danas sam je vidjela kod vatre i sjetim se pisanja ovdje................nije bas djelovala kao narkomanka i muz posao da izvadi love reko NEsnukey wrote:jesi sigurna za godine? bilo je na slučajevima x, djevojka narkomanka, 23 godine, morali joj nogu odsjeći, jedva joj život spasili. mama narkomanka također...Michun wrote:Zadnjih desetak dana ima cura na cobaniji, nekih 16-17 god., nema desnu nogu iznad koljena, pruzi ruku i sagne glavu.
E sad nek' mi neko kaze da nju ne iskoristavaju, mama, tata, sef mafije i sl. Umjesto da ide u skolu ona prosi. Zalosno. Svaki dan kad je vidim kontam ako dam nece ona nista od toga vidjeti...uzela bi je za ruku i odvela s mosta.
Najradije pomognem sa svojim poznancima iz dobra...znam da ce to u prave ruke.
prevaranti u Sarajevu
- vjesticanametli
#101 Re: prevaranti u Sarajevu
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#102 Re: prevaranti u Sarajevu
vjesticanametli wrote:danas sam je vidjela kod vatre i sjetim se pisanja ovdje................nije bas djelovala kao narkomanka i muz posao da izvadi love reko NEkaze sto .................reko pise na forumu
-
dobar,ti?
#103 Re: prevaranti u Sarajevu
prije sam stvarno davao cesto prosjacima, al ovo sad nije normalno, ovih cigana milion, vise ne moze proci gradom, fuj, i raznoraznih bolesnih satro, moze se fino procjeniti kome treba dati, a kome ne. Ja uvijek dam jednoj nani, mozda je neko primjetio, bude ispred BBI-a, sa torbom na ledjima, pokrivena, mrsava dosta, nikad nije pruzila ruku da trazi, prvi put kad sam je vidio, sjela na klupu ispred i jede paradajz neki, tad me nekako podsjetila na moju nanu i bas me pogodila ta scena. Sljedeci put kad sam je vidio dao sam joj, ona rece kabulosum i ono obori glavu...
E ovakvim ljudima treba davat
E ovakvim ljudima treba davat
-
vulkan777
#104 Re: prevaranti u Sarajevu
Pročitah nekoliko ranijih postova za onu cigansku djecu što peru šajbe po gradu, pa piše raja da im neda ništa, da ih treba odjebat itd. Ja ću napisati jedno svoje iskustvo sa takom djecom. Na semaforu u Velešićima ja sa starim u autu kad neki cigo 14-15 godina stade prat šajbu, pa one prozore sa strana, ma opra ih sve za po minute sjaje se. I hajd moj stari da mu da nešta, kad fakat nema ama baš ništa sitno.I kaže stari njemu nemam ništa sitna stvarno, a cigo će nasmijan, ma nema veze biće drugi put. Meni ga žao bi.
Ali kad smo se vraćali stari se mahsuz tuda vratio i naletio na onog cigu, on se nasmija opra nam i zadnje prozore i dade mu stari 2 KM.
A nedavno poslije toga na Malti stade neki mali cigo i opra šajbu nekim momcima, a vozač momak 25-30 god. otvori prozor i smijući se pljune ga direkt u lice. Mali se samo obrisa i ode sjest kod tramvajske. E jest mi došlo da slupam i njeg i auto mu.
Ipak ja mislim da im treba dati bilo šta ma kakvi oni bili jer su se ipak potrudili da operu, a nisu sjedili po Ferhadiji i glumatali nake bolesnike.
A nedavno poslije toga na Malti stade neki mali cigo i opra šajbu nekim momcima, a vozač momak 25-30 god. otvori prozor i smijući se pljune ga direkt u lice. Mali se samo obrisa i ode sjest kod tramvajske. E jest mi došlo da slupam i njeg i auto mu.
Ipak ja mislim da im treba dati bilo šta ma kakvi oni bili jer su se ipak potrudili da operu, a nisu sjedili po Ferhadiji i glumatali nake bolesnike.
