Brak po drugi put?!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply

Brak po drugi put?

Sretna/sretan sam u braku po drugi put i imam odgovarajucu osobu kraj sebe !
7
14%
Po drugi put sam u nesretnom braku!
1
2%
Nakon iskustva u drugom braku mislim da se sve to svede na kraju na isto!
4
8%
Nikad se necu udati/zeniti po drugi put,jedna trauma mi bila dosta!
16
31%
Nadam se da cu naci odgovarajucu osobu i stupiti u brak ponovo!
23
45%

Total votes: 51

pustopoljina

#101 Re: Brak po drugi put?!

Post by pustopoljina »

@suncica: ti odluci, zavrsava happyendom. :lol:

mozemo se mi boriti protiv klisea, ali 1906 (btw.cura,gdje si ti :? ) je jednom fino rekla- klisei nisu iz nicega nastali.
vox-populi

#102 Re: Brak po drugi put?!

Post by vox-populi »

Ja cu sada mozda ispasti seljak, ali ko su Charlotte, Miranda i ostale?
dječak sa šibicama

#103 Re: Brak po drugi put?!

Post by dječak sa šibicama »

Katy wrote:
dječak sa šibicama wrote:
U sustini, ova tema je bespredmetna, zaista ne znam o cemu se tu ima raspravljati. Nekad imam osjecaj da se tu otvaraju teme koje nemaju nikakvog smisla... bar meni.
Tema nije bespredmetna....pogledaj anketu, ako zelis....i pogledaj prvi post.....
Mi malo svi sad komentarisemo uopceno,mene ne smeta....ali ne vidim da se bespotrebno....mene i dalje interesuju iskustva ljudi i misljenja iz uze i blize okoline po pitanju stupanja po drugi put u brak ,zajednistvo.... :)
Ja kazem da je po meni bespotrebna, nesh ti dileme, sta nakon propalog braka.

Ubiti se valjda :-)

Zato kazem da je tema besporedmetna, jer ne vidim oko cega se tu ima raspravljati. Da ima tipova kojima su razvedene zene "roba sa greskom", znam i bez ove teme. I tako dalje...

Ako je tema zamisljena da se izjasne oni koji iza sebe imaju brak pa su sad u drugom ili razmisljaju o drugom, onda je 99% postova ovdje zrelo za brisanje :D
suncica24

#104 Re: Brak po drugi put?!

Post by suncica24 »

vox-populi wrote:Ja cu sada mozda ispasti seljak, ali ko su Charlotte, Miranda i ostale?
Au :D
dječak sa šibicama

#105 Re: Brak po drugi put?!

Post by dječak sa šibicama »

vox-populi wrote:Ja cu sada mozda ispasti seljak, ali ko su Charlotte, Miranda i ostale?
Posto se radi o sex i gradu, jesi ispao seljak :D
pustopoljina

#106 Re: Brak po drugi put?!

Post by pustopoljina »

ili ti ne radi google ili cooliras 8-)
(predrasuda :D )
Šef

#107 Re: Brak po drugi put?!

Post by Šef »

suncica24 wrote: Zasto dijete ne moze imati i oca i majku a da to ne podrazumjeva brak?

PS: Ako je porodica osnovna celija drustva, onda je naopaka porodica osnovna celija naopakog drustva. Nije li upravo u tome i problem?
Može naravno, ali je to opet neki manjinski slučaj. Govorimo o običaju. Ne samo balkanskom nego i evropskom, svjetskom. Brak je nešto najnormalnije i nikakvi argumenti sa ekstremnim primjerima ne mogu to da ospore.
Naravno da je brak kruna ljubavi i da su i djeca kruna te ljubavi. Neću dijete praviti s nekim koga ne volim. Pobogu ste. :roll:
Katy

#108 Re: Brak po drugi put?!

Post by Katy »

vox-populi wrote:
Šef wrote: U brak se izmedju ostalog velikim dijelom ulazi radi djece.
U brak se valjda ulazi zato sto si nasao osobu sa kojom zelis dijeliti ostatak svog zivota. Sa djecom ili bez djece. Znam da nisi rekao da su djeca jedini razlog, ali ako su presudni razlog ulaska u brak, jebo taj brak.
Potpuno se slazem!
Ako je to jedini razlog......zaboravi srecu u tom braku!
Katy

#109 Re: Brak po drugi put?!

