SFF 2011

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
BiH-x

#101 Re: SFF 2011

Post by BiH-x »

maximilijana wrote:znaci nismo multietniblabla grad? :D
nit sekularna drzava :)
nije problem pomjeranja vec mozda cinjenice da se to malo hinjski a ocito radi (al kao i vecina stvari u ovom selu sa trolejbusom)

imas nas koji bi rado u avgustu gledali filmove za vrijeme festivala...jer im ne pashe sad ovaj 7 mjesec
Zali se Heinekenu.
maximilijana

#102 Re: SFF 2011

Post by maximilijana »

BiH-x wrote:
nije problem pomjeranja vec mozda cinjenice da se to malo hinjski a ocito radi (al kao i vecina stvari u ovom selu sa trolejbusom)

imas nas koji bi rado u avgustu gledali filmove za vrijeme festivala...jer im ne pashe sad ovaj 7 mjesec
Zali se Heinekenu.
kolicina mudrosti u tvom postu me tako fascinira :)
ultima_palabra

#103 Re: SFF 2011

Post by ultima_palabra »

kojeime wrote:Meni ne smeta sto se neko sepuri sa akreditacijom, svako treba svojih 5 minuta slave, ali mi smeta sto ne placaju roblje. Da ikako mogu, ja bih spisak ljudi koji rade (ne onih par stalno zaposlenih, vec one studentarije koja hamali) dao Gradu, pa umjesto da svake godine Grad daje novac SFF-u, neka plati te ljude. Tako bi i grad pomogao SFF, ljudi bi dobili novac, a elita SFF-a se ne bi bogatila na tudjem radu.
Potpis :thumbup:
BiH-x

#104 Re: SFF 2011

Post by BiH-x »

maximilijana wrote:
BiH-x wrote:

Zali se Heinekenu.
kolicina mudrosti u tvom postu me tako fascinira :)
:kravata:
Urban B.

#105 Re: SFF 2011

Post by Urban B. »

maximilijana wrote:
Luce wrote:SFF je dobar jer:
- ugostitelji zarade
- vise je desavanja u gradu u tom periodu
- dosta stranaca pa grad ima kozmopolitski smek
- mogu se izabrati i pogledati interesantni filmovi
- grad cisci/ljepsi
- pozitivna slika o gradu i BiH u regiji i sire

Nije dobar jer:
- previse ovih sa akreditacijama koji ulaze dzaba na koncerte/svirke, pa napucaju cijene po koncertu od 20 KM
koju placamo mi ostali
- drugih negativnih stvari ne vidim ili se ne mogu sjetiti trenutno

A vezano za ove "akreditase" :D sto hoce da rade, pa nek rade, njihov izbor, zele da rade za male pare da bi bili vidjeni ili sta vec, bujrum. I ptice na grani znaju ko uzima zahvaljujuci festivalu, ali mislim da kad se sumira sve na kraju, vise je pozitivnih efekata SFF nego negativnih.

NIJE DOBAR:
pomjeranje festivala po Takvimu... mislim..razumijem sponzori i sve..i da nismo sekularna drzava..al iz tog razloga (i jos par) sam prestala uopce obracati paznju na SFF. Svi palamude da je SFF dobar za Sarajevo..pitajte gradjane koji zive u tom gradu (bez papaka sa ekonomije, prava , guzonja, i dama tipa "da me babo vidi" ) sta misle o festivalu..
ti bas imas neki dobar problem u glavi :D
a ko za tebe onda nije seljak?
pozdrav od papka :thumbup:
maximilijana

#106 Re: SFF 2011

Post by maximilijana »

en sad ja problem u glavi imam :D a i ja sam papak :D tako da otpozdrav..mene samo uzasava cinjenica da je NORMALNO da se neka manifestacija pomjera zbog nekog vjerskog razloga :/ bilo koja manifestacija i bilo koja vjera

prije sam pratila filmove na SFF (koncerte nisam) ali karte su neke postale preskupe za moj dzep..i jednostavno festival nije ocito vise za obicnu raju :D
HomeSweetHome

#107 Re: SFF 2011

Post by HomeSweetHome »

Ocito da Sarajevo nije multiblabla, dok nekome smeta sto se stvari prilagodjavaju potrebama ljudi koji u njemu zive i koji su, na kraju krajeva, konzumenti tog festivala.
Mislim da smo sekularna drzava, ali smo zato i antireligijsko drustvo.
Ne mogu 100% tvrditi, ali cini mi se da sam prosle godine (kad je SFF pomjeren kao sto ce biti i ove godine) slusala Purivatru da na presici fino kaze da se SFF pomjera zbog Ramazana. Sta je tu hinjski?
Vjerujem da ima puno raje u gradu kojima Ramazan nista ne znaci i koji su u vrijeme festivala planirali odmor, pa nece biti tu. Zato slijedece godine planirajte odmor prema SFF, a SFF ce se ravnati "po Takvimu", pa vam pomjeranje nece predstavljati toliki trn u oku. Svidjalo se to nekome ili ne, ma kako ruzno zvucalo, tako je.
Mr. Brightside