- cico x
#105 Re: prevaranti u Sarajevu
hajmo redom 
ovi sto peru sajbe su mi ok,djeca rade svoj posao posteno !
ovi sto prose na semaforima,pretezno se iskoristavaju od roditelja,imaju brat i sestra na a.polju,otoci,v.p. budu cesto,valjda su blizanci,ja im svako dan davao nekih feninga,i tako danima sa njima i upadnem u pricu,kazu djeca da ih otac dovede iz tuzle,budu 5-6 dana u sarajevu,oni "rade" na semaforu,skuckaju 50-80 km po osobi,a ima ih 4-5 !!! i onda kuci za vikend idu,a spavaju u kombiju negdje se parkiraju !
ima mala sabina i onaj mali po ferhadiji sto se razbaca(iako ni oni vise nisu mali) njima sam davao uvijek,ali ovo ljeto kapak,rekao sam im idite perite sajbe pa cu vam dati i sad me zaobilaze u gradu
ima ona zena sto pored vatre prodje bombone i cvijece neko za marku-dvije,njoj je sevap dati !
prilazili su mi neki tipovi na foru "djesi buraz nismo se vidjeli...." pa daj mi cenera izasao sam iz murije,a zena kuci sa djetetom nema mlijeka
frajer mi jednom trazio mobitel na pumpi na c.vili da nazove jarana koji kasni,a ja mu ponudio tel. karticu i kazem mu imas aparat sa strane,kaze lik :"ma haj nema veze,sacekacu jos malo"
ima lik u dobrinji 5 stoji na cesti i trazi po 40-50-60 feninga,tipa brate kume pomozi treba mi hitno!?
koliko ih ima mozemo ih komotno razvrstati na 5-6 tipova
ovi sto peru sajbe su mi ok,djeca rade svoj posao posteno !
ovi sto prose na semaforima,pretezno se iskoristavaju od roditelja,imaju brat i sestra na a.polju,otoci,v.p. budu cesto,valjda su blizanci,ja im svako dan davao nekih feninga,i tako danima sa njima i upadnem u pricu,kazu djeca da ih otac dovede iz tuzle,budu 5-6 dana u sarajevu,oni "rade" na semaforu,skuckaju 50-80 km po osobi,a ima ih 4-5 !!! i onda kuci za vikend idu,a spavaju u kombiju negdje se parkiraju !
ima mala sabina i onaj mali po ferhadiji sto se razbaca(iako ni oni vise nisu mali) njima sam davao uvijek,ali ovo ljeto kapak,rekao sam im idite perite sajbe pa cu vam dati i sad me zaobilaze u gradu
ima ona zena sto pored vatre prodje bombone i cvijece neko za marku-dvije,njoj je sevap dati !
prilazili su mi neki tipovi na foru "djesi buraz nismo se vidjeli...." pa daj mi cenera izasao sam iz murije,a zena kuci sa djetetom nema mlijeka
frajer mi jednom trazio mobitel na pumpi na c.vili da nazove jarana koji kasni,a ja mu ponudio tel. karticu i kazem mu imas aparat sa strane,kaze lik :"ma haj nema veze,sacekacu jos malo"
ima lik u dobrinji 5 stoji na cesti i trazi po 40-50-60 feninga,tipa brate kume pomozi treba mi hitno!?
koliko ih ima mozemo ih komotno razvrstati na 5-6 tipova
- roki
#106 Re: prevaranti u Sarajevu
Jedino kome ponekad dadnem je stari dedo kojeg vidam na Ferhadiji.Nije napastan,mirno sjedi i ako mu ko sta da zahvali se.Ima dosta nekih izraslina po tijelu 
A nekad davno mi je prisao momak kod umjetnicke skole.Bolje od mene obucen,u odjelu, i trazi par maraka jer mu je uzfalilo
A nekad davno mi je prisao momak kod umjetnicke skole.Bolje od mene obucen,u odjelu, i trazi par maraka jer mu je uzfalilo
- Impavidus
#107 Re: prevaranti u Sarajevu
ushtap wrote:Eee, moj recept je: "bizi ba izis'o sam iz zatvora" !Entropio wrote:Ima toga puno u Sarajevu. Samo kažeš "nemam para kod sebe" i produžiš.
