Daj telefon i ja cu ga pitati, drugi nacin ne postojisandra01 wrote:Pa to mene i zanima-razlog
Izbjegavanje na ulici
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
dječak sa šibicama
#101 Re: Izbjegavanje na ulici
- BarbaDue
#102 Re: Izbjegavanje na ulici
e sad i mene zanima...daj da to skontamo...sandra01 wrote:Pa to mene i zanima-razlog
vidi, daj uleti mu klizeci, bice nam svima lakse...njemu mozda pogotovo
-
sandra01
#103 Re: Izbjegavanje na ulici
-
dječak sa šibicama
#104 Re: Izbjegavanje na ulici
Hajde se kladimo da ga neces sresti, ti ces njega traziti, i cekati na semaforu.
Ulazem sta hoces
Ulazem sta hoces
-
sandra01
#105 Re: Izbjegavanje na ulici
Opet bi se on kladio

-
dječak sa šibicama
#106 Re: Izbjegavanje na ulici
Ovaj put idem na sigurno 
-
sandra01
#107 Re: Izbjegavanje na ulici
E bas ga necu traziti,naletice on sam i ako opet ne pozdrav opalicu ga nogom

- Eleonora
#108 Re: Izbjegavanje na ulici
Sto li to tebi toliko smeta a : ne svidja ti se, ne privlaci te, nisi zaljubljena?! Hmm...sandra01 wrote:E bas ga necu traziti,naletice on sam i ako opet ne pozdrav opalicu ga nogom![]()
![]()
![]()
-
sandra01
#109 Re: Izbjegavanje na ulici
Ne volim kad me neko ko me poznaje ne pozdravi na uliciEleonora wrote:Sto li to tebi toliko smeta a : ne svidja ti se, ne privlaci te, nisi zaljubljena?! Hmm...sandra01 wrote:E bas ga necu traziti,naletice on sam i ako opet ne pozdrav opalicu ga nogom![]()
![]()
![]()
- Eleonora
#110 Re: Izbjegavanje na ulici
Ne volim ni ja.sandra01 wrote: Ne volim kad me neko ko me poznaje ne pozdravi na ulici
Al ne otvaram temu zbog toga.
-
sandra01
#111 Re: Izbjegavanje na ulici
E vidis,ja otvaramEleonora wrote:Ne volim ni ja.sandra01 wrote: Ne volim kad me neko ko me poznaje ne pozdravi na ulici![]()
Al ne otvaram temu zbog toga.
- LieToMe
#112 Re: Izbjegavanje na ulici
Ne slazem se s tobom u nekim stvarima, ali to je moje misljenje (imam pravo na njega). Nikog ne izbjegavam, ne volim te hladne odnose, ono znali smo se nekad dobro sad se lafo ne poznajemo... Desavalo se,sretnemo se, prave se da me ne vide, zaobilaze... ne nerviram se, svakom svacije, mozda je i bolje tako, mozda izbjegnemo onu neku glupu neugodnost i tenzije u zraku nebitno cija je "krivica", ko je raskinuio, ko je povrijedjen.vesna555 wrote:Nikog ne izbjegavam, ne postoji osoba kojoj ne mogu pogledati u oči, nikad ne prelazim ulicu ili buljim u telefon, ali znam sresti raju koja me smara pričom i nije mi drago da sretnem takvu osobu, ali uvijek pozdravim i ne okrećem glavu.
I bivši me pozdravlja, čuj pozdravlja, izljubi me na ulici i pozdravi se s mojim čoekom, pa zaboga, bili smo u vezi ihihi godina, da okrene glavu nabila bi ga nogom u guzicu što se pravi važan, koliko smo toga prošli skupa. Rastali se, rastali, šta sad, trebam se ponašati kao da nije postojao, ni sa kim se nisam svađala, pa ni s njim, nit sam mu šta ostala dužna, niti on meni, pa da okrećemo glavu jedno od drugog.
I kafe ispijamo kad stignemo ili kad naletimo jedno na drugo u gradu i ne bih riječi protiv njeg rekla, godine i godine skupa proveli i sad trebam da ga blatim, o njem samo najbolje, dobro je i izdržao sa mnom toliko koliko sam ja teška![]()
Glupost mi to izbjegavanje na ulici, ne bih izlazila iz kuće da moram razmišljati i biti pod stresom hoću li sresti nekog koga ne gotivim ili s kim sam hodala. Ajd što je glupost i djetinjasto je, nismo djeca da se tako ponašamo.
