Najromanticnija mjesta u gradu

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
oridjidji

#101 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by oridjidji »

-LIBERO- wrote:Uopste mi nije jasno sto napadate ove koji se zale na cinjenicu da je sve vise ucestalo to "no kiss" po kaficima grada sarajeva.
pricate o romantici,tema je o tome..poljubac nije nesto cime se romantika,barem,zacini,podeblja i naglasi??
Naravno ad jeste,i zasto je problem spomenuti da je tendencija"no kiss" objekata u porastu??

Mozda da ste dodali naslovu teme "Najromanticnija mjesta u Sarajevu KROZ RUZICASTE NAOCALE"e onda bi se trebalo ispostovati da tema bude bez negativnih pojava ,vezanih uz ovu temu.

Ovako zasto ne razgovarati i o ovome o cemu se prica?? Ok ,slike,pohvale,cak prepricati neki dojam i sl.,ali zasto presucivati nesto sto je ,po mom misljenju a nadam se i vecine,negativna trendencija.

I da se razumijemo,ni ja nisam za scenario da se par zvali i lize po kaficima,degutantno je i neukusno,ali prici nekome paru (vise puta sam to vidio svojim ocima) i zamoliti ih da napuste objekat radi 2-3 poljupca,i to povremnena bez nekog intezivnog "plazenja", je za mene nesto sto nebi trebalo biti normalno i sada vec dosta ocekivano.
ma daj molim te jesam li napisao mozda kada sam otvaro temu hajmo popljujmo sarajevo, raju po sarajevu, lokale po sarajevu, ubimo romantiku marginalnim pricama koje se dese svakom 100 gradjaninu u gradu ili sam napisao stavite sliku najromanticnijih mjesta u nasem gradu i ime mjesta sa slike...

Pa recu ti zasto treba razmisljati pozitivno umjesto negativno, zasto treba siriti optimizam umjesto biti pesimista, treba raditi nesto da se i slika ovoga grada promjeni, pa i nacin razmisljanja mnogih pojedinaca. Dosta je ovaj grad patio od onih koji su ga mrzili, zar treba da ga i mi koji ga volimo odbacujemo radi pojedinaca koji su nam trn u oku jer odskacu od duha ovoga grada. Svakome ubogom covjeku smeta nesto, zar to nesto treba da ti zasjeni i ono sto je u ovome gradu lijepo. Trebali da budemo u tami i pored toga sto svijetlo imamo u svome gradu. Ovaj grad ma koliko los bio stranci posjecuju i vole i cijene vise nego pojedine Sarajlije i to je zalosno. I na jednoj ovakvoj temi nadje se prostora samo da se losim stvarima prica. Umjesto da se svi sjetimo mnogih lijepih mjesta koje smo posijetili ili da nekome pokazemo ko ih nije posijetio da ih posijeti jer u njima ima one drazi. Ne znam sta je ovim ljudima, ali ova barem tema ne podpada u podforum religija, politika ili razne diskusije da bi se na njoj govorilo o Vehabijama, gazdama koji nedaju da se ljube ljudi u lokalima, o narkomanima ili cemu vec.

Fakat me ova raja iznenadjuje ali zaista...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#102 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by -LIBERO- »

Prva stvar koju treba da razjasnimo,ja nikome,pa ni tebi,ne dajem za pravo da kaze da vise voli ovaj grad od mene. Desetine puta,od ratnih dana ,a narocito poslije,sam imao priliku da odem odavde i naravno ,cak i onda kada sam bio na granici odlaska,preovladala je cisto ljubav i duboki sentiment prema ovome gradu.(vrlo cesto iracionalno,totalno,ali kada su osjecaji u pitanju racionalnost nije u prvom planu,tako je kako je...)

Sve to,bas to sto osjecam prema Sarajevu,bas to sto zelim da ovaj grad bude i jeste,meni licno,a i svima onima kojima ovaj grad nesto znaci daje obavezu da KADA TREBA dignem svoj glas,i da svojim zapazanjem,djelovanjem ,dijalogom (ili bilo koji drugi nacinom) doprinesem da ovaj grad bude i ostane ono sto vecina njegovih gradjana zeli da ovaj grad i jeste.

Kritika,zapazanje negativnih stvari i tendencija ,a i pokusaj skretanja paznje na sve to(i ne samo vezano za ovu temu) je nesto sto pomaze ovome gradu i sto direktno doprinosi da Sarajevo bude ono sto realno zasluzuje.
Sarajevo zasluzuje da bude grad kvalitetnog zivota,duboke tolerancije,"podnosljivosti",suzivota,kvaliteta zivljenja,liberalnog poimanja odnosa spram sugradjanima,nacinu zivota i sl.