Mogu mislit kako zaobilaze u širokom luku.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#108 Re: prevaranti u Sarajevu
Ima onaj na stupskoj petlji uvijek stoji nesto mu ruka nije ok zavrati dux ili jaknu da mu se rame vidi i pruzi ruku
- Impavidus
#109 Re: prevaranti u Sarajevu
Sad kako čitam za ovog čovjeka zvanog "70 feninga i uplatnica" vidim da nisam jedini koji se sa njim susretao.
Prije jedno mjesec dana hodamo prijatelj i ja i prilazi on pokazuje uplatnice kuka kako mu fali 70 feninga. Meni šuhveli vidim dismr mi priča njegova, a opet sa druge strane skontam da sam i ja nedavno sav u uplatnicama bio rek'o moglo je i meni tako nedaj Bože šta zafalit i tako dok sam ja kontao bil' dao ne bil' prijatelj mu dade marku.
On se zahvaljuje, hajd reko dobro djelo učini, možda je fakat neka nevolja, i sad čitam ovo.
Drugi slučaj prije par godina sa porodicom hodam kroz grad kad prilazi romkinja 20-ak godina, zdrava prava prosi da joj se da šta para. Kaže otac "Hajde ti sa nama prozore i ćilime da opereš fino ćemo ti platit", kaže ona "Eh ja da ti perem i radim i produži dalje". E pa nema ni džaba, dođi zaradi, ne sere niko ni od nas pare.
A čuo sam i od par ljudi da ima neki (narkoman) ispred BBI-a se kretao i tražio ni manje ni više nego 10 KM.
Prije jedno mjesec dana hodamo prijatelj i ja i prilazi on pokazuje uplatnice kuka kako mu fali 70 feninga. Meni šuhveli vidim dismr mi priča njegova, a opet sa druge strane skontam da sam i ja nedavno sav u uplatnicama bio rek'o moglo je i meni tako nedaj Bože šta zafalit i tako dok sam ja kontao bil' dao ne bil' prijatelj mu dade marku.
Drugi slučaj prije par godina sa porodicom hodam kroz grad kad prilazi romkinja 20-ak godina, zdrava prava prosi da joj se da šta para. Kaže otac "Hajde ti sa nama prozore i ćilime da opereš fino ćemo ti platit", kaže ona "Eh ja da ti perem i radim i produži dalje". E pa nema ni džaba, dođi zaradi, ne sere niko ni od nas pare.
A čuo sam i od par ljudi da ima neki (narkoman) ispred BBI-a se kretao i tražio ni manje ni više nego 10 KM.
- kockica_kockica
#110 Re: prevaranti u Sarajevu
Ja ponekad kupim nesto od onih starih deda i nana sto prodaju pape i slicne stvari na ulici...
Onoj djeci na semaforima uglavnom ne dajem nista, jer se trudim da mi ne peru prozore, ali ako se ipak desi dam 20-50 pfeninga za to...
Onim invalidima u kolicima i slicno ne dajem za proteze i tako to jer to se dobije od socijalnog. Nekad davno bio je onaj jedan sto je kao trazio da kupi hljeb... JA fino odem i kupim hljeb, kaze on meni sta ce mi to, daj mi pare... Samo sam ga pogledala, vise mi nikad nije prisao...
Jednom sam sjedila sa kolegicom i mala cigancica dosla, trazi pola marke... KAze njoj moja kolegica daj ti meni pola marke, ona fino izvadi pola marke i dade joj... Obje smo joj dale po pola marke i njenih pola, vidim kasnije iz pekare nosi buhtlu i jede...
Onoj djeci na semaforima uglavnom ne dajem nista, jer se trudim da mi ne peru prozore, ali ako se ipak desi dam 20-50 pfeninga za to...
