Bistrik ili Vratnik :)

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HomeSweetHome

#101 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by HomeSweetHome »

Vid, ovog @madnera sto mu smetaju uski sokaci? :-) Jesi se to nedje zaglavio pa nisi znao da se izvadis? Haj' priznaj, garant si nedje na BiDži (Brdodzamiju, op.aut :D ) il' uz Strosice pos'o pa zaglavio, pa te vadio neki wannabe Izo... K'o da gledam, lik u trenErci, bos, u plasticnim paučama i potkosulji, sve nabildan al' s pivskim stomacicem, celav i satro zayeban (mahalska idila)... sad nikako da okabulis :lol: :run:

Inace sam nesto k'o Dodik, navijam za Bistrik osim kad je "protivnik" Vratnik :D
(zamalo ne napisah Vrbanjusa :D :D :D )

edit: eno mu sad smetaju i stabilni zenski modeli :-) neiskusan si, meni se cini :lol: :D
♥ Julianna ♥

#102 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by ♥ Julianna ♥ »

Mihrivode :roll:
HomeSweetHome

#103 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by HomeSweetHome »

Ih, Julija, nemoj tako, to je mahala za sebe, skupa s Medresetom, Pirinim brijegom i Budakovićima :D To se s ovim ovdje ne može miješat' :D :lol:
trippy

#104 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by trippy »

zli_hordas wrote: Da li prije radio bazen onaj gdje je sad šehidsko mezarje u parku na kovacima ili je to samo urbana legenda koju su pricali nama mladjima kao i da ima tunel od sehdiskog mezarja koji izlazi dole na stjeni kod bazena.

za bazen ne znam, pricalo se svasta ali u njemu nikad vode nije bilo, barem zadnjih 30ak godina :D

a tunel postoji, skloniste iz drugog svjetskog rata, ulazili kad se cistilo na pocetku rata, prije toga sigurno 20ak godina nije niko usao, tunel je dug pravo i izlazi direktno iz stijene nekih 50ak metara iza pumpe na Bentbasi prema bazenima, skloniste je teoretski imalo kapacitet za pravo puno ljudi, sa osvjetljenjem i nekim sporednim prostorijama, daBogda nam nikad vise ne zatrebalo :bih:
poznanik

#105 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by poznanik »

trippy wrote:
zli_hordas wrote: Da li prije radio bazen onaj gdje je sad šehidsko mezarje u parku na kovacima ili je to samo urbana legenda koju su pricali nama mladjima kao i da ima tunel od sehdiskog mezarja koji izlazi dole na stjeni kod bazena.
za bazen ne znam, pricalo se svasta ali u njemu nikad vode nije bilo, barem zadnjih 30ak godina...
Bazen nije bio bazen. već kružno mjesto za sjedenje od kamenih ploča sa prostorom u sredini za igru najmlađe djece. Mi smo nekad jako jako davno, kad su stariji zauzimali travnjak, u njemu igrali lopte :D

I nije mogao biti bazen jer je bio propusnog dna, izgrađenog samo od kamena sa Hreše i cementnim fugama uokviren. Međutim, zbog lošeg održavanja, godinama se na dnu skupljala zemlja i prašina koja je konačno prouzročila stajanje oborinskih voda, posebno nakon ljetnih pljuskova, tako da se dobijao utisak da je tamo bazen. Čak je nekoliko godina u "bazenu" bilo toliko vode da je iz njeg izraslo vodeno rastinje, a nakotilo se toliko žaba da se kreket čuo visoko gore na Jekovcu. Još u osnovnoj išli smo skupljati punoglavce i nositi ih na biologiju :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#106 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by ladyblue18 »

Moj komsiluk tj. Vratnik. 8-)

Inace tema zrela za BC. :mrgreen:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#107 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by bordo gandalf »

Tvrtko II Kotromanić wrote:Bistrik normalno , nije sto je moja mahala :D
Gdje ljudi nece sve zivjeti :mrgreen:
dječak sa šibicama

#108 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by dječak sa šibicama »

HomeSweetHome wrote:Vala meni jok, meni Mjedenica nekako vise baca na Soukbunar :D

