Inace sam nesto k'o Dodik, navijam za Bistrik osim kad je "protivnik" Vratnik
(zamalo ne napisah Vrbanjusa
edit: eno mu sad smetaju i stabilni zenski modeli
zli_hordas wrote: Da li prije radio bazen onaj gdje je sad šehidsko mezarje u parku na kovacima ili je to samo urbana legenda koju su pricali nama mladjima kao i da ima tunel od sehdiskog mezarja koji izlazi dole na stjeni kod bazena.
Bazen nije bio bazen. već kružno mjesto za sjedenje od kamenih ploča sa prostorom u sredini za igru najmlađe djece. Mi smo nekad jako jako davno, kad su stariji zauzimali travnjak, u njemu igrali loptetrippy wrote:za bazen ne znam, pricalo se svasta ali u njemu nikad vode nije bilo, barem zadnjih 30ak godina...zli_hordas wrote: Da li prije radio bazen onaj gdje je sad šehidsko mezarje u parku na kovacima ili je to samo urbana legenda koju su pricali nama mladjima kao i da ima tunel od sehdiskog mezarja koji izlazi dole na stjeni kod bazena.
Gdje ljudi nece sve zivjetiTvrtko II Kotromanić wrote:Bistrik normalno , nije sto je moja mahala
Gdje Mjedenica a gdje Soukbunar, bona nebilaHomeSweetHome wrote:Vala meni jok, meni Mjedenica nekako vise baca na Soukbunar![]()
Bjezim, eto onog sibicara sa Bistrika![]()
Lako za to, postoji presutni dogovor u kom smjeru je sokak jednosmjeran, a ko ne zna, neka ide u rikverc odakle je i dosaomadner wrote:Nego da vam kazem da nije sramota imati ulicu gdje se dva auta mogu mimoici. Ozbiljno. I da mada jeste obicaj za vas nije normalno da se vlastita garaza asfaltira pola metra u putu

dječak sa šibicama wrote:Gdje Mjedenica a gdje Soukbunar, bona nebilaHomeSweetHome wrote:Vala meni jok, meni Mjedenica nekako vise baca na Soukbunar![]()
Bjezim, eto onog sibicara sa Bistrika![]()
![]()
![]()
Uostalom, Soukbunar je u opcini Centar, oni se ne racunaju, od Hambine carine i Mrakuse zapadnije ne priznajemo kao svoje![]()
Ali pazi naziva, Soukbunara vala i Sirokaca je svjetski
Toka, Dzeka, Berkusa, ko je davao tako glupa imena naseljima, bas me zanima...
Zaboravila si Hošin brijeg i Cicin HanHomeSweetHome wrote:Ih, Julija, nemoj tako, to je mahala za sebe, skupa s Medresetom, Pirinim brijegom i BudakovićimaTo se s ovim ovdje ne može miješat'
![]()
PipiDugaDevetka wrote:To je od davnina tako da vratničke cure imaju dobre none i pozadinu. Valjalo je po onakvom brdu tegliti vodu,..Ostalo je odradila genetika,...HomeSweetHome wrote:Vratnik, naravno![]()
'Ta ce memlije, kak'i oni, svi k'o Dino od amidze Idriza, u basci tegovi od felgi i dvije kante zalivene betonom, fol treniraju![]()
Vratnik je vazda bio poznat' po plahim momcima, a jos poznatiji po lijepim djevojkama![]()
♥ Julianna ♥ wrote:Zaboravila si Hošin brijeg i Cicin HanHomeSweetHome wrote:Ih, Julija, nemoj tako, to je mahala za sebe, skupa s Medresetom, Pirinim brijegom i BudakovićimaTo se s ovim ovdje ne može miješat'
![]()
eki 'ta ce Vratnikvazi wrote:ja bih samo da glasam za Bistrik![]()
kratko sam tu zivjela ali sam se za tren osjecala ko da sam rodjena tu. A tek ona mala slatka drvena dzamija u Hrvatin, negdje na sredini, pa lepinje u onoj dole pekari, one avlije i baste pune cvijeca![]()
'ta ce vratnik
poznanik wrote:Nije Jekovac nego Hendek
Ma imaju i oni vuneni pojaseviHomeSweetHome wrote:a sta nisu ti komsije odale tajnu da u "poluverima" spavaju? ja dusmanluka, jes' vidio
Nisi se bas daleko prebacio, mozes kamenom dobacitiLakat Jebić wrote:ja s vratnika preselio ovdje na medrese
HomeSweetHome wrote:![]()
![]()
a sta nisu ti komsije odale tajnu da u "poluverima" spavaju? ja dusmanluka, jes' vidio![]()
i u priglavcimaHomeSweetHome wrote:![]()
![]()
a sta nisu ti komsije odale tajnu da u "poluverima" spavaju? ja dusmanluka, jes' vidio

ja preferiram cisto bijele, bez šaradječak sa šibicama wrote:i u priglavcimaHomeSweetHome wrote:![]()
![]()
a sta nisu ti komsije odale tajnu da u "poluverima" spavaju? ja dusmanluka, jes' vidio