žiku narukvice kodaj harmonikaš,pravi da nek ajem štaMMM1977 wrote:Šta je, ne sviđa vam se što vam opet dolazim? Vi ste samo ljubomorni što sam ja lijep i bogat i što dobro igram fudbal![]()
BiH - Portugal/Portugal - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
sumirprimus
#101 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
-
condy
#102 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ronaldo definitivno ne igra na istom nivou u Realu i u reprezentaciji. On jeste velika prijetnja, kao i Nani. Svjetske klase igrača.FreeSol wrote:
Normalno zbog Ronalda. To sto nije dobro igrao protiv Dinama nije samo do njega bilo, vec do cijele ekipe. Real je tad bio u krizi, izgubio i od Levante-a, ali nebitno. Da je opasan, jeste, itekako. Ne mora dobiti loptu 90 minuta, ali dovoljan je jedan faul u krugu od 35 metara, da puca kao iz penala prema nasem golu.
Druga opasnost je i Nani, malo slabiji od Ronalda, ali opet su obojica prebrzi, a mi nemamo brzih igraca pa cemo morati stalno faulove praviti da ih zaustavimo. To ce biti najveci problem + njihovi bekovi.
Ako nas Bog ikad treba pogledati kao naciju, onda je to definitivno sad. Mislim da nikad vise nismo zasluzili da prodjemo dalje kao sad
Pored toga, ja sam optimističan jer nasa reprezentacija pokazala zrelost u ovim kvalifikacijama i da moze doci do pogodaka i dobrog rezultata u najvažnijim trenucima ( Rumuni, Albanci i Bjelorusi u Zenici ). Naravno ni jedna ova reprezentacija nije na nivou Portugala, ali i Portugal se može dobiti, uz dobru igru ali i dozu sporske srece i kontinuiteta dobrih igara.
Kada se uporedi igrački potencijal Danaca i Portugala, Portugal je sigurno kvalitetniji i skuplji tim, ali Danci su ih dobili u zadnjoj utakmici 2:1. Pored toga Island, prosječna reprezentacija im je dala 3 gola na njihovom terenu. Malo bolja Norveska je izgubila kod njih 1:0 a ima isti broj bodova kao i Portugal. Norvaška ih je dobila na svom terenu 1:0 a dok su sa Kiprom su u prvoj utakmici igrali na svom terenu 4:4. Portugal nema kontinuitet dobrih igara i to je nasa prednost. Kada lose krenu lako ih je dotuci.
Vise http://www.uefa.com/uefaeuro2012/teams/ ... index.html
-
Mustang1
#103 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ma nije problem sto mi ne mozemo dobiti Portugal .. Mozemo glat .. Ali ne mozemo dobiti sudije/uefu
- KPNCTNJAH
#104 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
I tu nam ga oni suknuduh_sa_sjekirom wrote:
Nisu ni oni toliko naivni... Ja mislim da Ronaldo neće ni igrati u Zenici, već samo u revanšu...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#105 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Kako nemamo a sta je sa Salihovicem, Maleticem...denimb wrote:Sve je to super, divno...ali nemamo bekova u prvoj utakmici, Mravac na stoperu 99%, Spahic sa zutim kartonom i jos 8-9 igraca...hrasno38 wrote:A sad ozbiljno sta je Portugal? Imaju Ronalda imamo i mi Dzeku, imaju Nanija imamo i mi Pjanica, Salihovica, Misimovica. I neka nam je dosao Portugal. Ako smo se pokazali veliki i jaki protiv Francuske na njihovom terenu sto bi se onda trebali bojati Portugala. Dosta vise plakanja jer veliki ne priznaju vece nego zasucu rukave i u prvoj utakmici sve rijese. Nema kalkulacija u Zenici nego napasti sa svim sto imamo i da Zenica se trese 90 minuta zajedno sa gacama Portugalaca. Mi prosle kvalifikacije dobijemo Estoniju sa 7:0 a oni sad u barazu....eto koliko smo jaki. U ovom momentu imamo sve sto nam treba da prodjemo baraz i jedino sto se moramo moliti bogu da nam svi igraci budu zdravi. Hoce vjerovatno opet sudije siljiti ali u Zenici sigurno ne toliko pogotvo sto je cijeloj fudbalskoj evropi jasno da smo osteceni protiv Francuza. I da Portugal mora otici na EP otisao bi direktno a ne bi se dva puta borio u barazu. Ja vjerujem u nase momke i u Papeta da mogu jos bolje igrati nego sto su u Parizu a motivacije ima na pretek. Prva utakmica je kljuc svega a taj kljuc drzi Zenica pa molim lijepo navalite momci ko nikad u zivotu.
