Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Vegetastar

#101 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Vegetastar »

ovaj jutros je bio onaj malo stariji pasat, ali je imao sipino vozilo u pratnji. Znači kad sipa tjera ipak se moram skloniti :(
cappy_tempo

#102 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by cappy_tempo »

frankwhite wrote:
svako jutro idem oko pola 9 sa ilidze prema gradu na posao, svako jutro je crni passat cc sa golfom u pratnji i rotacijama. ko je ovo?
ko ce im ga znati ko je,ovaj moj nema pratnje nego je on sam i on se vodi kao pratnja i vozac :mrgreen: .

Vegetastar jebo ba sipu, napravi se lud i uzivaj :mrgreen: . ako nista upali sva 4 zmigavca i reci da ne znas voziti :mrgreen:
ja1977

#103 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by ja1977 »

Da SIPA-i se moramo sklanjati, kao i policiji.
mr_bean_bosnia

#104 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by mr_bean_bosnia »

selver wrote:
mr_bean_bosnia wrote:18.09 Sarajevo neka se pripremi za kolaps saobracaja na kvadrat.

Naime, evo citam na sa-x taj dan ce policija blokirati centralni dio grada prema Grbavici ako sam dobro procito, neka raja se okupila hoce da trce kroz grad kao eto trka protiv voznje autom po gradu pa ce eto i centar biti u blokadi, mislim da bi se sad i gej populacija trebala organizovat da i oni taj dan blokiraju grad ali tamo oko pofalica do b.potoka i jos kad bi neko udruzenje za zastitu ozonskog omotaca blokiralo grad negdje kod ciglana da malo protrce i oni .
Raja 18.09 patike, bicikla, rousle i na poso, dok svak svoje blokira nama ce ostat jedino preko zuci da se prebacujemo
Nedjelja je druze, al et...
Zovem se Zelena

#105 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Zovem se Zelena »

Kao što je bilo za očekivati, IX transverzala već zakuhalo :mrgreen: Pa eto, izbjegavajte vožnju kroz AP.
Korisnicko ime

#106 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Korisnicko ime »

ja1977 wrote:Da SIPA-i se moramo sklanjati, kao i policiji.
SIPA jeste policija...
dibidus

#107 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by dibidus »

Postalo je vise morbidno kako se kod nas rade ove intervencije na cestama. Kao da zastoj u saobracaju nema nikakav stetan efekat. O saobracajnoj policiji pogotovo ne treba trositi rijeci, oni su izgubili svaki smisao postojanja.

SAd bih samo da upitam - zna li neko da li se ovaj most popravlja u tri smjene ili onako... kako pretpostavljam :x
mr_bean_bosnia

#108 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by mr_bean_bosnia »

:D :D :D :D volim kad je gužva, onda se mogu baš ono svojski isovati na svakog ko pretrči ispred mene , ko vozi iza ili ispred mene, jojjjjjjjjj kako se lijepo isujem dođem kuči potpuno relaksiran.

:lol: :lol: :D :D :dance: :dance: :dance:
Jedinstvo_Manchester

#109 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Jedinstvo_Manchester »

Vegetastar wrote:ovaj jutros je bio onaj malo stariji pasat, ali je imao sipino vozilo u pratnji. Znači kad sipa tjera ipak se moram skloniti :(
Brate ako uhvatiš te iz SIPA-e samo ih propusti i onda po gasu za njima, najbolji način za izbjegavanje gužve provjereno.
Tirkiz

#110 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Tirkiz »

Vegetastar wrote:
Ja sam jutros od Neđarića do grada vozio okruglo 1 sat i 45 minuta
trebo si malo brze voziti...mislim da bi potrosio malo manje vremena. :D
Brando

#111 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Brando »

Iznajmljujem bicikle!! 10KM/dan, po 7KM /za 3 dana, po 5 KM/za 7 dana!! :D
Tirkiz

#112 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Tirkiz »

Brando wrote:Iznajmljujem bicikle!! 10KM/dan, po 7KM /za 3 dana, po 5 KM/za 7 dana!! :D
moze li godinu dana za djaba :lol: :lol: :lol:
Paco

#113 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Paco »

Zbog rekonstrukcije mosta na Otoci: Poziv građanima na strpljenje i razumijevanje
14.09.2011 (lamija.bojadzic)
!GrbKantona.jpg

Danas 14. septembra 2011. godine stupilo je na snagu Rješenje Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo o privremenoj izmjeni režima saobraćaja u ulici Bulevara Meše Selimovića radi izvođenja neophodnih radova na sanaciji mosta preko Miljacke kod objekta "Vistafon", a koji će trajati do 02. oktobra. Radovi se izvode na zahtjev Federalne direkcije cesta, dok Ministarstvo saobraćaja ima nadležnost da osigura i predloži alternativne saobraćajne pravce što je i učinilo.

Zbog velikih saobraćajnih gužvi koje su nastale jutros na pomenutoj dionici, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo i resorni ministar Haris Lulić pozivaju građane Kantona Sarajevo na strpljenje i razumijevanje kako bi trenutne saobraćajne probleme prevazišli na najbolji način.

Još jednom, podsjećamo javnost da su određeni sljedeći alternativni saobraćajni pravci za smjer Ilidža - Baščaršija: Bulevar Meše Selimovića kod "Bitumenke" u Nedžarićima skretanje u ulicu Džemala Bijedića, Bulevar Meše Selimovića – Ante Babića – Safeta Hadžića, Bulevar Meše Selimovića – Ive Andrića – Džemala Bijedića, Bulevar Meše Selimovića - Ive Andrića - Safeta Hadžića i Bulevar Meše Selimovića – Majdanska - Safeta Hadžića, dok je za smjer Dobrinja – Nedžarići alternativni pravac saobraćajnica Lukavička cesta – Safeta Hadžića.