#108 Re: SFF 2011

Post by Mr. Brightside »

problem u glavi + problem u dzepu :roll:

jel nas to sad uvjeravas da ne idemo na sff :roll:
maximilijana

#109 Re: SFF 2011

Post by maximilijana »

armin.i.am wrote:problem u glavi + problem u dzepu :roll:

jbg svi imamo razlicite probleme..meni je drago da ti nemas ove moje :D :)
ne uvjeravam..nek ide ko hoce ko nece ne mora :D nego mi samo cinjenica oko Ramazana smeta :D :D
maximilijana

#110 Re: SFF 2011

Post by maximilijana »

a razumijem sto se tebi ide..prije par godina si imao 13/14 god i nisi ni mogao ici na filmove i koncerte :) uzivaj sad :D
Mr. Brightside

#111 Re: SFF 2011

Post by Mr. Brightside »

maximilijana wrote:
armin.i.am wrote:problem u glavi + problem u dzepu :roll:

jbg svi imamo razlicite probleme..meni je drago da ti nemas ove moje :D :)
ne uvjeravam..nek ide ko hoce ko nece ne mora :D nego mi samo cinjenica oko Ramazana smeta :D :D
a jesi nedokazna zenska glava :roll:
mislim da organizator nema vremena da cita ovu temu, pokusaj ga kontaktirati na drugi nacin :roll:
van Basten

#112 Re: SFF 2011

Post by van Basten »

čuj tradicija da se održava u drugoj polovini avgusta... koliko je festivala održano u tom terminu? 5-6? nagradno pitanje : kada je bio termin održavanja prvog festivala? pomoć: nije ljetni mjesec uopšte ;-)
a koliko vidim došlo je i do smjene pivara festivala... heineken je zamjenilo laško, bar se tako reklamiraju
maximilijana

#113 Re: SFF 2011

Post by maximilijana »

15 festivala
prvi i drugi u 9mjesecu
12 u osmom :)
samo da napravim analizu kad je poceo da se pomjera...mislim 2008god. :)
maximilijana

#114 Re: SFF 2011

Post by maximilijana »

i ratni nekad oktobar 1995 ?
Urban B.

#115 Re: SFF 2011

Post by Urban B. »

a festival se pomjera samo zbog toga da raja moze cugati normalno,pa da za ramazan mogu da se trijezne :D
ostale suplje batalite :D
Bullet Tooth Tony

#116 Re: SFF 2011

Post by Bullet Tooth Tony »

e samo da mi je vidjeti ove sto valjaju gluposti, kako govore NE, oko izmjene datuma, kada bi im se na stol stavili papiri ,da ce uz sponzorske ugovore i sve ostalo sadrzaje bla bla zaraditi 300.000 KM umjesto 200.000 .... :roll: :roll:
madner

#117 Re: SFF 2011

Post by madner »

Ma glupost do gluposti, isto da meni neko zamjeri sto sam godisnji pomjerio sa augusta u juli :roll:
Muzikjunki

#118 Re: SFF 2011

Post by Muzikjunki »

Ovdje neki ocigledno ne shvataju zasto se pomjera festival u skladu s Ramazanom ili se prave ludi samo da bi imali sta reci, a sve mi se cini da je u pitanju ovo drugo. Ne pomjera Purivatra SFF jer je veliki vjernik, niti sto misli na vjernike, nego je to cisto s ekonomskog aspekta. Opcepoznata je dvolicnost nasih "vjernika" koji se opijaju tokom cijele godine, a onda su za Ramazan svi veliki vjernici, pa se opet nastavlja parada cim se otklanja Bajram namaz. Toga je svjestan i Purivatra i management festivala, pa je logicno da se festival ne odrzava za vrijeme SFF-a, jer bi se skoro pola ovih "vjernika" (sto bi inace bludnicili za SFF) suzdrzalo bar od prekomjerne upotrebe alkohola. SFF zivi od sponzora, a sponzori (Heineken i ostali) zele da prodaju svoj proizvod i to je sva prica.

Zbog toga prestanite da se ko fol zgražavate nad cinjenicom da se SFF pomjera zbog Ramazana, jer to nije nikakav ustupak muslimanima, niti se to radi da bi se ispostovao ovaj sveti mjesec.
kojeime

#119 Re: SFF 2011

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 09/07/2011 01:58, edited 1 time in total.
BiH-x

#120 Re: SFF 2011

Post by BiH-x »

Muzikjunki wrote:Ovdje neki ocigledno ne shvataju zasto se pomjera festival u skladu s Ramazanom ili se prave ludi samo da bi imali sta reci, a sve mi se cini da je u pitanju ovo drugo. Ne pomjera Purivatra SFF jer je veliki vjernik, niti sto misli na vjernike, nego je to cisto s ekonomskog aspekta. Opcepoznata je dvolicnost nasih "vjernika" koji se opijaju tokom cijele godine, a onda su za Ramazan svi veliki vjernici, pa se opet nastavlja parada cim se otklanja Bajram namaz. Toga je svjestan i Purivatra i management festivala, pa je logicno da se festival ne odrzava za vrijeme SFF-a, jer bi se skoro pola ovih "vjernika" (sto bi inace bludnicili za SFF) suzdrzalo bar od prekomjerne upotrebe alkohola. SFF zivi od sponzora, a sponzori (Heineken i ostali) zele da prodaju svoj proizvod i to je sva prica.

