U pravu si, vjeruju da Bog ne postoji.HM 2011 wrote:U potpunosti razumijem da postoje ljudi koji VJERUJU DA BOG NE POSTOJI - I DA SVE ŠTO SE ZBIVA DOGAĐA SLUČAJNO - a to dalje znači da oni ipak vjeruju u nešto,
i ne osporavam njihovo pravo,
Međutim i dalje zadržavam svoje pravo da kažem da ja a predpostavljam i mnogi drugi VJERUJU DA BOG IMA UTICAJA NA ZBIVANJA I DA SVE ŠTO SE ZBIVA DOGAĐA BOŽIJOM VOLJOM I BOŽIJIM ODREĐENJEM.
šta ćemo sad ?
Napominjem, ne podržavam oživljavanje - usmjeravanje pažnje na spomenik, na ovakav način, čak šta više, ukazao sam na određeni nesklad u komunikaciji građana po pitanju spominjanja Allaha Dž.Š.-Boga Svemogućeg-Jahvea.
Kako ćemo npr. (na primjer) ja i ti usaglasati stavove na ovu temu ? Ja problem ne vidim, ti problem vidiš -
pokaži mi šta je to problem osim moje religijske orjentacije (predpostavljam da i ti VJERUJEŠ da Bog ne postoji - znači vjeruješ u nešto) - pa ako mogu, da to ispravim, da bi jedan drugoga mogli smatrati za ravnopravne sugrađane ?
Vidiš, sada si dobro napisao "vjerujem" i "pretpostavljam". Reagovao sam na ono "Ja Vam tvrdim da je Bog pomogao partizanima".
Vjerujem u Boga, ali ne volim religije, odnosno, povraća mi se posebno od ove tri velike. Bog u kojeg vjerujem ne mrzi nikog, ne širi mržnju i predrasude, ne uslovljava... Tebe, kao i svakog drugog smatram za ravnopravnog sugrađanina. Ne mislim da sam pametniji od bilo koga, samo mi smeta kada neko nameće isključivo svoj stav, a posebno kada se potegne priča o Bogu.