Turnir EX-YU u Ljubljani
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kasparaov
#101 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani
sabit nema muda,da sasjeceodmah u startu 
- Šef
#102 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani
Šta da sasiječe? Jedino da preda bez borbe.kasparaov wrote:sabit nema muda,da sasjeceodmah u startu
-
kasparaov
#103 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani
hebeno divljanje igracaŠef wrote:Šta da sasiječe? Jedino da preda bez borbe.kasparaov wrote:sabit nema muda,da sasjeceodmah u startu
kako to lijepo duda radi
- Šef
#104 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani
Nije to divljanje nego nemoć.kasparaov wrote: hebeno divljanje igraca
kako to lijepo duda radi
- burek_in_space
#105 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani
Ubishe nas.
31:51 trenutno za Srbiju.
31:51 trenutno za Srbiju.
-
CATALONAC
#106 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani
ovo je sramota neće ni da se bore naši a i sabit ništa ne čini mirno gleda,prepali se svi
- Šef
#107 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani
Kakva borba kad je razlika u klasi tolika da bi, da je Srbija igrala punom parom do kraja, bilo 50 razlike.CATALONAC wrote:ovo je sramota neće ni da se bore naši a i sabit ništa ne čini mirno gleda,prepali se svi
- spree
#108 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani
ma s pola snage nas ubise. daleko su kvalitetniji tu nema govora. nasi odigrali onako bezvoljno. trebalo je malo vise borbenosti, al' eto. vasiljevic bi definitivno trebao da bude nas 1 play. ona dvojica izgubljeni skroz. nije mi jasan sabe sto ne isprobava nesto. kao da ide da ostvari sto bolji rezultat
.
- Kardelj01
#109 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani
To je specijalizirao.kakavdanakneiskustvu wrote: sabit zna samo ponavljati "ajmo u pizdu maternu" i tako te izreke
-
mikogoago
#110 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani
Nemam ništa protiv Sabita jer je on ono što najbolje imamo od trenera koji vode reprezentaciju,ali ne mogu se oteti dojmu da ne zna da izvuče maksimum iz ovih momaka koji su više neggo solidan sastav.Mislim da bi Boša Tanjević kada bi kojim slučajem mogao voditi BiH tim nas doveo garant do polufinala.Kada je već bilo očito da čemo izgubiti zašto u igru nije pustio Hođića i Capelana i ostale koji nisu imali šansu.Sabit samo pizdara u tajmautu dok na drugoj strani kada slušaš Ivkovića čovjek ih savjetuje uči šta da rade. Nekako velika indolentnost našeg sastava na terenu.Ne znam imamo respektabilan sastav na papiru,a nadam se da će to sve dobro izgledati na kraju.Držim im palčeve.
- Kardelj01
#111 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani
Trebao je biti Aco Petrović kad vec imamo kvalitetne igrače, da imamo i kvalitetnog trenera. Ali eto izabraše ovog "stručnjaka".mikogoago wrote:Nemam ništa protiv Sabita jer je on ono što najbolje imamo od trenera koji vode reprezentaciju,ali ne mogu se oteti dojmu da ne zna da izvuče maksimum iz ovih momaka koji su više neggo solidan sastav.Mislim da bi Boša Tanjević kada bi kojim slučajem mogao voditi BiH tim nas doveo garant do polufinala.Kada je već bilo očito da čemo izgubiti zašto u igru nije pustio Hođića i Capelana i ostale koji nisu imali šansu.Sabit samo pizdara u tajmautu dok na drugoj strani kada slušaš Ivkovića čovjek ih savjetuje uči šta da rade. Nekako velika indolentnost našeg sastava na terenu.Ne znam imamo respektabilan sastav na papiru,a nadam se da će to sve dobro izgledati na kraju.Držim im palčeve.
A suvišno je pričati šta bi Boša radio sa ovim sastavom, ali on ne želi više da trenira nikoga.
- JThomas
#112 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani
hajmo igrat'! hajmo igrat' malo do kraja! hajmo malo pička mu materina!

- Dupli_skalp
#113 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani
ono je realnost ove repke... nemamo igrača koji zna igrati leđima prema košu i pritom pogoditi, isto kao što nemamo beka koji može odmah iz bloka opaliti i zabiti...
a jasno je da igrači poput bavčića i bajramovića nisu za reprezentacije... ali pitanje je imamo li boljih (i voljnih)?
a jasno je da igrači poput bavčića i bajramovića nisu za reprezentacije... ali pitanje je imamo li boljih (i voljnih)?
