Kamioni i kombiji: Smrt na cesti
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- rebelionone
#101 Re: Kamioni i kombiji: Smrt na cesti
Na putu Banja Luka-Knezevo-Travnik. Ovo je samo jedan primjer lokalnog sabana koji u selu vazi sa facu i pro vozaca. Idem ovim putem cesto i toliko se sranja desava da je to nevjerovatno. Zimus me grtalica izgurala sa ceste, 20 minuta smo gurali auto da izadjemo iz kanala. Na ovom putu ima bas dosta onih ploca koje obiljezavaju mjesto gdje neko poginuo, ali i pored toga lokalni soferi koji znaju put zmireci sibaju k'o blesavi svojim eskortima, golfovima, vectrama... i naravno kamionima.
Opet, gledajuci sve ukupno, daleko veci cobani u saobracaju su taksisti i dostavljaci, nego kamiondzije. Moze se naletiti na kulturnog kamiondziju, stane covek i pusti, da zmigavac da ga preteknes i slicno... dok ja na kulturnog taksistu jos nisam naisao.
Opet, gledajuci sve ukupno, daleko veci cobani u saobracaju su taksisti i dostavljaci, nego kamiondzije. Moze se naletiti na kulturnog kamiondziju, stane covek i pusti, da zmigavac da ga preteknes i slicno... dok ja na kulturnog taksistu jos nisam naisao.
-
murathans
#102 Re: Kamioni i kombiji: Smrt na cesti
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0FnURCqcScI [/youtube]
Što ga lola ljulja...
Komentar nekoga ispod
Što ga lola ljulja...
Komentar nekoga ispod
Code: Select all
Zato sto mi je rodjak,pod br.1 ....pod br. 2...taj u zivotu nije vozio normalno. A sasvim sigurno i nece.-
RAV44
#103 Re: Kamioni i kombiji: Smrt na cesti
Samo mi molim te reci sta ovdje nije po propisu ?rebelionone wrote:
-
goran16v
#104 Re: Kamioni i kombiji: Smrt na cesti
Osim sto ga ocigleno valja kroz krivine jedno 2 x brze od clana prilagoditi voznju uslovima na cesti, pa mu prilokica leta od rigola do kontra trake, sve ostalo je po propisima! 
- insomnia78
#105 Re: Kamioni i kombiji: Smrt na cesti
Vozi ga vala s pjesmom. Volim ovo vidjeti
s' moje sokoćalo
s' moje sokoćalo
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#106 Re: Kamioni i kombiji: Smrt na cesti
RAV44 wrote:Samo mi molim te reci sta ovdje nije po propisu ?rebelionone wrote:
Nije po propisu sto ovaj idiot snima i vozi i koliko se priblizi prikolici
- Better Man
#107 Re: Kamioni i kombiji: Smrt na cesti
Upravo tako! Vozač automobila koji je snimao navedeni kamion napravio je teški prekršaj, jer je ugrozio sigurnost u saobraćaju zato što je vozeči automobil snimao kamion ispred sebe. Da se desila bilo kakva nesreća, vozač automobila bi bio 100% kriv!Slo Burner wrote:RAV44 wrote:Samo mi molim te reci sta ovdje nije po propisu ?rebelionone wrote:
Nije po propisu sto ovaj idiot snima i vozi i koliko se priblizi prikolici
-
mahalas505
#108 Re: Kamioni i kombiji: Smrt na cesti
Slazem se da rastojanje nije adekvatno, i da je prekrsaj, ali ne moze nikako biti veci od ovoga sto radi ovaj u kamionu. Njemu prikolica prelazi na suprotnu traku, i samo vile znaju kako neko auto iz suporotnog smjera u nekoliko navrata nije zakacilo tu prikolicu.Better Man wrote: Upravo tako! Vozač automobila koji je snimao navedeni kamion napravio je teški prekršaj, jer je ugrozio sigurnost u saobraćaju zato što je vozeči automobil snimao kamion ispred sebe. Da se desila bilo kakva nesreća, vozač automobila bi bio 100% kriv!
-
Mlad i Nevin
#109 Re: Kamioni i kombiji: Smrt na cesti
Kako bi ti vozio praznu prikolicu na ovako uskom putu? Ovdje kamiondžija sasvim dobro vozi, mislim da ste počeli previše s*ati..Bolje je pogledati onog drugog majmuna kojem se na šticaru balvani ''njišu'' lijevo desno.
