Hvala, ali ne hvalaReD aka Socijalista wrote:
I zasto Zeljo ili Pitari sastavili sebo ove cetiri tribine i igrali skupa na jednom stadionu, napravili fino krovice i to je to. Kapacitet 10.000 i dobro. Bilo bi vazda puno, lijepo za gledati, moderno...et. Kostalo bi mozda par milijuncicaA ima li bismo i super stadion za repku protiv manjih ekipa.
Stadion reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tvrtko II Kotromanić
#101 Re: Stadion reprezentacije BiH
-
sarajevsko_pivo
#102 Re: Stadion reprezentacije BiH
Barem da naprave jos jednu tribinu kao ovu najvecu!

- ReD aka Socijalista
#103 Re: Stadion reprezentacije BiH
Evo mogu haman igrati i u Tuzlisarajevsko_pivo wrote:Barem da naprave jos jednu tribinu kao ovu najvecu!
-
brazzo20
#104 Re: Stadion reprezentacije BiH
Treba napravit jedan stadion sa kapacitetom 25000 - 30000, stadion da bude nadkriven i akustičan sa dobrim terenom i to bi bilo to. Najbolje bi bilo da obnove Grbavicu i problem riješen ali kad vidimo kakvo nam je stanje u državi bit čemo sretni ako čemo takav stadion imati do 2020. A do tada igrati u Zenici, samo bi trebalo malo srediti stadion, posebno teren. 
-
todd_smith
#105 Re: Stadion reprezentacije BiH
ne znam zasto ne traze neke investitore u Turskoj/Arabiji, da uloze 50-tak miliona, i imaju prava na ime kao Emirats i Etihad stadioni, i naprave jedan savremeni stadion
-
brazzo20
#106 Re: Stadion reprezentacije BiH
To bi bilo dobro, siguran sam da bi kakva arabska firma bez problema uložla velike pare (velike za nas a ne za njihtodd_smith wrote:ne znam zasto ne traze neke investitore u Turskoj/Arabiji, da uloze 50-tak miliona, i imaju prava na ime kao Emirats i Etihad stadioni, i naprave jedan savremeni stadion
- ReD aka Socijalista
#107 Re: Stadion reprezentacije BiH
Usput pitanje, kakav je danas teren na Bilinom Polju? Jel se stosta popravio?
-
mekaba
#108 Re: Stadion reprezentacije BiH
crkvice wrote:Idealno rjesenje ove nevjerovatne gungule oko baraza, nek se utakmica igra na Kosevu a navijaci nek budu na Bilinom Polju, gdje bi preko cetiri velika video zida pratili utakmicu, dok bi na Kosevu po tribinama bili instalirani zvucnici preko kojih bi se pustao uzivo zvuk sa gore pomenutog Bilinog Polja![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
"Malo sale nije naodmet"
Nego ima li neko ga izdradi idejni projekt za ovo
Hahahahahaha oplakasmo svi u dalekoj Danskoj hahahahahaa
-
mekaba
#109 Re: Stadion reprezentacije BiH
Koliko je ovoj drzavi potreban stadion nije potrebno naglasavati.Koliko se brukamo sa ovakvim stanjem znamo svi.Ko god kaze da se nema para jednostavno laze, da budem grub.Para ima ali ih usmjeravaju u druge stvari koje su takodje potrebne ali nisu prioritet.Prioritet svih prioriteta je jedan dobar stadion za repku.Zenica ili Sarajevo nije bitno.Za rekonstrukciju postojecih Koseva i Bilinog nisu potrebni milioni eura sigurno.Potrebna je prvo volja koje ocito u vladajucim strukturama nema a nije je nikada ni bilo kada je sport u BiH u pitanju. Treba vrsiti pritisak kontinuirano i ukazivati na problem koji je zaista ogroman. Ja se rastuzim svaki put kad odem na neki ino. stadion gdje igra nasa repka. Pola sata razgledam stadion i poredim sa nasim Kosevom,Grbavicom.Bilinim..... pa se bas razocaram i to totalno. Sada vec daleke 2005- sam pokusao da pokrenem akciju sa par prijatelja ovdje u DK .Cilj akcije je bio da se BHF iz cijele Evrope udruzi i finansijski pomogne tadasnji projekat rekonstrukcije (prosirenje i pokrivanje) Koseva. Imao sam tada masu Mail adresa i telefona i vjerujte da nisam