Protesti u Americi.

Post Reply
nosara

#101 Re: Protesti u Americi.

Post by nosara »

sanaman wrote:
Alfons Kauders wrote:
micki125 wrote: propaganda nije bezazlena stvar, ne može joj se svako oduprijeti. ljudi su nesvjesno žrtve propagande. nisu svi ljudi dovoljno inteligentni da je prepoznaju i odbace.
slazem se u potpunosti... ali to ih opet ne amnestira...

hajmo pogledati primjer na mikro-nivou... neko se npr zaduzio za stan koji treba otplacivati 20-30 godina... i jos pride kupio auto... i dodje kriza, padnu primanja, skoce kamate, ode kurs svicarskog franka... i sta sad? drzava treba intervenisati da pomogne obicnom covjeku iz navedenog primjera... da smanji kamate, da ogranici rast rata prouzrokovan promjenom kursa i svi sretni... socijalna pravda, ha ja...

samo sto i drzava nekako to mora platiti... pa se malo zaduzi... pa nas sve malo vise oporezuje... pa banke zavale malo vece kamate na kredite a manje na stednju... i na kraju mi koji nismo zaduzeni preko grla trebamo placati da se pomogne "sirotinji" koja zivi iznad svojih mogucnosti, ja npr. vozam polovnjaka starog 7 godina, a u toj varijanti bi subvencionirao nekog ko je kupio nov auto i stan... e pa nesto tu ne stima, ovaj socijalni element nekako... to i nije...

sto rece covjek, ko je jamio jamio...
A kada je bilo povoljno, raja se radovala i nije htjela u euru kredit...ja pitam covjeka zasto ne spuste banke malo kamatu. kaze mi, a zasto bi..kada raja dize kredite...nije banka socijalna ustanova da nekom nesto obezbjedjuje, vec prodaje lovu.

Niko meni nije kriv sto ja imam kredite i zelim da zivim iznad svojih mogucnosti...krenite od toga kakav tv imate u kuci? U BiH je registrovano MILION vozila. treba sipati gorivo, osiguranje platiti, nekad rezervni dio zamijenit...pitam se smo kako to vecina radi? Elem, poenta najlakse je reci krive banke, ovaj ili onaj samo nisam ja kriv je trosim vise nego sto imam.

Naravno zaboravio sam reci da smo svi zavedeni :-)

Kada smo profitirali od ovog sistema vecina se nije bunila...koliko vam nije puno dati za avio kartu? Na drugoj temi pomiju se skupe karte...e pa u jeftinoj karti je neko donji, preko necijih ledja se mora slomiti...i tako sve ostalo.
Sve moze bit pristupacnije, pa i kredit... Da ima kakve drzave... :-)

Vidis kako u americi, kad neko ne moze placat kredit za kucu, uskoci drzava i jebe mu mater... A onom, zbog cijeg lihvarenja ovaj ne moze placat kredit, odstampa jos koju hiljadu milijardi u bezvrijednom papiru, da se pokrije... Drzava je kljuc... :D
Last edited by nosara on 04/10/2011 14:17, edited 1 time in total.
sanaman

#102 Re: Protesti u Americi.

Post by sanaman »

@nosara
Sve moze bit pristupacnije, pa i kredit... Da ima kakve drzave... :-)

Vidis kako u americi, kad neko ne moze placat kredit za kucu, uskoci drzava i jebe mu mater... A onom, zbog cijeg lihvarenja ovaj ne moze placat kredit, odstampa jos koju hiljadu milijardi u bezvrijednm papiru, da se pokrije... Drzava je kljuc...

Zasto bi se meni drzava mijesala u posao i govorila po kojoj cijeni cu ja prodavati lovu? Ovo je nacelno pitanje...ja treba da si priustim nesto, sto realno ne mogu, stan ili kuca u mom vlasnistvu, e a posto ne mogu onda mora neko da jeftino pozajmi novac kako bih ja mogao i kucu, i auto, i more itd. a sve da bude jeftinooooooo...

