Bespravna gradnja i muke sa graditeljima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
poznanik

#101 Re: Bespravna gradnja i muke sa graditeljima

Post by poznanik »

kockica_kockica wrote:...Covjek izgradio na mom zemljistu, bespravno kucu.... Hoce je legalizirati i predao u Opcinu papire... Opcina nasla da je zemlja moja a ne njegova....

Iz Opcine mi rekose da ce oni platiti u ime te osobe, ja samo trebala donijeti svu papirologiju... U nasoj drzavi se "ganjaju papiri" normala po nekoliko mjeseci uz davanja i davanja, raznih taksi, prinosa, doprinosa, izvadaka i slicnih stvari... Dogovor je bio da ne duljimo kako ce Opcina platiti na ime tog doticnog zemljsite...I taman kad mislis da je prici kraj dodje Rjesenje iz pomenute Opcine......Opcina je samo skinula sa svog vrata pomenutog graditelja, tako sto je donijela rjesenje da on u roku od 15 dana plati zemljiste na ime .. moje.... I time on dobije ulaz za legalizaciju kuce... Od tada prodje 20 dana i kad upitasmo doticnog graditelja gdje su pare, graditelj mulja...
On bi platio zemlju po nizoj cijeni... Ne da on koliko je Opcina odredila... Nema on para... On ganja papire da Opcina za njega plati....
Da bolje shvatim: "Čovjek" je na dijelu tvoje parcele ilegalno izgradio stambeni objekat. U neka doba ti si to ustanovila i ... šta si učinila:
- Prijavila uzurpaciju zemljišta i nelegalnu gradnju policiji i nadležnoj građevinskoj inspekciji, sa zahtjevom za rušenje objekta i povrat u pređašnje stanje ili
- Postigla (usmeni ili pisani) sporazum sa "čovjekom" i predstavnicima Općine o otkupu uzurpiranog dijela tvoje parcele?

Kako iz čitanja razumijem - ipak si pristala na drugu opciju, i po isteku roka iz Rješenja, kojim se "čovjek" (naravno) obavezuje da plati taj iznos, ti još uvijek nisi naplatila protuvrijednost za taj dio zemljišta, i to je zapravo razlog tvom nezadovoljstvu?

Šta piše na Rješenju, imaš li pravnu pouku pri dnu, šta je čija obaveza i ko snosi i kakvu odgovornost u slučaju neispunjenja te obaveze?
Miki123

#102 Re: Bespravna gradnja i muke sa graditeljima

Post by Miki123 »

Ovo građenje na tuđem zemljištu svako malo izazove kontroverze. Al' eto, da ne bi bilo da su se toga sjetili naši poslijeratni eldorado zakonodavci, nisu, napisao je čovjek, postojalo je i prije rata :D
kockica_kockica

#103 Re: Bespravna gradnja i muke sa graditeljima

Post by kockica_kockica »

ljubav_aha wrote:
kockica_kockica wrote:
Mi s ovim ljudima vodimo bitke vec godinama...Njih naravno to ne tangira previse jer misle da mogu raditi sta hoce... S nekima od vlasnika tih bespravno napravljenih kuca mi smo nasli rjesenje ( neki sporazumno neki Sudskim putem) medjutim ovaj lik se buni jer treba platiti vise nego sto su placali oni prije 10 godina... U Opcinu je otisao s namjerom da izmuze od njih da oni to plate, i oni su tako i obecali da ce za njega platiti jedan dio a drugi da on plati od pozajmice iz Kantona koju je dobio u te svrhe izmedju ostalog... Medjutim, Opcina je napisala rjesenje da on plati sve... u roku od 15 dana... Rok istekao nije platio ... Idemo na Sud... pa nek placa sve troskove plus bagere koji ce mu srusiti kucu i vratiti sve u prvobitno stanje...
wow,znaci napravljeno je vise kuca na tvom privatnom vlasnistvu :shock:

a komisija i kakatastar :!:
Meni se cini da je drzava na njihovoj strani... :roll:
Ma bezbroj puta smo vec zvali komisije, vadili izvadtke kojekakve, placali takse medjutim kad mi treba da naplatimo sto nam pripada tu sav sistem stane.... :?
Filter