Vec sam na nekoj temi pisala, nisam u kontaktu ni sa jednim bivsim, nemam njihove brojeve, adrese, mail adrese, nema ih po facebook-u, ne pijem kafe s njima... Proslost je proslost, svi je imamo. Nema ni tih srdacnih susreta i ljubljenja i evociranja dogadjaja iz proslosti pred muzem ili njegovom zenom (i ne, nije mi muz tipicni balkanac i ne bih "popila" batina ako sretnemo mog bivseg negdje na cesti).
Glupost jest izbjegavanje po cesti, ali to vise govori o onome ko mene izbjegava, ne toliko o meni koja uljudno pozdravi pa mi pozdrav ostane u zraku. I ne, ne zamaram se hocu li ih sresti ili ne, zato sto znam sebe i znam da cu pozdraviti. A to jesmo li djeca ili ne... neki svojim pustupcima u svojim lijepim 30tim pokazuju da su veca djeca sad nego onda kad smo se drzali za ruke i ljubili na klupi. Hvala Bogu pa nismo svi isti!
- vesna555
#113 Re: Izbjegavanje na ulici
Ma naravno da imaš pravo na svoje mišljenje, ja sam svakako znala da će ovo što sam napisala izazvati negativne reakcije kod većine. U Bosni je kontraverzno napisati ili reći da si dobar s bivšim, osjetila sam to milijardu puta na svojoj koži, ljudima je normalnije prihvatiti da smo se pobili na mrtvo ime, već da popijemo kafu jednom u pola godine.LieToMe wrote:Ne slazem se s tobom u nekim stvarima, ali to je moje misljenje (imam pravo na njega). Nikog ne izbjegavam, ne volim te hladne odnose, ono znali smo se nekad dobro sad se lafo ne poznajemo... Desavalo se,sretnemo se, prave se da me ne vide, zaobilaze... ne nerviram se, svakom svacije, mozda je i bolje tako, mozda izbjegnemo onu neku glupu neugodnost i tenzije u zraku nebitno cija je "krivica", ko je raskinuio, ko je povrijedjen.vesna555 wrote:Nikog ne izbjegavam, ne postoji osoba kojoj ne mogu pogledati u oči, nikad ne prelazim ulicu ili buljim u telefon, ali znam sresti raju koja me smara pričom i nije mi drago da sretnem takvu osobu, ali uvijek pozdravim i ne okrećem glavu.
I bivši me pozdravlja, čuj pozdravlja, izljubi me na ulici i pozdravi se s mojim čoekom, pa zaboga, bili smo u vezi ihihi godina, da okrene glavu nabila bi ga nogom u guzicu što se pravi važan, koliko smo toga prošli skupa. Rastali se, rastali, šta sad, trebam se ponašati kao da nije postojao, ni sa kim se nisam svađala, pa ni s njim, nit sam mu šta ostala dužna, niti on meni, pa da okrećemo glavu jedno od drugog.
I kafe ispijamo kad stignemo ili kad naletimo jedno na drugo u gradu i ne bih riječi protiv njeg rekla, godine i godine skupa proveli i sad trebam da ga blatim, o njem samo najbolje, dobro je i izdržao sa mnom toliko koliko sam ja teška![]()
Glupost mi to izbjegavanje na ulici, ne bih izlazila iz kuće da moram razmišljati i biti pod stresom hoću li sresti nekog koga ne gotivim ili s kim sam hodala. Ajd što je glupost i djetinjasto je, nismo djeca da se tako ponašamo.
Vec sam na nekoj temi pisala, nisam u kontaktu ni sa jednim bivsim, nemam njihove brojeve, adrese, mail adrese, nema ih po facebook-u, ne pijem kafe s njima... Proslost je proslost, svi je imamo. Nema ni tih srdacnih susreta i ljubljenja i evociranja dogadjaja iz proslosti pred muzem ili njegovom zenom (i ne, nije mi muz tipicni balkanac i ne bih "popila" batina ako sretnemo mog bivseg negdje na cesti).