U uzvratu opet nemamo adekvatnog desnog beka, i pitaj Boga koliko jos igraca ce popasti zuti u Zenici jer se zna da ce sudac siljiti za njih, i da je dovoljno da izvuce zuti na par nasih kljucnih igraca da bi bilo game over...
Sranje je ovo sa zutim kartonima, i to opet pase velikim silama jer imaju dovoljno igraca da pokriju suspenzije...
- Obuca9
#106 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ma treba Papka podjebavati, isto ko i zagrepčani što su radili:duh_sa_sjekirom wrote:Nisu ni oni toliko naivni... Ja mislim da Ronaldo neće ni igrati u Zenici, već samo u revanšu...hz__semir wrote:Isprovocirati šupka, ne bi li dobio karton da ne igra revanš.los merengues wrote:Zuti kartoni:
Rolando(defender)
Raúl Meireles(MF) Carlos Martins(MF) Rubén Micael(MF)
Cristiano Ronaldo
Meeeesi, Meeeesi, Meeeeesi
- just principe
#107 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
campa_xxx wrote:Zuti kartoni
BIH
2 - Boris Pandža, Saša Papac
1 - Emir Spahić, Sejad Salihović, Semir Štilić, Adnan Mravac, Adnan Zahirović, Senijad Ibričić, Vedad Ibišević, Mensur Mujdža, Elvir Rahimić, Senad Lulić.
PORTUGAL
1 - Cristiano Ronaldo, Eduardo, Carlos Martins, Hugo Almeida, Rolando, Rúben Micael, Tiago.
Treba Ronalda isprovocirati u Zenici da dobije zuti i nece igrati revans
znaci dobro je sto prvo igramo kuci jer ne bi trebali da puno "POZUTIMO" i dobro je sto cemo sigurno imati Papca u revansu...
ne bi ni po koju cijenu valjalo da u uzvratu ostanemo bez Spahica, Rahimica, Salihovica, Lulica za koje NEMAMO ZAMJENE, jos posebno sad kad Mujdza sigurno ne igra
portugalski jadovi nisu u nekom problemu sem kvazi Cristiana, ovo ostalo smjesni igraci
- Murat Sabanovic
#108 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
nije nista slucajno ! sjetimo se da su nas prije 2 godine u prvoj utkmici sudije natrplae zutim kartonima ,tako da nasi glavi igraci nisu mogli igrati u zenici . ucinjena nam je neprada,doduse blaga!
bog nam ih opet dao i uz bozju pomoc prolazimo portugal !
za ove sto kukaju :bilo bi lijepo da imate malo vise povjerenja u nase momke !
bog nam ih opet dao i uz bozju pomoc prolazimo portugal !
za ove sto kukaju :bilo bi lijepo da imate malo vise povjerenja u nase momke !
-
sumirprimus
#109 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
treba njemu vikat naniii naniii ,nebil se medjusobno pokokali
suejta je to
suejta je to
- los merengues
- Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići
#110 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Time until Friday, November 11, 2011 at 8:00:00 PM (Sarajevo time)
29 days
702 hours
42170 minutes
2530165 seconds
29 days
702 hours
42170 minutes
2530165 seconds
- veljaca
#111 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Mislim da Ronaldo nece igrati u Zenici iz dva razloga:
- prvo sto cuva svje noge ( eno vec u portugalu kukaju na teren los u Zenici )
- drugo cuvace se za uzvrat - da ne dobije zuti u Zenici ...
