Da li biste živjeli kod punice?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
PalaSa Marsa

#101 Re: Da li biste živjeli kod punice?

Post by PalaSa Marsa »

no_crnjak wrote:
PalaSa Marsa wrote:
no_crnjak wrote:zasto mrziti nekoga ko je rodio zenu koju volite vise od vlastite majke !!!
Ma :kiss: :-D

Meni ovo vec' ima logike.

jes da nije tema...znaci bolje zivjeti sam sa suprugom...normalno,bolje nego i sa svojom majkom,ili njenom i sl...al sad da je ta zena zmija...tu vec nest ne stima....logika sto ti rece xD

Pa sve ima svoje, treba gledat' stvari iz oba konteksta. I s' muske i s' zenske strane.
PalaSa Marsa

#102 Re: Da li biste živjeli kod punice?

Post by PalaSa Marsa »

Zoya wrote:I sta rekoste, u cemu je razlika kad mlada zivi sa svekrom i svekrvom i muz sa puncem i punicom?
E to Zoyo, upravo i ja podjoh napisat' 'vako nesto.
PalaSa Marsa

#103 Re: Da li biste živjeli kod punice?

Post by PalaSa Marsa »

dječak sa šibicama wrote:Ali zaniumljivo je ovo, svi koji su zivjeli sa punicom neki vremenski period, da li namjerno ili instiktivno, kazu: prezivio sam.

Ima to svoju... tezinu :D
Ama, zamisli kako je bilo nasim mamama onda kad su trpile i svekra i svekrvu i sve okolo za ljubav muzevu, recimo. :zoka:
slobodni armirach

#104 Re: Da li biste živjeli kod punice?

Post by slobodni armirach »

zivot kod punice se zove Život u Zmajevom Gnijezdu! :D
no_crnjak

#105 Re: Da li biste živjeli kod punice?

Post by no_crnjak »

PalaSa Marsa wrote:
Zoya wrote:I sta rekoste, u cemu je razlika kad mlada zivi sa svekrom i svekrvom i muz sa puncem i punicom?

ako sam ja svojoj zeni normalan,ak nisam pegla,i ako me voli...moci ce komotno zivjeti sa mojom majkom,,da joj nista ne fali...ako se bas nema gdje
slobodni armirach

#106 Re: Da li biste živjeli kod punice?

otvori posebnu temu za svekra,
ovdje smo se zadeverali oko punanih :lol: :lol: :lol: :lol:
Zoya

#107 Re: Da li biste živjeli kod punice?

Post by Zoya »

slobodni armirach wrote:
otvori posebnu temu za svekra,
ovdje smo se zadeverali oko punanih :lol: :lol: :lol: :lol:
Dobro si :lol: Ja se nadam da cu imati svekra, meni su oni puno bolji od svekrvi :lol: A svekrva i snaha su zene koje vole istog covjeka, i tu nisu cista posla :lol:
dječak sa šibicama

#108 Re: Da li biste živjeli kod punice?

Post by dječak sa šibicama »

PalaSa Marsa wrote:
dječak sa šibicama wrote:Ali zaniumljivo je ovo, svi koji su zivjeli sa punicom neki vremenski period, da li namjerno ili instiktivno, kazu: prezivio sam.

Ama, zamisli kako je bilo nasim mamama onda kad su trpile i svekra i svekrvu i sve okolo za ljubav muzevu, recimo. :zoka:
Nemam sta zamisljati, znam kako je moja mama zivjela sa svekrvom u istoj kuci, a druga vjera, religija, nacija. Srecom pa je tata bio normalan, za razliku od nane, koju sam obozavao ali ruku na srce, njen odnos prema mojoj mami je bio ogavan.

Morala je izgubiti sina, i vidjeti koliko joj snaha "gine" da on ostane ziv, da bi shvatila da takvu nije morao ili mogao "naci i u nasoj vjeri".

Pustimo zajebanciju na momenat kraju, svekrva ili punica, svejedno, ako je zmija, zmija je. Ali opet kazem, ako si ozenio zmiju, ne mozes se boljem ni nadati.. ili si se udala za maminog razmazenog sincica.

Ja to mami otvoreno kazem, moj otac je bio ljudina, ali je bio razmazeni mamin sin. Sa osjecajem odgovornosti prema majci, jer je i on rano ostao bez oca i bio je jedini muskarac u svojoj poridici, oslonac i mami i sestrama.
no_crnjak

#109 Re: Da li biste živjeli kod punice?

Post by no_crnjak »

maloprije rekod..djecak sa sibicama...sve objasni :thumbup:
PalaSa Marsa

#110 Re: Da li biste živjeli kod punice?