Last edited by Dupli_skalp on 08/08/2011 20:53, edited 1 time in total.
-
palermo
#114 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani
Odvadi malo, niko nas ne bi mogao dovesti do polufinala.mikogoago wrote:Nemam ništa protiv Sabita jer je on ono što najbolje imamo od trenera koji vode reprezentaciju,ali ne mogu se oteti dojmu da ne zna da izvuče maksimum iz ovih momaka koji su više neggo solidan sastav.Mislim da bi Boša Tanjević kada bi kojim slučajem mogao voditi BiH tim nas doveo garant do polufinala.Kada je već bilo očito da čemo izgubiti zašto u igru nije pustio Hođića i Capelana i ostale koji nisu imali šansu.Sabit samo pizdara u tajmautu dok na drugoj strani kada slušaš Ivkovića čovjek ih savjetuje uči šta da rade. Nekako velika indolentnost našeg sastava na terenu.Ne znam imamo respektabilan sastav na papiru,a nadam se da će to sve dobro izgledati na kraju.Držim im palčeve.
inače, nisam ni ja nešto haman protiv Sabeta, limitiran trener svakako, ali mislim da u okviru onoga što zna, to radi solidno. Napredak u odnosu na sirijca.
A utakmica ne bi trebala sad biti neko mjerilo. naravno da su bolji od nas, ali mi vjerovatno ipak možemo bolje igrati, vjerovati je da će Varda podići formu (mnogo nam je važan) da će i ovi ostali pronaći ruku.....i ja se nadam kojoj pobjedi, sve iznad toga bi bio fantastičan uspjeh.
Eh, ko se ne sjeća Sabeta sa ranijih evropskih prvenstava, isto je bilo, hajmo mater mu jevbem, stisni
-
mikogoago
#115 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani
Opet kažem na papiru imamo jak sastav.Ti momci sigurno mogu mnogo više,ali jebiga kod nas se sve lomi oko para.Da bi došao Aca Petrović ili neki kvalitetniji trener mora se odrješiti kesa,a ovi naši nosaju gaće na štapu.Dakle šta je tu je.
Ajmo pizda vam materina naprijed!
Ajmo pizda vam materina naprijed!
-
mikogoago
#116 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani
Što se hrvati pate sa slovencima.Još će ih zmajčeki uzeti.
-
mikogoago
#117 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani
Vujošević: Ovdje je šest reprezentacija, a ja bih volio da je jedna
Često puta sam pomišljao, poslije svih rezultata ovih republika, da je šampionat stare Jugoslavije bio ono što je ACB liga danas
Crnogorac, Srbin, Jugosloven...
Piše: SportCentar 08.08.2011 u 08:42 sati.
Na Adecco kupu EX - YU selekcija nalazi se mnogo istinskih zvijezda sa nekada zajedničkih prostora. Poznati košarkaši, treneri, menadžeri... slavu su stekli u nekadašnjoj zajedničkoj državi, a jedan od njih je svakako harizmatični Duško Vujošević, dugogodišnji trener Partizana, koji se u Ljubljani nalazi u ulozi savjetnika popularnih Sokolova.
U razgovoru za sportsku centralu dao je zanimljivu izjavu:
»Kad bih se ja pitao volio bih da ovdje bude reprezentacija jedne zemlje. Mislim da bi to bila jaka petorka. Često puta sam pomišljao, poslije svih rezultata ovih republika, da je šampionat stare Jugoslavije bio ono što je ACB liga danas, najbolje prvenstvo nakon NBA lige. Odatle je mogla da se napravi fantastična reprezentacija. Nisam razmišljao kojih bi to 12 igrača bilo, ali ne bi bilo lako da se izabere», kazao je Vujošević.
Ovo je i meni često prolazilo kroz glavu.Toliko kvalitetnih republičkih reprezentacija,toliko trenera koja su imena u vrhu evropske košarke,a neki i svjetske.Uh gdje bi nam kraj bio da smo jedna reprezentacija(mogli bi napraviti još dvije rezervne isto kvalitetne).Sve bi pomeli ko metlom i narednih 10 godina ne bi imali konkurencije.
Često puta sam pomišljao, poslije svih rezultata ovih republika, da je šampionat stare Jugoslavije bio ono što je ACB liga danas
Crnogorac, Srbin, Jugosloven...
Piše: SportCentar 08.08.2011 u 08:42 sati.
