Vecu sansu imamo da pobjedimo Francusku u jednoj utakmici nego bilo koju od ovih ponudjenih reprezentacija u dvije utakmice. Ja sam u to ubjedjen. Mozda kada bi nekako dobili Crnu Goru ili Sloveniju, ili eventualno Skandinavce imali bi bolje sanse u dvije tekme. Ostalo sve, mrka kapa. Srbija, Hrvatska, Svicarska, Turska, Ceska, pa i Irska.....nemam_ideje wrote:Pregaziće nas Francuska "ko plitak potok" ako budemo čistili kartone protiv Luxemburga. Postoji, po meni, još gora opcija a to je da budemo fol hrabri i idemo da dobijemo u Francuskoj i da ne očistimo kartone protiv Luxemburga. Onda će nas tek u baražu pregaziti ko plitak potok nebitno koga izvučemo(lažem, možemo se tačkati sa CG)![]()
Jedini sastav koji može nešto uraditi, bilo u baražu ili protiv Francuske(što je u suštini zona SF-a) jeste onaj koji je dobio u Bjelorusiji 0:2 ; Al identičan. Imajući u vidu kartone i igrače na klupi, najebali smo. Mravac, Zec, Bešić, Muslimović i Ibričić nisu nikakva prevaga. Odnosno, odmažu nam blago rečemo. Hint: Ibričić u napadu, Mravac u odbrani.
Kad budeš iskartoniran, pošalješ na teren 3-4-5 kreativaca, fasuješ i onda se čudiš što se to desilo. To je scenarij koji će se desiti ako ne izvučemo nekog novog igrača brzo iz rukava ili budemo toliko sretni da nam u baražu u obje utakmice igra ista ekipa koja je dobila Bjeloruse. Doduše postoji opcija da dobijemo Francusku u gostima al nešto nisam optimističan. Ne znam zaštoO povredama ne smijem ni da razmišljam.
Uglavnom, zajebana situacija.
Jedino ispravo rješenje, čišćenje kartona protiv Luxemburga svih bitnijih reprezentativaca, u Pariz sa formacijom 8-1-1 i nadati se kakvom korneru ili frljociOnda sa ekipom koja nije opterećena kartonima u baraž. Obavezno zaposliti kakvog vrača da nam čara da ne bude povreda. Usput, još par puta ponoviti Sušiću da Štilić, Medunjanin, Ibričić, Misimović i Džeko NE MOGU DA IGRAJU ZAJEDNO. Pa mi smo igrali sa igračem više sat vremena i imali na kraju utakmice posjed lopte 52%
Pametnom dosta. Valjda. Napokon.
Ključ odlaska na EP jeste igra bez lopte i trčanje. 5 plejeva nam ne treba. Treba nam više trkača. Ko zna, ako dovoljno puta ponovim možda se nešto zaista promijeni
U jednoj utakmici, bez obzira gdje se igrala, uvijek imas vise sansi da iznenadis nekoga nego u dvije. Jest da ovi ostali nisu nivo Francuske, ali meni se nesto cini da bi mi prije popusili od njih nego od Francuza u jednoj.
Uostalom, ako odemo u baraz, svakako su tu u pitanju dvije utakmice. U prvoj lako mozemo dobiti puno igraca sa drugim zutim (kao protiv Portugala) i onda belaj. Na kraju, moje je misljenje da nam je samo Spahic kljucni igrac , ostali su svi zamjenjivi donekle. Naravno tu je i Dzeko, ali nece on imati problema sa kartonima. Jos bih izdvojio Salihovica i Lulica u neki malo nizi rang nezamjenjivosti, eventualno Papca i Mujdzu mada i bez njih se moze. Rahimic i Zahirovic zajedno nisu neophodni uopste, dovoljan je jedan od njih. Ovi ostali svi u vezi su zamjenjivi. Te naravno stoperski magicni duo Mravac i Pandza.
Jedino eto mozda u prilog barazu kao laksoj ruti ide to da ce sve ove ostale zemlje biti sa istim problemima. I njima ce faliti neki igraci zbog zutih. Francuska je ipak velesila, gdje mogu napraviti 3 reprezentacije sa igracima koji ce biti jaci od nasih.
Hocu jos jednom da ponovim, bez obzira koliko to zvucalo cudno, nama je veca sansa protiv Francuske u Parizu nego protiv ovih ostalih u plejofu. Moje misljenje...