bosnu u amanet????
A jel i mali Bakir koji je ostao siroče nakon Alije prema tome u starateljstvu Erdogana??????
-
mmaar
#109 Re: Turska (all about)
Ima nas Bosnjaka koji jos cuvamo sjecanje na turske zulume po Bosni.semirizsvemira wrote: Ipak Turska nije pravila konc logore za Bosnjake , Turci nisu silovali nase zene , nisu opkoljavali nase gradove i gasili im struju i vodu da djeca po bolnicama pomre , nisu bombardirali civilne ciljeve . onda mi nije jasno kad se komsije cude sto navijamo za njih .
ABDULVEHAB ILHAMIJA
(1773. - 1821.)
Sa Ilhamijina nadgrobnog epitafa
Prkoseći silnicima, on na svijet ode drugi
za njim vjerni prijatelji u dubokoj ginu tugi.
i prikloniv maču glavu, očekujuć' udes hudi,
Sejjid Vehabb postao je svih pravednih uzor ljudi.
Čudan zeman nastade,
sve zlikovac postade,
din-dušmanin ustade;
šta se hoće, zaboga?!
Već takata nestade,
zlo nam svako postade,
dobrih ljudi nestade;
šta se hoće, zaboga?!
Ne gledaju u Ćitab
ne uzimaju hič dževab,
nit misle na hesab;
šta se hoće, zaboga?!
Ovo trpit-teška muka,
a jos više turska bruka,
munafika stoji huka;
šta se hoće, zaboga?!
Turčin nema amela,
krivda pravdu zamela,
pa se pravda umela;
šta se hoće, zaboga?!
Nasta čudna ulema,
jer ne čine amela,
od njih jadna proloma!
šta se hoće, zaboga?!
Ulemskoga sada hala,
zalud njima đekad fala,
vrat slomiše pored mala;
šta se hoće, zaboga?!
Nije kadar biti imam,
a kaže se potamam,
jordam čini ko šeh-islam;
šta se hoće, zaboga?!
Svi veziri pravo sude,
pa i paši dobro bude,
al murtati krivo gude;
teška muka, zaboga!
I kad paša ima ljudi,
ko je dobar vrlo hudi,
kad je više zlijeh ljudi;
niko ne zna do Boga!
- borcanin
#110 Re: Turska (all about)
Aferimsemirizsvemira wrote:Turska je mogla nasilno islamizirati cijeli Balkan , neko rece na ovoj temi . U Islamu nema prisile pa odatle toliki broj Hrvata i Srba i Grka i Bugara i Rumuna. Sto rece efendija Zukorlic da nije bilo Serijata ne bi bilo ni Srba
A to mahanje zastavama u Sarajevu i Mostaru je bila sasvim normalna reakcija Bosnjaka . Ipak Turska nije pravila konc logore za Bosnjake , Turci nisu silovali nase zene , nisu opkoljavali nase gradove i gasili im struju i vodu da djeca po bolnicama pomre , nisu bombardirali civilne ciljeve . onda mi nije jasno kad se komsije cude sto navijamo za njih . Izmedju Turske i Hrvatske je sasvim normalno da navijamo za Tursku kao i izmedju Srbije i Turske . Uostalom oni su najveca velesila u nasem okruzenju a trenutno deru ekonomijom cijeli svijet.
-
mmaar
#111 Re: Turska (all about)
Najbolji lijek protiv takve +zbunjenosti je obrazovanje. U ovom slucaju, trebao bi se okrenuti historiji Bosne, Osmanskog carstva i Ataturkove Turskei i Srbije. Posebna "poslastica" su Ataturkova pisma Karađorđeviću i obratno.muzicar_iz_parka wrote:Ja sam sad zbunjen, Srbija i Turska saveznici.![]()
- Tkd
#112 Re: Turska (all about)
On spomenu Žepčaka Ilhamiju
Da, a šta je bilo sa prethindih 300 godina i sa onim kasnije.