#104 Re: Bespravna gradnja i muke sa graditeljima

Post by Filter »

kockica_kockica wrote:
ljubav_aha wrote:
kockica_kockica wrote:
Mi s ovim ljudima vodimo bitke vec godinama...Njih naravno to ne tangira previse jer misle da mogu raditi sta hoce... S nekima od vlasnika tih bespravno napravljenih kuca mi smo nasli rjesenje ( neki sporazumno neki Sudskim putem) medjutim ovaj lik se buni jer treba platiti vise nego sto su placali oni prije 10 godina... U Opcinu je otisao s namjerom da izmuze od njih da oni to plate, i oni su tako i obecali da ce za njega platiti jedan dio a drugi da on plati od pozajmice iz Kantona koju je dobio u te svrhe izmedju ostalog... Medjutim, Opcina je napisala rjesenje da on plati sve... u roku od 15 dana... Rok istekao nije platio ... Idemo na Sud... pa nek placa sve troskove plus bagere koji ce mu srusiti kucu i vratiti sve u prvobitno stanje...
wow,znaci napravljeno je vise kuca na tvom privatnom vlasnistvu :shock:

a komisija i kakatastar :!:
Meni se cini da je drzava na njihovoj strani... :roll:
Ma bezbroj puta smo vec zvali komisije, vadili izvadtke kojekakve, placali takse medjutim kad mi treba da naplatimo sto nam pripada tu sav sistem stane.... :?

sabur i opet ti ponavljam, zaganjaj stelu, bilo kako, nudi tal od naplate...
vjeruj da je to jedini nacin da posamaras bagru.
jest da pricam o podmicivanju sluzbenika, ali, sta mislis da druga strana radi kad ti stopira sve tuzbe i zalbe...

ili, derni po unutrasnjoj kontroli opstine, ionako se udaraju guzicama i klepaju platu
kockica_kockica

#105 Re: Bespravna gradnja i muke sa graditeljima

poznanik wrote:
kockica_kockica wrote:...Covjek izgradio na mom zemljistu, bespravno kucu.... Hoce je legalizirati i predao u Opcinu papire... Opcina nasla da je zemlja moja a ne njegova....

Iz Opcine mi rekose da ce oni platiti u ime te osobe, ja samo trebala donijeti svu papirologiju... U nasoj drzavi se "ganjaju papiri" normala po nekoliko mjeseci uz davanja i davanja, raznih taksi, prinosa, doprinosa, izvadaka i slicnih stvari... Dogovor je bio da ne duljimo kako ce Opcina platiti na ime tog doticnog zemljsite...I taman kad mislis da je prici kraj dodje Rjesenje iz pomenute Opcine......Opcina je samo skinula sa svog vrata pomenutog graditelja, tako sto je donijela rjesenje da on u roku od 15 dana plati zemljiste na ime .. moje.... I time on dobije ulaz za legalizaciju kuce... Od tada prodje 20 dana i kad upitasmo doticnog graditelja gdje su pare, graditelj mulja...
On bi platio zemlju po nizoj cijeni... Ne da on koliko je Opcina odredila... Nema on para... On ganja papire da Opcina za njega plati....
Da bolje shvatim: "Čovjek" je na dijelu tvoje parcele ilegalno izgradio stambeni objekat. U neka doba ti si to ustanovila i ... šta si učinila:
- Prijavila uzurpaciju zemljišta i nelegalnu gradnju policiji i nadležnoj građevinskoj inspekciji, sa zahtjevom za rušenje objekta i povrat u pređašnje stanje ili
- Postigla (usmeni ili pisani) sporazum sa "čovjekom" i predstavnicima Općine o otkupu uzurpiranog dijela tvoje parcele?

Kako iz čitanja razumijem - ipak si pristala na drugu opciju, i po isteku roka iz Rješenja, kojim se "čovjek" (naravno) obavezuje da plati taj iznos, ti još uvijek nisi naplatila protuvrijednost za taj dio zemljišta, i to je zapravo razlog tvom nezadovoljstvu?