Prema riječima ministra Lulića, ovi alternativni pravci su podložni izmjenama ukoliko se za to ukaže potreba, jer se u resornom ministarstvu kontinuirano prati odvijanje saobraćaja na ponuđenim alternativnim pravcima, te će u ovom ministarstvu odrediti i nove pravce ponuđenim alternativnim saobraćajnicama sa potpunom i naophodnom signalizacijom.

"Molimo vozače građane Kantona Sarajevo da koriste alternativne pravce sa maksimalnim strpljenjem, jer su radovi koji se izvode u interesu svih nas, a mi u Kantonu Sarajevo ćemo učiniti sve da neminovne saobraćajne gužve svedemo na najmanju moguću mjeru", istakao je ministar Lulić.
Mozda ispadnem smijesan, ali hajde neka cu...nadam se ipak da ce se naci dobra dusa na forumu koja ce mi dati savjet sta i kako da radim.

Naime, sutra treba da putujem na relaciji Tuzla-Mostar. Naravno, vozim kroz Sarajevo.

Uglavnom idem kroz Rajlovac, a planiram da cu biti u Sarajevu oko 20h. Povratak iz Mostara planiram u nedjelju isto tako u vecernjim satima.

Pitanje: Da li ce me zakaciti ova guzva i gdje?

Ovi alternativni pravci (boldirano) za mene su kao da mi neko pise o Madridu...ne znam ni ulice u svome gradu a kamoli u Sarajevu :).

P.S. Unaprijed hvala na odgovorima i savjetima.
karanana

#114 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by karanana »

ne znam ni ja ove ulice.

nece tebe zakaciti ovo. ovo je istocnije prema gradu od stupske petlje sa koje ti silazis i ides zapadno za mostar. nece te zakaciti ni u povratku. jedino bi te mogle zakaciti standardne guzve u rajlovcu, ali u ta doba i njih je manje.
drndalo

#115 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by drndalo »

Otprilike tako... Kada bi sa puta iz Mostara ulazio u centar SA, onda bi naisao na ovaj kolaps... Tebe ce kaciti samo normalna guzva oko Rajlovca-Stupa...
Paco

#116 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Paco »

Hvala vam puno :sax:
logme

#117 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by logme »

Ovi fakat nisu normalni. Mislio sam da ce za sutra uvesti neki alternativni, al' fakat alternativni pravac. Mislio sam da ce negdje nesto preusmjeriti, promjeniti. Ovaj prijedlog sa sax-a mi se cinio skroz OK, al koga boli K.
Ne moraju mi oni u glupom saopstenju govoriti da idem trolejbuskom rutom ili da furam pored Zice. Nije im palo na pamet da napisu koliko ce trebati vremena da se dodje do grada.
Veceras se neki lik pojavio na TV-u i rekao da ce radovi na mostu trajati desetak sati dnevno, zar se nije moglo osigurati da rade u 3 smjene. Na kraju krajeva zar se ovo nije moglo zavrsiti kad se radila kompletna rekonstrukcija te ceste prije par godina.
Znam, odmah ce se javiti neko i napisati kako ovdje ljudi nikad nisu zadovoljni.
Nisam zadovoljan jer znam da ne mora biti ovako.
campa_xxx

#118 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by campa_xxx »

DON_eARL wrote:Dobrinja-Lukavica-Vrace-Grad
Sta je VracE ? Da nisi mislio na Vraca ? :-)

Evo od mene mala pomoc...

Image
karanana

#119 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by karanana »

nema vode, nasukacu se odmah.
A_I_

#120 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by A_I_ »

alibegoa wrote:ovim što zagovaraju bicikla, aha, gdje da ga ostavim, a da ga ne ukradu, jedino da ga unesem u kancelariju.
bandera, stubova za znakove, ograda itd. doslovno pun grad :)

Vozaci auta daju stotine i stotine KM za alarme, kandze i budalastine a da bi osigurao bicikl od kradje treba ti max 60KM koliko kosta vrlo kvalitetna D-Lock tj. celicna ojacana sipka u obliku slova D npr. Abus ili Kryptonite.

Image

Za svaki bajk koji kosta preko 300KM itekako se isplati uloziti 50ak KM za sigurnost.
A_I_

#121 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by A_I_ »

kockica_kockica wrote:Nemaju svi bicikl da idu na posao sa biciklom... :roll:
Oni koji ga imaju nemaju ga gdje ostaviti, jer niti jedan poslodavac nece dati da mu 1-100 bicikala stoji negdje u kancelarijama, posebno ako rade sa strankama... :-)
Naravno, nemaju jer svi jal imaju jal mastaju da imaju auto :-)
U vezi parkiranja gore odgovorih :)
Inace, stvari se krecu u pozitivnom pravcu - ove godine dosta vise raje zuji gradom biciklom. Naravno, nije u pitanju, gluho bilo, ekolosko osvjestavanje stanovnistva vec prpa-neimastina al' bitno je da se okrece :-D
Tirkiz

#122 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Tirkiz »

kako sacuvati biciklo
Image
Image
Image
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#123 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by PipiDugaDevetka »

22. septembar = Svjetski ''DAN BEZ AUTOMOBILA''!
Image
muha_sa

#124 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by muha_sa »

Tirkiz wrote:kako sacuvati biciklo
Image
Image
Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
muha_sa

#125 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by muha_sa »

alibegoa wrote:ovim što zagovaraju bicikla, aha, gdje da ga ostavim, a da ga ne ukradu, jedino da ga unesem u kancelariju.
kod nas u SweCkoj u svakoj ulicici ima onaj metalni parking za biciklA :D
Image

ps.
a ovako bi to izgledalo kod vas dole u SA :D
Image
Post Reply