- rebelionone
#110 Re: Kamioni i kombiji: Smrt na cesti
Mlad i Nevin wrote:Kako bi ti vozio praznu prikolicu na ovako uskom putu? Ovdje kamiondžija sasvim dobro vozi, mislim da ste počeli previše s*ati..Bolje je pogledati onog drugog majmuna kojem se na šticaru balvani ''njišu'' lijevo desno.
Volio bi' da vidim tvoju reakciju kad u krivini skontas da ta ista prazna prikolica izlece u tvoju traku.
- insomnia78
#111 Re: Kamioni i kombiji: Smrt na cesti
Pa zato sto lik dobro vozi, ode ona njemu a jesi li upratio kako je vrati kad mu naidje auto u susret?mahalas505 wrote:Slazem se da rastojanje nije adekvatno, i da je prekrsaj, ali ne moze nikako biti veci od ovoga sto radi ovaj u kamionu. Njemu prikolica prelazi na suprotnu traku, i samo vile znaju kako neko auto iz suporotnog smjera u nekoliko navrata nije zakacilo tu prikolicu.Better Man wrote: Upravo tako! Vozač automobila koji je snimao navedeni kamion napravio je teški prekršaj, jer je ugrozio sigurnost u saobraćaju zato što je vozeči automobil snimao kamion ispred sebe. Da se desila bilo kakva nesreća, vozač automobila bi bio 100% kriv!
s' moje sokoćalo
-
RAV44
#112 Re: Kamioni i kombiji: Smrt na cesti
Kako nije prilagođena voznja, vise puta je ovaj sa autom nagazio na liniju nego on, momak ležerno vozi i to je sve. Prikolica ne leta, nikad nije proklizala, niska je i stabilna. Kada su naisla auta iz suprotnog smjera smanjio je brzinu iako je imao prostora da nastavi kako je vozio.goran16v wrote:Osim sto ga ocigleno valja kroz krivine jedno 2 x brze od clana prilagoditi voznju uslovima na cesti, pa mu prilokica leta od rigola do kontra trake, sve ostalo je po propisima!
-
RAV44
#113 Re: Kamioni i kombiji: Smrt na cesti
Vise puta je ovaj sa autom sasjeko krivinu nego ova prikolica, mozete pricat sta hocete, svi vi sto ovo pisete mozete momku samo skinut kapu.Mlad i Nevin wrote:Kako bi ti vozio praznu prikolicu na ovako uskom putu? Ovdje kamiondžija sasvim dobro vozi, mislim da ste počeli previše s*ati..Bolje je pogledati onog drugog majmuna kojem se na šticaru balvani ''njišu'' lijevo desno.
-
Mlad i Nevin
#114 Re: Kamioni i kombiji: Smrt na cesti
Imam previše dobre reflekse, tako da bih na vrijeme usporio vozilo....nisam jednom imao sličnu situaciju, jednom sam za dlaku izbjegao majmunčinu koji je tako sjekao krivinu i išao mi u lice sa svojom jebenom bembarom.rebelionone wrote:Mlad i Nevin wrote:Kako bi ti vozio praznu prikolicu na ovako uskom putu? Ovdje kamiondžija sasvim dobro vozi, mislim da ste počeli previše s*ati..Bolje je pogledati onog drugog majmuna kojem se na šticaru balvani ''njišu'' lijevo desno.
Volio bi' da vidim tvoju reakciju kad u krivini skontas da ta ista prazna prikolica izlece u tvoju traku.
- Slo Burner
#115 Re: Kamioni i kombiji: Smrt na cesti
RAV44 wrote:Vise puta je ovaj sa autom sasjeko krivinu nego ova prikolica, mozete pricat sta hocete, svi vi sto ovo pisete mozete momku samo skinut kapu.Mlad i Nevin wrote:Kako bi ti vozio praznu prikolicu na ovako uskom putu? Ovdje kamiondžija sasvim dobro vozi, mislim da ste počeli previše s*ati..Bolje je pogledati onog drugog majmuna kojem se na šticaru balvani ''njišu'' lijevo desno.