Kao sto rekoh, nacelno pitanje, zasto moram imati kucu u svom vlasnistvu ako je ne mogu finasirati? Tako je i sa svim drugim stvarima. Covjek treba da krene od sebe, a ne od banke...pa ce shvatiti na kraju da je proklet i da hoce vise nego sto moze...

U BiH ljudi dizu kredit sa variabilnom kamatom na 20 godina!!! I onda kuka kada banka mijenja kamatu, kaze morao stan kupiti da rijesim zivotno/stambeno pitanje...e jesi ga reko rijesio...i onda kada se manje zaradi a rata skoci svi krivi samo ne on koji je donio odluku i potpisao. A inace kada u BiH pomenes da je mozda bolje pod kiriju, ljudi te smatraju fukarom, nema nista u zivotu itd.

Kada banke propadaju, rijetko i tesko! Sto? Pa svi mi volimo pare!
nosara

#103 Re: Protesti u Americi.

Post by nosara »

sanaman wrote: Zasto bi se meni drzava mijesala u posao i govorila po kojoj cijeni cu ja prodavati lovu? Ovo je nacelno pitanje...ja treba da si priustim nesto, sto realno ne mogu, stan ili kuca u mom vlasnistvu, e a posto ne mogu onda mora neko da jeftino pozajmi novac kako bih ja mogao i kucu, i auto, i more itd. a sve da bude jeftinooooooo...

Kao sto rekoh, nacelno pitanje, zasto moram imati kucu u svom vlasnistvu ako je ne mogu finasirati? Tako je i sa svim drugim stvarima. Covjek treba da krene od sebe, a ne od banke...pa ce shvatiti na kraju da je proklet i da hoce vise nego sto moze...

U BiH ljudi dizu kredit sa variabilnom kamatom na 20 godina!!! I onda kuka kada banka mijenja kamatu, kaze morao stan kupiti da rijesim zivotno/stambeno pitanje...e jesi ga reko rijesio...i onda kada se manje zaradi a rata skoci svi krivi samo ne on koji je donio odluku i potpisao. A inace kada u BiH pomenes da je mozda bolje pod kiriju, ljudi te smatraju fukarom, nema nista u zivotu itd.

Kada banke propadaju, rijetko i tesko! Sto? Pa svi mi volimo pare!
Pa, i pored ovako nerealnih, lopovskih kamata koje banke namecu, vise se isplati kupit stan, nego placat kiriju... A da su kamate realne (2-3%) krediti bi bili na kraci rok i lakse otplativi... Banke bi imale dobit, a gradjani bi bili zasticeni od lopovluka...

A drzava treba da vodi racuna o svojoj supstanci, pa nije tu zbog banaka i njihovog profita, vec zbog gradjana koji u njoj zive... Mislim na drzave, ne na ove kriminalne organizacije (amerika) ili banane (mi i slicni)...
Alfons Kauders

#104 Re: Protesti u Americi.

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote: Ne mozes ni polovnjaka starog 7 godina kupit bez kredita...

Drzava treba u startu bit socijalna i drzat pod kontrolom bankarski sektor i trziste opcenito, koliko god moze, a sve u cilju sprjecavanja divljanja kamata i cijena pa ce stan (auto) bit tri put jeftiniji, a kamate na 5 godina 2%... Tako ce i nemogucnost otplate kredita bit manja, pa se ti neces zavaljivat za nekog ko zivi od svog :D rada... :D
moze polovnjak bez krede bez problema... ali zavisi od osobe do osobe... ja cu radije dati 15 milja za par godina star auto nego 30 i kusur za nov + kamate... ali dosta ljudi odabere ovu drugu opciju, pa kad ulete u neke finansijske probleme onda cmizdre, a mogli su komotno uzet auto u skladu sa svojim mogucnostima i ne placati kredu nekoliko godina... :wink:

sto se tice stanova, tu nisi u pravu... sto je niza kamata, to je veca cijena stana, nominalna... kad imas 2% kamatu onda nije puno zavaliti se par stotina hiljada na 30 godina... :D a kad je 8% kamata, onda uzimas jeftinocu koju mozes otplatiti za 10 godina max... :D
Alfons Kauders

#105 Re: Protesti u Americi.