ni od koga dobio negativan odgovor.Svi su zeljeli pomoci. BHF iz Svicarske su bili presretni zbog akcije.Dobio sam pozitivan odgovor i od BHF Svedske.Najveci protivnik je bio tadasnji vodja BHF (kojem necu da spominjem ime) i u startu ismijao akciju. Ni danas mi nije jasno zbog cega.Bio sam u kontaktu sa tadasnjim nacelnikom opstine centar SA Becirevicem koji je pravi covjek.Tada je ovaj covjek zelio da od Koseva napravi evropski stadion.Zaista je ucinio sve sto je bilo u njegovoj moci ali mu nisu dozvolili da projekat prodje.Ko je kocio i zasto on najbolje zna.Dakle projekat je zakocen u Sarajevu
Neko je napisao u predhodnim postovima da je glavni problem sto se svaki pokusaj odradjivanja nekog problema ismijava a pokretaci se dizu na trehu
To je istina jer sam to dozivio upravo od ljudi od kojih sam ocekivao 100% podrsku. Ono sto sam mislio te 2005 mislim i danas a to je da ljudi koji zive u dijaspori i nesebicno vole svoju repku zele da pomognu i sigurno bi se odazvali u ogromnom broju.Preko nasih udruzenja se to moze organizovati vrlo lako.Ja sam uvjeren da bi dijaspora u roku od 6 mjeseci skupila minimalno milion eura a mozda i vise.Dakle minimum milion.Ovdje u DK akcija bi bila reklamirana na nasim medijima koje imamo a to su radio i neke novine koje necu navoditi da nebi bilo da reklamiram
Vjerujte da ima mnogo postenih ljudi u BiH kao i u dijaspori koji bi odradili ovu akciju posteno. Zelim da naglasim da je grehota ne iskoristiti zelju nasih ljudi u dijaspori da pomognu.Nebi ni nasi fudbaleri ostali gluhi na ovu akciju sigurno kao i estrada koja takodje koristi stadione.
Moze se ako se hoce i ima volje.Ako moze MKD i CG zasto onda nebi mogla i BiH.Evo da mi iz dijaspore damo po 100 eura i ovi iz BiH sto izadju na ulice po BiH gradovima (kad pobjedi repka) po 10 skupilo bi ze za rekonstrukciju. Ima repka more navijaca
Da sumiram na kraju. Dijaspora nece pomoci sve dok se u BiH ne predstavi neki projekat i dok se ne vidi da je to ozbiljno.Tek tada se mi mozemo organizovati i pomoci. Nije do nas gore vec do Vas dole
Moze se ako se hoce i ima volje.Ako moze MKD i CG zasto onda nebi mogla i BiH.Evo da mi iz dijaspore damo po 100 eura i ovi iz BiH sto izadju na ulice po BiH gradovima (kad pobjedi repka) po 10 skupilo bi ze za rekonstrukciju. Ima repka more navijaca
Da sumiram na kraju. Dijaspora nece pomoci sve dok se u BiH ne predstavi neki projekat i dok se ne vidi da je to ozbiljno.Tek tada se mi mozemo organizovati i pomoci. Nije do nas gore vec do Vas dole
-
Baudelaire
#110 Re: Stadion reprezentacije BiH
Za Bosnu i Hercegovinu prioritet nije stadion, da se razumijemo. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine možda jeste, ali za državu Bosnu i Hercegovinu definitivno nije.
-
mekaba
#111 Re: Stadion reprezentacije BiH
OK Sta je po tvom prioritet??????Baudelaire wrote:Za Bosnu i Hercegovinu prioritet nije stadion, da se razumijemo. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine možda jeste, ali za državu Bosnu i Hercegovinu definitivno nije.
Drzavna reprezentacija nema gdje da odigra utakmicu a stadion nije prioritet????? Koja drzava u Evropi ima ovakvu situaciju?????? BiH ima svakako puno prioriteta a jedan od njih je pristojan stadion.Govorim o pristojnom stadionu a ne o nekoj Allianz areni.
- BHF_Manijak
#112 Re: Stadion reprezentacije BiH
Hajd objasni zasto je za DRZAVU BiH prioritet, ne savez, reprezentaciju, navijace, vec DRZAVU kao takvu?! Nijednoj zemlji u svijetu, nijednoj, stadion nije prioritet, moze biti klubu, nacionalnom timu, ali drzavi, ne! 
