"dzompara" opet u sarajevu

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

slušate li balaševica ?

slušam
5
16%
slušam naravno
8
26%
naravno naravno
12
39%
slušam slušam
6
19%
naravno
0
No votes

Total votes: 31

tandrlike_chandrlike

#101 Re: "dzompara" opet u sarajevu

Post by tandrlike_chandrlike »

atko wrote:
tandrlike_chandrlike wrote:
trcicu trceci wrote: pa dobro, javim ti kad bude seka aleksic gostovala :wink:
ah, "gospođa" se sigurno dosad nije odrekla ni jedne svoje pjesme, za razliku od gore pomenutog prevrtljivca.
btw, taman koliko me koncert seke aleksić zanima, zanima me i đorđe balašević. ti slobodno uživaj i lijepo se provedi na oba.
dzaba ti novi nick znam te ... mrsh :x
evo ti sad
to kralju :thumbup:
Rosebud_

#102 Re: "dzompara" opet u sarajevu

Post by Rosebud_ »

atko wrote:ajte ajte ... sacekacu da vas se nakupi pa da bar fasujem ban dostojanstveno :D

sorry al neamju svi kapacitet da skuze balasa ... ;)
A i ne moze se u debelo uho lijepa rijec zabost :D
Tako je govorio jedan profa filozofije...
PalaSa Marsa

#103 Re: "dzompara" opet u sarajevu

Post by PalaSa Marsa »

Sve ti je u - dali imas filinga za nesto. :-D

...Ma daj okreni taj ringispil u mojoj glavi, to ne zna niko samo ti.. :-) :-D

....
zateznistub

#104 Re: "dzompara" opet u sarajevu

Post by zateznistub »

eh...

a za "one ostale"....ma nista, ionako nemam nista pametno kazat'
chuchumbamayumbe

#105 Re: "dzompara" opet u sarajevu

Post by chuchumbamayumbe »

Nema sumnje da će, ako se koncert održi, biti rasprodan.
Međutim, osjećanja su mi nekako pomiješana.
Znam da je to sigurno zbog toga što sam 13 godina stariji od onog vremena kada Balaš održa 2 koncerta u Skenderiji.
Od tada je stasala sasvim nova ratna i posljeratna generacija koja odrasta uz kojekakve Gage i Ćane, a Balašević im znači isto toliko koliko i New Primitives, otprilike ne kontaju ništa. Čast izuzetcima. Ja vjerovatno neću otići na koncert, ne zbog nedostatka vremena ili para, nego niti sam ne znam zašto bih otišao ili zašto da ne odem.
Preveliku je pauzu Balaš napravio sa Sarajevom, a obilazio je Hrvatsku, Sloveniju...valjda tamo sada bolje plaćaju?
Vjerovatno je do mene što sam ovako ravnodušan prema najavljenom Balaševom koncertu u Sarajevu, volio bih da čujem od drugih da li se osjećaju slično?
Ništa od ovoga što sam napisao nemojte lično primiti, možda sam i ja malo više u nekakvom bad-u ovih mjeseci i godina, jbjga.
chuchumbamayumbe

#106 Re: "dzompara" opet u sarajevu

Post by chuchumbamayumbe »

Ima, kako nema. Ima veze koliko ko plaća i kako plaća?! Zašto je odgođen koncert u Sa 2000. god?
Nema više humanitaraca i svirke guzovače...
karanana

#107 Re: "dzompara" opet u sarajevu

Post by karanana »

u anketi vam fali "ne slusam"
baustelac

#108 Re: "dzompara" opet u sarajevu

Post by baustelac »

karanana wrote:u anketi vam fali "ne slusam"
i jos "naravno ne slusam" i "naravno naravno ne slusam"
Simply_Red

#109 Re: "dzompara" opet u sarajevu

Post by Simply_Red »

Malo mi je krivo što ga svaka šuša sluša i "pronalazi" se u njegovim stihovima, i što su ga izribali da ništa od njega nema, i što je sve postalo kliše. S druge strane onda shvatim veličinu stiha koji se svima obraća. Koliko sam samo jutara i prvih snjegova dočekao po kojekakvim mračnim dernecima uz vino i Balaša. Sreća je da se tu uvijek našla neka curica koja ga je isto gotivila kao i ja, i onda nisam bio sam u tome svemu. Ko je oguglao od osjećanja ga ne može ni shvatiti, i takvih mi je stvarno žao
ELMauro

#110 Re: "dzompara" opet u sarajevu

Post by ELMauro »

Balaš se živi, on se ne shvata, ko je ikada volio i ima srce taj zna...a ovako je to sve izgledalo daleke 1998 godine u Sarajevu!

sorei

#111 Re: "dzompara" opet u sarajevu

Post by sorei »

odrasla sam slusajuci ga, plakala, patila, slavila i smijala se uz njih..niko i nikakve price mi to ne mogu pokvariti. jedva cekam :-) :-) :-)

ladyada

#112 Re: "dzompara" opet u sarajevu

Post by ladyada »