Post by Alfons Kauders »

micki125 wrote: pa kriza ne dolazi sama od sebe (to je upravo ono što nam se plasira propagandom, tj da je kriza neki svemirski nezavisni fenomen), zato ljudi i protestuju. a za pretjerano zaduživanje se slažem, ima toga itekako.

nisam nikad za to da država nešto nekome subvencionira jer se on zajeb., ali ipak prevelika je manipulacija moćnih, to je ono što bi država trebala zaustaviti. samo što su ti moćni moćniji i od države.
kriza ne dolazi od sebe ali opet je do ljudi da se sami o sebi brinu... a ne da bez ikakve rezerve srljaju u kojekakve investicije ili prekomjernu potrosnju... masa je ljudi prezaduzena, nema manevarskog prostora i rezervi za par mjeseci, a sad su im svi krivi sem njih samih... sto je po meni licna odgovornost, drzava se tu bas i ne moze mijesati, osim da malo bolje educira ljude i to je to
nosara

#106 Re: Protesti u Americi.

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote: Ne mozes ni polovnjaka starog 7 godina kupit bez kredita...

Drzava treba u startu bit socijalna i drzat pod kontrolom bankarski sektor i trziste opcenito, koliko god moze, a sve u cilju sprjecavanja divljanja kamata i cijena pa ce stan (auto) bit tri put jeftiniji, a kamate na 5 godina 2%... Tako ce i nemogucnost otplate kredita bit manja, pa se ti neces zavaljivat za nekog ko zivi od svog :D rada... :D
moze polovnjak bez krede bez problema... ali zavisi od osobe do osobe... ja cu radije dati 15 milja za par godina star auto nego 30 i kusur za nov + kamate... ali dosta ljudi odabere ovu drugu opciju, pa kad ulete u neke finansijske probleme onda cmizdre, a mogli su komotno uzet auto u skladu sa svojim mogucnostima i ne placati kredu nekoliko godina... :wink:

sto se tice stanova, tu nisi u pravu... sto je niza kamata, to je veca cijena stana, nominalna... kad imas 2% kamatu onda nije puno zavaliti se par stotina hiljada na 30 godina... :D a kad je 8% kamata, onda uzimas jeftinocu koju mozes otplatiti za 10 godina max... :D
Ni 15 milja niko, ko zivi od postenog rada :D ne moze izvuc iz guzice...

Jebo te, pa ti si rigidni liberalni kapitalac...!? :? Kamo ti socijalna osjetljivost, barem zehra... Barem prema sirotim amerikenjcima... :D
Alfons Kauders

#107 Re: Protesti u Americi.

Post by Alfons Kauders »

sanaman wrote:
A kada je bilo povoljno, raja se radovala i nije htjela u euru kredit...ja pitam covjeka zasto ne spuste banke malo kamatu. kaze mi, a zasto bi..kada raja dize kredite...nije banka socijalna ustanova da nekom nesto obezbjedjuje, vec prodaje lovu.

Niko meni nije kriv sto ja imam kredite i zelim da zivim iznad svojih mogucnosti...krenite od toga kakav tv imate u kuci? U BiH je registrovano MILION vozila. treba sipati gorivo, osiguranje platiti, nekad rezervni dio zamijenit...pitam se smo kako to vecina radi? Elem, poenta najlakse je reci krive banke, ovaj ili onaj samo nisam ja kriv je trosim vise nego sto imam.