Post by PalaSa Marsa »

no_crnjak wrote:
PalaSa Marsa wrote:

ako sam ja svojoj zeni normalan,ak nisam pegla,i ako me voli...moci ce komotno zivjeti sa mojom majkom,,da joj nista ne fali...ako se bas nema gdje
Ama pa ... ipak je najbolja solucija kad se radi na tome da svi imaju svoj krov nad glavom. Nije zbog toga da neko nekom smeta i sl., nego jednostavno, nesto mi drago da prodjem kroz kucu da 'prostite i bez odjece, podjahkad, a i podrignut' a da me niko ne osluskuje. :-) :-D Bar ja to 'vako gledam i 'vako ce to bit jednom. :-D
PalaSa Marsa

#111 Re: Da li biste živjeli kod punice?

Post by PalaSa Marsa »

dječak sa šibicama wrote:
PalaSa Marsa wrote:

Nemam sta zamisljati, znam kako je moja mama zivjela sa svekrvom u istoj kuci, a druga vjera, religija, nacija. Srecom pa je tata bio normalan, za razliku od nane, koju sam obozavao ali ruku na srce, njen odnos prema mojoj mami je bio ogavan.

Morala je izgubiti sina, i vidjeti koliko joj snaha "gine" da on ostane ziv, da bi shvatila da takvu nije morao ili mogao "naci i u nasoj vjeri".

Pustimo zajebanciju na momenat kraju, svekrva ili punica, svejedno, ako je zmija, zmija je. Ali opet kazem, ako si ozenio zmiju, ne mozes se boljem ni nadati.. ili si se udala za maminog razmazenog sincica.

Ja to mami otvoreno kazem, moj otac je bio ljudina, ali je bio razmazeni mamin sin. Sa osjecajem odgovornosti prema majci, jer je i on rano ostao bez oca i bio je jedini muskarac u svojoj poridici, oslonac i mami i sestrama.
Ama pa.. svaka od onih zena, vidjela je muka i muka dok se rijesila zajednice, da se ne lazemo.
Ridjobrki

#112 Re: Da li biste živjeli kod punice?

Post by Ridjobrki »

dječak sa šibicama wrote: Nemam sta zamisljati, znam kako je moja mama zivjela sa svekrvom u istoj kuci, a druga vjera, religija, nacija. Srecom pa je tata bio normalan, za razliku od nane, koju sam obozavao ali ruku na srce, njen odnos prema mojoj mami je bio ogavan.

Ma sve je drugačije kad sa polja generalizacije pređeš na konkretne ljude... Svako ima svoju priču i ne postoje dvije iste. Mene ovakve priče uvijek dirnu na jludskoj razini i vidio sam sličnih primjera.

Naravno, i ja pričam iz svog iskustva - ja od stare svoje bivše u svojoj kući nisam imao mira ali ja sam to riješio i haj'mo dalje.

Nadam se da ću nekad u braku imati sreće sa punicom i naravno da bih je prigrlio sa pažnjom i poštovanjem. Ja volim one velike složne porodice kao u talijanskim filmovima i ne bih imao ništa protiv da upadnem u jednu takvu. Bolja je dobra, složna i čestita ženina porodica nego vlastita suprotnih osobina. (samo naravno - svako svoj krov, vrijeme, prostor, sredstva...)
no_crnjak

#113 Re: Da li biste živjeli kod punice?

Post by no_crnjak »

Marsi u pravu si...ali....ima tu i matematike

prosjecna plata u KS je cca 750 km...ti i suprug,to je 1500...recimo da ti imas majku koja je penzioner..a ja nidje nikog...treba pogurat i tvoju mater...fasunge rezije...ok...hocemo ti i ja stan,ok...prosjecni kvadrat je 1500...daj nam 30 kvadrata (garsonjera)...izadje te cca 50.000...kredit...ma na 20 godina..vracas i do 65-70 milja...znaci ti i ja bi narednih godina imali samo za cigare...

ak neces da kupujemo stan,ok...platit cemo tvojoj majci rezije cca 200 km....mi cemo rentat stan,postanari cemo biti..200 km + 300 rezija...ito je 700...znaci jedna plata ode u papire..ostaje 750 ...pa razgodi...i ne pomisljaj na odmor,neka luksuzna kola ili sta vec ;-)

znaci ako ne moze...Boze moj,moze kod punice
slobodni armirach

#114 Re: Da li biste živjeli kod punice?

