Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Soros

#101 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Soros »

dedovic.almir wrote:Forex je odlican za velike koorporacije, institucije, multi-milionere, za pojedince sa malim novcem, je jako neucinkovit, gotovo kao kocka.
Forex može biti prilično učinkovit i za pojedince, ali potrebno je malo znanja i strpljenja.. Svim početnicima bih preporučio da počnu na demo računu i tamo savladaju početničke pogreške, informiraju se o Forexu... Na internetu su dostupni razni materijali, preporučujem recimo online forex školu na našem jeziku, s kojom sam ja započeo, a onda prešao na zahtjevniju literaturu: http://www.admiralmarkets.ba/education/...

Još jedna od bitnih stvari je i pažljiv odabir brokerske kompanije, koliko znam, neki su imali jako loša iskustva i kod toga treba biti pažljiv.. Osobno sam zadovoljan s Admiral Markets-om, malo sam istraživao i analize pokazuju da imaju malo bolje uvjete od ostalih (najniži spreadovi, bonusi na depozit...) Našao sam i neku usporedbu kompanija: http://forex-edukacija.com/usporedba-brokera/..

Općenito, moje je iskustvo s Forexom i više nego dobro, počeo sam s njihovim bonusom od 100 eura, uložio još neke novce i brzo bio u plusu.. Koliko vidim, nisam jedini kojem ide dobro, tako da se ne bih složio da Forex nije učinkovit za pojedince..
Forex

#102 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Forex »

Upravo kupio AUD/NZD po 1,20

Pada već 2 mjeseca bez prestanka i samo je pitanje vremena kad će se okrenit.
drndalo

#103 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by drndalo »

Lozi, lozi, lozi me... Ti me lozis najbolje... :lol:
Forex

#104 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Forex »

Danas je 1,2137

Zaradio 9% :smeker:
drndalo

#105 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by drndalo »

Samo ako si prodao...
Forex

#106 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Forex »

Izgleda da glavna nagrada na takmičenju, 1000 dolara, stiže u BiH :bih:

Jel se takmiči ko od forumaša?

http://www.forexball.com/index/index/lang/hr
7pegaz

#107 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by 7pegaz »

Forex wrote:Izgleda da glavna nagrada na takmičenju, 1000 dolara, stiže u BiH :bih:

Jel se takmiči ko od forumaša?

http://www.forexball.com/index/index/lang/hr
po meni jako dobro natjecanje gdje se može osvojiti pravi račun sa 1000 dolara bez ikakvog rizika.

uz to se još nešto i nauči :thumbup:
Forex

#108 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Forex »

drndalo

#109 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by drndalo »

Jos nisi zaradio milionce ? ;-)
iamia

#110 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by iamia »

Forex wrote:http://www.seebiz.net/financije/analize ... -sa-eurom/

Čini se da treba kupovat dolare.
americka vanjsko-trgovinska politika je da se drzi dolar slab u ovom momentu, jer podstice izvoz.
dok god je u interesu amerike da dolar bude 1.25-1.35 naspram jednog eura, onda ce tako i biti.
ne vidim kako bi se to promjenilo u sljedecih 3 godine. :?:
blues.a

#111 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by blues.a »

Forex wrote:Danas je 1,2137

Zaradio 9% :smeker:
Kako li si dosao do iznosa od 9% (1,20 - 1,2137)?
Forex

#112 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Forex »

@iamia

Slažem se da im je u interesu slabiji dolar, godinama su ga slabili i sad su u boljem stanju od ostalih pa je došao red na ostale da slabe

@blues.a

Na forexu se može svaki pokak kursa pojačati otvaranjem većih naloga uz nešto šta se zove poluga. Jako korisna stvar, ali treba bit oprezan sa tim
iamia

#113 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by iamia »

Forex wrote:@iamia

Slažem se da im je u interesu slabiji dolar, godinama su ga slabili i sad su u boljem stanju od ostalih pa je došao red na ostale da slabe
nisu ameri u boljem stanju od ostatka zapadne hemisefere.
oni pumpaju 85 milijardi dolara svaki mjesec na trziste ( tj, printaju 85 milja!)...
to je 1000 milijardi dolara godisnje cistog dodatnog duga.

zbog toga je wall street otisao u nebo. i cijene kuce porasle. ali to je privremen i lazan uspjeh.
kad tad se racuni moraju otplatiti.
fixer

#114 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by fixer »

Forex wrote:@iamia

@blues.a

Na forexu se može svaki pokak kursa pojačati otvaranjem većih naloga uz nešto šta se zove poluga. Jako korisna stvar, ali treba bit oprezan sa tim
Koji su uslovi margine?
Forex

#115 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Forex »

Kako nisu u boljem stanju? Nezaposlenost im pada, BDP raste, wall street raste, iz FED-a pričaju da će uskoro smanjiti QE.

A sa druge strane u Europi rekordna nezaposlenost, BDP pada, ECB reže kamatne stope, najavljuje i negativne kamate a samo je pitanje dana kada će još par država bankrotirat.

Prije ili kasnije to će dovesti do jačanja dolara u odnosu na euro.