Kada smo profitirali od ovog sistema vecina se nije bunila...koliko vam nije puno dati za avio kartu? Na drugoj temi pomiju se skupe karte...e pa u jeftinoj karti je neko donji, preko necijih ledja se mora slomiti...i tako sve ostalo.
to za franak je meni jedna od najsmjesnijih epizoda... skocile rate tridesetak posto i eto milion prica u novinama i clanaka na tv-u... nikom od novinara nije ni palo na pamet da pita ljude zasto su uopste dizali kredit u svicarcu, a odgovor je jednostavan - zato jer je bio jeftiniji... :D i sad ljudi koji su igrali na sigurno, dizali kredit u markama, treba da snose dio tog troska, jer ce ga banka svaliti na sve klijente?! a to sto su ovi u svicarcu godinama placali manju kamatu se zacas zaboravi... :D

ko hoce da se kocka, mora da snosni posljedice kad - tad... inace ce nastaviti po starom i nece nauciti lekciju, a drugi ce placati njegovu nesmotrenost... (pogledati pod fannie may i freddie mac, ili grcka :D )
simpozijum delirijum

#108 Re: Protesti u Americi.

Post by simpozijum delirijum »

pa mozda je sva frka i krenula od nas ? Bosancerosa !? :D
Dubioza Kolektiv je sve to davno opjevala
prevedite na engleski i Ruski i Njemacki Grcki Arapski i itd..dobra ideja da posaljem ovo emailom na stranicu pobunjenika u Njujorku :thumbup:
sve je receno ...sada se treba boriti
nosara

#109 Re: Protesti u Americi.

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
sanaman wrote:

to za franak je meni jedna od najsmjesnijih epizoda... skocile rate tridesetak posto i eto milion prica u novinama i clanaka na tv-u... nikom od novinara nije ni palo na pamet da pita ljude zasto su uopste dizali kredit u svicarcu, a odgovor je jednostavan - zato jer je bio jeftiniji... :D i sad ljudi koji su igrali na sigurno, dizali kredit u markama, treba da snose dio tog troska, jer ce ga banka svaliti na sve klijente?! a to sto su ovi u svicarcu godinama placali manju kamatu se zacas zaboravi... :D

ko hoce da se kocka, mora da snosni posljedice kad - tad... inace ce nastaviti po starom i nece nauciti lekciju, a drugi ce placati njegovu nesmotrenost... (pogledati pod fannie may i freddie mac, ili grcka :D )
Da je drzava uletila na vrijeme i sprijecila kredite s valutnom klauzulom, ne bi bilo ni problema... Opet drzava...
Alfons Kauders

#110 Re: Protesti u Americi.

Post by Alfons Kauders »

UnscarD wrote:
Otici cemo mozda malo o OT ali ja ne mislim da je sistem elektorne demokratije kakav je sada u praksi u "razvijenom svijetu" nesto sto stvarno odlucivanje, stavlja u ruke naroda. Samim tim isti taj narod se ne moze pozivati na odgovornost jer nije on to odlucio. Replicirati na ovo u stilu "pa sto onda glasaju za njih" je, bez ljutnje, pomalo naivno.
Ukoliko ocekujes da je neki grk-sindikalista sa nekog brodogradilista u grckoj prilikom primitka 14-te plate prije par godina trebao stati i reci " hej ljudi, ja necu ovu platu jer ovo nije u redu. Znate ovo ce nas odvesti u propast za par godina" onda imas puno bolje misljenje o ljudima od mene.
ne mislim ni ja, pogotovo ne kada vise od pola naroda ne izlazi na izbore... :D medjutim imaju priliku, imaju moc, niko im ne brani da koriste svoje demokratsko pravo i brane svoje interese, bilo kao glasaci, bilo kao aktivisti ili politicari...

dzaba sto npr 50% ljudi ne glasa a 90% onih koji glasaju nisu ni svjesni kako ekonomski sistem funkcionise... gradjani u demokratskom drustvu imaju gradjanska prava, ali se cesto zaboravlja da imaju i obaveze... a jedna od kljucnih obaveza je da ucestvuju u cijelom procesu, tj. da budu informisani i da jasno iskazu svoj stav...

eto u grckoj koja je izmislila taj sistem imamo katastrofu, upravo zato jer je vecinu ljudi bolila neka stvar dok su uvodili neopravdane i neodrzive beneficije... :D nije se trebao buniti taj sindikalista zato sto prima 14tu platu u nekom javnom preduzecu, vec onih pet levata koji trebaju vracati dug koji se tako stvara, a njima se nesto nije dalo sve dok nije bilo prekasno... :D
irvinx1

#111 Re: Protesti u Americi.