- campa_xxx
#113 Re: Stadion reprezentacije BiH
Prioritet za drzavu itekako, jer reprezentacija i fudbal generalno, danas najbolje prezentuje i reklamira jednu zemljuBHF_Manijak wrote:Hajd objasni zasto je za DRZAVU BiH prioritet, ne savez, reprezentaciju, navijace, vec DRZAVU kao takvu?! Nijednoj zemlji u svijetu, nijednoj, stadion nije prioritet, moze biti klubu, nacionalnom timu, ali drzavi, ne!
-
Baudelaire
#114 Re: Stadion reprezentacije BiH
Nije prioritet za državu ljudi moji. Izgraditi novi stadion nije jeftino. Dužni smo na sve strane, imamo budžetski deficit, i sad još trebamo graditi stadion. To je investicija od koje ćeš teško ostvariti povrat uloženog u nekom normalnom roku, barem u BiH.
- campa_xxx
#115 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ma sve se vrati druze, danas je marketing cudo. Mislim da nije tesko izgraditi stadion i onda ga prodati (izdati) na odredjeni period nekoj firmi po kojoj bi se zvao taj stadion, jos u sklopu stadiona napravis trgovacki centar i ostale pm...ma ludnicaBaudelaire wrote:Nije prioritet za državu ljudi moji. Izgraditi novi stadion nije jeftino. Dužni smo na sve strane, imamo budžetski deficit, i sad još trebamo graditi stadion. To je investicija od koje ćeš teško ostvariti povrat uloženog u nekom normalnom roku, barem u BiH.
-
Baudelaire
#116 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ma inekako sve to, ali ljudi, mi nemamo autoput, a hoćemo da gradimo stadion. Ne može se normalan stadion po evropskim standardima izgraditi za 5 miliona eura, za to su potrebne pare i pare, mislim da treba stotinjak miliona eura da se uradi nešto što će nam odgovarati i kapacitetom i svim drugim sadržajima. A ne možemo te pare roditi nikako.
- campa_xxx
#117 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ma mi nemamo nistaBaudelaire wrote:Ma inekako sve to, ali ljudi, mi nemamo autoput, a hoćemo da gradimo stadion. Ne može se normalan stadion po evropskim standardima izgraditi za 5 miliona eura, za to su potrebne pare i pare, mislim da treba stotinjak miliona eura da se uradi nešto što će nam odgovarati i kapacitetom i svim drugim sadržajima. A ne možemo te pare roditi nikako.
Evo recimo pjesacki most koji prave na Skenderiji ce kostati 2 mil KM...
- BHF_Manijak
#118 Re: Stadion reprezentacije BiH
Klubski stadion da je u pitanju, mozda bi i bile neka investja od koje se u skorije vrijeme mogu vratiti pare, ali stadion reprezentacije, koja odigra godinje 3-4 meca u vrh glave na svom terenu, pa i nek to bude kapacitet od 35-40 hiljada dusa, tu se pare jako sporo vracaju, pa ekipe poput Bayerna ili recimo Arsenala ne vrate odmah, vec za nekoliko godina ulozene pare u stadion, Bayern i dan danas otplacuje Allianz Arenu(jest da je njena cifra ogroman, ali moze ipak koliko toliko posluziti za primjeri!), a imaju godinje preko 23-24 meca na svom terenu sto u ligi sto u ligi prvaka pa i kupu...A sad uzmi i uporedi repku s tim! Jedino da se neki kompleks izgradi pa da se tu ukljuci trzni centar,p rateci objketi itd, ili da neki klub igra pored toga na tom stadionu, ali koji?! Zeljo ima, kakav takav, ali svoj stadion, Sarajevo sumnjam da bi pristalo...Olimpic?! Ali i kad bi igrali to bi minorne cifre bile od kojih bi se na kartama zaradjivalo...
-
Eborg
#119 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ih, kad bi se "Bilino polje" ovako fino napravilo gdje bi nam kraj bio. Ovo je kao da se gleda sa zapadne tribine.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... norama.jpg
Na ovo ide još nekih 4-5 redova pri vrhu, uglavnom ne preveliko.