Ma mogu mu se sagnuti, opusteno
-
Mlad i Nevin
#116 Re: Kamioni i kombiji: Smrt na cesti
Ja ne razumijem svrhu snimanja ovog šofera...prvo sam gledao video i čudio se čemu svrha, jer ništa ''zanimljivo'' nema osim vješte vožnje zahtjevnu dionicu.
- seoBIH
#117 Re: Kamioni i kombiji: Smrt na cesti
Zato sto je doticni budala, da bi mu se mogle budale diviti. Eto zasto....kasno ce biti kada u jendoj od krivina prikolica zaplese i ubije muza i zenu s dvoje maloljetne zene.... Onda ce se govoriti "bio je dobar i iskusan vozac, kako mu se ovo desilo" 
-
Mlad i Nevin
#118 Re: Kamioni i kombiji: Smrt na cesti
Nemaš ti jarane pojma o vožnji kamiona zato ne laprdaj. Ovdje komentarišeš nekakvo ''plesanje'' a ne vidiš ljuljanje onog šticara na sve strane...
-
Selmir_Tz
#119 Re: Kamioni i kombiji: Smrt na cesti
Ovo je prava stvar, planiram nabaviti sebi ovu kameru, karticu od npr. 8GB, uključim kad krenem negdje, izbrišem ako se ništa ne desi a ako se desi, bar imam snimak. U Rusiji je gotovo obavezno korištenje ovakvih kamera, čujem da to osiguravajuće kuće zahtijevaju.
http://www.alibaba.com/product-gs/71031 ... c_boutique
http://www.alibaba.com/product-gs/71031 ... c_boutique
-
murathans
#120 Re: Kamioni i kombiji: Smrt na cesti
Šta ja pričam ovde...
.Trupac pao sa kamiona i povrijedio dvije djevojke
Dvije djevojke povrijeđene su u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u popodnevnim satima na magistralnom putu Banja Luka - Jajce, kod motela "Dragana", kada je na njih pao trupac sa kamiona, saznaje Srna nezvanično.
Povrede nisu opasne po život.
Do nesreće je došlo kada se prevrnuo kamion sa trupcima, koji su oštetili tri vozila. U jednom od vozila nalazile su se povrijeđene djevojke.
Uviđaj je u toku.
Iz Auto-moto saveza RS-a ranije je saopšteno da se saobraćaj na tom djelu puta odvija jednom kolovoznom trakom
- Slo Burner
#121 Re: Kamioni i kombiji: Smrt na cesti
Pojma nemam sta pricas ...
Šezdesetjednogodišnji O. K., iz Jelaha smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se danas oko 17 sati dogodila na magistralnom putu Tuzla – Doboj, u mjesto Dobošnica kod Lukavca.
160
Piše: D. Brkić
POVEZANO
Trupac pao sa kamiona i povrijedio dvije djevojke
Teslić: Automobil sletio s ceste i prevrnuo se, dječak poginuo
Kiseljak: U sudaru kamiona i motocikla teško povrijeđena dva mladića
U nesreći na Otoci povrijeđen motociklista
Novosađanka poginula u Brčkom, tri osobe teško povrijeđene
Vozač iz Jelaha poginuo u saobraćajnoj nesreći u Dobošnici kod Lukavca Foto: Arhiv On je bio za volanom dostavnog vozila Caddy kojim se direktno sudario s automobilom Fiat za čijim je upravljačem bio A. S. (35) iz Gnojnice kod Lukavca.
Šezdesetjednogodišnji O. K., iz Jelaha smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se danas oko 17 sati dogodila na magistralnom putu Tuzla – Doboj, u mjesto Dobošnica kod Lukavca.
160
Piše: D. Brkić
POVEZANO
Trupac pao sa kamiona i povrijedio dvije djevojke
Teslić: Automobil sletio s ceste i prevrnuo se, dječak poginuo
Kiseljak: U sudaru kamiona i motocikla teško povrijeđena dva mladića
U nesreći na Otoci povrijeđen motociklista
Novosađanka poginula u Brčkom, tri osobe teško povrijeđene
Vozač iz Jelaha poginuo u saobraćajnoj nesreći u Dobošnici kod Lukavca Foto: Arhiv On je bio za volanom dostavnog vozila Caddy kojim se direktno sudario s automobilom Fiat za čijim je upravljačem bio A. S. (35) iz Gnojnice kod Lukavca.