Post by irvinx1 »

Pa sta je ovo ljudi, ode tema u k....

Sto se "ovaca za sisanje tice", dijelim misljenje u vezi propagande. Kriviti citav jedan narod za ono sto rade krupni kapitalisti je totalni debilizam.
Alfons Kauders

#112 Re: Protesti u Americi.

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:
sanaman wrote:

Da je drzava uletila na vrijeme i sprijecila kredite s valutnom klauzulom, ne bi bilo ni problema... Opet drzava...
e pa sta je tu je - niko se nije bunio dok je sve islo kako treba, naprotiv... :D ljudi su bili odusevljeni, mada su se zapravo kockali, fino je dok ide, a onda... :D

drzava recimo dopusta i da rade kladionice, lutrija itd... pa ne vjerujem da mogu otici u coloseum igrati pokera, uzimati ljudima pare... pa onda kad zijanim ocekivati od drzave da intervenise... :D naravno tudjim parama, od ljudi koji i nemaju para da se kockaju... :D

po meni je to licna odgovornost, drzava ne treba glumiti roditelja... ako je neko punoljetan a nije sposoban da sam donosi odluke i snosi njihove posljedice, neka se fino proglasi poslovno nesposobnim i kraj problema

a ovo za auto... :D et sad ja ne zivim od postenog rada... :D
nosara

#113 Re: Protesti u Americi.

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:
e pa sta je tu je - niko se nije bunio dok je sve islo kako treba, naprotiv... :D ljudi su bili odusevljeni, mada su se zapravo kockali, fino je dok ide, a onda... :D

drzava recimo dopusta i da rade kladionice, lutrija itd... pa ne vjerujem da mogu otici u coloseum igrati pokera, uzimati ljudima pare... pa onda kad zijanim ocekivati od drzave da intervenise... :D naravno tudjim parama, od ljudi koji i nemaju para da se kockaju... :D

po meni je to licna odgovornost, drzava ne treba glumiti roditelja... ako je neko punoljetan a nije sposoban da sam donosi odluke i snosi njihove posljedice, neka se fino proglasi poslovno nesposobnim i kraj problema

a ovo za auto... :D et sad ja ne zivim od postenog rada... :D
Drzava jeste roditelj... Ko ti namece ogranicenja i pravila nego drzava... Ovdje nije rijec o odlukama pojedinaca, vec o sistemu po kojem sve funkcionise... Trenutno je na snazi unutrasnje truhljenje, vise-manje, (americki sistem)...

Do uspostave nekog pravednijeg mozda ce dovest i ove demonstracije, kad malo nabildaju... :D
Alfons Kauders

#114 Re: Protesti u Americi.

Post by Alfons Kauders »

irvinx1 wrote:Pa sta je ovo ljudi, ode tema u k....

Sto se "ovaca za sisanje tice", dijelim misljenje u vezi propagande. Kriviti citav jedan narod za ono sto rade krupni kapitalisti je totalni debilizam.
nikakav problem - ali u tom slucaju analogijom ubijedi sve evropske drzave koje su decenijama primale ratnu odstetu od njemacke da svu lovu vrate... i da se namire iskljucivo imovinom koja je bila uknjizena 1/1 na hitleru i njegovim kretenima... aka "krupnim nacistima" :D
irvinx1

#115 Re: Protesti u Americi.

Post by irvinx1 »

Alfons Kauders wrote:

nikakav problem - ali u tom slucaju analogijom ubijedi sve evropske drzave koje su decenijama primale ratnu odstetu od njemacke da svu lovu vrate... i da se namire iskljucivo imovinom koja je bila uknjizena 1/1 na hitleru i njegovim kretenima... aka "krupnim nacistima" :D
...sto opet ne cini taj narod losim... A Njemacka je dobar primjer propagande. "Triumph of Will", preporuka za gledanje.
Alfons Kauders

#116 Re: Protesti u Americi.