Šta piše na Rješenju, imaš li pravnu pouku pri dnu, šta je čija obaveza i ko snosi i kakvu odgovornost u slučaju neispunjenja te obaveze?
Pristali smo na drugu opciju da nam plate zemljiste koje su uzurpirali...
Kad smo s njim htjeli da se dogovorimo oko cijene on je tvrdio da zemlja nije moja vec opcinska...
U opcinu smo zajedno isli da vidimo kako to da rijesimo u odjel za Imovinsko pravne poslove...
Tamo je osoba zaduzena za nas predmet rekla ovako: Izaci ce vjestak i izmjeriti koliko je uzeto zemlje onda cemo vidjeti kako da dodjemo do rjesenja. Nakon vjestaka ispostavilo se da je to preko 800 m2 zemlje... Zena iz opcine je rekla ok, jedan dio ce platiti Opcina a drugi dio uzurpator sam... I pristali smo na to... U isto vrijeme uzurpator je na ime tih i nekih drugih faktora dobio pozajmicu iz Kantona (odatle je trebao platiti drugi dio)... Stigne rjesenje u kojem se trazi od uzurpatora da plati cijeli iznos u roku od 15 dana...
Kad smo pricali sa uzurpatorom on je poceo talasati:
ganja papire da opcina plati
nije dobio pozajmicu
on bi se dogovorio za neku drugu cijenu a ne procjenjenu od strane Opcine
itd
itd
da vise ne nabarajam...
Ima fore do utorka, onda idem tuzbu podnijeti protiv njega i Opcine neka mi vrate zemljste u prvobitno stanje...
Nema nikakve nagodbe... A kako ima jos kuca - uzurpatora koji isto talasaju kao i ovaj svi ce dobiti iste tuzbe... nema nagodbe, neka vrate zemlju u prvobitno stanje...
kockica_kockica

#106 Re: Bespravna gradnja i muke sa graditeljima

Filter wrote:
sabur i opet ti ponavljam, zaganjaj stelu, bilo kako, nudi tal od naplate...
vjeruj da je to jedini nacin da posamaras bagru.
jest da pricam o podmicivanju sluzbenika, ali, sta mislis da druga strana radi kad ti stopira sve tuzbe i zalbe...

ili, derni po unutrasnjoj kontroli opstine, ionako se udaraju guzicama i klepaju platu

Sve znam...
Jos uvijek se trudim biti prisebna, ali su me zestoko izbacili iz kolosjeka...
Toliki bezobrazluk ja jos nikad nisam vidjela...

Napravio bespravno kucu, umjesto da bude sretan jer sam pristala na nagodbu on mene jos zaj..va... :roll:
Filter

#107 Re: Bespravna gradnja i muke sa graditeljima

Post by Filter »

kockica_kockica wrote: Sve znam...

Napravio bespravno kucu, umjesto da bude sretan jer sam pristala na nagodbu on mene jos zaj..va... :roll:

ja bi mogao napisati knjigu o komsijskim i dobrosusjedskim odnosima.
ono gore sam izlozio kao jednu od gorih stvari i koja je jos uvijek u procesu. nama je komsija za 15 dana, koliko smo bili na moru, digao betonski kineski zid u dvoristu i prosirio svoju kucu i dvoriste. mozes li zamisliti sok, kad je stari krenuo uparkirati auto u garazu i vidio zidinu i majstore kako vrsljaju. u sljedecoj sceni stari mlavi levata, ja sutam majstore :lol: :lol:

to smo ra3jebali za mjesec dana. stela, samo stela, ali ti zivaca pojede za 2 zivota. da ne spominjem totalno razvaljeno dvoriste i ruglo od zidine koj je ostala na njegovoj strani... stari komsija, novi zet :roll:

elem, poucak glasi... nije bitno stari/novi komsija... cim se ucqupchi, bij cime stignes. vise ce te cijeniti.
zalosno ali istinito
kockica_kockica

#108 Re: Bespravna gradnja i muke sa graditeljima

Filter wrote:
kockica_kockica wrote: Sve znam...

ja bi mogao napisati knjigu o komsijskim i dobrosusjedskim odnosima.
ono gore sam izlozio kao jednu od gorih stvari i koja je jos uvijek u procesu. nama je komsija za 15 dana, koliko smo bili na moru, digao betonski kineski zid u dvoristu i prosirio svoju kucu i dvoriste. mozes li zamisliti sok, kad je stari krenuo uparkirati auto u garazu i vidio zidinu i majstore kako vrsljaju. u sljedecoj sceni stari mlavi levata, ja sutam majstore :lol: :lol:

to smo ra3jebali za mjesec dana. stela, samo stela, ali ti zivaca pojede za 2 zivota. da ne spominjem totalno razvaljeno dvoriste i ruglo od zidine koj je ostala na njegovoj strani... stari komsija, novi zet :roll:

elem, poucak glasi... nije bitno stari/novi komsija... cim se ucqupchi, bij cime stignes. vise ce te cijeniti.
zalosno ali istinito
Katastrofa... :shock: Ljudi su zaista spremni svasta uraditi, i rastuzi me da je covjek zapravo primoran upotrebljavati silu da bi nekakvu pravdu izborio :?
poznanik