- Halcyon
#113 Re: Turska (all about)
Ma pusti to, bitno je da mi skontamo da nam je Turska neprijatelj, a da su nam oni koji su nad nama napravili barem desetak genocida, kulturocida i tako dalje zapravo prijatelji. Da im kojim slučajem pomeneš Austriju u kontekstu u kojem pominju Tursku (kao neprijatelja) osuli bi drvlje i kamenje. Što će reći, nije problem okupacija (jer Bosna jeste bila okupirana od strane Osmanlija), već je problem što je Turska jedna muslimanska zemlja, a ne daj Bože da neki Bošnjak kakvu muslimansku državu smatra prijateljskom...Tkd wrote:On spomenu Žepčaka Ilhamiju![]()
- borcanin
#114 Re: Turska (all about)
Nacisti klasicni.mmaar wrote:Najbolji lijek protiv takve +zbunjenosti je obrazovanje. U ovom slucaju, trebao bi se okrenuti historiji Bosne, Osmanskog carstva i Ataturkove Turskei i Srbije. Posebna "poslastica" su Ataturkova pisma Karađorđeviću i obratno.muzicar_iz_parka wrote:Ja sam sad zbunjen, Srbija i Turska saveznici.![]()
- Tkd
#115 Re: Turska (all about)
Ili ide u tom fazonu da moraš biti uvijek dobar sa svojim komšijom u ovom slučaju susjedom
Sramota, nema šta . A zna se ko ima najveće komplekse prema Turskoj, koji Tursku spominju u svim mogućim segmentima od politike do fudbalskih terena.
Ne, Turska je bez veze, bolje je BiH kada su ubijeni ljudi bez razloga samo što su željeli živjeti u svojim kućama na svojoj državi. A tek ono tri konstutivna naroda Hrvat, Srbin i musliman, nigdje Bošnjaka.
Kompleksaši
Sramota, nema šta . A zna se ko ima najveće komplekse prema Turskoj, koji Tursku spominju u svim mogućim segmentima od politike do fudbalskih terena.
Ne, Turska je bez veze, bolje je BiH kada su ubijeni ljudi bez razloga samo što su željeli živjeti u svojim kućama na svojoj državi. A tek ono tri konstutivna naroda Hrvat, Srbin i musliman, nigdje Bošnjaka.
Kompleksaši
- Halcyon
#116 Re: Turska (all about)
A normalno... Komšija iskoristi svaku priliku da pobije na hiljade ljudi, popali sve što ima veze sa muslimanima, al nije to bitno, de da mi halalimo i družimo se.
Turskoj, naravno, kao i svim muslimanskim zemljama okrenut leđa tako da se komšije ne ljute što mi iskazujemo prijateljstvo tamo nekim muslimanskim fanaticima. Što dublje u komšijskom dupetu, to bolje.
Turskoj, naravno, kao i svim muslimanskim zemljama okrenut leđa tako da se komšije ne ljute što mi iskazujemo prijateljstvo tamo nekim muslimanskim fanaticima. Što dublje u komšijskom dupetu, to bolje.
-
mmaar
#117 Re: Turska (all about)
Zasto mi podmeces stvari koje nigdje nisam rekao?Halcyon wrote:Ma pusti to, bitno je da mi skontamo da nam je Turska neprijatelj, a da su nam oni koji su nad nama napravili barem desetak genocida, kulturocida i tako dalje zapravo prijatelji. Da im kojim slučajem pomeneš Austriju u kontekstu u kojem pominju Tursku (kao neprijatelja) osuli bi drvlje i kamenje. Što će reći, nije problem okupacija (jer Bosna jeste bila okupirana od strane Osmanlija), već je problem što je Turska jedna muslimanska zemlja, a ne daj Bože da neki Bošnjak kakvu muslimansku državu smatra prijateljskom...Tkd wrote:On spomenu Žepčaka Ilhamiju![]()
Za tih deset genocida nad Bosnjacima, kao ni za ovaj posljednji, Turska se bas nije mnogo trzala i to je nije sprijecavalo da gradi krajnje prisne i prijateljske odnose sa onima koji su te genocide pocinili.