Onim invalidima u kolicima i slicno ne dajem za proteze i tako to jer to se dobije od socijalnog. Nekad davno bio je onaj jedan sto je kao trazio da kupi hljeb... JA fino odem i kupim hljeb, kaze on meni sta ce mi to, daj mi pare... Samo sam ga pogledala, vise mi nikad nije prisao...
Jednom sam sjedila sa kolegicom i mala cigancica dosla, trazi pola marke... KAze njoj moja kolegica daj ti meni pola marke, ona fino izvadi pola marke i dade joj... Obje smo joj dale po pola marke i njenih pola, vidim kasnije iz pekare nosi buhtlu i jede...
- suncica24
#111 Re: prevaranti u Sarajevu
Slijepi ciko prekoputa Katedrale, sto prodaje zvake i upaljace, mene srce zaboli, bukvalno, ako prodjem i ne dam mu nista. Zena njegova mi je nekad davno dobro izvukla zivac, ona ga dovodila i odvodila i kroz pricu ispostavilo se da zdrava, ne radi nista (tad), ali sad je i ona bolesna, a onda i ekipa prekoputa koja prodaje svasta nesto, kad prebroje novac znaju podjeliti za kafu, ali opet meni ako mu ne dam nesto cijeli dan mi se kao grijeh provlaci po dusi i glavi.
Onda ova teta sto je neko spomenuo sto prodaje cvijece na Ferhadiji. Njoj stvarno isto covjek nema duse ne dati (iako se "ubezobraznila" pa cvijece vise nije 2KM nego 5KM... recesija valjda
)
Na ovu djecu sto prose okolo nekako postajem imuna. Uglavnom ne dajem jer sam jednom prilikom prolazila mostom kad su se vracali na pocetnu tacku i vidjela majku koja ih vuce sa onim likom sto ih dovlaci maltene u situaciji 1:1. Mada, nekad poodavno onom malom plavom ubacih nesto kad kasnije vidim mlati onog drugog malog sto sjedi nize ne onako djecije, nego bas brutalno, tamo u cosku kod Doma armije. Nedavno ih vidim jednog do drugog, zagrljene, dok mati nadgleda sa strane.
Ali ima jedna curica obucena u neke satenske haljinice, i nju isto dovlaci neki lik, koja ide oko stolova i prosi. Poodavno, damo joj mi po marku-dvije, uz ono "za cokoladu", i kad nas je pogledala onim tugaljivim ocima kad smo spomenuli cokoladu i prokomentarisala nesto tipa "ne da meni babo da kupujem cokolade", ustane drug, za ruku je i kesu slatkisa. Tad smo joj i upoznali "babu" (lika koji je dovodi) jer nam je redao sve po spisku, pljuvao, maltene posao se tuci jer joj nismo dali pare. Od tad, kad god je vidimo, mala stoji za stolom a mi trcimo po slatkise.
Tako da od tad inace djelimo slatkise umjesto novca. Dva tri puta tako njih dvoje-troje, ja po cokoladu, ista cokolada svakom, a oni u plac cija je veca i ko ce koju. Jednom mi se doduse desilo da mi mali kaze da mi "ne valja ta cokolada" i da sam mogla onu veliku kupiti
, ili da mi kaze da si zabijem cokoladu... gdje vec, a njemu dam novac
(taj ce kad poraste biti jedan od ovih sto dovlace novu turu djece), ali mimo toga, slatkisi uvijek prolaze.
Ostalo... zaobilazim. Vidjela sam sakate kako trce za trolom, babe koje kad se razmotaju izgledaju bolje i napucanije od moje majke, slucajno bila u jednoj od kuca sagradjenih ako ne samo na prosjacenju, onda potpomognutu socijalom, koja ima i soba, ali i zapustene zemlje na kojoj ni bobe posadjene nema... itd, itd, tako da... zaobilazim.
Ono sto bi dala njima podjelim sa dedom, nanom i na slatkise, kupim voce i provrce kod ovih nana sto kod trznice prodaju nesto, zovnem tetu iz Buljakova kao da mi pomogne pocistiti kucu, dam ovoj djeci za lijecenje... trudim se da potrosim u bolje svrhe.
