dobil ti statridesete wrote:Samo laganini, svako na kraju dobije ono od čega je najviše bježao.pustopoljina wrote: napravila je fenomenalan presjek stanja.
jeste da nista ne vrijedi bez ljubavi i prave osobe...ali do ljubavi ne moze ni doci, jer se "prave" osobe ovako traze. svako mora sam nadoci...ili ne mora...moze i sa tim listama...![]()
![]()
![]()
Nova poznanstva = sklapanje slagalice?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- slobodni armirach
#101 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?
- pustopoljina
#102 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?
pa nisam sretnica, kad razmisljam o svakakvim kombinacijama
nikako da razmisljam o Mr. perfect

nikako da razmisljam o Mr. perfect
-
dječak sa šibicama
#103 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?
Remix.tridesete wrote:Čak se i rimuje.logme wrote:On zavrsio fakultet u Travniku, ona u Kiseljaku. Nisu ni 3 mjeseca bili u brakudječak sa šibicama wrote:Ja sam cuo za par rastava braka zbog Bolonjskog procesa, partneri se nisu slagali jel isto studirati tri i cetiri godine, tako je pocelo, kaze legenda...Slutim nastanak pjesme: O kako tužnih ljubavi ima, part II
U studiju Kemix.
Moj rodjak nasao buducu, ona po bolonji, on po bolonji, i to oboje 3+2 zavrsili, ispunjavaju prvi uvjet za brak! istina ona pravnica, on arhitekt, ona hoce da ide vani, njemu dobro i ovdje, ali pregovaraju (samo da ne zavrse ko oni u Brckom)
-
pin-up
#104 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?
Istina je da ih ima mnogo koji se pokušavaju kompenzirati na taj način.alternativna wrote:Mene novac, diploma, dobro auto, nit' porijeko ne zanimaju - auto moje vozi dobro, diploma, novcanik i porijeklo su zadovoljavajuci za moj standard. Znaci ON mi je potreban da mi pravi drustvo, da zajedno zivimo i napredujemo, da smo sretni jedno sa drugim, a ne da ja sebi dizem standard & ego kroz njega.
No nazalost primjetim da puno nas nesvjesno ipak mjeri tim nekim povrsnim, materijalnim mjerilima.
Za moj pojam je sladje zajedno graditi zivot, nego doci na gotovo. Ali mislim da onaj ko nesto nema, puno vise tezi za tim da to posjeduje preko nje/njega.
- VeriBizi
#105 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?
po ušimaslobodni armirach wrote:dobil ti statridesete wrote:Samo laganini, svako na kraju dobije ono od čega je najviše bježao.pustopoljina wrote: napravila je fenomenalan presjek stanja.
jeste da nista ne vrijedi bez ljubavi i prave osobe...ali do ljubavi ne moze ni doci, jer se "prave" osobe ovako traze. svako mora sam nadoci...ili ne mora...moze i sa tim listama...![]()
![]()
![]()
- VeriBizi
#106 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?
ako gdje zapne, imaju tebe za visokog predstavnikadječak sa šibicama wrote: Remix.
U studiju Kemix.
Moj rodjak nasao buducu, ona po bolonji, on po bolonji, i to oboje 3+2 zavrsili, ispunjavaju prvi uvjet za brak! istina ona pravnica, on arhitekt, ona hoce da ide vani, njemu dobro i ovdje, ali pregovaraju (samo da ne zavrse ko oni u Brckom)
- VeriBizi
#107 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?
pustopoljina wrote:pa nisam sretnica, kad razmisljam o svakakvim kombinacijama![]()
![]()
nikako da razmisljam o Mr. perfect![]()

- pustopoljina
- logme
#109 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?
pustopoljina wrote:uh...
Sta je bilo, nasla te jel
Tridesete daj da vidimo Miss Perfect
-
pin-up
#110 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?
K'o onaj Ziskotridesete wrote:
- pustopoljina
#111 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?
zisko me ne bi mogao razbiti. ovaj moze
bolji zisko
bolji zisko
-
dječak sa šibicama
#112 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?
Eh, ne priznaju moj autoritet, ja nemam 3+2tridesete wrote:ako gdje zapne, imaju tebe za visokog predstavnikadječak sa šibicama wrote: Remix.
