sta uraditi - bioloski sat

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Marilyn

#101 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Marilyn »

U koju god školu da upišeš dijete, u razredu će biti i primitivaca. U kojem god dijelu grada da živiš, imat ćeš i komšije primitivce. Gdje god da radiš, bit će tu i kolega primitivaca. Ne možeš pobjeći od toga. Ne biraš ni familiju. Jedino prijatelje biraš.
pustopoljina

#102 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by pustopoljina »

Marilyn wrote:U koju god školu da upišeš dijete, u razredu će biti i primitivaca. U kojem god dijelu grada da živiš, imat ćeš i komšije primitivce. Gdje god da radiš, bit će tu i kolega primitivaca. Ne možeš pobjeći od toga. Ne biraš ni familiju. Jedino prijatelje biraš.
u nasoj sredini ne mozes ocekivati ni podrsku familije u takvoj prici. jos ce ti neko reci da ga sramotis.
jednako kako o nekome drugom prica sto ima kcerku, rodila, ne zna se ko je otac...
hadzinicasa

#103 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

pustopoljina wrote:
Marilyn wrote:U koju god školu da upišeš dijete, u razredu će biti i primitivaca. U kojem god dijelu grada da živiš, imat ćeš i komšije primitivce. Gdje god da radiš, bit će tu i kolega primitivaca. Ne možeš pobjeći od toga. Ne biraš ni familiju. Jedino prijatelje biraš.
u nasoj sredini ne mozes ocekivati ni podrsku familije u takvoj prici. jos ce ti neko reci da ga sramotis.
jednako kako o nekome drugom prica sto ima kcerku, rodila, ne zna se ko je otac...
mi kako da yivimo na dvije raylicite planete :)
JThomas

#104 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by JThomas »

hadzinicasa wrote:
ja vjerujem da ima toga opet ponavljam, ali..... mislim da to bas niej sve tako, zavisi u kojem se krugu ljudi covjek kece, ne znam.... fakat mi je ovo ispricano u toj mjeri ' nevjerovatno
vala meni uopšte nije nevjerovatno, kad na ulici čujem šta djeca drugoj djeci govore. a logično je da su najveći dio pokupili od odraslih koji ih odgajaju (ili ne odgajaju, al' djeca svejedno pokupe)...tako da...siguran sam da nije lijepo.
Marilyn

#105 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Marilyn »

Kada bih ja bila u takvoj situaciji, mogla bih očekivati podršku od otprilike pola familije i od prijatelja. Na poslu bi bila ofajla najveća, radim u upravi, gdje je puno žena i tračara :roll: . Za komšiluk me baš briga, ne družim se ni sa kim.
JThomas

#106 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by JThomas »

i to dijete iz osnovne škole ne razumije još uvijek šta znači kopile, a šta kurva. ono je to čulo od svojih roditelja kako kažu za tu ženu i ponovilo.
Marilyn

#107 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Marilyn »

JThomas wrote:i to dijete iz osnovne škole ne razumije još uvijek šta znači kopile, a šta kurva. ono je to čulo od svojih roditelja kako kažu za tu ženu i ponovilo.
Tačno. Ali ovo dijete kome je to upućeno će doći kući i plakati mami.
vjesticanametli

#108 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by vjesticanametli »

pustopoljina wrote:ne znam...nedavno sam bratovoj curici 23 puta zaredom procitala crvenkapicu. brat je plakao od smijeha. a ona nista ne razumije...mozes pricati o pneumatskoj busilici, ali moras pokazivati na crvenkapicu, korpu, baku, vuka i listati...23 puta...heeeejjjj
samo zastanes- a ona vec prstom upire i mrsti se :-)
a sta ce biti kad poraste...pa moja nerodjena sestra je pred spavanje, kad joj se citala prica sama pocinjala pricu ispocetka, ako mama ili tata ubace malo kreativnosti u pricu. hoce dijete onako kako pise u slikovnici. kakvo spavanje...
zijah sokolovic na kaseti ih spasio :lol: :D
meni je to u stvari sve slatko :lol: samo znam da ne moram ja :lol:

btw.odjeca za bebe, isto kosta kao i za nas odrasle, samo ja svoje ne prerastem za dva mjeseca :roll: :-)
a zamisli da pjevas mamu kukunku i tatu tarantu svaku vecer dok ti se usta ne okrenu i stanes da udahnes :lol: on kaze daljeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :lol:
Loulou

#109 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Loulou »

Marilyn wrote:Ne bih rodila. Dijete treba imati oba roditelja i veoma je sebično roditi sebi dijete. Da ne govorim o tome, kako živimo u kozervativnoj sredini i na kakve probleme bi i majka i dijete nailazili... posebno ako dijete bude žensko...
Eto, zatucana sam jbg, spalite me sad na lomači... :roll: :|
I ja sam mišljenja da je za dječiju dobrobit najbolje da ima oba (stabilna) roditelja, ali danas je to sve rijeđe slučaj. Ne možemo uštimati savršene životne okolnosti.