#109 Re: Bespravna gradnja i muke sa graditeljima

Post by poznanik »

kockica_kockica wrote:Pristali smo na drugu opciju da nam plate zemljiste koje su uzurpirali...
Kad smo s njim htjeli da se dogovorimo oko cijene on je tvrdio da zemlja nije moja vec opcinska...
U opcinu smo zajedno isli da vidimo kako to da rijesimo u odjel za Imovinsko pravne poslove...
Tamo je osoba zaduzena za nas predmet rekla ovako: Izaci ce vjestak i izmjeriti koliko je uzeto zemlje onda cemo vidjeti kako da dodjemo do rjesenja. Nakon vjestaka ispostavilo se da je to preko 800 m2 zemlje... Zena iz opcine je rekla ok, jedan dio ce platiti Opcina a drugi dio uzurpator sam... I pristali smo na to... U isto vrijeme uzurpator je na ime tih i nekih drugih faktora dobio pozajmicu iz Kantona (odatle je trebao platiti drugi dio)... Stigne rjesenje u kojem se trazi od uzurpatora da plati cijeli iznos u roku od 15 dana...
nije dobio pozajmicu
on bi se dogovorio za neku drugu cijenu a ne procjenjenu od strane Opcine, itd. itd. da vise ne nabarajam...
Ima fore do utorka, onda idem tuzbu podnijeti protiv njega i Opcine neka mi vrate zemljste u prvobitno stanje...
Nema nikakve nagodbe... A kako ima jos kuca - uzurpatora koji isto talasaju kao i ovaj svi ce dobiti iste tuzbe... nema nagodbe, neka vrate zemlju u prvobitno stanje...
Pokretanjem tužbe protiv Općine nećeš ništa postići, osim nepotrebnih troškova, izuzev ako u nekim od dokumenata ne piše obaveza Općine da snosi odgovornost. Osim toga, nijedna općinska služba, a ni osobno načelnik, bez odluke skupštine te Općine nema pravo na otkup tvog zemljišta koje je uzurpirano. Kao da je u ovom slučaju izvršen splet radnji dosta nestručnog osoblja iz općinskih službi, ili je sve rađeno po principu koje je iznad naveo jedan od učesnika ove diskusije :(
Meni su i dalje nejasne radnje koje su prethodile donošenju tog rješenja. Po kojem pravnom osnovu je Općina donijela rješenje kojim od "uzurpatora" zahtijeva plaćanje naknade za uzurpirano zemljište u vlasništvu privatne osobe. Čini se da Općina ovdje igra ulogu medijatora...
kockica_kockica

#110 Re: Bespravna gradnja i muke sa graditeljima

poznanik wrote:
kockica_kockica wrote:Pristali smo na drugu opciju da nam plate zemljiste koje su uzurpirali...
nije dobio pozajmicu
on bi se dogovorio za neku drugu cijenu a ne procjenjenu od strane Opcine, itd. itd. da vise ne nabarajam...
Pokretanjem tužbe protiv Općine nećeš ništa postići, osim nepotrebnih troškova, izuzev ako u nekim od dokumenata ne piše obaveza Općine da snosi odgovornost. Osim toga, nijedna općinska služba, a ni osobno načelnik, bez odluke skupštine te Općine nema pravo na otkup tvog zemljišta koje je uzurpirano. Kao da je u ovom slučaju izvršen splet radnji dosta nestručnog osoblja iz općinskih službi, ili je sve rađeno po principu koje je iznad naveo jedan od učesnika ove diskusije :(
Meni su i dalje nejasne radnje koje su prethodile donošenju tog rješenja. Po kojem pravnom osnovu je Općina donijela rješenje kojim od "uzurpatora" zahtijeva plaćanje naknade za uzurpirano zemljište u vlasništvu privatne osobe. Čini se da Općina ovdje igra ulogu medijatora...
On je predao za legalizaciju kuce... To je sve pokrenulo... Opcina je nasla da zemljiste nije na njemu vec na meni, i to je sve pokrenulo...
poznanik

