Što neće uskoro? Pa Hasan je slomio ruku 10. jula, a već 29. jula zabio gol za Wolfsburg u Kupu.Ce-de-vi-ta wrote:Joj stete za Alispahica, nece sigurno uskoro na teren...
BiH - Grčka
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Obuca9
#101 Re: BiH - Grčka
- ultima_palabra
#102 Re: BiH - Grčka
Hrvatski mediji pominju pauzu od nekih 3-4 mjeseca, mada to ne mora biti tačno.hz__semir wrote:Što neće uskoro? Pa Hasan je slomio ruku 10. jula, a već 29. jula zabio gol za Wolfsburg u Kupu.Ce-de-vi-ta wrote:Joj stete za Alispahica, nece sigurno uskoro na teren...
- Meshtar
#103 Re: BiH - Grčka
hz__semir wrote:Što neće uskoro? Pa Hasan je slomio ruku 10. jula, a već 29. jula zabio gol za Wolfsburg u Kupu.Ce-de-vi-ta wrote:Joj stete za Alispahica, nece sigurno uskoro na teren...
Jedan je Hasan.
Dok doktori na svjetlom obasjanom zidu gledaju njegove rentgen snimke, Salihamidžić iza njih radi svoj 417. trbušnjak u seriji
-
Korisničkoime
#104 Re: BiH - Grčka
Slažem se s tobom, ne vjerujem ni ja da će biti jedan špic, al sa ovim Sušićem se nikad ne zna tako je Ibišević kod njega igrao i desnog veznog zato me ne bi čudilo da kaže idemo po 6 bodova al s jednim špicemfanatic11 wrote:Ne vjerujem da če igrati sa jednim špicem jer je najavio da protiv bjelorusije ide na 6 bodova a sa jednim napadačem teško da možemo očekivati ofanzivnu igru.Korisničkoime wrote:http://www.reprezentacija.ba/fudbal-nog ... movia.html
Ništa od Zeca, dolazi Muslimović, ne znam šta je Sušiću falilo da pozove i Zeca. Možda će protiv Grka sad uigravat postavu s jednim napadačem budući da Ibiševića neće biti ni u Bjelorusiji izgleda.
-
Korisničkoime
#105 Re: BiH - Grčka
Jest al je Muslimović skoro dva mjeseca bez kluba znači bez kvalitetnih priprema, treninga, rada s loptom, sam uglavnom može održavat kondiciju ali uigranost mu je vjerovatno trenutno nikakva. Iskreno Zec još nije imao priliku da se dokaže u reprezentaciji tako da još i ne može pouzdano reći da li se 100% zalaže kad igra za reprezentaciju. U NHL je zabio prilično puno golova a imao je čak i dosta asistencija, i u Turskoj ima već 5 asistencija (8 golova) znači da ima tu nešto više nego sama brzina. Neki igrači sredine terena ne skupe 5 asistencija u sezoni. Nadalje nama i treba jedan brz igrač koji može istrčati par kontri, ne samo zbog toga, nego neko ko je drugačiji tip od Džeke, Ibiševića i Muslimovića po načinu igranja i uz to zna asistirat jer takav Džeki u vrhu treba. Volim zaista Muslimovića i smatram ga dobrim igračem al trenutno zbog svega mislim da je Zec ipred njega. U ostalom zašto imati samo 2 napadačaIskreno nisam odusevljen sa Zecom nesto,jer momak ima samo brzinu (sto je imao i Music,ali i srcanost), dok Muslimovic je igrač koji je ostaviti srce na terenu,igrač koji je psihološki jači ali i po mom misljenu i po kvalitetu...
-
motorola01
#106 Re: BiH - Grčka
MIslio sam na njegov doprinos nasoj reprezentaciji i nista vise...Jucer se u onih 20-ak minuta vidjelo da koju god loptu je dobio,istu je i izgubio od nekih prosjeka iz finske lige...Toliko o njegovom kvalitetu i doprinosu,koji on daje ekipi u kojoj igra..zecko_kupuz wrote:I zato nas treba boljeti uho za njega, jer je prosječan igrač?!? Jao rezona, majko mila.motorola01 wrote:Da je neki igrac,pa hajde..Kad se sve sabere i oduzme,mi imamo samo par solidnih igraca..Zanci solidnih,tako da nemamo ni prvu postavu repke pokrivenu solidnim igracima.Mi smo samo jedna prosjecna ekipa i nista vise...Ce-de-vi-ta wrote:Joj stete za Alispahica, nece sigurno uskoro na teren...