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote: Drzava jeste roditelj... Ko ti namece ogranicenja i pravila nego drzava... Ovdje nije rijec o odlukama pojedinaca, vec o sistemu po kojem sve funkcionise... Trenutno je na snazi unutrasnje truhljenje, vise-manje, (americki sistem)...

Do uspostave nekog pravednijeg mozda ce dovest i ove demonstracije, kad malo nabildaju... :D
tacno, drzava namece ogranicenja i pravila... ali uporedo sa tim ogranicenjima i pravilima, odnosno u skladu s njima, imamo odgovornost gradjana, pojedinaca...

ako gradjani ne treba da odgovaraju za svoje postupke, a da pri tom vladaju drzavom, odnosno sistemom, onda nesto ne stima... gdje je onda uopste motivacija da se kolektivitet ponasa odgovorno? uostalom kako je moguce napraviti sistem u kojem pojedinci ne snose posljedice, ako sistem izdrzavaju upravo ti pojedinci, a ujedno i ovise od njega... oni ce vracati dugove, u slucaju bankrota oni ce snositi posljedice, oni ce ostati na ulici itd... gradjani su taj sistem druze, svojim odlukama ga stvaraju i odrzavaju, samim tim svi ce snositi posljedice kad sve ode u 3pm
Alfons Kauders

#117 Re: Protesti u Americi.

Post by Alfons Kauders »

irvinx1 wrote:
Alfons Kauders wrote:

...sto opet ne cini taj narod losim... A Njemacka je dobar primjer propagande. "Triumph of Will", preporuka za gledanje.
nije ni narod u americi ili grckoj los... ali ce trpiti zbog losih odluka svojih vodja... koje su sami birali...

o tome se radi, nije ni bitno da li je narod kriv ili ne, da li je dobar ili "los", valja im snositi posljedice... osim ako ne nadju kakve vanzemaljce za zirante
nosara

#118 Re: Protesti u Americi.

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote: Drzava jeste roditelj... Ko ti namece ogranicenja i pravila nego drzava... Ovdje nije rijec o odlukama pojedinaca, vec o sistemu po kojem sve funkcionise... Trenutno je na snazi unutrasnje truhljenje, vise-manje, (americki sistem)...

tacno, drzava namece ogranicenja i pravila... ali uporedo sa tim ogranicenjima i pravilima, odnosno u skladu s njima, imamo odgovornost gradjana, pojedinaca...

ako gradjani ne treba da odgovaraju za svoje postupke, a da pri tom vladaju drzavom, odnosno sistemom, onda nesto ne stima... gdje je onda uopste motivacija da se kolektivitet ponasa odgovorno? uostalom kako je moguce napraviti sistem u kojem pojedinci ne snose posljedice, ako sistem izdrzavaju upravo ti pojedinci, a ujedno i ovise od njega... oni ce vracati dugove, u slucaju bankrota oni ce snositi posljedice, oni ce ostati na ulici itd... gradjani su taj sistem druze, svojim odlukama ga stvaraju i odrzavaju, samim tim svi ce snositi posljedice kad sve ode u 3pm
Drzava postavi okvir... Ali ne kao u americi, okvir od specijalaca oko berze, a unutar okvira bagra radi sta hoce... :D

Razumijemo se...
irvinx1

#119 Re: Protesti u Americi.

Post by irvinx1 »

Dobro, ali mislis li da narod ima mogucnost izbora? Ili, ako vec ima mogucnost izbora, da je svako toliko "inteligentan" da zaista izabere? Previse su veliki igraci u pitanju.
Alfons Kauders

#120 Re: Protesti u Americi.

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:

Drzava postavi okvir... Ali ne kao u americi, okvir od specijalaca oko berze, a unutar okvira bagra radi sta hoce... :D

Razumijemo se...
da, unutar okvira bagra radi sta hoce, po zakonu sto bi reko brankovic... ali za stvaranje i odrzavanje tog okvira je odgovorna rulja ispred koje stoje specijalci... u narodu poznatija kao... narod :D
simpozijum delirijum

#121 Re: Protesti u Americi.

