Sve moze bit pristupacnije, pa i kredit... Da ima kakve drzave...sanaman wrote:A kada je bilo povoljno, raja se radovala i nije htjela u euru kredit...ja pitam covjeka zasto ne spuste banke malo kamatu. kaze mi, a zasto bi..kada raja dize kredite...nije banka socijalna ustanova da nekom nesto obezbjedjuje, vec prodaje lovu.Alfons Kauders wrote:slazem se u potpunosti... ali to ih opet ne amnestira...micki125 wrote: propaganda nije bezazlena stvar, ne može joj se svako oduprijeti. ljudi su nesvjesno žrtve propagande. nisu svi ljudi dovoljno inteligentni da je prepoznaju i odbace.
hajmo pogledati primjer na mikro-nivou... neko se npr zaduzio za stan koji treba otplacivati 20-30 godina... i jos pride kupio auto... i dodje kriza, padnu primanja, skoce kamate, ode kurs svicarskog franka... i sta sad? drzava treba intervenisati da pomogne obicnom covjeku iz navedenog primjera... da smanji kamate, da ogranici rast rata prouzrokovan promjenom kursa i svi sretni... socijalna pravda, ha ja...
samo sto i drzava nekako to mora platiti... pa se malo zaduzi... pa nas sve malo vise oporezuje... pa banke zavale malo vece kamate na kredite a manje na stednju... i na kraju mi koji nismo zaduzeni preko grla trebamo placati da se pomogne "sirotinji" koja zivi iznad svojih mogucnosti, ja npr. vozam polovnjaka starog 7 godina, a u toj varijanti bi subvencionirao nekog ko je kupio nov auto i stan... e pa nesto tu ne stima, ovaj socijalni element nekako... to i nije...
sto rece covjek, ko je jamio jamio...
Niko meni nije kriv sto ja imam kredite i zelim da zivim iznad svojih mogucnosti...krenite od toga kakav tv imate u kuci? U BiH je registrovano MILION vozila. treba sipati gorivo, osiguranje platiti, nekad rezervni dio zamijenit...pitam se smo kako to vecina radi? Elem, poenta najlakse je reci krive banke, ovaj ili onaj samo nisam ja kriv je trosim vise nego sto imam.
Naravno zaboravio sam reci da smo svi zavedeni![]()
Kada smo profitirali od ovog sistema vecina se nije bunila...koliko vam nije puno dati za avio kartu? Na drugoj temi pomiju se skupe karte...e pa u jeftinoj karti je neko donji, preko necijih ledja se mora slomiti...i tako sve ostalo.
Vidis kako u americi, kad neko ne moze placat kredit za kucu, uskoci drzava i jebe mu mater... A onom, zbog cijeg lihvarenja ovaj ne moze placat kredit, odstampa jos koju hiljadu milijardi u bezvrijednom papiru, da se pokrije... Drzava je kljuc...