U studiju Kemix.
Moj rodjak nasao buducu, ona po bolonji, on po bolonji, i to oboje 3+2 zavrsili, ispunjavaju prvi uvjet za brak! istina ona pravnica, on arhitekt, ona hoce da ide vani, njemu dobro i ovdje, ali pregovaraju (samo da ne zavrse ko oni u Brckom)![]()
Nece da se druze sa onima koji nemaju 3+2, kaze on meni rodjak si mi, ali...
Sto ja kenjam
- Topla voda
#113 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?
kako me neko kupi sa postom
naprasno si mi postala omiljeni lik,laro
naprasno si mi postala omiljeni lik,laro
- slobodni armirach
- Zelena Carapa
#115 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?
Ne kaze se dzaba be carefull what you wish for...pustopoljina wrote:od cega je najvise bjezao?tridesete wrote:Samo laganini, svako na kraju dobije ono od čega je najviše bježao.pustopoljina wrote: napravila je fenomenalan presjek stanja.
![]()
![]()
ne znam...ja nekako dobijam uvijek ono o cemu pocnem intenzivno razmisljati![]()
mada nije uvijek happyend
Ako ti je lista u glavi, dobices ga sa svim strihiranim kvadraticima kad ono mucak...fali kljucni sastojak - nije insan
Liste su no good - i nisu bas mjerilo niceg sto te moze istinski usreciti. Doduse mogu fantasticno zavarati mahalu da si nasla pravog. A ko da je vazno sto je dusa nesretna..
Ovo pricam generalno, ne odnosi se na tebe
- malaplavooka
#116 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?
To je i jedino ispravno! Planiranje i uklapanje u šeme i nacrte koje smo si zamislili u glavi??? E da mi je vidjeti da se neko tako savršeno uklopi! Spontano, otvoreno, pošteno...To je jedini ispravan način...bar po meni.sanabe wrote:Kakva sad slagalica, kakvi formulari?![]()
Kod mene je sve spontano. Drugacije ne znam.
- madner
#117 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?
Dobro, koliko vas koji zagovarate taj sistem ima uspjeha? 
-
dječak sa šibicama
#118 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?
Uspjeh je tu relativan pojam, jer postoji puno njih koji su uspjeli pronaci svog partnera po principu slagalice i matrice i sablona, a onda... a onda 
- madner
#119 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?
Pa zbog toga pitam, jer bilo mi malo smjesno da ti koji misle da ne treba gledati sablone imaju manje uspjeha od ovih sto gledaju. 
- logme
#120 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?
Sto vise tema odmiče sve mi je manje stvari jasno. Izgleda svako ima svoju listu, bar se tako na kraju ispostavi.
Svjestan sam da jako puno ljudi gleda neki interes, valjda se trazi neko ko ce popuniti sve rupe koje nismo u stanju sami zakrpiti.
Meni kad se svidi cura, boli me K kako se zove, kojem se Bogu klanja, jel zavrsila fakultet, kolika joj je plata, ima li stan ili vikendicu, ima li auto, sta ce reci familija, hocel komsiluk tracati (hoce svakako, al koga vise briga)...
Ako mi se svidi kako izgleda, ako je razumna, ako je ziva jbt (sve vise gledam mlade "mrtve" ljude koji nisu zainteresovani za bilo sta) sve navedeno postaje apsolutno nebitno.
Ako mi se ne svidja, djaba joj sve ... nek potrazi nekog ko ima spremne liste.
Mislim da puno ljudi zapravo izmislja izgovore u smislu ovih listi. Kao nisam se uklopila u njegovu slagalicu, ne ispunjavam njegove liste .... mozda jednostavno izgledas lose. Najlakse je slagati samog sebe
Svjestan sam da jako puno ljudi gleda neki interes, valjda se trazi neko ko ce popuniti sve rupe koje nismo u stanju sami zakrpiti.
Meni kad se svidi cura, boli me K kako se zove, kojem se Bogu klanja, jel zavrsila fakultet, kolika joj je plata, ima li stan ili vikendicu, ima li auto, sta ce reci familija, hocel komsiluk tracati (hoce svakako, al koga vise briga)...