Post by simpozijum delirijum »

stvari se odvijaju mnogo brze negoli ocekujem , 15 Oktobar dan globalnih demonstracija , jos u Maju ove godine to je bio najavljeno , svi su bili skepticni , ali sada poslije desavanja u Njujorku ?
dobilo je neocekivan zamah koji nisu niti sami organizatori ocekivali
posto sam ljevicar ( ne extremni naravno ) odusevljen sam sto na moje zaprepastenje liderstvo svjetske ljevice i boraca i pobunjenika preuzeli Amerikanci , tacnije njihova mladost
ko ne zna Engleski neka raja koja zna prevede , jedan od manifesta globalne revolucije , niko vise ne moze zaustaviti lavinu ...

http://www.youtube.com/watch?v=ET4Ki5Tr ... re=related
Alfons Kauders

#122 Re: Protesti u Americi.

Post by Alfons Kauders »

irvinx1 wrote:Dobro, ali mislis li da narod ima mogucnost izbora? Ili, ako vec ima mogucnost izbora, da je svako toliko "inteligentan" da zaista izabere? Previse su veliki igraci u pitanju.
ako nema, neka je napravi...

eto ti bosna kao odlican primjer... :D 20 narod bira ove koje bira, haman su toliko dobri da nema potrebe ni da bira druge ni da stvara neku alternativu... :D

kod nas x puta gore nego u americi pa nikom nista... :D niko se ne buni... :D narod svojom voljom glasa za iste hajvane - niko ih ne tjera, svi pismeni, svi fol mrze vlast, i svi uvijek isto glasaju...
sanaman

#123 Re: Protesti u Americi.

Post by sanaman »

Nikako ne smatram drzavu roditeljem...to samo jedna strana ili bolje receno mozda sudija koji prati da se postuju pravila igre koja je postavio sudija tj. mi sami. Roditelji su subjektivni, pristrasni i nerijetko placajau greske svoje djece..zato drzava za mene nikako nije roditelj.

Znas onu sam pao, sam se ubio..ja cu svakom pomoci da ne bude gladan i da ima osnovne potrepstine u zivotu ali nikako necu pomoci onom ko hoce vise nego sto realno moze, ne pada mi na pametda ga guram.
nosara

#124 Re: Protesti u Americi.

Post by nosara »

sanaman wrote:Nikako ne smatram drzavu roditeljem...to samo jedna strana ili bolje receno mozda sudija koji prati da se postuju pravila igre koja je postavio sudija tj. mi sami. Roditelji su subjektivni, pristrasni i nerijetko placajau greske svoje djece..zato drzava za mene nikako nije roditelj.

Znas onu sam pao, sam se ubio..ja cu svakom pomoci da ne bude gladan i da ima osnovne potrepstine u zivotu ali nikako necu pomoci onom ko hoce vise nego sto realno moze, ne pada mi na pametda ga guram.
To se zove stagnacija... a potreban je napredak...
Alfons Kauders

#125 Re: Protesti u Americi.

Post by Alfons Kauders »

micki125 wrote:
Alfons Kauders wrote:
irvinx1 wrote:Dobro, ali mislis li da narod ima mogucnost izbora? Ili, ako vec ima mogucnost izbora, da je svako toliko "inteligentan" da zaista izabere? Previse su veliki igraci u pitanju.
ako nema, neka je napravi...

eto ti bosna kao odlican primjer... :D 20 narod bira ove koje bira, haman su toliko dobri da nema potrebe ni da bira druge ni da stvara neku alternativu... :D

kod nas x puta gore nego u americi pa nikom nista... :D niko se ne buni... :D narod svojom voljom glasa za iste hajvane - niko ih ne tjera, svi pismeni, svi fol mrze vlast, i svi uvijek isto glasaju...
pa evo sada smo glasali za promjene????? :roll:
ko je glasao?

na vlasti i dalje sda... snsd... hdzovi...sds.... cak je sbih i dalje u vlasti na drzavnom nivou... jedino sdp novi, ostalo isto....
Post Reply