- prvo sto cuva svje noge ( eno vec u portugalu kukaju na teren los u Zenici )
- drugo cuvace se za uzvrat - da ne dobije zuti u Zenici ...
- sinuhe
#112 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Neko ce zabraljati, kao u Albaniji i Parizu.Murat Sabanovic wrote: za ove sto kukaju :bilo bi lijepo da imate malo vise povjerenja u nase momke !
-
juventus
#113 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Pa mamu im jebem oba puta su u zadnjem kolu upali u baraž. Ovaj put su bili prvi do zadnjeg kola, prošli put treći. I tad je mislim Danska s njima u nekakvoj šemi bila, ko će od njih u baraž, isto kao i sad čini mi se.
Mamu im jebem cigansku.
Mamu im jebem cigansku.
- simonese
#114 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
pisi propalo
- Chicago075
#115 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
uf finale prije finala, nece biti Evropsko zanimljivo bez jedne od ove 2 repke, sudar giganata definitivno.....

- plejka2
#116 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
opet duvanje
- sladak_ko_med
#117 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
plejka2 wrote:opet duvanje
- denimb
#118 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
hrasno38 wrote:Kako nemamo a sta je sa Salihovicem, Maleticem...denimb wrote:Sve je to super, divno...ali nemamo bekova u prvoj utakmici, Mravac na stoperu 99%, Spahic sa zutim kartonom i jos 8-9 igraca...hrasno38 wrote:A sad ozbiljno sta je Portugal? Imaju Ronalda imamo i mi Dzeku, imaju Nanija imamo i mi Pjanica, Salihovica, Misimovica. I neka nam je dosao Portugal. Ako smo se pokazali veliki i jaki protiv Francuske na njihovom terenu sto bi se onda trebali bojati Portugala. Dosta vise plakanja jer veliki ne priznaju vece nego zasucu rukave i u prvoj utakmici sve rijese. Nema kalkulacija u Zenici nego napasti sa svim sto imamo i da Zenica se trese 90 minuta zajedno sa gacama Portugalaca. Mi prosle kvalifikacije dobijemo Estoniju sa 7:0 a oni sad u barazu....eto koliko smo jaki. U ovom momentu imamo sve sto nam treba da prodjemo baraz i jedino sto se moramo moliti bogu da nam svi igraci budu zdravi. Hoce vjerovatno opet sudije siljiti ali u Zenici sigurno ne toliko pogotvo sto je cijeloj fudbalskoj evropi jasno da smo osteceni protiv Francuza. I da Portugal mora otici na EP otisao bi direktno a ne bi se dva puta borio u barazu. Ja vjerujem u nase momke i u Papeta da mogu jos bolje igrati nego sto su u Parizu a motivacije ima na pretek. Prva utakmica je kljuc svega a taj kljuc drzi Zenica pa molim lijepo navalite momci ko nikad u zivotu.
U uzvratu opet nemamo adekvatnog desnog beka, i pitaj Boga koliko jos igraca ce popasti zuti u Zenici jer se zna da ce sudac siljiti za njih, i da je dovoljno da izvuce zuti na par nasih kljucnih igraca da bi bilo game over...
Sranje je ovo sa zutim kartonima, i to opet pase velikim silama jer imaju dovoljno igraca da pokriju suspenzije...
Ne mogu odigrati kvalitetno kao Papac i Mujdza da ga hebes, Salihovic nije klasicni bek i k tomu jos je i povriđen trenutno, Maletic je limitiran igrac koji samo brzinu ima...
Mozda i mogo pokriti te pozicije, ali na drugoj strani imamo Nanija i Ronalda, pitanje je da li mogu zaustaviti njih...
-
Mustang1
#119 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
sumirprimus wrote:treba njemu vikat naniii naniii ,nebil se medjusobno pokokali![]()
suejta je to
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#120 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
ljudi glavu gore....imamo 180 minuta...podignute glave i borba do zadnje sekunde.