:lol: :lol: :lol: :lol:
mahalas505

#113 Re: "dzompara" opet u sarajevu

Post by mahalas505 »

@atko ako ne budes u prvom safu na koncertu nista od tebe :-D .
girl

#114 Re: "dzompara" opet u sarajevu

Post by girl »

girl

#115 Re: "dzompara" opet u sarajevu

Post by girl »

ja sam ga jako volila dok nisam pogledala neki bezvezan intervju nakon koncerta u tuzli , kad je otkazan onaj u sarajevu. nesto mi je bio bljak i zgadio mi se , ne sjecam se tacno detalja. i sad poslusam pokoju pjesmu, ali ove nove albume ne poznajem. na koncert cu vjerovatno otici, pod uslovom da ne budem negdje na odmoru, jer mi otprilike i odmor tad pada. i sad vec ima dana kad mi gospodin odgovara, ali i onih kad prebacim kanal kad ga vidim.
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#116 Re: "dzompara" opet u sarajevu

Post by Privatna poruka »

pa s tobom di nas niko ne zna uteknem...e ne volem..
Obuca9

#117 Re: "dzompara" opet u sarajevu

Post by Obuca9 »

Zna li se bar okviro datum i lokacija održavanja koncerta?

Mislim da je pauza od zadnjeg gostovanja u Sarajeuv (ljeto 2005. ako se ne varam) prevelika da bi se jedna takav koncert pravio u Domu mladih, BNP-u ili BKC-u. Valja se gurati u redovima za karte...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#118 Re: "dzompara" opet u sarajevu

Post by Pera Trta »

Čekaj, otkad Balaševića zovu "džompara" i šta to jebeno znači? Ako je to neki fazon iz njegove pjesme, mislim da sam poslušao i preslušao sve njegove albume osim zadnja dva abortusa. A ako je neki fol sa njih, to u stvari govori koliki su "fanovi" i "poznavaoci" njegovog opusa ti koji su mu ga dali.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#119 Re: "dzompara" opet u sarajevu

Post by Pera Trta »

trcicu trceci wrote:
Pera Trta wrote:Čekaj, otkad Balaševića zovu "džompara" i šta to jebeno znači? Ako je to neki fazon iz njegove pjesme, mislim da sam poslušao i preslušao sve njegove albume osim zadnja dva abortusa. A ako je neki fol sa njih, to u stvari govori koliki su "fanovi" i "poznavaoci" njegovog opusa ti koji su mu ga dali.
smiri malo :-)
to mu je nadimak iz djetinjstva, hvalaa
WoW, a ti se igrala s njim ko malim? "Ne, ja sam pročitala sve nejgove srceparajuće knjige!"
Kakav ass-kissing.
hakazvaka

#120 Re: "dzompara" opet u sarajevu

Post by hakazvaka »

Sunrise00 wrote:a dje cu tersati ako necu ovdje :lol:
jel ovo stvarno treba odgovor? :D :D :D
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#121 Re: "dzompara" opet u sarajevu

Post by Privatna poruka »

Pera Trta wrote:
trcicu trceci wrote:
Pera Trta wrote:Čekaj, otkad Balaševića zovu "džompara" i šta to jebeno znači? Ako je to neki fazon iz njegove pjesme, mislim da sam poslušao i preslušao sve njegove albume osim zadnja dva abortusa. A ako je neki fol sa njih, to u stvari govori koliki su "fanovi" i "poznavaoci" njegovog opusa ti koji su mu ga dali.
smiri malo :-)
to mu je nadimak iz djetinjstva, hvalaa
WoW, a ti se igrala s njim ko malim? "Ne, ja sam pročitala sve nejgove srceparajuće knjige!"
Kakav ass-kissing.
Ne, nego je slusala/o par koncerata na kojima je covjek rekao da ga tako zovu, mogu ti to prebaciti sa youtube-a ako zelis.
Kakav debi.....lik..
Sookie McSue

#122 Re: "dzompara" opet u sarajevu

Post by Sookie McSue »

Simply_Red wrote:Malo mi je krivo što ga svaka šuša sluša i "pronalazi" se u njegovim stihovima, i što su ga izribali da ništa od njega nema, i što je sve postalo kliše. S druge strane onda shvatim veličinu stiha koji se svima obraća. Koliko sam samo jutara i prvih snjegova dočekao po kojekakvim mračnim dernecima uz vino i Balaša. Sreća je da se tu uvijek našla neka curica koja ga je isto gotivila kao i ja, i onda nisam bio sam u tome svemu. Ko je oguglao od osjećanja ga ne može ni shvatiti, i takvih mi je stvarno žao
:lol: :lol: :lol: :lol:
Sunrise00

#123 Re: "dzompara" opet u sarajevu

Post by Sunrise00 »

hakazvaka wrote:
Sunrise00 wrote:a dje cu tersati ako necu ovdje :lol:
jel ovo stvarno treba odgovor? :D :D :D
mozda da probas :lol: :kiss:
Locked