Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Iz tvog uvodnog izlaganja vidi se da si poprilicno dobar subjekt za zajebavanje jer ti je ona bar kako si opisao vise puta bila krv zbog iste stvari koju nisi uradio i onda kad si popizdio i nagovorio joj se svasta nabio si osjecaj krivice... pravi savjet sta i kako dalje ne postoji i mislim da ga trazis na pogresnom mjestu
Alisa u zemlji čuda wrote:To je posljednje vrijeme koje će dobiti od mene, ta dva sata, nema više... Iskreno, ne želim ga više nikada sresti ni čuti u mom životu.
Želim naći drugu osobu, ovo je bila zadnja kap koja je prelila čašu, ali želim iskreno u taj odnos stupiti.
Srećom niste svi muškarci isti Ima vas divnih primjeraka, samo da mi je sada naletiti na jednog takvog... vjerovatno treba vrijeme.
Eh ti divni primjerci su muzejski eksponati, okamenjeni davno
Ne biti tako ogorcen
Jok ja, nisam ogorčena, volim ja endemske vrste, treba ih s posebnom pažnjom čuvati
Svako od nas je manje ili vise temperamentan, imamo svoju granicu, a kad prekipi (prije nego sto se pobijemo) neizostavno je jebatanje. Neko sitnije neko krupnije drmne, od Uzvisenog do nimeta. Spominjanje porodicnog stabla je najcesce a najblazi oblik je slanje u mjesto postanka.
Ima ljudi koji na prvu i najmanju sitnicu reaguju i nemaju obzira sta i koga spominju. Iz uvodnog posta se zakljucuje da je covjeku prekipjelo nakon po ko zna kojeg ponavljanje i kvocanja u vezi jedne te iste stvari i to u trenutku kada je doticni bio pod odredjenim stresom. Jebatanje najmilijih ne moze se nicim opravdati ali to je bio njegov ispusni ventil.
Da ga je isprovocirala - jeste. Sta je trazila, zna samo ona. Po mojoj procjeni ona je trazila ili povod za prekid ili je prostim rijecnikom jednostavno glupa da ne zna gdje je granica.
Isto ima osoba koje ne razumiju kada im se lijepo i smireno kaze ne svidja mi se to i to. Tek kad se povisi ton onda uzimaju za ozbiljno sagovornika. Mozda je je tako i ovdje bilo samo sto je covjek odmah eksplodirao.
ti se sad vise snebivas nad tim sta si sve rekao nego zasto si to rekao.
kod vas nesto pravo ne stima. ona ljubomorna, ti ne znas se kontrolisati, preburno reagujete oboje... de se malo zabrini oko toga gdje i kad je nastao problem. ti puno radis, nedostajes joj... a onda pocne brojati tvoje kafe sa jaranicama, pa kafe s njom, pa se onda prisjeti pocetka veze kad nisi spavao da bi se s njom nasao, a sada te nikad nema i da vise ne nabrajam... standardni scenarij kada se veza prelama, kada vise nije dovoljno to sto ste skupa nego kada treba malo i raditi na vezi, paziti ono drugo... vi morate ozbiljno popricati i poceti se ponasati odraslije i slusati kada druga strana pokusava da ukaze na nesto sto joj smeta. pusti je da se ispuse, a onda fino na kaficu i rijesite izvor problema.
madnessa wrote:ti se sad vise snebivas nad tim sta si sve rekao nego zasto si to rekao.
kod vas nesto pravo ne stima. ona ljubomorna, ti ne znas se kontrolisati, preburno reagujete oboje... de se malo zabrini oko toga gdje i kad je nastao problem. ti puno radis, nedostajes joj... a onda pocne brojati tvoje kafe sa jaranicama, pa kafe s njom, pa se onda prisjeti pocetka veze kad nisi spavao da bi se s njom nasao, a sada te nikad nema i da vise ne nabrajam... standardni scenarij kada se veza prelama, kada vise nije dovoljno to sto ste skupa nego kada treba malo i raditi na vezi, paziti ono drugo... vi morate ozbiljno popricati i poceti se ponasati odraslije i slusati kada druga strana pokusava da ukaze na nesto sto joj smeta. pusti je da se ispuse, a onda fino na kaficu i rijesite izvor problema.