#111 Re: Bespravna gradnja i muke sa graditeljima

Post by poznanik »

kockica_kockica wrote:On je predao za legalizaciju kuce... To je sve pokrenulo... Opcina je nasla da zemljiste nije na njemu vec na meni, i to je sve pokrenulo...
Vjerovatno je dobio neprovjerenu "informaciju" da je to državno zemljište :-)

Ovo su svakako neformalne upute i diskusije, koje mogu biti korisne, ali i kontraproduktivne. Bilo koja uputa na ovom forumu u konkretnom slučaju neće imati snagu i korist kao što će biti savjet i instrukcija izrečena od strane advokata, posebno zbog nemogućnosti uvida u svu predmetnu dokumentaciju. Ako nisi, još danas napravi angažman s nekim od advokata i prepusti mu dio svoje brige, naročito uzimajući u obzir rok iz tog rješenja. Problem nije složen i nerješiv, za mladog advokata predstavlja čak i "poslasticu".
privremeni

#112 Re: Bespravna gradnja i muke sa graditeljima

Post by privremeni »

Miki123 wrote:Ovo građenje na tuđem zemljištu svako malo izazove kontroverze. Al' eto, da ne bi bilo da su se toga sjetili naši poslijeratni eldorado zakonodavci, nisu, napisao je čovjek, postojalo je i prije rata :D
Uvijek je bilo, ali je sada uz otvorenu saglasnost vlasti. Puste da se kompletno sagrade objekti, nigdje inspektora na vrijeme da naredi obustavu radova ili rusenje bespravnih radova.
Prije nekoliko godina urbanistički inspektor opcine Centar izdao rjesenje o obustavi bespravnih radova nadogradnje stambene zgrade. Ovi nastavili isti dan, a od njega stiglo pismeno objasnjenje u stilu da bespravni graditelji ne mogu ostaviti objekat u tom stanju (podignutog krova i dijelom podignutih vanjskih zidova)" i tako narasla 2 sprata. :lol:
ljubav_aha

#113 Re: Bespravna gradnja i muke sa graditeljima

Post by ljubav_aha »

poznanik wrote:
kockica_kockica wrote:On je predao za legalizaciju kuce... To je sve pokrenulo... Opcina je nasla da zemljiste nije na njemu vec na meni, i to je sve pokrenulo...
Vjerovatno je dobio neprovjerenu "informaciju" da je to državno zemljište :-)
istu izjavu napisah jucer :D
dječak sa šibicama

#114 Re: Bespravna gradnja i muke sa graditeljima

Post by dječak sa šibicama »

Da se vratimo malo na proslost, i zauzimanje stanova u ratu.

I stava "prvog predsjednika" recimo o tom pitanju, prije nego je slovo zakona natjeralo vlasti da stanove vrate ili prijeratnim vlasnicima stanarskog prava, ili firmama koje su finansirale gradnju stanova.

Stav, uglavnom, je bio sljedeci: ko je jamio, jamio.

I sta se sada cudite, u BiH odnosno balkanskoj Svicarskoj, nakon prvih slobodnih izbora, vazi zakon jacega. Karadzicevi sljedbenici su cak smatrali da je dovoljno da ti stave kalasnjikov u usta, cijev kalasnjikova, ti potpises da imovinu ostavljas RS-u, i to je to.

Da ne govorimo o privatizacijskim pljackama.

Ne znam odakle sada cudjenje na ovakve slucajeve, tacno neki ljudi ko da na Marsu zive.
madner

#115 Re: Bespravna gradnja i muke sa graditeljima

Post by madner »

Eh da su vratili firmama niko se ne bi zalio. Ali ovako su mnogi cetnici masno naplatili stanarsko pravo, a ne posjedovanje stana.
dječak sa šibicama

#116 Re: Bespravna gradnja i muke sa graditeljima

Post by dječak sa šibicama »

Cetnik necetnik, on je taj stan platio.