Onda ova teta sto je neko spomenuo sto prodaje cvijece na Ferhadiji. Njoj stvarno isto covjek nema duse ne dati (iako se "ubezobraznila" pa cvijece vise nije 2KM nego 5KM... recesija valjda
Na ovu djecu sto prose okolo nekako postajem imuna. Uglavnom ne dajem jer sam jednom prilikom prolazila mostom kad su se vracali na pocetnu tacku i vidjela majku koja ih vuce sa onim likom sto ih dovlaci maltene u situaciji 1:1. Mada, nekad poodavno onom malom plavom ubacih nesto kad kasnije vidim mlati onog drugog malog sto sjedi nize ne onako djecije, nego bas brutalno, tamo u cosku kod Doma armije. Nedavno ih vidim jednog do drugog, zagrljene, dok mati nadgleda sa strane.
Ali ima jedna curica obucena u neke satenske haljinice, i nju isto dovlaci neki lik, koja ide oko stolova i prosi. Poodavno, damo joj mi po marku-dvije, uz ono "za cokoladu", i kad nas je pogledala onim tugaljivim ocima kad smo spomenuli cokoladu i prokomentarisala nesto tipa "ne da meni babo da kupujem cokolade", ustane drug, za ruku je i kesu slatkisa. Tad smo joj i upoznali "babu" (lika koji je dovodi) jer nam je redao sve po spisku, pljuvao, maltene posao se tuci jer joj nismo dali pare. Od tad, kad god je vidimo, mala stoji za stolom a mi trcimo po slatkise.
Tako da od tad inace djelimo slatkise umjesto novca. Dva tri puta tako njih dvoje-troje, ja po cokoladu, ista cokolada svakom, a oni u plac cija je veca i ko ce koju. Jednom mi se doduse desilo da mi mali kaze da mi "ne valja ta cokolada" i da sam mogla onu veliku kupiti
Ostalo... zaobilazim. Vidjela sam sakate kako trce za trolom, babe koje kad se razmotaju izgledaju bolje i napucanije od moje majke, slucajno bila u jednoj od kuca sagradjenih ako ne samo na prosjacenju, onda potpomognutu socijalom, koja ima i soba, ali i zapustene zemlje na kojoj ni bobe posadjene nema... itd, itd, tako da... zaobilazim.
Ono sto bi dala njima podjelim sa dedom, nanom i na slatkise, kupim voce i provrce kod ovih nana sto kod trznice prodaju nesto, zovnem tetu iz Buljakova kao da mi pomogne pocistiti kucu, dam ovoj djeci za lijecenje... trudim se da potrosim u bolje svrhe.
- Urban B.
#112 Re: prevaranti u Sarajevu
Jedini covjek kojem redovno dam je onaj dedo sto prodaje one rolate po kaficima,nekako mi bas zao da covjek u njegovim godinama mora onako da zaradjuje!
Ovim ciganima ne dam ni feninga al ima ona mala cigancica(sabina il tako nekako) kojoj uvijek kupim da jede,makar ce se dijete najest a nece pare nosit babi il ko je vec tjera da prosi!
Ovim ciganima ne dam ni feninga al ima ona mala cigancica(sabina il tako nekako) kojoj uvijek kupim da jede,makar ce se dijete najest a nece pare nosit babi il ko je vec tjera da prosi!
- Impavidus
#113 Re: prevaranti u Sarajevu
Kad spomenu ovu što cvijeće prodaje...Jednom prilikom ja u gradu sa prijateljicom i njenom rodicom izvana negdje i prilazi ova žena nosi ruže, a kod mene recesija zavladala (a i više to što je prijateljica, ne djevojka sa mnom)suncica24 wrote: Onda ova teta sto je neko spomenuo sto prodaje cvijece na Ferhadiji. Njoj stvarno isto covjek nema duse ne dati (iako se "ubezobraznila" pa cvijece vise nije 2KM nego 5KM... recesija valjda)
Ostatak post-a suncice
- Michun
#114 Re: prevaranti u Sarajevu
Jeste, ima par starijih kojima rado pomognem ciko rolat, bio onaj sto je priglavke prodavo' kod staklenog grada (nema ga vise), bio onaj slijepi sto je svirao frulu kod begove (ni njega nema), ima slijepi ciko sto prodaje zvake i upaljace...kako mi se on obraduje, po glasu me zna (ja zvake i dam mu 2KM ili 5 KM, kako kad imam).