Post by Katy »

Šef wrote: Neću dijete praviti s nekim koga ne volim. Pobogu ste. :roll:
Zaboravljas na sve one slucajeve slucajnih trudnoca koje kod nas po pravilu zavrse brakom.....a nisu bas bili
sigurni hoce li u njega ili ne iz bilo kog razloga....zbog mentaliteta(koji smo vec komentarisali)startaju odmah sa velikim minusom i razlogom iz kog su skupa.....da nije bilo djeteta,ne bih ja tebe nikad ozenio,bla,bla...slicne stvari pri svadjama....
ona njemu,on njoj......itd.Sevap bi bio da nikad potpisali nisu,u brak stupili,a o djetetu se brinuli ako 'mlada' to dijete zeli na svijet da donese.....preuzeta odgovornost za svoje postupke,trezveno.....ali kod nas se to tako ne rijesava....
vox-populi

#110 Re: Brak po drugi put?!

Post by vox-populi »

pustopoljina wrote:
ili ti ne radi google ili cooliras 8-)
(predrasuda :D )
Ma radi mi google, nego kontao bice ovdje brze :)
Ghost_Rider_XXX

#111 Re: Brak po drugi put?!

Post by Ghost_Rider_XXX »

Šef wrote:
suncica24 wrote: Zasto dijete ne moze imati i oca i majku a da to ne podrazumjeva brak?

PS: Ako je porodica osnovna celija drustva, onda je naopaka porodica osnovna celija naopakog drustva. Nije li upravo u tome i problem?
Može naravno, ali je to opet neki manjinski slučaj. Govorimo o običaju. Ne samo balkanskom nego i evropskom, svjetskom. Brak je nešto najnormalnije i nikakvi argumenti sa ekstremnim primjerima ne mogu to da ospore.
Naravno da je brak kruna ljubavi i da su i djeca kruna te ljubavi. Neću dijete praviti s nekim koga ne volim. Pobogu ste. :roll:
Istina da je brak nešto najnormalnije i manje više bilo kom dijelu svijeta. Problem je banaliziranja braka i braka radi braka. Hajd' da se vjenčamo pa šta bude.
Misliš da su svi prvo ušli u brak, krunisali svoju ljubav, pa onda se bacili na pravljenje djece? Haman pa ni u Šeherzadi više nema tako nešto. Ovo što ti napisa je meni malo utopistički.
Šef

#112 Re: Brak po drugi put?!

Post by Šef »

Kad čitam vaše komentare zabrinem se, ispada da je svaki brak nakaradan ili bar sklopljen iz nužde. Eto ona zatrudnila pa se moralo, jebiga, ne bih ja inače, đe'š to ba radit'... :roll: :-) :D I sve neki primjeri da te Bog sačuva, ekstremni ili najblaže rečeno, incidentni. A ja govorim o principu i običaju. Znači normalan brak, dvoje ljudi, zdravih, pravih iz kojeg su izrodili djecu ima samo još u Šeherzadi. :shock: :sad:
Hajde ćao. :) :run:
vox-populi

#113 Re: Brak po drugi put?!

Post by vox-populi »

Shefe druze,

evo ti jedna hipoteticka situacija:

upoznas djevojku koja ti se svidja. Pocnete izlaziti, upoznate se. Nakon toga ti se jos vise svidja. Izlazite dalje. Skontas da je volis, da dijelite bruku stavova, razmisljanja.... Skontas nakon odredjenog vremena da je to ta osoba, osoba sa koju potpuno razumijes, koja tebe potpuno razumije. Plus sex je ludnica :)

Ali ona ne moze imati djecu.

Da li bi je ozenio?

P.S. malo offtopic, ispricavam se
juli84

#114 Re: Brak po drugi put?!

Post by juli84 »

Joj ne mogu da vjerujem šta sve pročitah ovdje :-)
Brak drugi put, treći, deseti da.
Dugo sam u braku i brak mi nije nikakav teret, niti sam u braku zbog djeteta, niti zbog okoline i neke tradicije, u braku sam jednostavno zato što volim svog muža i što trenutno ne bih mogla zamisliti drugačiji život.
Ali, onog trena kada se više ne bih osjećala ovako, razvela bih se i krenula dalje, ako bi to dalje podrazumijevalo i drugi brak zašto da ne.
Ne bih se ni u jednom trenutku smatrala manje vrijednom od neudatih, a niti bi moje dijete bilo nekome na teretu.
Dakle, drugi brak da, ako prvi nije više ono u čemu uživam.
Katy

#115 Re: Brak po drugi put?!