Bjezim, eto onog sibicara sa Bistrika :D :run:
Gdje Mjedenica a gdje Soukbunar, bona nebila :x :lol:

Uostalom, Soukbunar je u opcini Centar, oni se ne racunaju, od Hambine carine i Mrakuse zapadnije ne priznajemo kao svoje :D

Ali pazi naziva, Soukbunar :D a vala i Sirokaca je svjetski :D Toka, Dzeka, Berkusa, ko je davao tako glupa imena naseljima, bas me zanima...
dječak sa šibicama

#109 Re: Bistrik ili Vratnik :)

madner wrote:Nego da vam kazem da nije sramota imati ulicu gdje se dva auta mogu mimoici. Ozbiljno. I da mada jeste obicaj za vas nije normalno da se vlastita garaza asfaltira pola metra u putu :D
Lako za to, postoji presutni dogovor u kom smjeru je sokak jednosmjeran, a ko ne zna, neka ide u rikverc odakle je i dosao :D nego sto kamion ne moze uci u sokak, jos se sjecam legendarnog (imena mu se ne mogu sjetiti, da me ubijete) ..... ali sjecam se kamiona, zeleni, tamo zelena kabina, mercedres, kako se zvao :? samo on je smio ici iznad Tranzita sa kiperom punim pijeska, niko se vise nije usudio.

Nego, kad smo kod rucne, evo sta se desi kad otkazu kocnice na memli strani

Image

ode ograda od Melikicine kuce u 3 pm :lol:

znate Melikicu? ona mala brbljava kod Kiketa, vec su je pet puta reprizirali, onaj "intervju" u Jadranci, koliko to moze brbljat :D
HomeSweetHome

#110 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by HomeSweetHome »

dječak sa šibicama wrote:
HomeSweetHome wrote:Vala meni jok, meni Mjedenica nekako vise baca na Soukbunar :D

Bjezim, eto onog sibicara sa Bistrika :D :run:
Gdje Mjedenica a gdje Soukbunar, bona nebila :x :lol:

Uostalom, Soukbunar je u opcini Centar, oni se ne racunaju, od Hambine carine i Mrakuse zapadnije ne priznajemo kao svoje :D

Ali pazi naziva, Soukbunar :D a vala i Sirokaca je svjetski :D Toka, Dzeka, Berkusa, ko je davao tako glupa imena naseljima, bas me zanima...

Sto bas su kul imena naselja, meni je najljepse Bostarici, to me 'nako bas podjeca na kak'o planinsko izletiste :mrgreen: A Mrakusa mi je super romanticno i seksi :oops: jos ste vi dobro i prosli... cuj Vasih han? Na sta to insana moze podjestiti, mene jedino na neki ku*valook :mrgreen: Zmajevac eto moze proci, nekako macho zvuci :)

A sto se tice ovih uskih ulica... ko nije vozio po mahali i ne moze izaci na Bidzi, Sirokacu ili na Vratnik od Medreseta... e taj ne zna vozit' :D
♥ Julianna ♥

#111 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by ♥ Julianna ♥ »

HomeSweetHome wrote:Ih, Julija, nemoj tako, to je mahala za sebe, skupa s Medresetom, Pirinim brijegom i Budakovićima :D To se s ovim ovdje ne može miješat' :D :lol:
Zaboravila si Hošin brijeg i Cicin Han :-D
vazi

#112 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by vazi »

ja bih samo da glasam za Bistrik :thumbup:

kratko sam tu zivjela ali sam se za tren osjecala ko da sam rodjena tu. A tek ona mala slatka drvena dzamija u Hrvatin, negdje na sredini, pa lepinje u onoj dole pekari, one avlije i baste pune cvijeca :thumbup:

'ta ce vratnik 8-)
psydelija

#113 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by psydelija »

PipiDugaDevetka wrote:
HomeSweetHome wrote:Vratnik, naravno :)
'Ta ce memlije, kak'i oni, svi k'o Dino od amidze Idriza, u basci tegovi od felgi i dvije kante zalivene betonom, fol treniraju :D
Vratnik je vazda bio poznat' po plahim momcima, a jos poznatiji po lijepim djevojkama :)
To je od davnina tako da vratničke cure imaju dobre none i pozadinu. Valjalo je po onakvom brdu tegliti vodu,..Ostalo je odradila genetika,...

