Haj da onda i ja kazem dvije tri
Poceo sam ko C programer. Tad sam mislio da sam svu pamet svijeta pobro. Kad sam se sreo sa prvim pravim projektom ustvari sam vidio da nemam pojma. Onda sam radio neko vrijeme (ne sjecam se koliko godina, stvarno je davno bilo - uuu stari se covjece

). Onda dodje naredba u toj firmi treba napraviti neko cudo na web-u ali mora biti u JAVI, ja nikad u zivotu do tad vidio javu nisam. Onda pokusavo petljo radio pravio. Uspio nesto napraviti, ali obzirom da je u to doba JAVA, a i internet veze bilo dosta sakato i siromasno to se nije pokazalo kako treba, pa su onda kazali, eh super, hajd sad sve to probaj napraviti u FLASH-u. I ja kao i svaki pocetnik nabavim sebi od Macromedia alate i pocnem kucat i poslije nekog vremena skontam da tako necu moc nista napraviti, a posebno ne ono sto je trebalo za projekat na kom sam radio. Do tada sam u medjuvremenu vec bio savaladao HTML i osnove JAVASCRIPT i onda skontam tu da postoji neki PHP. Danima konto kako se to uopste instalira. Jao kad se samo sjetim, cccc. Gluho i coravo bilo

Uglavnom tu sam otkrio ActionScript i kako ga pisati kroz PHP, onda sam pravio sta sam htio i kako sam htio. Nisam se zaustavio na tom projektu prvom koji sam imao nego se naradio jos svega i svacega. Uz to naravno kao i vecina radio sa MySQL i onda jednog dana dodje lik i kaze to besplatno je smece, trebate vi koristiti MSSQL. A to je za mene znacilo jos ucenja. Srecom nije bilo tesko za savladati.
Nastavice se... (odo sta radit

)