Post by Katy »

Šef wrote:Kad čitam vaše komentare zabrinem se, ispada da je svaki brak nakaradan ili bar sklopljen iz nužde. Eto ona zatrudnila pa se moralo, jebiga, ne bih ja inače, đe'š to ba radit'... :roll: :-) :D I sve neki primjeri da te Bog sačuva, ekstremni ili najblaže rečeno, incidentni. A ja govorim o principu i običaju. Znači normalan brak, dvoje ljudi, zdravih, pravih iz kojeg su izrodili djecu ima samo još u Šeherzadi. :shock: :sad:
Hajde ćao. :) :run:
Ma, ne! Naprotiv,tako treba da bude....ako se vec stupa u brak ,onda zato sto se dvoje ljudi vole i slazu
i zele provesti do kraja svog zivota sve zajedno :)
Niko nije rekao da je brak nenormalan sam po sebi!
Ali je glupo i nenormalno da se u brak stupa iz bilo kog drugog razloga OSIM iz tog....
Eto,prokontaj se...
od svih ljudi koji znas....jesu li bar dvojica muskaraca iz tvoje okoline,da ih znas, ozenili se pod pritiskom
jer im je djevojka ostala u drugom stanju?Ja ih znam podosta....i niti jedan nije u sretnom braku!
Ovi sto se udaju ,zene iz koristi,pa,ovi sto misle da im je 'vrijeme'....pa ovakvi,pa onakvi...svakakvi....svega ima...
Katy

#116 Re: Brak po drugi put?!

Post by Katy »

juli84 wrote:Joj ne mogu da vjerujem šta sve pročitah ovdje :-)
Brak drugi put, treći, deseti da.
Dugo sam u braku i brak mi nije nikakav teret, niti sam u braku zbog djeteta, niti zbog okoline i neke tradicije, u braku sam jednostavno zato što volim svog muža i što trenutno ne bih mogla zamisliti drugačiji život.
Ali, onog trena kada se više ne bih osjećala ovako, razvela bih se i krenula dalje, ako bi to dalje podrazumijevalo i drugi brak zašto da ne.
Ne bih se ni u jednom trenutku smatrala manje vrijednom od neudatih, a niti bi moje dijete bilo nekome na teretu.
Dakle, drugi brak da, ako prvi nije više ono u čemu uživam.
:thumbup:
Šef

#117 Re: Brak po drugi put?!

Post by Šef »

vox-populi wrote:Shefe druze,

evo ti jedna hipoteticka situacija:

upoznas djevojku koja ti se svidja. Pocnete izlaziti, upoznate se. Nakon toga ti se jos vise svidja. Izlazite dalje. Skontas da je volis, da dijelite bruku stavova, razmisljanja.... Skontas nakon odredjenog vremena da je to ta osoba, osoba sa koju potpuno razumijes, koja tebe potpuno razumije. Plus sex je ludnica :)

Ali ona ne moze imati djecu.

Da li bi je ozenio?

P.S. malo offtopic, ispricavam se
Apsolutno bi. Uvijek.
vox-populi

#118 Re: Brak po drugi put?!

Post by vox-populi »

Šef wrote: Apsolutno bi. Uvijek.

Dobro.

Sada uzmi istu tu situaciju, samo ona ima dijete iz prvog braka.
Ghost_Rider_XXX

#119 Re: Brak po drugi put?!

Post by Ghost_Rider_XXX »

vox-populi wrote:

Dobro.

Ma bilo koja situacija ba, ako je ona normalna i ako se slažemo i razumijemo i poštujemo i volimo, sve ostalo je zanemarivo.
Šef

#120 Re: Brak po drugi put?!

Post by Šef »

vox-populi wrote:

Dobro.

S takvom se ne bih nikada našao na istim talasnim dužinama. Niti bi ona mene razumjela niti ja nju. :) Vjeruj mi.
vox-populi

#121 Re: Brak po drugi put?!

Post by vox-populi »

Ghost_Rider_XXX wrote:
Ma bilo koja situacija ba, ako je ona normalna i ako se slažemo i razumijemo i poštujemo i volimo, sve ostalo je zanemarivo.
Slazem se ja, ali treba druga Shefa uvjeriti u to :D
JThomas

#122 Re: Brak po drugi put?!

Post by JThomas »

ako ja znam jedno 30 ljudi koji su se razveli...od njih se možda dvoje ili troje nije opet vjenčalo. a i to su ovi "svježe" razvedeni. šta, treba završiti život zato što ti je iz nekog razloga puk'o jedan brak?
Ma.Le.Na

#123 Re: Brak po drugi put?!

Post by Ma.Le.Na »

Sefa ce stici ono cemu se najmanje nada :D
tako to vazda biva :D
Šef

#124 Re: Brak po drugi put?!

Post by Šef »

Ma.Le.Na wrote:Sefa ce stici ono cemu se najmanje nada :D
tako to vazda biva :D
Ih, po tvojoj logici bih oženio JLo. :D :wink:
Ma.Le.Na