-
RIOP
#107 Re: BiH - Grčka
Neka je vala i Muslimovic docekao da krene od 1 minute zasluzio je, nikada nemoze covjek da dokaze svoju borbenost, pusti ga u igru po 15 minuta i hoce da odigra ko cijelu utakmicu, nemoze se covjek ni zagrijati. Naravno steta je za Ibisevica, ali mislim da Dzeko i Muslimovic mogu dosta problema napraviti bilo kojoj odbrani, pa tako i Grckoj. 
-
mikogoago
#108 Re: BiH - Grčka
:thumbup:BRAVO UPRAVO TAKO!!!RIOP wrote:Neka je vala i Muslimovic docekao da krene od 1 minute zasluzio je, nikada nemoze covjek da dokaze svoju borbenost, pusti ga u igru po 15 minuta i hoce da odigra ko cijelu utakmicu, nemoze se covjek ni zagrijati. Naravno steta je za Ibisevica, ali mislim da Dzeko i Muslimovic mogu dosta problema napraviti bilo kojoj odbrani, pa tako i Grckoj.
- zecko_kupuz
#109 Re: BiH - Grčka
Muslimović je dobivao priliku u prvoj postavi s vremena na vrijeme i nije pokazivao bog zna šta...iskreni da budemo. On i jeste uvijek najbolje igrao kad je ulazio kao džoker s klupe. To ipak ne mora značiti da je čovjeku dovoljno dati samo zadnjih pet minuta utakmice.RIOP wrote:Neka je vala i Muslimovic docekao da krene od 1 minute zasluzio je, nikada nemoze covjek da dokaze svoju borbenost, pusti ga u igru po 15 minuta i hoce da odigra ko cijelu utakmicu, nemoze se covjek ni zagrijati. Naravno steta je za Ibisevica, ali mislim da Dzeko i Muslimovic mogu dosta problema napraviti bilo kojoj odbrani, pa tako i Grckoj.
Meni se lično ne sviđa njegov način igre u novije vrijeme - izvlači se nešto na stranu kao Džeko, a nikakve produktivnosti u napadu. Ibišević je jednostavno konkretniji igrač, pruža više prostora Džeki, najbrži je od sve trojice, izdržljiv, također borben. Još od povrede ga napadate, jer ne zna driblat. Samo to!
Ko god mi kaže da Muslimović sada može napraviti dar-mar grčkoj odbrani, ja ću reći da ne može. Fakat mi je žao, jer je najveći rutiner u napadu, ali zadnjih godinu-dvije samo prodaje maglu na terenu (kada igra, to jest).
-
žuti
#110 Re: BiH - Grčka
Vedo, pored toga sto ne zna driblati, ne zna ni loptu kvalitetno primiti. Druga je stvar sto nam je kao osoba drag.
Muslimovic nije losh mada je pitanje kakva mu je trenutno forma. Zašto stvarno Zeko ne zaigra sad je prilika da se provjeri.
Muslimovic nije losh mada je pitanje kakva mu je trenutno forma. Zašto stvarno Zeko ne zaigra sad je prilika da se provjeri.
- veljaca
#111 Re: BiH - Grčka
Muslimović sada može napraviti dar-mar grčkoj odbrani - u tandemu sa Dzekom ....
- smoki_choko
#112 Re: BiH - Grčka
oporavi se medunjanin za dva dana. a predvidjali mu 3 sedmice pauze. tako da i njega ocekujemo na kosevu protiv grka 
- fanatic11
#113 Re: BiH - Grčka
Evo vidim da je Sušić poslao poziv i za Ermina Zeca 
-
YiggSaw
#114 Re: BiH - Grčka
Ja stvarno i dalje mislim da je Zlatan mnogo bolji od Zeca
, jer takva dva napadača u vrhu ( Zlatan i Dzeko ) napravili bi pometnju kod svake ekipe, jer uistinu tesko je cuvati dva korpulentna igrača,tako da bi zasigurno jedan dosao u mat pozicije.
Ne bi komentarisao kvalitete Zeca ( posjeduje ih ) jer momak je tu gdje i jeste ( igra,zaradjuje pare ... ) a ja za kompjuterom u seheru
Ne bi komentarisao kvalitete Zeca ( posjeduje ih ) jer momak je tu gdje i jeste ( igra,zaradjuje pare ... ) a ja za kompjuterom u seheru
- p206
#115 Re: BiH - Grčka
tačno, al jbg kad ni jedan od njih dvojice ne igra odbranu... a danas ako ne igraš odbranu sa 9 igrača nema te nigdje, pogotovo u ovim mečevima reprezentacijaYiggSaw wrote:Ja stvarno i dalje mislim da je Zlatan mnogo bolji od Zeca, jer takva dva napadača u vrhu ( Zlatan i Dzeko ) napravili bi pometnju kod svake ekipe, jer uistinu tesko je cuvati dva korpulentna igrača,tako da bi zasigurno jedan dosao u mat pozicije.