A sabina mala, neko je spominje gore, se drogira. Slomila bi je kad je vidim. I ima jedan mali 4-5 god ima, mama mrsava ko grana (ko zna jel narkomanka ili samo mrsava) njega pusti da prosi a ona na cosku stoji i ceka ga. E pa stvarnoooo, ne bi prala nesto i cistila
A sabina mala, neko je spominje gore, se drogira. Slomila bi je kad je vidim. I ima jedan mali 4-5 god ima, mama mrsava ko grana (ko zna jel narkomanka ili samo mrsava) njega pusti da prosi a ona na cosku stoji i ceka ga. E pa stvarnoooo, ne bi prala nesto i cistila
- jedna tamo
#115 Re: prevaranti u Sarajevu
ja mislim da su ovi što prose prešli svaku granicu, znači maltretiraju ljude koji voze, na ulici non stop neko te vuče za rukav, ni kafu ne možeš popiti da bar njih dvoje ti ne stavi ruku pod facu, stvarno iritira
- Urban B.
#116 Re: prevaranti u Sarajevu
Michun wrote:Jeste, ima par starijih kojima rado pomognem ciko rolat, bio onaj sto je priglavke prodavo' kod staklenog grada (nema ga vise), bio onaj slijepi sto je svirao frulu kod begove (ni njega nema), ima slijepi ciko sto prodaje zvake i upaljace...kako mi se on obraduje, po glasu me zna (ja zvake i dam mu 2KM ili 5 KM, kako kad imam).
mala sabina se drogira?iskreno ne mogu da vjerujem,jest da je nisam vidio nekih 5-6 mjeseci al opet
-
nookey
#117 Re: prevaranti u Sarajevu
Semafor na Otoci, prilazi meni ciganče, ništa ne govori, hajde imao nekih pola marke siće u pepeljari sitno i reko evo ti, kaže ona meni, 'samo pola marke??'.
Ja je ono gledam ne mogu da vjerujem, kad ona izvadi marku i ubaci mi je u vrata gdje ulazi staklo, te lakapo odšeta!
Ostadoh k'o posran, još mi ubacila kovanicu u vrata, sad moram skidati sve tapacirunge da bih je izvadio!
Uh kad joj nisam glavu otkinuo!
Ja je ono gledam ne mogu da vjerujem, kad ona izvadi marku i ubaci mi je u vrata gdje ulazi staklo, te lakapo odšeta!
Ostadoh k'o posran, još mi ubacila kovanicu u vrata, sad moram skidati sve tapacirunge da bih je izvadio!
- Michun
#118 Re: prevaranti u Sarajevu
tako mi rekose raja iz okolnih kafana...ako oni lazu, lazem i ja.Urban B. wrote:Michun wrote:Jeste, ima par starijih kojima rado pomognem ciko rolat, bio onaj sto je priglavke prodavo' kod staklenog grada (nema ga vise), bio onaj slijepi sto je svirao frulu kod begove (ni njega nema), ima slijepi ciko sto prodaje zvake i upaljace...kako mi se on obraduje, po glasu me zna (ja zvake i dam mu 2KM ili 5 KM, kako kad imam).
mala sabina se drogira?iskreno ne mogu da vjerujem,jest da je nisam vidio nekih 5-6 mjeseci al opet
haj ga znaj, ne bi volila da je tako.