Vršnjaci su surovi, okolina je surova, ali je realnost takva kakva je.

Tako da bi, što se mene tiče, ovo bilo presudno:
pustopoljina wrote:ima li ona para ili ne?
rodbinu koja bi uletjela oko bebe ili ne?
ako nema ni jedno ni drugo- iako me bioloski sat udara maljem- ne bih rodila.
biti single, samohrana mama je cool samo na filmu.
hadzinicasa

#110 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

Marilyn wrote:
JThomas wrote:i to dijete iz osnovne škole ne razumije još uvijek šta znači kopile, a šta kurva. ono je to čulo od svojih roditelja kako kažu za tu ženu i ponovilo.
Tačno. Ali ovo dijete kome je to upućeno će doći kući i plakati mami.
naravno, a kome se, to dijete je upuceno na svoju majku. na njoj je tezak zadatak da tom djetetu pokusa razjasniti neke stvari i staviti ih na svoje mjesto.

ovo divno zvuci u teoriji da, ali ja ne vidim razlike izmedju toga i drugih stvari kojima drugi "normalni" roditelji uce svoju djecu a onda ta djeca izadju na ulicu i gledaju nesto sasvim drugo:

recimo - uci sine i radi, i budi dobar i uspjeces. a onda dijete izadje na ulicu i svi mu se rugaju jer je "dobar" roditelji njegovih vrsnjaka "zavrsavaju" ocjene preko stele i sl. svijet je surov a pogotovo kod nas gdje nista nije na svom mjestu od te uciteljice pa nadalje, ali tu i jeste kljucna uloga roditelja.
Dioda

#111 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Dioda »

hadzinicasa wrote:Ponukana današnjim zbivanjima:

buljenjem u maleni plastični štapić s povremenim pogledavanjem na sat u iščekivanju crte br. 2, na koji je ona prethodno trepereći nakapala svojih ključnih 5 kapi, u toaletu jednog shopping centra, sve to u prolazu iz jednog grada u drugi (jer nije mogla da dočeka da dođe kući, pa da onda sazna) imam pitanje -

Šta uradi single žena u 35,36,37.... godini života, bez stalnog partnera, kada sazna da je trudna?
Šta bi vi uradili?
Sta mislite da bi ona trebala uraditi?
Zena koja nema stalno uz sebe nekog sa kitom, nije zena, i ne treba da ima dijete. Zivot je prejednostavan kad uz sebe imas mudonju koji po cijeli dan ceska jajca, ne sluzi nicemu osim da ti ga pristavi kad dijete zaspe, da sebi uljepsa tezak dan koji je proveo radeci nista.
Ovakvih je 80% brakova koje sam ja dosad vidjela.

Izuzetaka ima, ali nazalost jaaako malo.

Ja sam svojima (komplet familiji) lijepo i sasvim jasno objasnila da cu, ukoliko ne nadjem nekog s kim bih htjela da provedem ostatak zivota, do 36. roditi dijete. I uopste me ne zanima sta ko misli o tome. Nece mi se "omaci", nego cu to napraviti planski.

Zalibo me sta ko misli.
Gledam svaki dan oceve koji zlostavljaju one jadne istraumirane zene, hem nemaju sta da jedu, hem zive u paklu.
Bas su im sretna djeca. Heeeeeej, ima oca, ima glavu kuce :-)
A otac apsolutno beskorisan. Cak prepreka normalnom i mirnom zivotu. Svidjelo se to vama ili ne, to je cinjenica.