@blues.a

Ovdje možeš pogledati kako radi margina/poluga: http://www.admiralmarkets.ba/education/ ... ove#poluga
iamia

#116 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by iamia »

ako FED sreze QE, vidjet ces koliko ce nezaposlenost i GDP onda rasti.
veoma brzo ce se srusiti kula od karata.
ovo danas sto imas u americi nije realan rast ekonomije, nego napuhani balon kojeg je FED kreirao stampanjem para.
kada stampanje stane, i balon ce poceti ispuhavati.
7pegaz

#117 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by 7pegaz »

iamia wrote:ako FED sreze QE, vidjet ces koliko ce nezaposlenost i GDP onda rasti.
veoma brzo ce se srusiti kula od karata.
ovo danas sto imas u americi nije realan rast ekonomije, nego napuhani balon kojeg je FED kreirao stampanjem para.
kada stampanje stane, i balon ce poceti ispuhavati.
Pa oni nikad ni nisu drukčije funkcionirali tako da će uvijek pronaći neko rješenje na uštrb ostatka Globusa!

Komapanije iz S&P 500 nikad nisu imale više keša na računima. Samo čekaju priliku za kupuju po zemljama pred bankrotom.
Vjerojatno je da će Wall Street nastaviti bilježiti jako dobre rezultate i u iduće dvije godine jer zarade komapnija rastu a i potrošnja se povećava tako da ne vidim da bi mogli biti u nekim većim problemima a pritom ne isključujem neku manju korekciju koja je normalna za svako rastuće tržište.

A na forex tržištu uvijek ima jako dobrih prilika i za kupnju i za prodaju. Samo se treba potruditi i analizirati grafikone i trgovati na dnevne i tjedne grafikone i onda će i rezultat doći.
iamia

#118 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by iamia »

ne vidim kako ce kompanije sa S&P 500 postaci potraznju i potrosnju u americi ako recimo kupe jedno ostrvo u grckoj ili jednu zeljeznicu u italiji ??

ovo sto ti pricas je tipican sablon kojeg mozes slusati na svakoj trecorazrednoj americkoj tv kuci.
ali realnost je sasvim drugacija.
samo wall street se bogati, dok je main street ocerupan.
i na kraju ce main street morat da vraca sve te trilione dolara koje je FED istampao.
ali kako ?
amerika ne izvozi nista osim naoruzanja i filmova.
oni su u trgovinskom deficitu gorem nego BiH.

cime ce otplatiti te desetine triliona dolara duga ?
osim naravno ako ne dignu minimum platu na preko 50% sadasnje. ali ako to urade, inflacija ce otici do vraga.
a sve mi se cini da im je to jedino rjesenje.
Forex

#120 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Forex »

Šta je ovo, 5 takmičara iz BIH u prvih 13. :-) Ajmo naši! :bih:

http://www.forexball.com/contests/round/RoundId/100
34sf4drgu67d25

#121 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by 34sf4drgu67d25 »

Evo i ja poceo sa forexom, dobio nekih free 100e. Prvi put se susrecem sa trgovinom valutama, probat cu barem sto duze ne izgubit keš :D. Uglavnom pratim trend na 30min grafiku, pa onda cekam promjenu na petominutnom, gdje i kupujem. Za sad nakon 10tak trgovina, stojim na 98e
Forex

#122 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Forex »

Samo naprijed, ako ti šta ne bude jasno, samo pitaj! :)

I sa tih 100 EUR ne otvaraj naloge veće od 0,02-0,03 lota.
34sf4drgu67d25

#123 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by 34sf4drgu67d25 »

Forex wrote:Samo naprijed, ako ti šta ne bude jasno, samo pitaj! :)

I sa tih 100 EUR ne otvaraj naloge veće od 0,02-0,03 lota.
Jel' rizikujem previse sa 0.05 lot? Nesto mi sitno ovo? 2e Ispusim pa 2e zaradim. Kontam, tesko mogu imati takvu crnu seriju da izgubim bankroll. Ako spadnem ispod 90e, spustit cu.
Forex

#124 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Forex »

Pa nije 0,05 puno, ali ako si novi na forexu, bilo bi dobro da treniraš sa što manjim lotovima.
Skeptic604

#125 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Skeptic604 »

Pozdrav

Ja sam na forex-u tek od juce,to jest na "demo" trgovanju,nemam zelju da otvaram pravi racun...

S obzirom da nemam pojma o ekonomiji,da sam se registrovao tek jucer,rezultati su odlicni...

Uglavnom kupujem crude oil,maloprije je pala naglo cijena na nekih 98.40 i manje...

Evo sad je crude oil na cijeni od 98.46,a vec sam na profitu oko 2100 eura :sretan:

Ima li jos ko da je uhvatio ovaj pad crude oil-a danas ?

EDIT:Jel vama cudno sto niko ne preporucuje literaturu od ljudi sa doktoratima,knjige od 2000 stranica o ekonomiji na berzama itd..nego svi preporucuju nekakve video snimke,brze lekcije ? :mrgreen: 8-)
Post Reply