Glupost jest izbjegavanje po cesti, ali to vise govori o onome ko mene izbjegava, ne toliko o meni koja uljudno pozdravi pa mi pozdrav ostane u zraku. I ne, ne zamaram se hocu li ih sresti ili ne, zato sto znam sebe i znam da cu pozdraviti. A to jesmo li djeca ili ne... neki svojim pustupcima u svojim lijepim 30tim pokazuju da su veca djeca sad nego onda kad smo se drzali za ruke i ljubili na klupi. Hvala Bogu pa nismo svi isti!
Pa u suštini, i ne razlikuje nam se mišljenje posebno, to je tu negdje, sem što ti nemaš kontakta s bivšima, ja imam, ali vezano za ovo izbjegavanje na ulici, isto misliš kao što sam i ja napisala. Nit kog izbjegavam, niti shvaćam kad ljudi nekog izbjegavaju i što mi je najbitnije, ne postoji osoba kojoj ne mogu pogledati u oči.
- LieToMe
#114 Re: Izbjegavanje na ulici
Zato i rekoh ne slazem se s tobom u nekim stvarimavesna555 wrote:Ma naravno da imaš pravo na svoje mišljenje, ja sam svakako znala da će ovo što sam napisala izazvati negativne reakcije kod većine. U Bosni je kontraverzno napisati ili reći da si dobar s bivšim, osjetila sam to milijardu puta na svojoj koži, ljudima je normalnije prihvatiti da smo se pobili na mrtvo ime, već da popijemo kafu jednom u pola godine.LieToMe wrote:Ne slazem se s tobom u nekim stvarima, ali to je moje misljenje (imam pravo na njega). Nikog ne izbjegavam, ne volim te hladne odnose, ono znali smo se nekad dobro sad se lafo ne poznajemo... Desavalo se,sretnemo se, prave se da me ne vide, zaobilaze... ne nerviram se, svakom svacije, mozda je i bolje tako, mozda izbjegnemo onu neku glupu neugodnost i tenzije u zraku nebitno cija je "krivica", ko je raskinuio, ko je povrijedjen.vesna555 wrote:Nikog ne izbjegavam, ne postoji osoba kojoj ne mogu pogledati u oči, nikad ne prelazim ulicu ili buljim u telefon, ali znam sresti raju koja me smara pričom i nije mi drago da sretnem takvu osobu, ali uvijek pozdravim i ne okrećem glavu.
Pa u suštini, i ne razlikuje nam se mišljenje posebno, to je tu negdje, sem što ti nemaš kontakta s bivšima, ja imam, ali vezano za ovo izbjegavanje na ulici, isto misliš kao što sam i ja napisala. Nit kog izbjegavam, niti shvaćam kad ljudi nekog izbjegavaju i što mi je najbitnije, ne postoji osoba kojoj ne mogu pogledati u oči.
Nisu moje rekacije na takav odnos sa bivsim nenormalne, meni je cak prihvatljiviji ljudski i korektan odnos nego pretrcavanje na drugu stranu, skrivat se iza semafora ili sta vec (ne znam sta sve ljudi vec ne rade). To niti je ljudski niti kulturno, narocito ako taj neko ima 30 i kusur godina u guzici.
Mene vise ljuti to sto ljudi odmah pomisle eh eto stalo ti do bivseg/bivse pa ti krivo sto te ne pozdravi. Da, bude mi krivo, ne zato sto ga jos volim (gluho i daleko bilo), nego sto sam ga volila (naglasak na proslo davno vrijeme) i sto je bio dio mog zivota neki period i onda nakon svega ne moze da mukne ili bekne kad prolazimo jedno pored drugog. Nema to veze sa ljubavlju, to ima veze sa kulturom i sa obrazom.
Tebi svaka cast pa imas fin odnos sa bivsim.
- bahate
#115 Re: Izbjegavanje na ulici
Sto nemogu ovih "savremenih zena".vesna555 wrote:Nikog ne izbjegavam, ne postoji osoba kojoj ne mogu pogledati u oči, nikad ne prelazim ulicu ili buljim u telefon, ali znam sresti raju koja me smara pričom i nije mi drago da sretnem takvu osobu, ali uvijek pozdravim i ne okrećem glavu.
- Zelena Carapa
#116 Re: Izbjegavanje na ulici
Tuzno ali istinito. Lakse ce prihvatiti da te dragi mara nego da si u stanju da se upitas s bivsim za zdravlje.vesna555 wrote:
U Bosni je kontraverzno napisati ili reći da si dobar s bivšim, osjetila sam to milijardu puta na svojoj koži, ljudima je normalnije prihvatiti da smo se pobili na mrtvo ime, već da popijemo kafu jednom u pola godine.