Ipak, mislim da je nama važniji problem sada teren (gdje god bio) nego tribine (gdje god bile). I nama je teže ovako igrati, a ne samo da šukamo Portugalcima.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... norama.jpg
Na ovo ide još nekih 4-5 redova pri vrhu, uglavnom ne preveliko.
Ipak, mislim da je nama važniji problem sada teren (gdje god bio) nego tribine (gdje god bile). I nama je teže ovako igrati, a ne samo da šukamo Portugalcima.
-
bahonnen
#120 Re: Stadion reprezentacije BiH
Dajte ljudi prestanite se zanositi. Slažem se da bi bilo lijepo da imamo neki vrhunski stadion.
Ali takvo nešto se neće desiti zadugo.
Znate li da ima gladnih u BiH (doslovno)?
Znate li da nam je negativan natalitet?
Sjećate li se da smo zamalo izbačeni iz kvalifikacija? Što?
Mnogima BiH izgleda bajno kad dođu na one 2-3-4 sedmice godišnjeg. A šta je sa ostalih 50-tak sedmica?
Nekakav maksimum koji bi se mogao napraviti je povremeno saniranje ovoga što imamo, kako bi se zadovoljili standardi i to je to.
Za početak bi bilo poželjno odraditi teren na Bilinom polju (drenaža, trava...). Ali se pitam da li se može naći lova i za to.
Što se Grbavice tiče, to jedino ako Željo nešto uradi samostalono.
Mnogima BiH izgleda bajno kad dođu na one 2-3-4 sedmice godišnjeg. A šta je sa ostalih 50-tak sedmica?
Nekakav maksimum koji bi se mogao napraviti je povremeno saniranje ovoga što imamo, kako bi se zadovoljili standardi i to je to.
Za početak bi bilo poželjno odraditi teren na Bilinom polju (drenaža, trava...). Ali se pitam da li se može naći lova i za to.
-
motorola01
#121 Re: Stadion reprezentacije BiH
Govorilo se da za ovo treba nekih milion maraka/eura..Evo zivot da sad neko(federacija i NSBIH) da pola para,da ce drugu polovinu obezbijediti Opstina Zenica...bahonnen wrote:Dajte ljudi prestanite se zanositi. Slažem se da bi bilo lijepo da imamo neki vrhunski stadion.
Vecina vas ovdje truni kako treba napraviti novi stadion i to u Sarajevo i to od drzavnih para,a vecina vas ne zna ili se pravi da ne zna da je i u ovakvo Bilino(kakvo je takvo je) veliku vecinu para dala Opstina Zenica...
Ista situacija je sa fifinim projektom koji se gradi u Zenici,a ne u Sarajevu jer Sarajevo trazilo PARE ZA LOKACIJU,A ZENICA DALA DZABE LOKACIJU...Zato vam se grade pjesacki mostovi od 2 miliona maraka,presvlace ista ceste svake godine,dok u drugim gradovima budu sretni kad im ulicu presvuku jednom u deset godina...
I vi to vidite i znate i opet se trazi da se stadion pravi u Sarajevu.Koji ste vi
- ReD aka Socijalista
#122 Re: Stadion reprezentacije BiH
Evo prijedlog od mene kako bih ja mogao pomoci svojim rukama na izgradnji nacionalnog stadiona, moji uvjeti:
- radim dzabe
- hocu prenociste i hranu
- postavljam stolice 10 sati dnevno sve dok se ne postave
- farbam stepenista stadiona (ona zuta
)
- + bonus radim mjesec dana poslove na stadionu koje hocete
--------------------------------------------------------------------------------------------------
KOliko bi se ovdje ustedilo?
- radim dzabe
- farbam stepenista stadiona (ona zuta
- + bonus radim mjesec dana poslove na stadionu koje hocete
--------------------------------------------------------------------------------------------------
-
bahonnen
#123 Re: Stadion reprezentacije BiH
ORA Stadion 2012ReD aka Socijalista wrote:Evo prijedlog od mene kako bih ja mogao pomoci svojim rukama na izgradnji nacionalnog stadiona, moji uvjeti:![]()
- radim dzabe
- farbam stepenista stadiona (ona zuta)
- + bonus radim mjesec dana poslove na stadionu koje hocete![]()
![]()
-
mekaba
#124 Re: Stadion reprezentacije BiH
Znao sam da ce se neko iz ZE odmah javiti i protestvovati.Bolesno mrzite Sarajevo i sto je najgore bez ikakvog povoda. Zenica je grad od stotinjak hiljada ljudi a Sarajevo od pola miliona i potrebe su potpuno razlicite.Budzet Zenice je nekoliko puta manji od budzeta Sarajeva.Infrastrukrura SA je nekoliko puta bolja od Zenicke.Sta bi trebalo porusiti i ovo sto imamo da bi Zenica bila centar ili glavni grad.Tvoj post je jako smijesan i bez argumenata.motorola01 wrote:Govorilo se da za ovo treba nekih milion maraka/eura..Evo zivot da sad neko(federacija i NSBIH) da pola para,da ce drugu polovinu obezbijediti Opstina Zenica...bahonnen wrote:Dajte ljudi prestanite se zanositi. Slažem se da bi bilo lijepo da imamo neki vrhunski stadion.