- suncica24
#119 Re: prevaranti u Sarajevu
Nije to ta. Ova ne hoda po kafanama, mislim, ne "davi" ljude okolo, samo stoji na Ferhadiji tamo negdje na potezu od Egipta pa do Trznice. Sijeda, starija, onako pogrbljena...Impavidus wrote:Kad spomenu ovu što cvijeće prodaje...Jednom prilikom ja u gradu sa prijateljicom i njenom rodicom izvana negdje i prilazi ova žena nosi ruže, a kod mene recesija zavladala (a i više to što je prijateljica, ne djevojka sa mnom)suncica24 wrote: Onda ova teta sto je neko spomenuo sto prodaje cvijece na Ferhadiji. Njoj stvarno isto covjek nema duse ne dati (iako se "ubezobraznila" pa cvijece vise nije 2KM nego 5KM... recesija valjda)
I prvi put onda bleji u mene govori hajde kupi cvijeće (ta žena), ja ono kao ništa od tog, a ona još 2-3 puta navaljuje, meni neugodno a ona igra na kartu da ne ispadneš cicija pred djevojkom (šta li je svađa izazvala tako?!
)
Ostatak post-a suncice
Inace, ti sto prodaju cvijece okolo znaju biti pravo neugodni, bilo da se radi o izlasku ili o prijateljskoj kafi onako
- mali Ninja
#120 Re: prevaranti u Sarajevu
ima ih svakakvih, nosaju kanistere i prazne flaše sa pričom da im fali 2 litra goriva jer im je stalo auto.
nisam do sada nasjeo na fore sitnih budala, prosjaka i kojekakvih beštija po ulici, a sve su prilike da i necu.
imas li da me "poguraš", nemam, živio i produžim...
nisam do sada nasjeo na fore sitnih budala, prosjaka i kojekakvih beštija po ulici, a sve su prilike da i necu.
imas li da me "poguraš", nemam, živio i produžim...
- Edin H.
#121 Re: prevaranti u Sarajevu
Ma dobro, ali ces zato na kraju kada vratis tapacirunge biti dobar pola markenookey wrote:Semafor na Otoci, prilazi meni ciganče, ništa ne govori, hajde imao nekih pola marke siće u pepeljari sitno i reko evo ti, kaže ona meni, 'samo pola marke??'.
- Impavidus
#122 Re: prevaranti u Sarajevu
Onda sam otišao na drugu, i ova je starija žena, nebitno, opet poštenije je i tako prodavat nego da samo sjedne i prosi.suncica24 wrote:Nije to ta. Ova ne hoda po kafanama, mislim, ne "davi" ljude okolo, samo stoji na Ferhadiji tamo negdje na potezu od Egipta pa do Trznice. Sijeda, starija, onako pogrbljena...Impavidus wrote:Kad spomenu ovu što cvijeće prodaje...Jednom prilikom ja u gradu sa prijateljicom i njenom rodicom izvana negdje i prilazi ova žena nosi ruže, a kod mene recesija zavladala (a i više to što je prijateljica, ne djevojka sa mnom)suncica24 wrote: Onda ova teta sto je neko spomenuo sto prodaje cvijece na Ferhadiji. Njoj stvarno isto covjek nema duse ne dati (iako se "ubezobraznila" pa cvijece vise nije 2KM nego 5KM... recesija valjda)
I prvi put onda bleji u mene govori hajde kupi cvijeće (ta žena), ja ono kao ništa od tog, a ona još 2-3 puta navaljuje, meni neugodno a ona igra na kartu da ne ispadneš cicija pred djevojkom (šta li je svađa izazvala tako?!
)
Ostatak post-a suncice
Inace, ti sto prodaju cvijece okolo znaju biti pravo neugodni, bilo da se radi o izlasku ili o prijateljskoj kafi onako
A za ovo zadnje se razumijemo očito...