Zbog toga prestanite da se ko fol zgražavate nad cinjenicom da se SFF pomjera zbog Ramazana, jer to nije nikakav ustupak muslimanima, niti se to radi da bi se ispostovao ovaj sveti mjesec.
Dzaba govoris, Miro Purivatra je ovdje vec svecano proglasen novom reisom :lol:
HomeSweetHome

#121 Re: SFF 2011

Post by HomeSweetHome »

@kojeime

Cini mi se da nisi pratio/la temu, ja sam se samo kazala svoje misljenje vezano za post napisan od strane @Maximilijane. Za mene sve nabrojano nema veze, jer pomjeranje vidim kao poslovni potez (vrlo dobar), i kakvi god razlozi bili meni pomjeranje ide u korist. Medjutim, za neke druge, pomjeranje SFF je riktanje po Takvimu. I to je, kao, grozno i neprihvatljivo. Nije, meni je super a bilo bi jos i bolje da su razlozi pomjeranja upravo ovi koje navode lazni multikulti dusebriznici.

:run: :mrgreen:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#122 Re: SFF 2011

Post by ladyblue18 »

A i vi se ko kutnjaci upalite na provociranja.

Hajmo nazad na temu, dosta je bilo, 3 stranice o sekularizmu i Ramazanu. :-)
Chemist

#123 Re: SFF 2011

Post by Chemist »

Na temi sve neki opasni hejteri svega i svacega. Znam, ima papaka sa plasticnim akreditacijama, ali papak je papak sa ili bez akreditacije, u jednom slucaju je zigosan u drugom nije. Ne vidim zasto bi nekome u ovom gradu smetao ramazan...primjer, smeta i meni pusenje i u zatvorenim i otvorenim prostorima pa nista ne mogu uciniti povodom toga, jer pusiti je pravo svakoga pojedinca. Stoga bi bilo lijepo da pojedinci koji spadaju u grupu koja kritikuje pomjeranje sff-a prema Ramazanu da malo ohlade i prihvate cinjenicu da ima neko i drugaciji od njih, da ima ljudi koji postuju ramazan, ne piju, a i vole ici na filmove i koncerte. Meni se svidja sff, to je postao dobar izvozni proizvod, a ljudi kojima smeta su malodusni, sebicni, egoisticni i kompleksirani jer svi razlozi zbog kojih sff ne valja ne mogu prevagnuti razloge zbog kojih sff valja na vagi pravih vrijednosti!
Imamopobjednika

#124 Re: SFF 2011

Post by Imamopobjednika »

Chemist wrote:Na temi sve neki opasni hejteri svega i svacega. Znam, ima papaka sa plasticnim akreditacijama, ali papak je papak sa ili bez akreditacije, u jednom slucaju je zigosan u drugom nije. Ne vidim zasto bi nekome u ovom gradu smetao ramazan...primjer, smeta i meni pusenje i u zatvorenim i otvorenim prostorima pa nista ne mogu uciniti povodom toga, jer pusiti je pravo svakoga pojedinca. Stoga bi bilo lijepo da pojedinci koji spadaju u grupu koja kritikuje pomjeranje sff-a prema Ramazanu da malo ohlade i prihvate cinjenicu da ima neko i drugaciji od njih, da ima ljudi koji postuju ramazan, ne piju, a i vole ici na filmove i koncerte. Meni se svidja sff, to je postao dobar izvozni proizvod, a ljudi kojima smeta su malodusni, sebicni, egoisticni i kompleksirani jer svi razlozi zbog kojih sff ne valja ne mogu prevagnuti razloge zbog kojih sff valja na vagi pravih vrijednosti!
:thumbup: jos bih samo dodao da i isfrustrirani radi nekih svojih licnih problema u zivotu, tj mozda manjkom istog. Kada vidim ove hejtere uvijek se sjetim one stare poslovice: "psi laju a karavana prolazi". Krajnji domet njihovog uticaja i mogucnosti djelovanja i jeste pljuvanje po forumu.

SFF je postao prepoznatljiv brend ovog grada, to je cinjenica - sve ostalo su spekulacije.
Bodkin

#125 Re: SFF 2011

Post by Bodkin »

dobar je sff, mozes reci strancima(kao sto sam ja juce :D ) imamo najbolji festival u regionu.dolazio morgan i rourke i bushemi i ostali vasi indijanci i njima ispadaju oci :) to sto se pomjerio mi vise smeta jer je u vrijeme odmora i najvecih vrucina jebenih a ne zbog samog razloga(da mogu prodati 72x vise alkohola i ostalih zajebancija).ekonomska racunica jebiga
Locked