Objava je poslata cijelom covjecanstvu i na nju nemaju ekskluzivna prava ni Arapi ni Turci, a stavljati jednakost izmedju Turske i Islama je teška glupost i to ne vrijedi komentarisati dalje.
Druga je stvar sto ima Bošnja sa razvijenom moci pamcenja kao kod lignji i onih koji bez imalo ljudskog dostojanstva uvijek vole lizati čizmu koja ih gazi.
-
mmaar
#118 Re: Turska (all about)
Ataturk i Karađorđevići?borcanin wrote:Nacisti klasicni.mmaar wrote:Najbolji lijek protiv takve +zbunjenosti je obrazovanje. U ovom slucaju, trebao bi se okrenuti historiji Bosne, Osmanskog carstva i Ataturkove Turskei i Srbije. Posebna "poslastica" su Ataturkova pisma Karađorđeviću i obratno.muzicar_iz_parka wrote:Ja sam sad zbunjen, Srbija i Turska saveznici.![]()
To nije daleko od istine.
- rajv0sa
#119 Re: Turska (all about)
Pa nije pravila ni Američka Samoa pa se ne maše sa zastavama iste.Glupa diskusija vjerovatno će i ovo završiti pod ključem.semirizsvemira wrote:Turska je mogla nasilno islamizirati cijeli Balkan , neko rece na ovoj temi . U Islamu nema prisile pa odatle toliki broj Hrvata i Srba i Grka i Bugara i Rumuna. Sto rece efendija Zukorlic da nije bilo Serijata ne bi bilo ni Srba
A to mahanje zastavama u Sarajevu i Mostaru je bila sasvim normalna reakcija Bosnjaka . Ipak Turska nije pravila konc logore za Bosnjake , Turci nisu silovali nase zene , nisu opkoljavali nase gradove i gasili im struju i vodu da djeca po bolnicama pomre , nisu bombardirali civilne ciljeve . onda mi nije jasno kad se komsije cude sto navijamo za njih . Izmedju Turske i Hrvatske je sasvim normalno da navijamo za Tursku kao i izmedju Srbije i Turske . Uostalom oni su najveca velesila u nasem okruzenju a trenutno deru ekonomijom cijeli svijet.
- Mrtvac Krvnik
#120 Re: Turska (all about)
bELMIN_666 wrote:semirizsvemira wrote:Turska je mogla nasilno islamizirati cijeli Balkan , neko rece na ovoj temi . U Islamu nema prisile pa odatle toliki broj Hrvata i Srba i Grka i Bugara i Rumuna. Sto rece efendija Zukorlic da nije bilo Serijata ne bi bilo ni Srba
idi u tursku kad ti se toliko svidja
pa češ vidjeti kako češ proči kod domicijelni turaka
- borcanin
#121 Re: Turska (all about)
turcima su jedini pravi prijatelji Azerbejdzanci i Bosnjaci, bio sam u Turskoj nekoliko puta..tebi niko nije kriv sto nemas veze... Te udbaske podvale o Albancima i Turcima su vam prolazile nekad davno, sad to ne ide prijatelju, znaju Bosnjaci ko im je pravi prijatelj.Mrtvac Krvnik wrote:bELMIN_666 wrote:semirizsvemira wrote:Turska je mogla nasilno islamizirati cijeli Balkan , neko rece na ovoj temi . U Islamu nema prisile pa odatle toliki broj Hrvata i Srba i Grka i Bugara i Rumuna. Sto rece efendija Zukorlic da nije bilo Serijata ne bi bilo ni Srba
idi u tursku kad ti se toliko svidja![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa češ vidjeti kako češ proči kod domicijelni turaka
-
mmaar
#122 Re: Turska (all about)
Kakve bolan "udbaske" podvale i kakva UDBA? Nije valjda da je jos sanjate?borcanin wrote:turcima su jedini pravi prijatelji Azerbejdzanci i Bosnjaci, bio sam u Turskoj nekoliko puta..tebi niko nije kriv sto nemas veze... Te udbaske podvale o Albancima i Turcima su vam prolazile nekad davno, sad to ne ide prijatelju, znaju Bosnjaci ko im je pravi prijatelj.