- zecko_kupuz
#116 Re: BiH - Grčka
E ja ti kažem da ne može.veljaca wrote:Muslimović sada može napraviti dar-mar grčkoj odbrani - u tandemu sa Dzekom ....
- smoki_choko
#117 Re: BiH - Grčka
GRČKI SELEKTOR OBJAVIO SPISAK ZA MEČ SA BIH
Grčki selektor Fernando Santos objavio je spisak igrača na koje će računati u prijateljskom susretu s reprezetnacijom Bosne i Hercegovine 10. ovog mjeseca na Koševu.
Grčki nogometaši okupit će se 7. avgusta u 22 sata u hotelu Suites u Vouilagmeni. Dva treninga planirana su dan kasnije na stadionu St. Kosmas (otvorenog tipa treninzi), a put Sarajeva krenut će u 9. avgusta u 11 sati. Povratak u Grčku je dan nakon utakmice, dakle 11. avgusta, u 12:45 sati.
Tehnički direktor Tais Fyssas izvijestio je predstavnike medija kako će u ovoj utakmici Leonidas Vokolos imati premijerni nastup kao pomoćni trener Santosu.
Kompletan spisak grčkih igrača za susret na Koševu:
Michalis Sifakis (Aris), Alexis Tzorvas (Panathinaikos) , Kostas Chalkias (PAOK), Vasilis Torosidis (Olympiakos), Ioannis Maniatis (Olympiakos), Avraam Papadopoulos (Olympiakos), Kyriakos Papadopoulos (Schalke 04), Sokratis Papastathopoulos (Werder Bremen), Nikos Spyropoulos (Panathinaikos), Giannis Zaradoukas (Olympiakos Volou), Giorgos Karagounis (Panathinaikos), Kostas Katsouranis (Panathinaikos), Pantelis Kafes (AEK), Georgios Fotakis (PAOK), Thanos Petsos (Kaiserslautern), Vasilis Pliatsikas (Duisburg), Grigoris Makos (AEK), Andreas Tatos (Atromitos), Panagiotis Kone (Brescia), Sotiris Ninis (Panathinaikos), Ioannis Fetfatzidis (Olympiakos), Georgios Samaras (Celtic), Nikos Lyberopoulos (AEK).
Grčki selektor Fernando Santos objavio je spisak igrača na koje će računati u prijateljskom susretu s reprezetnacijom Bosne i Hercegovine 10. ovog mjeseca na Koševu.
Grčki nogometaši okupit će se 7. avgusta u 22 sata u hotelu Suites u Vouilagmeni. Dva treninga planirana su dan kasnije na stadionu St. Kosmas (otvorenog tipa treninzi), a put Sarajeva krenut će u 9. avgusta u 11 sati. Povratak u Grčku je dan nakon utakmice, dakle 11. avgusta, u 12:45 sati.
Tehnički direktor Tais Fyssas izvijestio je predstavnike medija kako će u ovoj utakmici Leonidas Vokolos imati premijerni nastup kao pomoćni trener Santosu.
Kompletan spisak grčkih igrača za susret na Koševu:
Michalis Sifakis (Aris), Alexis Tzorvas (Panathinaikos) , Kostas Chalkias (PAOK), Vasilis Torosidis (Olympiakos), Ioannis Maniatis (Olympiakos), Avraam Papadopoulos (Olympiakos), Kyriakos Papadopoulos (Schalke 04), Sokratis Papastathopoulos (Werder Bremen), Nikos Spyropoulos (Panathinaikos), Giannis Zaradoukas (Olympiakos Volou), Giorgos Karagounis (Panathinaikos), Kostas Katsouranis (Panathinaikos), Pantelis Kafes (AEK), Georgios Fotakis (PAOK), Thanos Petsos (Kaiserslautern), Vasilis Pliatsikas (Duisburg), Grigoris Makos (AEK), Andreas Tatos (Atromitos), Panagiotis Kone (Brescia), Sotiris Ninis (Panathinaikos), Ioannis Fetfatzidis (Olympiakos), Georgios Samaras (Celtic), Nikos Lyberopoulos (AEK).
- shalla
#118 Re: BiH - Grčka
Zar je ovaj Lyberopoulos još živ jbt 
-
domi89
#119 Re: BiH - Grčka

satro pape do kasno u noc radi u svojoj kancelariji
Navika da na utakmice reprezentacije ne poziva igrače kojima uistinu ne misli dati pravu šansu za dokazivanje, dovela je selektora Safeta Sušića u izuzetno nezavidan položaj samo pet dana pred posljednju provjeru prije nastavka kvalifikacija za Euro 2012. i utakmica protiv Bjelorusije, koje će, kao po ko zna koji put, biti odlučujuće za našu reprezentaciju.