Znam dvije zene koje su rodile vanbracnu djecu. Jedino sto mogu reci - svaka im cast. Djeca san snova :-D

A kojeg li cuda, nisam cula da ih neko proziva zbog toga :-D
jedna tamo

#112 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by jedna tamo »

Dioda wrote: Zena koja nema stalno uz sebe nekog sa kitom, nije zena, i ne treba da ima dijete. Zivot je prejednostavan kad uz sebe imas mudonju koji po cijeli dan ceska jajca, ne sluzi nicemu osim da ti ga pristavi kad dijete zaspe, da sebi uljepsa tezak dan koji je proveo radeci nista.

Ja sam svojima (komplet familiji) lijepo i sasvim jasno objasnila da cu, ukoliko ne nadjem nekog s kim bih htjela da provedem ostatak zivota, do 36. roditi dijete. I uopste me ne zanima sta ko misli o tome. Nece mi se "omaci", nego cu to napraviti planski.

Zalibo me sta ko misli.
Gledam svaki dan oceve koji zlostavljaju one jadne istraumirane zene, hem nemaju sta da jedu, hem zive u paklu.
A otac apsolutno beskorisan. Cak prepreka normalnom i mirnom zivotu. Svidjelo se to vama ili ne, to je cinjenica.

Znam dvije zene koje su rodile vanbracnu djecu. Jedino sto mogu reci - svaka im cast. Djeca san snova :-D

ovo boldirano je 100 %
a i ja bih rodila pa nek priča ko šta hoće
zelenashica

#113 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by zelenashica »

banjaluka078 wrote:Rodila.
Rodila!
atko

#114 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by atko »

Dioda wrote:

buljenjem u maleni plastični štapić s povremenim pogledavanjem na sat u iščekivanju crte br. 2, na koji je ona prethodno trepereći nakapala svojih ključnih 5 kapi, u toaletu jednog shopping centra, sve to u prolazu iz jednog grada u drugi (jer nije mogla da dočeka da dođe kući, pa da onda sazna) imam pitanje -

Šta uradi single žena u 35,36,37.... godini života, bez stalnog partnera, kada sazna da je trudna?
Šta bi vi uradili?
Zena koja nema stalno uz sebe nekog sa kitom, nije zena, i ne treba da ima dijete. Zivot je prejednostavan kad uz sebe imas mudonju koji po cijeli dan ceska jajca, ne sluzi nicemu osim da ti ga pristavi kad dijete zaspe, da sebi uljepsa tezak dan koji je proveo radeci nista.

Zalibo me sta ko misli.

Nije daleko od istine ... sto jest jest ... ali ovakvim jednim crnobijelim primjerom fixirati svoje stavove je nekako tuzno ... za onog ko ih tako fiksira ... izmedju crno bijelih margina ima i sarenih nijanis ... vrijedi ih potraziti ;) zbog sebe ...
... a ova pojasnjenja familiji - generalno - pozdravljam ;) ... koji smorovi to znaju biti :roll:

Na temu... odgovre na ova pitanja moze samo i jedino dati doticna ... svi ostali mogu samo pricati sta bi oni
uradili u situaciji u kojoj nikad nisu bili a vecina nikad ni teoretski nemoze biti ... sbbkbb;)

Generalno, zena od 35,36,37 godina je vrlo zrela i pametna i neznam zasot bi se obazirala na ikoga ... biti single - to nije sramota, roditi dijete - nije sramota ... al biti single na kapitalistickom vaktu je zajebano sto jes jes iz cisto tehnickih razloga - fali tog hebenog vremena
Last edited by atko on 19/07/2011 00:32, edited 1 time in total.
Attitude

#115 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Attitude »

pretesko pitanje
nemam pojma sta bih uradila
prva reakcija bi vjerovatno bila uzasan napad panike...pa suze i nevjerica...2657 ponovnih testova i zakazivanje termina kod ginekologa..
e onda opcije na stol

hm mada...ne mogu iskreno da se poistovjetim sa situacijom ...da zatrudnim sa nekim "nebitnim"....
moja prva misao bi bila razgovor sa partnerom
prva i jedina...tako da hm ...ne mogu ni zamisliti o tome da sama odlucujem :roll:
Dioda

#116 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Dioda »

atko wrote:Nije daleko od istine ... sto jest jest ... ali ovakvim jednim crnobijelim primjerom fixirati svoje stavove je nekako tuzno ... za onog ko ih tako fiksira ... izmedju crno bijelih margina ima i sarenih nijanis ... vrijedi ih potraziti ;) zbog sebe ...
... a ova pojasnjenja familiji - generalno - pozdravljam ;) ... koji smorovi to znaju biti :roll:

Na temu... odgovre na ova pitanja moze samo i jedino dati doticna ... svi ostali mogu samo pricati sta bi oni
uradili u situaciji u kojoj nikad nisu bili a vecina nikad ni teoretski nemoze biti ... sbbkbb;)

Generalno, zena od 35,36,37 godina je vrlo zrela i pametna i neznam zasot bi se obazirala na ikoga ... biti single - to nije sramota, roditi dijete - nije sramota ... al biti single na kapitalistickom vaktu je zajebano sto jes jes iz cisto tehnickih razloga - fali tog hebenog vremena
@atko, mozda sam ja ovo malo pregrubo napisala, ali ovo stvarno jeste moj stav koji je nastao nakon posmatranja ihihiii nesretnih porodica.
Ja izuzetno postujem instituciju braka (sto brak i jeste), i iskreno se divim ljudima (srecom, imala sam priliku da vidim i takve) koji zive mirnim porodicnim zivotom i uzivaju u njemu. Ljudi danas prelako shvataju brak, zamisljaju ga kao idealno rjesenje svih zivotnih problema, pa se mnogi udaju i zene samo zato jer je "vrijeme", i samo zato da ne bi ostali sami. I naprave i sebi i djeci pakao od zivota.

Ja se apsolutno nikad ne bih udala samo zato da se udam. Sto se mene tice, radije cu vjecno ostati sama nego biti sa nekim ko mi ne odgovara i s kim se ne slazem.

Ako neko zensko nije imalo srecu da nadje partnera s kojim bi se mogla odrzavati neka normalna i zdrava relacija, onda ne vidim razlog zasto bi ta osoba bila uskracena za dijete.

Za mene je dijete smisao zivota :)
elia

#117 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by elia »

Jaaako slozeno i individualno pitanje. Svako ima neku svoju tacku gledista koja je obiljezena ekonomskom, drustvenom, porodicnom, vjerskom, emocionalnom situacijom. Kao zena koja je izgubila bebu mogu reci da je to po mom misljenju najvece bogatstvo koje joj se pruzilo. I sto je vec neko napisao, svako dijete ima svoju nafaku. Nekada sam se toj nasoj recenici smijala, ali stvarno ima nesto u njoj. Ali zaista, kao sto u prvoj recenici napisah, samo ce ona moci donijeti pravu odluku.
phenix_usk

#118 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by phenix_usk »

Dioda wrote:

Šta bi vi uradili?

Zalibo me sta ko misli.

hehe tako sam ja imao emancipiranu susjedu, bila poslovna zena i jednostavno nije nasla frajera, muza ili sto vec je trazila ali je zato napravila dijete jer je jednostavno to htijela i rodila prekrasnu kcer koja je danas jedna od najuspjesnijih manekenki iz BiH
atko

#119 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by atko »

@Dioda
Slazemo se manje vise 99% ;) ... i iz muskog ugla stvar se moze generalizovati kako u vecini brakova muz radi slomi se zena ide s kafe na kafu po mahali pet minuta prije uleti u kucu da zamota glavu koja joj "puca" pa zato nema rucka kad muz dodje s posla ... itd itd ...
... ali ja ne trosim na to energiju ... ja vjerujem u svoju vlastitu posebnost, i ako se ne razlikuje od svih drugih posebnosti :D, ali se razlikuje od svih drugih sablona po kojima velika vecina odrobija svoj zivot ... eto u tome je stvar ...

Osobi koja zna kuda ide svi se sklanjaju s puta ;) :thumbup:
Incub

#120 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Incub »

Poznajem slucajno pricu iz nasih komsiluka:
Djevojka u kasnim 30im, sat kuca kuca. Odlicno situirana, nekoliko stanova vec na njenom imenu, ustedjevina u banci, dionice -ma sve kockice na tom planu.
Uglavnom ona uvijek u dobrom drustvu ali vidi i ona dokle je to doslo. Veoma atraktivna glava boli.
e onda se desava slijedece: Upoznaje momka postaju bas prijatelji, on joj prica u sali:" Nemoj se udavati, ne treba ti neko da ti prdi,smrdi po kuci. Neki parazit. Tebi treba atleta da ti napravi dijete i ti ga odhranis sebi"
U to vrijeme u nihovom drustvu se pojavjuje momak ovih osobina, koji se inace ubrzo zeni ali eto atleta je tu.
Tako se oni smuntaju, odma je svee jasno-veza bez obaveza i ispade trudnoca bez obaveza.
Ona ostaje trudna, medjutim zeni se nesto probudilo pa zivka covjeka, inace vec ozenjen otac djeteta sa ovom sto je stupio u brak. Sad joj odjenom treba neko ko ce i prditi i smrditi po kuci, pa mu zagorcavala zivot, ako nece da se ucje sa njom, kakav je onakav je.
Znaci nije to sve tako bajno, zali se na sredinu da je neshvacena i uglavnom zestoko se pokajala. Ceka jos 2-3 god da pocne ponovo da radi kad mali jos poraste.
Eto malo sapunice iz prve ruke za razmisliti, jer dijete nije igracka.
Udajte se pa makar se kasnije razvele , znat ce te da nije islo i kraj.
Marilyn

