McDrive Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sarajevsko_pivo

#101 Re: McDrive Sarajevo

Post by sarajevsko_pivo »

Neznam kako ovo misle otvoriti do kraja godine?

Image
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#102 Re: McDrive Sarajevo

Post by Toto »

pa nisu rekli koje godine
sarajevsko_pivo

#103 Re: McDrive Sarajevo

Na gradilištu vrlo aktivno Prvi McDonald’s drive-thru u BiH počinje s radom u decembru
Image
Danas su u Sarajevu, kao što ste sigurno i sami mogli primijetiti, osvanuli plakati koji najavljuju otvaranje prvog McDonald's Drive-thru restorana u BiH. Dugo godina smo ih čekali, a već u decembru ove godine Sarajevo će biti bogatije za još jedan restoran najpopularnijeg brenda u industriji brze hrane.

Image
Image
UKRATKO: Danas su u Sarajevu, kao što ste sigurno i sami mogli primijetiti, osvanuli plakati koji najavljuju otvaranje prvog McDonald’s Drive-thru restorana u BiH. Dugo godina smo ih čekali, a već u decembru ove godine Sarajevo će biti bogatije za još jedan restoran najpopularnijeg brenda u industriji brze hrane. Na gradilištu, kod hotela Radon Plaza u Nedžarićima, svakim danom se radi punim intenzitetom, restoran je davno dobio oblik i sasvim sigurno je da će i ovaj, kao i onaj u Titovoj, opravdati očekivanja.
http://namirnice.ba/aktuelnosti/prvi-mc ... -decembru/
chuchumbamayumbe

#104 Re: McDrive Sarajevo

Post by chuchumbamayumbe »

Kako li će riješiti problem onih perača šajbi i općenito zajebancije prilaženja tabli za naručivanje, i prozoru za izdavanje?!
:roll:
sarajevsko_pivo

#105 Re: McDrive Sarajevo

Hoceli biti jos vise McDonalds u Sarajevu, jeli neko zna?
Comrad

#106 Re: McDrive Sarajevo

Post by Comrad »

karanana

#107 Re: McDrive Sarajevo

Post by karanana »

haha.

poprima ovo oblik. nisam mislio da ce zavrsiti do kraja godine, ali nisam mislio ni da ce onu rupu u titovoj srediti do sredine jula.
banovan

#108 Re: McDrive Sarajevo

Post by banovan »

karanana wrote:haha.

poprima ovo oblik. nisam mislio da ce zavrsiti do kraja godine, ali nisam mislio ni da ce onu rupu u titovoj srediti do sredine jula.
Kakav je bio onaj Titovoj mjesec prije otvorenja,ovo je jos i dobro :D
dingosp0

#109 Re: McDrive Sarajevo

Post by dingosp0 »

postavili su onaj Mc logo na ogromnoj banderi...
ne izgleda lose... nekako me potsjeca na americke gradove :D
Toto

#110 Re: McDrive Sarajevo

Post by Toto »

dingosp0 wrote:postavili su onaj Mc logo na ogromnoj banderi...
ne izgleda lose... nekako me potsjeca na americke gradove :D

Image

a gdje ce tu banderu u Mostaru da postave ??
sarajevsko_pivo

#111 Re: McDrive Sarajevo

^^ Nece je biti, posto je McDonalds u shoppingcentru :)
Toto

#112 Re: McDrive Sarajevo

Post by Toto »

sarajevsko_pivo wrote:^^ Nece je biti, posto je McDonalds u shoppingcentru :)
ima McDonalds "bandera" i za soping centre ...
mora da su poslali nekog Nedima na specijalizciju za bandere..
glavna stanga oko koje vrtiguza ovi McD PR za BiH je da su copor nedima poslali negdje na specijalizaciju
haj inekako :D sto su morali slat Nedima kod Miskovica, al ove nove prevrtace su moglo osposobit i u Titovoj
jedinu da ovi ne moraju polagat i vozacki za DRIVE THRUE

Ako u Mostaru "bandera" ne bude veca od onga "plusa" na Humu propast ce McD u hercegovaca :run:
sarajevsko_pivo

#113 Re: McDrive Sarajevo

Image
karanana

#114 Re: McDrive Sarajevo

Post by karanana »

jao jadnog znaka i bandere. mislim, bandera je onako ok, fine velicine i fine debljine. ali ono gore na vrhu....sramota za jednog giganta da ima onolisnu reklamu na onolikoj banderetini.