Da ovi igraju ko što su izvikani ne bi bili drugi i završili s 13 osvojenih bodova
i juriš ko naPariz

PS
skinite od Španaca kakvu pjesmu posvećenu Messiju da naši navijači uvježbaju
Da ovi igraju ko što su izvikani ne bi bili drugi i završili s 13 osvojenih bodova
PS
skinite od Španaca kakvu pjesmu posvećenu Messiju da naši navijači uvježbaju
Last edited by JoseMujica on 13/10/2011 14:16, edited 1 time in total.
-
Mlad i Nevin
#121 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Svaki je par predviđen već, ispadanje nam je neminovno...
Pa oni nas mogu razvaliti i bez ijedne pomoći sudije i Platinija, a sve i da nešto pokažemo uvijek postoji penal, karton itd...
Pa oni nas mogu razvaliti i bez ijedne pomoći sudije i Platinija, a sve i da nešto pokažemo uvijek postoji penal, karton itd...
- poznanik
#122 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
"Istina je da smo dobili najtežeg mogućeg protivnika od moguće četiri reprezentacije. Ali sada za tim ne trebamo žaliti. Možemo mi dobiti i Portugal. Budemo li igrali kao protiv Francuske, kao i u četiri ili pet posljednjih kvalifikacijskih utakmica koje nismo izgubili, nemamo se čega bojati", izjavio je Senad Lulić za Sarajevo-x.com.
Lulić je rekao da u baražu nema slabih ekipa, tako da žrijeb ne treba shvatiti tragično.
"Istina je da bi bilo bolje da smo izvukli Češku ili Republiku Irsku umjesto Portugala, ali šta je, tu je. Treba imati na umu da u baražu nema slabih reprezentacija. Češka i Republika Irska su izuzetno opasne reprezentacije. Zbog toga su zasluženo ostvarile plasman u baraž. Sve ekipe su kvalitetne. Utakmicu s Portugalom trebamo shvatiti kao priliku za osvetu. Igraju se dvije utakmice, sve je moguće", dodao je Lulić.
- Tvrtko II Kotromanić
#123 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
malo dodjoh sebi nakon prvobitnog sjeba kad sam vidio koga dobismo
sad vala kontam, tu smo gdje smo
samo hrabro, u kost, dati sve od sebe prvo u onoj "mocvari" sto kaze onaj ganci, polomiti manekene i glumce (jebo Meneza kakvi su ovo simulatori), a u lisabonu opet odigrat sa mudima i onda cuvajte se ukrajinske ( a bogami i poljske) prostitutke
ako i ne prodjemo, bitno je da odigramo kako znamo i kako smo vec odigrali protiv francuske, ja cu biti ponosan

sad vala kontam, tu smo gdje smo
samo hrabro, u kost, dati sve od sebe prvo u onoj "mocvari" sto kaze onaj ganci, polomiti manekene i glumce (jebo Meneza kakvi su ovo simulatori), a u lisabonu opet odigrat sa mudima i onda cuvajte se ukrajinske ( a bogami i poljske) prostitutke
ako i ne prodjemo, bitno je da odigramo kako znamo i kako smo vec odigrali protiv francuske, ja cu biti ponosan
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#124 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Sportski portali zemlje prvaka svijeta imaju naslove
, da je Bosna opasan protivnik i da nisu (Portugalci) imali sreće u žrijebu
http://www.marca.com/futbol/seleccion/eurocopa.html
... Da su izvukli najgore mogućePortugal će igrati protiv opasne Bosne
http://www.marca.com/futbol/seleccion/eurocopa.html
-
RIOP
#125 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ma treba i njih smotati ko francusku samo im treba dati sve ono sto smo fulali protiv Francuske pa onda neka platini svira 5 penala i 7 crvenih kartona. A od pocetka treba napasi i isprepadati ih da neznaju kuda gone, ronalde isprovocirati da dobije zuti i da neigra sljedecu. Istu igru ko sa Francuzima postaviti, umjesto Mujdze Salihovic...