Vecina vas ovdje truni kako treba napraviti novi stadion i to u Sarajevo i to od drzavnih para,a vecina vas ne zna ili se pravi da ne zna da je i u ovakvo Bilino(kakvo je takvo je) veliku vecinu para dala Opstina Zenica...
Ista situacija je sa fifinim projektom koji se gradi u Zenici,a ne u Sarajevu jer Sarajevo trazilo PARE ZA LOKACIJU,A ZENICA DALA DZABE LOKACIJU...Zato vam se grade pjesacki mostovi od 2 miliona maraka,presvlace ista ceste svake godine,dok u drugim gradovima budu sretni kad im ulicu presvuku jednom u deset godina...
I vi to vidite i znate i opet se trazi da se stadion pravi u Sarajevu.Koji ste vi![]()
1.Kazes da u BiH ima gladnih i to bukvalno?????------- Znas li ti da u Njemackoj ima masa gladnih a onih koji spavaju po klupama da i ne govorim.
2.Kakve veze ima natalitet i stadion????
3.Kazes da treba krpiti ovo sto imamo
4.Sta si htjeo reci sa ovim :"BiH izgleda bajno par sedmica kad se na godisnjem"???????
Imas li ti kakav konstruktivan prijedlog da se ide ka boljem??? Kriticara ima masa i zato je stanje kakvo jeste. Vrhunac je kad se sta krehne protiv Sarajeva i Sarajlija
-
mekaba
#125 Re: Stadion reprezentacije BiH
Prioritet i te kako.Stadion nije prioritet u zapadnim zemljama jer ih imaju desetine i to sve po propisima UEFE ili ti FIFE.BiH nema uslovnog stadiona i mislim da smo jedini u Evropi.Koliko sport promovise zemlju dovoljan ti je pokazatelj susjedna Hrvatska da ne idemo dalje.U Evropi se BiH spominje jedino u kontekstu rata i kad se uhapsi kakav zlocinac i posalje u Hag. Nasa najbolja reklama su upravo fudbaleri.Sta znaci sport za jedno drustvo nije potrebno naglasavati.Najbolji nacin da djecu sklonis sa ulice je upravo sport. Kad sam ja nekada davno igrao kao pionir u FK SA a kasnije kao junior bilo je bukvalno masa djece.Vjerovao ili ne cak 500.U Zelji je bilo manje ali ne mnogo manje.Dakle nismo hodali po mahali i gledali kako da koga odradimo ili da krademo.Ako je jedan Zimbabve u stanju napraviti nacionalni stadion od nekih 60 000 mjesta i to pokrivenih onda je to dovoljan dokaz da i mi moramo nesto uraditi.Na zalost doslo je evo vrijeme da nam Zimbabve bude svijetli primjer.Proguglaj "Zimbabve Harare nacinal stadium" pa ce ti se samo kazati.BHF_Manijak wrote:Hajd objasni zasto je za DRZAVU BiH prioritet, ne savez, reprezentaciju, navijace, vec DRZAVU kao takvu?! Nijednoj zemlji u svijetu, nijednoj, stadion nije prioritet, moze biti klubu, nacionalnom timu, ali drzavi, ne!
Ovdje se u nekim postovima uporno protura teza da je izgradnja stadiona jako skupa i da BiH nema para. Nama izgradnja nije potrebna jer je u ovakvoj situaciji ne izvodljiva.Nama trebaju rekonstrukcije Koseva i Bilinog a za to nisu potrebne desetine miliona eura.Dakle kvalitetna REKONSTRUKCIJA postojeceg.