Ma studiram ja, nije ovo stalni posao. Porodicni, ali tako mi se potrefilo tih 4-5 dana da sam morao raditi. Hvala na postu.
madnessa wrote:ti se sad vise snebivas nad tim sta si sve rekao nego zasto si to rekao.
i ako nije ljubomorna na svaku kojoj kazes "zdravo", onda njoj ne "zvoni" bezveze na te "jaranice"
zene imaju NOS za te stvari
madnessa wrote:@postavljac teme:
ona ocito nije navikla da vidi i tu tvoju stranu, pa sada vjerovatno prepituje da li uopste poznaje covjeka s kojim je u vezi. najvecu gresku, ovo iz iskustva govorim, prave uglavnom muskarci, jer ne zele da dizu frku oko stvari koje mogu pretrpjeti, pa onda nakon godinu dana se nakupi sitnica toliko da vise ne mogu izdrzati i onda puknu. ljudi uzimaju koliko mogu, a kad nakon dugo vremena ne mogu dobiti ono sto su ranije sa lakocom primali onda se naljute. zato smatram da je potrebno odmah cim nesto zasmeta na to ukazati i drugoj strani, ali tako da dragi/a shvati vaznost toga, a ne samo "rekao sam joj ja, al' ona ne konta".
vjerovatno cete sada morati sjesti i ukazati na stvari koje vam oboma smetaju i oboje uvazavati nesavrsenosti onog drugog. morate se nauciti cijeniti, a ne samo voljeti. isto tako morate prestati biti djeca i shvatiti da povisen ton i ostre rijeci ne zaobilaze niti jednu vezu i da se to desava. treba obratiti paznju na to zasto se to desava i to ispravljati. ukoliko se ona bude durila zbog ove situacije, a ti odmah trcao da se izvines zbog svog tona bez da ste rascistili zasto se to desilo i pokusali to promijeniti, samo cete probleme trpati pod tepih. skladna veza nije ona veza u kojoj nema trzavica nego ona koja uspijeva prevladati prepreke koje zivot namece.
Alisa u zemlji čuda wrote:
Srećom niste svi muškarci isti Ima vas divnih primjeraka, samo da mi je sada naletiti na jednog takvog... vjerovatno treba vrijeme.
vjeruj mi sada ti ne treba nijedan
trebas neko vrijeme sama sa sobom provesti, pa kad budes spremna onda trazi divnog - u protivnom ce taj divni biti donji
rossoner wrote:Evo da kažem zapravo u čemu je fazon, sumnja na neke moje drugarice, na nabacivanje sa njihove a ne moje strane (kao da sam ja kriv ako mi se neko nabacuje), a uopšte nije toga bilo, potpuno sam siguran. I ona je to vidjela, ali me uspjela izludjeti do ove mjere. Izlivi nepotrebne ljubomore... .
Gospoda Ministarka wrote:
Alisa, on je zasluzio da mu se citava porodica spomene a ne samo majka.
veliki UNlike ..
nisam neko ko ne opsuje ponekad
ucim se smanjiti
i znam u bijesu svasta nagovoriti...
ali ovo uopce ne podrzavam
sta ima njegova majka da ne govorim familija biti spominjana za nesto sto je on uradio..
trebas neko vrijeme sama sa sobom provesti, pa kad budes spremna onda trazi divnog - u protivnom ce taj divni biti donji
potpisujem! i kazu gdje su ti divni, gdje ce biti, u pm.. kad nalete uvjek na neku kojoj je neki ranije slomio srce pa se onda ona na tom divnom pocela izivljavat
svađa mu dođe kao negativ veze, a umijeće svađanja kao negativ osobe
čini mi se da su to trenuci u kojima se zadobije ili izgubi poštovanje
long live IndijanaCC
Last edited by zijancer on 21/06/2011 12:51, edited 1 time in total.