Ok,nisam znao da se na ovom dijelu podgforuma ne smije diskutovati i o negativnim stvarima,suceljavati misljenja i stavove i na malo "ozbiljniji" nacin.

Oprosti sto ti unistavamo temu ,il' si mozda jednostavno trebao napisati u naslovu teme,
"Foto album najromaticnijih mjesta u gradu (napomena: bez kritike i naglasavanja eventualnih negativnosti i sl)"

I da dodam jos na kraju,mada sam djelomicno to vec i napisao. Necije gledanje na stvari oko sebe iskljucivo kroz "ruzicaste naocale" ne daju za pravo ,bilo kome,da tvrdi da vise voli ovaj grad od,recimo,mene koji se "usudi" uprijeti prstom u ono sto mu smeta,bez obzira koliko to nesto (za bilo cije usi) bilo prihvatljivo ili ne.

Veliki pozdrav.
Last edited by -LIBERO- on 19/06/2011 01:19, edited 1 time in total.
sophieEl

#103 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by sophieEl »

oridjidji wrote:
ma daj molim te jesam li napisao mozda kada sam otvaro temu hajmo popljujmo sarajevo, raju po sarajevu, lokale po sarajevu, ubimo romantiku marginalnim pricama koje se dese svakom 100 gradjaninu u gradu ili sam napisao stavite sliku najromanticnijih mjesta u nasem gradu i ime mjesta sa slike...

Pa recu ti zasto treba razmisljati pozitivno umjesto negativno, zasto treba siriti optimizam umjesto biti pesimista, treba raditi nesto da se i slika ovoga grada promjeni, pa i nacin razmisljanja mnogih pojedinaca. Dosta je ovaj grad patio od onih koji su ga mrzili, zar treba da ga i mi koji ga volimo odbacujemo radi pojedinaca koji su nam trn u oku jer odskacu od duha ovoga grada. Svakome ubogom covjeku smeta nesto, zar to nesto treba da ti zasjeni i ono sto je u ovome gradu lijepo. Trebali da budemo u tami i pored toga sto svijetlo imamo u svome gradu. Ovaj grad ma koliko los bio stranci posjecuju i vole i cijene vise nego pojedine Sarajlije i to je zalosno. I na jednoj ovakvoj temi nadje se prostora samo da se losim stvarima prica. Umjesto da se svi sjetimo mnogih lijepih mjesta koje smo posijetili ili da nekome pokazemo ko ih nije posijetio da ih posijeti jer u njima ima one drazi. Ne znam sta je ovim ljudima, ali ova barem tema ne podpada u podforum religija, politika ili razne diskusije da bi se na njoj govorilo o Vehabijama, gazdama koji nedaju da se ljube ljudi u lokalima, o narkomanima ili cemu vec.

Fakat me ova raja iznenadjuje ali zaista...
:thumbup: :thumbup:
oridjidji

#104 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by oridjidji »

-LIBERO- wrote:Prva stvar koju treba da razjasnimo,ja nikome,pa ni tebi,ne dajem za pravo da kaze da vise voli ovaj grad od mene. Desetine puta,od ratnih dana ,a narocito poslije,sam imao priliku da odem odavde i naravno ,cak i onda kada sam bio na granici odlaska,preovladala je cisto ljubav i duboki sentiment prema ovome gradu.(vrlo cesto iracionalno,totalno,ali kada su osjecaji u pitanju racionalnost nije u prvom planu,tako je kako je...)

Sve to,bas to sto osjecam prema Sarajevu,bas to sto zelim da ovaj grad bude i jeste,meni licno,a i svima onima kojima ovaj grad nesto znaci daje obavezu da KADA TREBA dignem svoj glas,i da svojim zapazanjem,djelovanjem ,dijalogom (ili bilo koji drugi nacinom) doprinesem da ovaj grad bude i ostane ono sto vecina njegovih gradjana zeli da ovaj grad i jeste.

Kritika,zapazanje negativnih stvari i tendencija ,a i pokusaj skretanja paznje na sve to(i ne samo vezano za ovu temu) je nesto sto pomaze ovome gradu i sto direktno doprinosi da Sarajevo bude ono sto realno zasluzuje.
Sarajevo zasluzuje da bude grad kvalitetnog zivota,duboke tolerancije,"podnosljivosti",suzivota,kvaliteta zivljenja,liberalnog poimanja odnosa spram sugradjanima,nacinu zivota i sl.

Ok,nisam znao da se na ovom dijelu podgforuma ne smije diskutovati i o negativnim stvarima,suceljavati misljenja i stavove i na malo "ozbiljniji" nacin.