hocu vako nesto:
Image
graue_maus

#115 Re: McDrive Sarajevo

Post by graue_maus »

:lol: :lol: :lol: cuj jede salatu McD . salata im je uvijek ko prije 2 dana spakovana, i cula sam u njemacoj pakuje neka firma i isporucuje .bas je svjeza onda.
kokuz_sa

#116 Re: McDrive Sarajevo

Post by kokuz_sa »

graue_maus wrote::lol: :lol: :lol: cuj jede salatu McD . salata im je uvijek ko prije 2 dana spakovana, i cula sam u njemacoj pakuje neka firma i isporucuje .bas je svjeza onda.
pa sta mislis tek kakvo im je meso..jer sam negdje citao da ga iz austrije dovoze :D
neki

#117 Re: McDrive Sarajevo

Post by neki »

graue_maus wrote::lol: :lol: :lol: cuj jede salatu McD . salata im je uvijek ko prije 2 dana spakovana, i cula sam u njemacoj pakuje neka firma i isporucuje .bas je svjeza onda.
Salata je domaca, jedino iz McD sto se pravi u Bosni, sve ostalo je iz njemacke, cak i kifle. Kola je iz Srbije
karanana

#118 Re: McDrive Sarajevo

Post by karanana »

ova nasa kola u hadzicima je jedino sposobna da puni plasticnu ambalazu i dodatno zagadjuje drzavu. sve ostalo se uvozi iz srbije.
kokuz_sa

#119 Re: McDrive Sarajevo

Post by kokuz_sa »

karanana wrote:ova nasa kola u hadzicima je jedino sposobna da puni plasticnu ambalazu i dodatno zagadjuje drzavu. sve ostalo se uvozi iz srbije.
puni se kod nas i coca cola u staklenoj ambalazi u hadzicima
karanana

#120 Re: McDrive Sarajevo

Post by karanana »

kokuz_sa wrote:
karanana wrote:ova nasa kola u hadzicima je jedino sposobna da puni plasticnu ambalazu i dodatno zagadjuje drzavu. sve ostalo se uvozi iz srbije.
da. to sam zaboravio, one male 0,25 flase. ne rade limenke i aparate za tocenje.
kokuz_sa

#121 Re: McDrive Sarajevo

Post by kokuz_sa »

karanana wrote:
kokuz_sa wrote:
da. to sam zaboravio, one male 0,25 flase. ne rade limenke i aparate za tocenje.
namaju limenke da se pune i tetrapak capy sokove i next sok..to dolazi iz srbije i hrvatske

kod nas se puni
voda olimpija
male staklenke i plasticne boce

tempo
plastika

sprite,biter,coca cola
staklo-plastika
neki

#122 Re: McDrive Sarajevo

Post by neki »

Kola koju dobijes u casi u McDonaldsu je iz Srbije, Coca Cola u Hadzicima ne prodaje karamelu koja je njima potrebna za aparat za pravljenje kole
kokuz_sa

#123 Re: McDrive Sarajevo

Post by kokuz_sa »

neki wrote:Kola koju dobijes u casi u McDonaldsu je iz Srbije, Coca Cola u Hadzicima ne prodaje karamelu koja je njima potrebna za aparat za pravljenje kole
u cc ne ide karamela..bar ne u ovoj sto s ekod nas puni..jedini koji stavljaju karamelu u coolu (pod uslovom daje to cola) je sinalco i oni iz hercegovine one male uske kole sto prave ne znam kako se zovu sad
neki

#124 Re: McDrive Sarajevo

Post by neki »

Pogresno si me shvatio, Coca cola proizvodi karamelu koju prodaje Mcdonald'su. Od te karamele pomijesane sa vodom i CO2 u posebnom uredjaju pravi se pice Coca cola. Cola u Hadzicima ne proizvodi takvu karamelu nego se za Mcdonalds uvozi iz Srbije
karanana

#125 Re: McDrive Sarajevo

Post by karanana »

ne proizvodi cola u sarajevu nikakvu karamelu ni za sta. za kolu koju flasiraju u hadzicima, sirup dobijaju u kanisterima iz grcke. e sad meni nije jasno da li je sirup za flasiranje i sirup za tocenu kolu po restoranima isti. ako jeste onda mi nije jasno zasto dobijaju sirup za tocenu kolu iz srbije. sve u svemu, tanka je ova kolina fabrika u sarajevu. ovo je vise distributivni centar i ispostava beograda i zagreba negoli fabrika. kao i mnogo sta drugog.
ali to nije tema danasnje emisije.
Post Reply