- vesna555
#117 Re: Izbjegavanje na ulici
Eeee, da da da, pročitala si mi misli i napisala ih ovdjeLieToMe wrote:
Zato i rekoh ne slazem se s tobom u nekim stvarimaNemam kontakt s bivsima, ne mogu reci da sam sad nesto previse zalosna ali ni radosna. Svaki od njih je imao "ucesca" u tome kako sam se izgradila kao osoba, promjenili su me, neki na bolje neki na gore... Ali i dan danas ih pogledam u oci i pozdravim bilo da sam sa muzem, sa prijateljicama ili sama...pozdravim.
Nisu moje rekacije na takav odnos sa bivsim nenormalne, meni je cak prihvatljiviji ljudski i korektan odnos nego pretrcavanje na drugu stranu, skrivat se iza semafora ili sta vec (ne znam sta sve ljudi vec ne rade). To niti je ljudski niti kulturno, narocito ako taj neko ima 30 i kusur godina u guzici.
Mene vise ljuti to sto ljudi odmah pomisle eh eto stalo ti do bivseg/bivse pa ti krivo sto te ne pozdravi. Da, bude mi krivo, ne zato sto ga jos volim (gluho i daleko bilo), nego sto sam ga volila (naglasak na proslo davno vrijeme) i sto je bio dio mog zivota neki period i onda nakon svega ne moze da mukne ili bekne kad prolazimo jedno pored drugog. Nema to veze sa ljubavlju, to ima veze sa kulturom i sa obrazom.
Tebi svaka cast pa imas fin odnos sa bivsim.
- vesna555
#118 Re: Izbjegavanje na ulici
Ni ja balkanaca, koji bi svaku guzili, a ženili djevicu i koji su ljubomorni i na ženinog brata, a ne daj bože da s rođakom ode negdje ili s jaranicom popije kafu. Pa ona je sad udana, kuća, djeca, muž i to je to.bahate wrote:Sto nemogu ovih "savremenih zena".vesna555 wrote:Nikog ne izbjegavam, ne postoji osoba kojoj ne mogu pogledati u oči, nikad ne prelazim ulicu ili buljim u telefon, ali znam sresti raju koja me smara pričom i nije mi drago da sretnem takvu osobu, ali uvijek pozdravim i ne okrećem glavu.
- vesna555
#119 Re: Izbjegavanje na ulici
Pa to, evo proglašavaju me modernom jer sam OK sa bivšim, blago meniZelena Carapa wrote:Tuzno ali istinito. Lakse ce prihvatiti da te dragi mara nego da si u stanju da se upitas s bivsim za zdravlje.vesna555 wrote:
U Bosni je kontraverzno napisati ili reći da si dobar s bivšim, osjetila sam to milijardu puta na svojoj koži, ljudima je normalnije prihvatiti da smo se pobili na mrtvo ime, već da popijemo kafu jednom u pola godine.
Joj lutko što si ti meni moderna
- Attitude
#121 Re: Izbjegavanje na ulici
hm...sto je tu cudno
ako ste ostali u dobrim odnosima...i jos se povremeno druzite..
ja bi vrlo rado djecacicu svog bivseg poslala paketic
- Attitude
#123 Re: Izbjegavanje na ulici
sanabe wrote:Attitude wrote:sinu
ma jbs, šta sam ja pomislila![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
jao sanabeeeeeee
koji si ti perverznjak
- vesna555
#124 Re: Izbjegavanje na ulici
Izgleda ba samo moderni ljudi ostaju OK s bivšimaAttitude wrote:hm...sto je tu cudno
- vesna555
#125 Re: Izbjegavanje na ulici
Nisu papci oni koji ne ostaju s bivšima u dobrim odnosima, već oni koji smatraju "modernim" ženama one koje ostanu, vidiš da me gore frajer proziva jer se nisam poklala s bivšim na mrtvo imesanabe wrote:vesna555 wrote:Izgleda ba samo moderni ljudi ostaju OK s bivšimaAttitude wrote:hm...sto je tu cudno
ja bi vrlo rado djecacicu svog bivseg poslala paketic![]()
ja papanka sa dna kace
Kaže mi da sam moderna
Blago meni, nikad mi prije niko nije reko da sam moderna