#121 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Marilyn »

Lako je govoriti: ja bih sebi rodila dijete, baš me briga šta ko misli, bla, bla... Nije to baš tako jednostavno... Obično su te emancipovane žene veoma nesigurne i trebaju nekoga, ali ne žele to priznati...
madner

#122 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by madner »

Neka radi sta hoce, samo neka ne trazi lovu. :D
yellow cat

#123 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by yellow cat »

a što ne bi rodila? Nije balavica da ga ne može odgajati.

I ne razumijem ljude koji OČEKUJU pomoć od okoline.. ako mi neko želi i može pomoći oko djeteta sat- dva, hvala mu, ako ne može ili neće- razumijem. To je moje dijete i moja briga.
JBL

#124 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by JBL »

Dioda wrote:Ja sam svojima (komplet familiji) lijepo i sasvim jasno objasnila da cu, ukoliko ne nadjem nekog s kim bih htjela da provedem ostatak zivota, do 36. roditi dijete. I uopste me ne zanima sta ko misli o tome. Nece mi se "omaci", nego cu to napraviti planski.
Nadam se da nisi ocekivala aplauz... Prije nego sto ti odlucis roditi dijete razmisli malo sta to dijete zeli i ne samo sta TI zelis i kad TI zelis. Ipak ce to dijete provesti malo vise vremena na ovoj planeti od tebe zbog TVOJE odluke. Dijete nije igracka, pogotovo ne za ljude koje dijete smatraju samo kao neko pravo ili obavezan dodatak u zivotu.

Mozda je tvoj odnos do "mudonja koji se vecinu dana ceskaju po j..." ima neke veze sa cinjenicom da ces u 36toj jos uvijek sama.

Usput, dijete NIJE smisao zivota. Ogroman broj zena, muskaraca i klinaca nahebe u zivotu zbog takvog razmisljanja. Neko na svaki nacin zeli dijete, bio spreman ili ne, imao mogucnosti ili ne. Pa onda kad jednom dijete ugleda svijet kukanje... I onda imas brakove gdje se muz ceska po j. (ili zena) jer je u tom braku samo zato sto "mora" biti.

Izmedju ostalog jer tako ponizavas i ljude koji zbog XYZ razloge nikad nece moci imati svoje...
Last edited by JBL on 19/07/2011 08:59, edited 2 times in total.
kakav nered

#125 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by kakav nered »

Dioda wrote: @atko, mozda sam ja ovo malo pregrubo napisala, ali ovo stvarno jeste moj stav koji je nastao nakon posmatranja ihihiii nesretnih porodica.
Ja izuzetno postujem instituciju braka (sto brak i jeste), i iskreno se divim ljudima (srecom, imala sam priliku da vidim i takve) koji zive mirnim porodicnim zivotom i uzivaju u njemu. Ljudi danas prelako shvataju brak, zamisljaju ga kao idealno rjesenje svih zivotnih problema, pa se mnogi udaju i zene samo zato jer je "vrijeme", i samo zato da ne bi ostali sami. I naprave i sebi i djeci pakao od zivota.

Ja se apsolutno nikad ne bih udala samo zato da se udam. Sto se mene tice, radije cu vjecno ostati sama nego biti sa nekim ko mi ne odgovara i s kim se ne slazem.

Ako neko zensko nije imalo srecu da nadje partnera s kojim bi se mogla odrzavati neka normalna i zdrava relacija, onda ne vidim razlog zasto bi ta osoba bila uskracena za dijete.

Za mene je dijete smisao zivota :)
potpisujem :thumbup:
Locked