Gospoda Ministarka wrote:
Alisa, on je zasluzio da mu se citava porodica spomene a ne samo majka.
veliki UNlike ..
nisam neko ko ne opsuje ponekad
ucim se smanjiti
i znam u bijesu svasta nagovoriti...
ali ovo uopce ne podrzavam
sta ima njegova majka da ne govorim familija biti spominjana za nesto sto je on uradio..
uvrijedi NJEGA ali ne njegovu porodicu...
Ne psujem nikada. Ali kad te neko izbije iz cipela zasto se ogranicavati?
Cuj, sta ima biti njegova porodica biti spominjana... pa koji je smisao psovke? I bas ce to pogoditi njegovu dajdzicnu i strinu
potpisujem! i kazu gdje su ti divni, gdje ce biti, u pm.. kad nalete uvjek na neku kojoj je neki ranije slomio srce pa se onda ona na tom divnom pocela izivljavat
zijancer wrote:svađa mu dođe kao negativ veze, a umijeće svađanja kao negativ osobe
čini mi se da su to trenuci u kojima neko zadobije ili izgubi poštovanje
long live IndijanaCC
slazem se. najbrzi nacin da upoznas nekoga je kroz nacin na koji rjesava nesuglasice i razliku misljenja. meni je to uvijek bilo nesto sto seals the deal . A mozes i da vidis koliko je neko potencijalno agresivan.
Mada, iskreno ne mislim da je postavljac teme napravio gresku koja mu nece biti oprostena.
Povrijedio si je, rekao si da ti je zao i da to nisi mislio (nadam se samo da joj u tim psovkama nisi pomenuo i nesto sto zaista mislis ali joj nikad nisi rekao - jer ti to vec nece oprostiti). Pusti je par dana da to svari. I onda pricajte, o svemu. Njenom problemu, tvojim drugaricama, tvom problemu...Sad je ne forsiraj par dana. Reci joj da je volis i da ces sacekati da ona tebe kontaktira kad bude spremna.
Svako od nas je manje ili vise temperamentan, imamo svoju granicu, a kad prekipi (prije nego sto se pobijemo) neizostavno je jebatanje. Neko sitnije neko krupnije drmne, od Uzvisenog do nimeta. Spominjanje porodicnog stabla je najcesce a najblazi oblik je slanje u mjesto postanka.
Ima ljudi koji na prvu i najmanju sitnicu reaguju i nemaju obzira sta i koga spominju. Iz uvodnog posta se zakljucuje da je covjeku prekipjelo nakon po ko zna kojeg ponavljanje i kvocanja u vezi jedne te iste stvari i to u trenutku kada je doticni bio pod odredjenim stresom. Jebatanje najmilijih ne moze se nicim opravdati ali to je bio njegov ispusni ventil.
Da ga je isprovocirala - jeste. Sta je trazila, zna samo ona. Po mojoj procjeni ona je trazila ili povod za prekid ili je prostim rijecnikom jednostavno glupa da ne zna gdje je granica.
Isto ima osoba koje ne razumiju kada im se lijepo i smireno kaze ne svidja mi se to i to. Tek kad se povisi ton onda uzimaju za ozbiljno sagovornika. Mozda je je tako i ovdje bilo samo sto je covjek odmah eksplodirao.
Ispade po tvojo prici da je ili GLUPA ili HOCE RASKID. Ja se nebih s tim slozio, iako bih je garant i ja poslao tamo gdje ne treba nakon ovakvog ponasanja i nadmudrivanja...
SaMaster wrote:
Ispade po tvojo prici da je ili GLUPA ili HOCE RASKID. Ja se nebih s tim slozio, iako bih je garant i ja poslao tamo gdje ne treba nakon ovakvog ponasanja i nadmudrivanja...
SaMaster wrote:
Po meni trece varijante nema, ha ja
Dobar ti avatar! U kojem smjeru bi ova "mala" trebala da ide?