Sporazum između Ataturka i Karađorđevića o "humanom preseljenju" je historijska cinjenica i da se lako provjeriti, kao i "bratska" korespondencija između njih dvojice, bas kao i mnogi drugi detalji o sramnom odnosu Turaka prema Bosni i Bosnjacima kako tokom Otomanske okupacije Bosne, tako i moderne Turske, ukljucujuci posebno gusenje svakog pokusaja Bosnjaka za razvijanjem nacionalne svijesti, pa sve do sramnog odnosa prema nama koji su imali tokom velikosrpske agresije na BiH. Potrebno je samo izbiti mitove o Turcima kao zastitnicima islama i muslimana, koje su nam uglavnom nepsimene hodze i to za svoje interese tako dugo usađivale u glave, a neki s tim nisu odustali ni do danas, i krenuti objektivno sagledavati stvari. Ne postoji ni jedan muslimanski narod niti zemlja koja je ulazila u sastav Otomanske imperije, a da ima pozitivan odnos prema Turskoj i da slavi otomansku okupaciju, ni dva najveca muslimanska naroda ,ni Arapi ni Iranci, niko, izuzev naravno dijela glupih Bosnjaka koji su i platili najvecu cijenu.
-
mmaar
#123 Re: Turska (all about)
Sacuvaj nas dragi Bože takvih prijatelja, pored kojih nam ne trebaju nikakvi neprijatelji.borcanin wrote:znaju Bosnjaci ko im je pravi prijatelj.
-
silm
#124 Re: Turska (all about)
Ovdje treba razlikovati odnos vlasti koje sprovode svoje tzv. nacionalne projekte i odnos medju obicnim narodom. Svaka vlast toboze stiti nacionalne interese svoje zemlje ali prevashodne svoje licne sacuvati vast i moc. To je u svakoj zemlji. Obicni narod medju sobom je iskreniji, neposredniji. Vlast u Turskoj prema Bosnjacima nije uvijek ispunila ocekivanja kako su ocekivali muhadziri u Tursku uzdajuci se u vjerom definisan odnos medju vjerujucim. Naprotiv naseljavala ih je u pasivne i zabacene predjele i odredjivala da uzmu turska prezimena. A koja to jeste? Vlasti je uvijek bila prece sacuvati vlast i moc! Uvijek je to i bice i dalje.
A da obican turski narod ima prema Bosnjacima i obrnuto osjecaj srdacnosti i topline to je svakako. Dovoljno je u Turskoj na ulici kazati da si Bosnjak dobices osmjeh i srdacnost ali ne i para. Ljubav za ljubav a roba za pare.
Nigdje pa ni u arapskom svijetu Bosnjak nije bolje rado vidjen kao u Turskoj i to je cinjenica.
Eh, sad ako se ocekuje nesto vise od toga pa nema toga ni u familijskim odnosima kad je, vala, neki cudan vakat.
http://www.youtube.com/watch?v=0rebVBST ... ure=fvwrel
A da obican turski narod ima prema Bosnjacima i obrnuto osjecaj srdacnosti i topline to je svakako. Dovoljno je u Turskoj na ulici kazati da si Bosnjak dobices osmjeh i srdacnost ali ne i para. Ljubav za ljubav a roba za pare.
Nigdje pa ni u arapskom svijetu Bosnjak nije bolje rado vidjen kao u Turskoj i to je cinjenica.
Eh, sad ako se ocekuje nesto vise od toga pa nema toga ni u familijskim odnosima kad je, vala, neki cudan vakat.
http://www.youtube.com/watch?v=0rebVBST ... ure=fvwrel
-
festiç
#125 Re: Turska (all about)
. Kadse prica o Turskoj treba dase ne zaboravi i ovo