PalaSa Marsa wrote: Ama pa ... ipak je najbolja solucija kad se radi na tome da svi imaju svoj krov nad glavom. Nije zbog toga da neko nekom smeta i sl., nego jednostavno, nesto mi drago da prodjem kroz kucu da 'prostite i bez odjece, podjahkad, a i podrignut' a da me niko ne osluskuje. :-) :-D Bar ja to 'vako gledam i 'vako ce to bit jednom. :-D
ma nema ovdje oprosta :lol: :lol: :lol:

ionako hodas bez odjece na moru pa te svi vide, ..a sad odjednom stidna treba ti stan da ti hodas gologuza :lol: :lol: :lol: ...pa to kosta 2000KM po kvadratu stare gradnje :D
PalaSa Marsa

#115 Re: Da li biste živjeli kod punice?

Post by PalaSa Marsa »

no_crnjak wrote:Marsi u pravu si...ali....ima tu i matematike

prosjecna plata u KS je cca 750 km...ti i suprug,to je 1500...recimo da ti imas majku koja je penzioner..a ja nidje nikog...treba pogurat i tvoju mater...fasunge rezije...ok...hocemo ti i ja stan,ok...prosjecni kvadrat je 1500...daj nam 30 kvadrata (garsonjera)...izadje te cca 50.000...kredit...ma na 20 godina..vracas i do 65-70 milja...znaci ti i ja bi narednih godina imali samo za cigare...

ak neces da kupujemo stan,ok...platit cemo tvojoj majci rezije cca 200 km....mi cemo rentat stan,postanari cemo biti..200 km + 300 rezija...ito je 700...znaci jedna plata ode u papire..ostaje 750 ...pa razgodi...i ne pomisljaj na odmor,neka luksuzna kola ili sta vec ;-)

znaci ako ne moze...Boze moj,moze kod punice
Ama, ima nafake, kad se coj'k trudi, nije da nema :-) :-D . Ovo su cifre, a isto tako mogu da ne budu, mogu bit' i predvidjanja dakle.

Recimo dat' *zrtvu* ovog tipa je po meni lakse, nego li *zrtvu* tipa, kakvu je moja mama davala. :-D
PalaSa Marsa

#116 Re: Da li biste živjeli kod punice?

Post by PalaSa Marsa »

slobodni armirach wrote:
PalaSa Marsa wrote: Ama pa ... ipak je najbolja solucija kad se radi na tome da svi imaju svoj krov nad glavom. Nije zbog toga da neko nekom smeta i sl., nego jednostavno, nesto mi drago da prodjem kroz kucu da 'prostite i bez odjece, podjahkad, a i podrignut' a da me niko ne osluskuje. :-) :-D Bar ja to 'vako gledam i 'vako ce to bit jednom. :-D
ma nema ovdje oprosta :lol: :lol: :lol:

ionako hodas bez odjece na moru pa te svi vide, ..a sad odjednom stidna treba ti stan da ti hodas gologuza :lol: :lol: :lol: ...pa to kosta 2000KM po kvadratu stare gradnje :D
:lol: :lol: Ja, ja, ma haj' skrpit' kak'e haljinice ako je nevolja, nije problem, sam nek' ima ljubavi, ha ya! :-) :-D
dječak sa šibicama

#117 Re: Da li biste živjeli kod punice?

PalaSa Marsa wrote: Ama pa.. svaka od onih zena, vidjela je muka i muka dok se rijesila zajednice, da se ne lazemo.
Jasno.

Vec sam pisao, ali nije zgoreg ponoviti, moja nekadasnja firma imala predstavnika u Bihacu i redovno sam isao kod njih zbog papirologije i slicno, i svaki put ljudi me domacinski prime, ono, hajmo u kucu, popiti, pojesti, takvi su, domacini.

I jednom prilikom, doceka me i snaha (sin tog predstavnika se ozenio jel), suti ona, posluzuje, ovi samo sto je ne sutaju. Taj odnos, ono, ko da su priveli sluskinju.

Samo da naglasim, ovi ljudi jesu zivjeli u Bihacu, ali su kupili kucu nakon rata, a u Bihac su dosli negdje iz RS-a, jel Dubica, Gradiska, Prijedor, pojma nemam. Ovo da se biscani ne uvrijede :D

Uglavnom, nakon par dolazaka, odjednom snahe vise nema. Rekoh gdje snaha, sincina i otac u isti momenat: otac: ma pobjegla kucka, sin: ma ja sam to otjer`o u pm... jedino su se slozili da nije htjela nista da radi :D a ona jadna sluzila i nije progovarala, ne sjecam se da sam ijednom cuo da je rijec progovorila.