Zbog želje da poštedi izostanka sa ligaških utakmica naše standardne reprezentativce koji igraju u ruskom prvenstvu, Misimovića, Rahimića i Ibričića, te odluke da ne pozove Zlatana Muslimovića, koji je trenutno igrač bez profesionalnog klupskog angažmana, Safet Sušić prvobitno je za meč protiv Grčke pozvao samo 19 igrača.
Sa spiska je za razliku od ranijih susreta izostavljen Muhamed Subašić, ali se nakon više godina odsustva na ovoj listi našlo ime Saše Papca, defanzivca Glasgowa iz Rangersa, koji na terenu može obnašati potpuno iste zadatke kao i mladi Subašić.
Prvi problemi nastali su povredom Vedada Ibiševića, nakon čega je naša reprezentacija ostala sa samo jednim napadačem za susret protiv Grka, Edinom Džekom. Pozvan je naknadno Zlatan Muslimović, ali i Ermin Zec, zbog objektivne situacije u kojoj se Muslimović ne nalazi u takmičarskoj formi, te nije u stanju pružiti svoj apsolutni maksimum, na kakav nas je i navikao kada igra u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Velikih problema imamo i u veznom redu. Haris Medunjanin iako će doći na okupljanje reprezentacije, ni u kojem slučaju nije mogao u potpunosti zaliječiti povredu zgloba lijeve noge zadobivenu prije tri dana, te će sasvim sigurno njegov nastup biti neizvjestan sve do meča 10. augusta. Još jedan ljevak, Senad Lulić, nije trenirao posljednjih desetak dana sa svojim Lazijom, te kako sada stvari stoje, on se neće ni pojaviti na okupljanju reprezentacije u ilidžanskom Hotelu Hercegovina. Ni Mehmed Alispahić, na kojeg je selektor Sušić računao kao eventualnu zamjenu Luliću ili Medunjaninu, neće biti u stanju igrati susret u narednu srijedu zbog loma ruke u posljednjem nastupu za Dinamo u okviru trećeg pretkola Lige Šampiona.
Obzirom na sve navedene probleme, ne čudi nas što su prolaznici ulice Ferhadija proteklih noći mogli vidjeti u kasne sate upaljeno svjetlo u kancelariji selektora Safeta Sušića, čija priprema i realizacija utakmice protiv Grčke, naše posljednje provjere pred dvomeč sa Bjelorusima, očigledno ne ide po planiranom toku, upravo zbog onog najružnijeg razloga, povreda njegovih reprezentativaca.
Prema aktuelnom stanju, najrealnija opcija taktičke postavke naše reprezentacije u prijateljskom meču protiv Grčke, 10. augusta na travnjaku Stadiona "Asim Ferhatović Hase" trebala bi izgledati kao na priloženom grafičkom prikazu, što bi značilo da bi u ekipi najvjerovatnije trebali vidjeti povratnika Sašu Papca, rekovalescenta od povrede, Harisa Medunjanina, juniora Muhameda Bašića ili debitanta Adnana Zahirovića...

-
udrch
#120 Re: BiH - Grčka
Za kvalifikacije bi mogao pozvati Husejinovića..
- BHF_Manijak
#121 Re: BiH - Grčka
Ma kakav crni Husejinovic, pa lik nije mogo u Werderu da se nametne kad ima je 2/3 haman ekipe povrijedjeno bilo, jednostavno precijenio se momak(kao i vecina balavaca kod nas sto odigra 3 tekme da valjaju i kontaju u Barceloni igrati!) i sad trehno od pod realnosti!udrch wrote:Za kvalifikacije bi mogao pozvati Husejinovića..
- Obuca9
#122 Re: BiH - Grčka
Jašta radi, veliki talenat, nevjerovatno, neviđeno na našim prostorima.udrch wrote:Za kvalifikacije bi mogao pozvati Husejinovića..
A to što nije imao mjesta na klupi Werdera, pa čak ni na klupi drugoligaša Kaiserslauterna, ma haj' Boga ti sta ima veze. Pape majmune, zovi Husejinovića.
- smoki_choko
#123 Re: BiH - Grčka
potpisuje transfer 
- smoki_choko
#124 Re: BiH - Grčka
Susret BiH - Grčka igra se u srijedu, 10. avgusta, na Koševu s početkom u 19 sati
- ultima_palabra
#125 Re: BiH - Grčka
To hoće da im dođe što manje ljudismoki_choko wrote:Susret BiH - Grčka igra se u srijedu, 10. avgusta, na Koševu s početkom u 19 sati