:D
zanimljiva teorija...

ilustracija?
BHF_Manijak

#114 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by BHF_Manijak »

Mi smo inace svi sa memli strane, tako da zna se kome ide PLUS! 8-) Imamo i jdnog "mjesanca" u familiji ali dobro je, "udade" se co'ek na Vratnik, rahmet mu dusi...Kuca odmah kod pivare bila, kasnije preselismo na Al'fakovac i evo godinama se drzimo memli strane, konstantno jedna obala Miljacke! :mrgreen:
HomeSweetHome

#115 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by HomeSweetHome »

♥ Julianna ♥ wrote:
HomeSweetHome wrote:Ih, Julija, nemoj tako, to je mahala za sebe, skupa s Medresetom, Pirinim brijegom i Budakovićima :D To se s ovim ovdje ne može miješat' :D :lol:
Zaboravila si Hošin brijeg i Cicin Han :-D

:thumbup:

Eh Julija, sto ti imas pokvarenu mastu :mrgreen:
HomeSweetHome

#116 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by HomeSweetHome »

vazi wrote:ja bih samo da glasam za Bistrik :thumbup:

kratko sam tu zivjela ali sam se za tren osjecala ko da sam rodjena tu. A tek ona mala slatka drvena dzamija u Hrvatin, negdje na sredini, pa lepinje u onoj dole pekari, one avlije i baste pune cvijeca :thumbup:

'ta ce vratnik 8-)
eki 'ta ce Vratnik :mrgreen: sut' ba, kake vase dzamije i basce i cvijece, znas ti koliko mi imamo dzamija, ja samo s jednog prozora vidim sedam (ne lazem, titami: Musluk, Lubuna, Bijela, Porcina, Carina, Jekovac, Cebedzije) a imam jedno 15 prozora (mrsko mi da brojim :lol: )
aa da mi vidis basceeee, sve svojom rukom sadila :kravata:

mada, dzamija u Hrvatinu je i meni draga :thumbup:
poznanik

#117 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by poznanik »

Nije Jekovac nego Hendek :D
Aminaaa

#118 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by Aminaaa »

poznanik wrote:Nije Jekovac nego Hendek :D
:lol: :lol: :thumbup:
Lakat Jebić

#119 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by Lakat Jebić »

ja s vratnika preselio ovdje na medrese

jednom sam nocio anamo na onoj strani, odmah me krsta uhvatila :D
HomeSweetHome

#120 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by HomeSweetHome »

:D :thumbup:

a sta nisu ti komsije odale tajnu da u "poluverima" spavaju? ja dusmanluka, jes' vidio :-)
mahalas505

#121 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by mahalas505 »

HomeSweetHome wrote:a sta nisu ti komsije odale tajnu da u "poluverima" spavaju? ja dusmanluka, jes' vidio :-)
Ma imaju i oni vuneni pojasevi :-D .
Lakat Jebić wrote:ja s vratnika preselio ovdje na medrese
Nisi se bas daleko prebacio, mozes kamenom dobaciti :D, ali kad bi se biralo najbolja lokacija za mahalu u Starom gradu, ja bih izabrao Medrese :thumbup: .
smurf

#122 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by smurf »

HomeSweetHome wrote::D :thumbup:

a sta nisu ti komsije odale tajnu da u "poluverima" spavaju? ja dusmanluka, jes' vidio :-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Neka se celici :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dječak sa šibicama

#123 Re: Bistrik ili Vratnik :)

i u priglavcima :oops:

Image
Lakat Jebić

#124 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by Lakat Jebić »

dječak sa šibicama wrote:

i u priglavcima :oops:

Image
ja preferiram cisto bijele, bez šara :D
hana_montana

#125 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by hana_montana »

mama mi s vratnika :-D dje cu kontra mame :D
Post Reply