Na Adecco kupu EX - YU selekcija nalazi se mnogo istinskih zvijezda sa nekada zajedničkih prostora. Poznati košarkaši, treneri, menadžeri... slavu su stekli u nekadašnjoj zajedničkoj državi, a jedan od njih je svakako harizmatični Duško Vujošević, dugogodišnji trener Partizana, koji se u Ljubljani nalazi u ulozi savjetnika popularnih Sokolova.
U razgovoru za sportsku centralu dao je zanimljivu izjavu:
»Kad bih se ja pitao volio bih da ovdje bude reprezentacija jedne zemlje. Mislim da bi to bila jaka petorka. Često puta sam pomišljao, poslije svih rezultata ovih republika, da je šampionat stare Jugoslavije bio ono što je ACB liga danas, najbolje prvenstvo nakon NBA lige. Odatle je mogla da se napravi fantastična reprezentacija. Nisam razmišljao kojih bi to 12 igrača bilo, ali ne bi bilo lako da se izabere», kazao je Vujošević.
Ovo je i meni često prolazilo kroz glavu.Toliko kvalitetnih republičkih reprezentacija,toliko trenera koja su imena u vrhu evropske košarke,a neki i svjetske.Uh gdje bi nam kraj bio da smo jedna reprezentacija(mogli bi napraviti još dvije rezervne isto kvalitetne).Sve bi pomeli ko metlom i narednih 10 godina ne bi imali konkurencije.
-
taragona muci
#118 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani
Sa ovakvim silovanjem i soliranjem Bosna nema šta tražiti na prvenstvu.Na utakmici nije bilo ozbiljnije akcije,sve čista ispucavanja,što pokazuje broj asistencija.Trener je priča za sebe,ne bi trebao prati onu ruku sa kojom se rukovao sa Ivkovićem,i to jedan duži period 
- dječak sa šibicama
#119 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani
A zmajceki inace levatska reprezentacijamikogoago wrote:Što se hrvati pate sa slovencima.Još će ih zmajčeki uzeti.
Vec druga utakmica da ih sudije guraju, i protiv CG vjetar u ledja. Moraju domacini u finale
Ivkovic nas ubio presingom, strucnjak i to je to, zamislite Ivkovica na ansoj a Sabita na srbijanskoj klupi. Bilo bi ako nista egal utakmica.
-
mikogoago
#120 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani
To nisam rekao,ali realno Hrvatska je kudi kamo kvalitetnija od Slovenije,sto s tiće igrača.Bez obzira na rezultat maljković odradjuje strašan posao.E da nam je on selektor...dječak sa šibicama wrote:A zmajceki inace levatska reprezentacijamikogoago wrote:Što se hrvati pate sa slovencima.Još će ih zmajčeki uzeti.a tek selektor Bozo, levat nad levatima
![]()
- Šef
#121 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani
Nema potrebe za zajedničkom reprezentacijom, ovaj sastav Srbije bi uz Miličića i Rakočevića bio dominantan u Evropi. Jedini koji bi još tu mogao igrati je Peković, eventualno Goran Dragić.
- dječak sa šibicama
#122 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani
Pogledas ko sjedi kod hrvata na klupi, a ko kod slovenaca.mikogoago wrote:To nisam rekao,ali realno Hrvatska je kudi kamo kvalitetnija od Slovenije,sto s tiće igrača.Bez obzira na rezultat maljković odradjuje strašan posao.E da nam je on selektor...dječak sa šibicama wrote:A zmajceki inace levatska reprezentacijamikogoago wrote:Što se hrvati pate sa slovencima.Još će ih zmajčeki uzeti.a tek selektor Bozo, levat nad levatima
![]()
Bozo je stari vuk.
- dječak sa šibicama
#123 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani
Ipak je presudila igracka kvaliteta.
- Šef
#124 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani
Umjesto koga? Na centru Krstič, Miličić, Peković. Tu je Lorbek najslabiji. Doduše on, iako je 210 cm, igra četvorku kao i Teletović a tu su Novica, Savanović...kakavdanakneiskustvu wrote:Šef wrote:Nema potrebe za zajedničkom reprezentacijom, ovaj sastav Srbije bi uz Miličića i Rakočevića bio dominantan u Evropi. Jedini koji bi još tu mogao igrati je Peković, eventualno Goran Dragić.
i lorbek i teletović
- Šef
#125 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani
Možda Teletović, Lorbek ni pod razno.kakavdanakneiskustvu wrote:
lorbek i teletović na 4