Niko mu ga poklonio nije. Pa ni firma, od bruto plate se uvijek odbijao dio za "stanogradnju".
poznanik

#117 Re: Bespravna gradnja i muke sa graditeljima

Post by poznanik »

Nikako ne mogu da shvatim pojedince i njihovo nepoštivanje pravila foruma. Pa zar je toliko teško držati se teme i voditi diskusiju u njenom okviru. Kakve veze sa bespravnom izgradnjom sada imaju četnici i prijeratna stanogradnja... Nevjerovatno :?
kockica_kockica

#118 Re: Bespravna gradnja i muke sa graditeljima

:? :? :? :? :? :? :?
Stvarno ne razumijem odakle prica o cetnicima i prijeratnim stanovima na ovoj temi... :? :? :? :? :?
erni3

#120 Re: Bespravna gradnja i muke sa graditeljima

Post by erni3 »

JingoBA wrote:Uzmi dobrog advokata i ima da plate ili graditelj ili općina. imao sličan slučaj, rješio advokatom i tužbom protiv općine. Ali umjesto tužbe traži da dovede sve u prvobitno stanje, pa da vidiš kako će se naći pare...

I ja imam slican problem. Cuo sam svasta dobro o nekom advokatu iz Paromlinske ulice tu u Sarajevu, zna li netko ko je on? Ima li neko drugi?
poznanik

#121 Re: Bespravna gradnja i muke sa graditeljima

Post by poznanik »

kockica_kockica wrote:...Nerazumljivo Rjesenje koje nema apsolutno nikakvog smisla... Zalba u roku 7 dana, a uplata treba biti izvrsena u roku od 15 dana... Laiku koji Rjesenje cita cini se sve u redu.. Medjutim, nije tako..
Da li bi mogla ovo "nerazumljivo Rješenje" skenirati i postaviti ovdje, naravno - bez njegovog broja i prikaza ostalih osobnih podataka?
kockica_kockica

#122 Re: Bespravna gradnja i muke sa graditeljima

poznanik wrote:
kockica_kockica wrote:...Nerazumljivo Rjesenje koje nema apsolutno nikakvog smisla... Zalba u roku 7 dana, a uplata treba biti izvrsena u roku od 15 dana... Laiku koji Rjesenje cita cini se sve u redu.. Medjutim, nije tako..
Da li bi mogla ovo "nerazumljivo Rješenje" skenirati i postaviti ovdje, naravno - bez njegovog broja i prikaza ostalih osobnih podataka?
Zao mi je ali nemam skener pri ruci ...

Svrha tog Rjesenja je po meni da Opcina sebe ogradi od svega... Tamo su naveli da ovaj graditelj treba uplatiti xy cifru ... Uplata u roku od 15 dana...
Nemam pravo zalbe, vec u roku od 30 dana mogu pokrenuti upravni spor.
cule64

#123 Re: Bespravna gradnja i muke sa graditeljima

Post by cule64 »

kockica_kockica wrote:
poznanik wrote:
Zao mi je ali nemam skener pri ruci ...

Svrha tog Rjesenja je po meni da Opcina sebe ogradi od svega... Tamo su naveli da ovaj graditelj treba uplatiti xy cifru ... Uplata u roku od 15 dana...
Nemam pravo zalbe, vec u roku od 30 dana mogu pokrenuti upravni spor.
Onda to nije tvoje već gradsko građevinsko zemljište u državnom vlasništvu, kojim raspolaže i upravlja općina. Na tom zemljištu imaš privremeno pravo korištenja. Potraži sudsku i upravnu praksu u vezi sa čl. 26. Zakona o građevinskom zemljištu FBiH.
kockica_kockica

#124 Re: Bespravna gradnja i muke sa graditeljima

Zemljiste je moje vlasnistvo a ne Drzavno...
Mi smo kao sto je to vec bilo po Zakonu, ponudili Opcini na kojoj se nalazi zemljiste i oni su odbili kupiti taj dio zemljista, tako da je vlasnistvo na meni i bratu naravno... :)
Haris.ba

#125 Re: Bespravna gradnja i muke sa graditeljima

Post by Haris.ba »

kockica_kockica wrote:Zemljiste je moje vlasnistvo a ne Drzavno...
Mi smo kao sto je to vec bilo po Zakonu, ponudili Opcini na kojoj se nalazi zemljiste i oni su odbili kupiti taj dio zemljista, tako da je vlasnistvo na meni i bratu naravno... :)
Nađi advokata. Ne čekaj.
Post Reply