Slicno sam vidio i u kuci jedne (sami sebe tako tituliraju) begovske porodice iz Prijedora, iz Puharske dobro se sjecam Puharska i to komsije Halida Muslimovica, iz iste ulice, to je kod njih velika cast :D zivjeli su u Sloveniji, i bili odlicno stojeci, ali snahe kod njih ne progovaraju, sinovi su gazije i drmaju sakom od sto kad je neka rasprava, a snahe sjede na krevetu i sute. To je za film snimiti :D

I love BiH :bih:
Ridjobrki

#118 Re: Da li biste živjeli kod punice?

Post by Ridjobrki »

:lol: :lol: :lol:

Dobro, kod nas se u Krajini uvijek zna ko namješta antenu a ko govori kakva je slika a za ove tvoje cenera stavljam da su bili iz Prnjavora. :D :D :D
PalaSa Marsa

#119 Re: Da li biste živjeli kod punice?

Post by PalaSa Marsa »

dječak sa šibicama wrote:
PalaSa Marsa wrote: Ama pa.. svaka od onih zena, vidjela je muka i muka dok se rijesila zajednice, da se ne lazemo.
Jasno.

Vec sam pisao, ali nije zgoreg ponoviti, moja nekadasnja firma imala predstavnika u Bihacu i redovno sam isao kod njih zbog papirologije i slicno, i svaki put ljudi me domacinski prime, ono, hajmo u kucu, popiti, pojesti, takvi su, domacini.

I jednom prilikom, doceka me i snaha (sin tog predstavnika se ozenio jel), suti ona, posluzuje, ovi samo sto je ne sutaju. Taj odnos, ono, ko da su priveli sluskinju.

Samo da naglasim, ovi ljudi jesu zivjeli u Bihacu, ali su kupili kucu nakon rata, a u Bihac su dosli negdje iz RS-a, jel Dubica, Gradiska, Prijedor, pojma nemam. Ovo da se biscani ne uvrijede :D

Uglavnom, nakon par dolazaka, odjednom snahe vise nema. Rekoh gdje snaha, sincina i otac u isti momenat: otac: ma pobjegla kucka, sin: ma ja sam to otjer`o u pm... jedino su se slozili da nije htjela nista da radi :D a ona jadna sluzila i nije progovarala, ne sjecam se da sam ijednom cuo da je rijec progovorila.

Slicno sam vidio i u kuci jedne (sami sebe tako tituliraju) begovske porodice iz Prijedora, iz Puharske dobro se sjecam Puharska i to komsije Halida Muslimovica, iz iste ulice, to je kod njih velika cast :D zivjeli su u Sloveniji, i bili odlicno stojeci, ali snahe kod njih ne progovaraju, sinovi su gazije i drmaju sakom od sto kad je neka rasprava, a snahe sjede na krevetu i sute. To je za film snimiti :D

I love BiH :bih:
:shock: :roll: Tuzno brate sestro keve mi, pa jel' to sad u ovom vremenu? :roll:
dječak sa šibicama

#120 Re: Da li biste živjeli kod punice?

Ridji, ovo je jos light Krajina, cekaj da dodjem na ljutu Krajinu, to je vec za Stivena Kinga tematika :lol:

Kako ono, konji, zene, cakija i rakija :lol:
slobodni armirach

#121 Re: Da li biste živjeli kod punice?

Čeh Veterinar pričo :D

PalaSa Marsa

#122 Re: Da li biste živjeli kod punice?

Post by PalaSa Marsa »

slobodni armirach wrote:Čeh Veterinar pričo :D

:lol: Dobro ! :lol: :lol: :D :thumbup:
Ridjobrki

#123 Re: Da li biste živjeli kod punice?

Post by Ridjobrki »

dječak sa šibicama wrote:Ridji, ovo je jos light Krajina, cekaj da dodjem na ljutu Krajinu, to je vec za Stivena Kinga tematika :lol:

Kako ono, konji, zene, cakija i rakija :lol:
Alaj, sa njima i ja izbjegavam imati posla! :lol: :lol: :lol:

A ovo ti je od porodice do porodice - nema to veze ni sa vjerom ni nacijom ni područjem. Imao sam ja curu iz Puharske i znam dosta naroda otamo i bili su pravo raja. Znam opet neke iz većih gradskih sredina koji su daleko gori od ovih iz tvoje priče, to je za nevjerovati...
Zoya

#124 Re: Da li biste živjeli kod punice?

Post by Zoya »

... to je bilo kad je Bog prvog covjeka stvorio, Adema, Adem je bio, dobro se sjecam... :lol: :lol:
dječak sa šibicama

#125 Re: Da li biste živjeli kod punice?

sto nisi citirao ono zadnje :D
Post Reply