- snukey
#123 Re: prevaranti u Sarajevu
meni je ista mala natjerala dva momka da mi cvijet kupe. drugi put je bio plastični, tek smo nakon pola sata skontali. vjerovatno na groblju negdje pokupljen, bio neki blagdan tih dana -.-. drug mi reče da se ta mala drogira, uvijek je u majici dugih rukava. i jako je neugodna, pogotovo kad dođe i traži pola marke, a ti joj ne daš. zna i opsovati.suncica24 wrote: Inace, ti sto prodaju cvijece okolo znaju biti pravo neugodni, bilo da se radi o izlasku ili o prijateljskoj kafi onako
u barhani kad sjednem, uvijek naiđe one djece... ne dam im para, ali ako jedem, komad pice, onaj najveći je njihov
i dedo što prodaje čokoladice, kupim od njega kad imam.
al zato ne volim onog što olovke prodaje, pa dođe, izrukuje se sa svima, uf
-
Baudelaire
#124 Re: prevaranti u Sarajevu
snukey wrote:meni je ista mala natjerala dva momka da mi cvijet kupe. drugi put je bio plastični, tek smo nakon pola sata skontali. vjerovatno na groblju negdje pokupljen, bio neki blagdan tih dana -.-. drug mi reče da se ta mala drogira, uvijek je u majici dugih rukava. i jako je neugodna, pogotovo kad dođe i traži pola marke, a ti joj ne daš. zna i opsovati.suncica24 wrote: Inace, ti sto prodaju cvijece okolo znaju biti pravo neugodni, bilo da se radi o izlasku ili o prijateljskoj kafi onako
u barhani kad sjednem, uvijek naiđe one djece... ne dam im para, ali ako jedem, komad pice, onaj najveći je njihov.
al zato ne volim onog što olovke prodaje, pa dođe, izrukuje se sa svima, uf.
Ja ne kupujem više olovke od onog dede. Boga pitaj koliko smo jarani i ja olovaka od njeg kupili, kao da je imao pik na nas ( a pretpostavljam da su se i mnogi drugi tako osjećali ), gdje god mi sjedimo, dolazi on sa svojim olovkama. I nije mi to smetalo, mada sam mu i olovke uvijek preplaćivao s obzirom na kvalitet koji bih dobio, a i priča mu je uvijek bila da ima još mjesec do penzije. Uglavnom, prije koji mjesec sjedio sam sa dva jarana u Ježu, taman završile na faksu obaveze, ono baš ti olovka ni za šta ne treba
- snukey
#125 Re: prevaranti u Sarajevu
baš je jedan period bio, gdje god sjedneš, eto njega. i to što kažeš, uvijek neku priču spremljenu ima, te ramazan, te dan armije bih (lupam ovo fakatBaudelaire wrote:snukey wrote:meni je ista mala natjerala dva momka da mi cvijet kupe. drugi put je bio plastični, tek smo nakon pola sata skontali. vjerovatno na groblju negdje pokupljen, bio neki blagdan tih dana -.-. drug mi reče da se ta mala drogira, uvijek je u majici dugih rukava. i jako je neugodna, pogotovo kad dođe i traži pola marke, a ti joj ne daš. zna i opsovati.suncica24 wrote: Inace, ti sto prodaju cvijece okolo znaju biti pravo neugodni, bilo da se radi o izlasku ili o prijateljskoj kafi onako
u barhani kad sjednem, uvijek naiđe one djece... ne dam im para, ali ako jedem, komad pice, onaj najveći je njihov.
al zato ne volim onog što olovke prodaje, pa dođe, izrukuje se sa svima, uf.
Ja ne kupujem više olovke od onog dede. Boga pitaj koliko smo jarani i ja olovaka od njeg kupili, kao da je imao pik na nas ( a pretpostavljam da su se i mnogi drugi tako osjećali ), gdje god mi sjedimo, dolazi on sa svojim olovkama. I nije mi to smetalo, mada sam mu i olovke uvijek preplaćivao s obzirom na kvalitet koji bih dobio, a i priča mu je uvijek bila da ima još mjesec do penzije. Uglavnom, prije koji mjesec sjedio sam sa dva jarana u Ježu, taman završile na faksu obaveze, ono baš ti olovka ni za šta ne trebaDolazi dedo, nudi nama olovke, mi odbijamo, i on obilazi još jedno dva-tri stola. Nakon što niko nije kupio olovku, on na izlasku iz bašte u Ježu kaže : ,,Pu, jebem ti kafanu !'', fakat pljune na one stepenice i izađe. Meni se tad zgadio, nema šanse da ću mu ja olovku ikad više kupiti.