Ako mi se svidi kako izgleda, ako je razumna, ako je ziva jbt (sve vise gledam mlade "mrtve" ljude koji nisu zainteresovani za bilo sta) sve navedeno postaje apsolutno nebitno.
Mislim da puno ljudi zapravo izmislja izgovore u smislu ovih listi. Kao nisam se uklopila u njegovu slagalicu, ne ispunjavam njegove liste .... mozda jednostavno izgledas lose. Najlakse je slagati samog sebe
- Zelena Carapa
#121 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?
postoje ljudi koji uopste ne izgledaju lose ali sire negativnu vibru oko sebe...i onda im cudo sto svilogme wrote:Sto vise tema odmiče sve mi je manje stvari jasno. Izgleda svako ima svoju listu, bar se tako na kraju ispostavi.
- VeriBizi
#122 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?
Ama nije vala sve ni u izgledu. Ako moram da biram, radije ću zanemariti izgled (koji se da modifikovati u većini slučajeva) nego ono što je u čovjeku. Može izgledati ko Gerard Butler ali ako nema smisla za humor, energije, ako je sebičan, zloćo i vazda negativan ... vozdrica.
-
dječak sa šibicama
#123 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?
Zena nebi bila zena, kad nebi modifikovala partneratridesete wrote:Ama nije vala sve ni u izgledu. Ako moram da biram, radije ću zanemariti izgled (koji se da modifikovati u većini slučajeva) nego ono što je u čovjeku. Može izgledati ko Gerard Butler ali ako nema smisla za humor, energije, ako je sebičan, zloćo i vazda negativan ... vozdrica.
Ali u pravu si, kad si vec kod modifikacije, ne mozes modifikovati covjekov karakter, sebicnost, zlocu i slicne negativne anomalije. Desavalo se da se covjek promijeni, svjedocio sam par puta, ali to su zaista rijetki slucajevi.
Madi, svi mi imamo svoje sablone, i po sablonima biramo partnera mislim ako je rijec o nekakvom zajednickom zivotu ta necu sa azbahom zivjeti jel, sto da se lazemo, samo sto neko ima one sablone sa kojima se eto sprdamo..
- VeriBizi
#124 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?
Pa 'ebiga, ako se baš ne možeš pomiriti s nekim detaljima, tipa voliš/ne voliš bicepse, voliš/ne voliš pivski trbuh, pazi da ne pokvariš modernu frizuru itd. ... sve se to da promijeniti - sve za ljubav ... ali narav još niko promijenio nije.dječak sa šibicama wrote:Zena nebi bila zena, kad nebi modifikovala partneratridesete wrote:Ama nije vala sve ni u izgledu. Ako moram da biram, radije ću zanemariti izgled (koji se da modifikovati u većini slučajeva) nego ono što je u čovjeku. Može izgledati ko Gerard Butler ali ako nema smisla za humor, energije, ako je sebičan, zloćo i vazda negativan ... vozdrica.![]()
![]()
Ali u pravu si, kad si vec kod modifikacije, ne mozes modifikovati covjekov karakter, sebicnost, zlocu i slicne negativne anomalije. Desavalo se da se covjek promijeni, svjedocio sam par puta, ali to su zaista rijetki slucajevi.
Madi, svi mi imamo svoje sablone, i po sablonima biramo partnera mislim ako je rijec o nekakvom zajednickom zivotu ta necu sa azbahom zivjeti jel, sto da se lazemo, samo sto neko ima one sablone sa kojima se eto sprdamo..
-
dječak sa šibicama
#125 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?
Salim se, u principu te modifikacije su i pozeljne, opcepoznato je da mi muskarci... smo smotani u velikoj vecinitridesete wrote: Pa 'ebiga, ako se baš ne možeš pomiriti s nekim detaljima, tipa voliš/ne voliš bicepse, voliš/ne voliš pivski trbuh, pazi da ne pokvariš modernu frizuru itd. ... sve se to da promijeniti - sve za ljubav ... ali narav još niko promijenio nije.
Narav promijeniti ne mozes, a mnogi pokusavaju, ja mislim upravo ovi koji partnera biraju po principu slagalice, pa ga izaberu po pitanjima diplome, imovinskog stanja, porodicnog stabla, itd. a onda... a onda