Oprosti sto ti unistavamo temu ,il' si mozda jednostavno trebao napisati u naslovu teme,
"Foto album najromaticnijih mjesta u gradu (napomena: bez kritike i naglasavanja eventualnih negativnosti i sl)"

I da dodam jos na kraju,mada sam djelomicno to vec i napisao. Necije gledanje na stvari oko sebe iskljucivo kroz "ruzicaste naocale" ne daju za pravo ,bilo kome,da tvrdi da vise voli ovaj grad od,recimo,mene koji se "usudi" uprijeti prstom u ono sto mu smeta,bez obzira koliko to nesto (za bilo cije usi) bilo prihvatljivo ili ne.

Veliki pozdrav.
Pa vidi prosao sam od 84 na ovamo sve sa Sarajevom, nemam namjeru omalovaziti tvoju ljubav prema ovome gradu, al zar i teme na ovome podforumu trebaju biti zasicene teskim pricama iz nase svakodnevnice i raspravom o tome kako i u ovakvom Sarajevu nema nicega lijepog... Jedna ruzna rijec moze da zasjeni mnogo lijepog isto kao sto jedna ruzna stvar moze da zasjeni 100 godina ljepote i meni nije jasno kako pored svega sto nam se desava nadje nacina da i na temi sa ovako lijepim imenom koja ima za cilj da istakne lijepo neko se nadje da istice ono ruzno u ovome gradu.

Vjeruj mi da me zivot toliko zgazio da sam naucio da gajim optimizam i kad nemam razloga dovoljno za to. Sarajevo je i ovako lijepo, cak je i u ratu bilo lijepo iako su se mnogo ruznije stvari desavale nego danas. Meni je iskren da budem dojadilo da primjecujem zlo oko sebe, nastojim da i u losim vremenima i ambijentu trazim nesto dobro.

Nemam ja ruzicaste naocale, ali nisam covjek koji trazi dlaku u jajetu i cijepidlaci. Valjda si citao sta se sve pisalo danas na ovoj temi. Neko od Sa pravi Kabul, kao da danas niko zagrljen kroz grad nemoze proci niti se poljubiti na sred ulice, kako se prica o tim endemicnim pojavama u gradu ispadosmo Kabul, a to nije tako.

Ako nekome u Sarajevu nema romanticnih mjesta niti lijepih, nek ne prica barem na ovoj temi o svim tim endemima zbog kojih ovaj grad nije vise isti. Nezaboravi jos jednom da tih endema ima svugdje, pa i kod nas i nisu vrijedni spomena ma bilo koje vrste, vec prezira.
Deriguz

#105 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by Deriguz »

Vise slika manje price :roll:
smoki_choko

#106 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by smoki_choko »

ima li ista ljepse ljubit se i grilit sa djevojkom podno releja a grad potpuno nestao u magli. kao iz bajke i plus nema vehabija. provjereno :thumbup: :skoljka:

Image
fatamorgana

#107 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by fatamorgana »

Sarajevski_Marlboro wrote:Image

Image

Volim ovo mjesto :)

Iako ne mogu da nađem boljih slika...
Ubilo se za darkera, 8-)
Ma.Le.Na

#108 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by Ma.Le.Na »

hm

mala tabija u aksam :D ...kad gledas kako se pale kandilji na dzamijama..a zvona sa katedrale odzvanjaju seherom :)

setnja kroz mahale vratnika...

klupa u velikom parku..

nargila na zmajevcu..

male kifle iz imareta u ponoc..

zalazak sunca sa hecce u ferhadji..

et :D

nemam slika...zamislite :D
oridjidji

#109 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by oridjidji »

Ma.Le.Na wrote:hm

mala tabija u aksam :D ...kad gledas kako se pale kandilji na dzamijama..a zvona sa katedrale odzvanjaju seherom :)

klupa u velikom parku..

nargila na zmajevcu..

ne pika se bez slika :P
Ma.Le.Na

#110 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by Ma.Le.Na »

masta je uvijek ljepsa od bilo koje stvarnosti :D
oridjidji

#111 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by oridjidji »

Ma.Le.Na wrote:masta je uvijek ljepsa od bilo koje stvarnosti :D
jedna slika vrijedi 1000 rijeci :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#112 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by ladyblue18 »

Samo na sa-xu je moguce ovakvu temu okrenuti na pricu o drugim gradovima i o vehabijama.

Tema ce biti ociscena u toku dana, a od vas ocekujem da se pocnete drzati teme inace ce pod kljuc.
oridjidji

#113 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by oridjidji »

ladyblue18 wrote:Samo na sa-xu je moguce ovakvu temu okrenuti na pricu o drugim gradovima i o vehabijama.

Tema ce biti ociscena u toku dana, a od vas ocekujem da se pocnete drzati teme inace ce pod kljuc.
Ladyblue ... ja sam rovac borim se protiv takvih :D molim te pobrisi postove sve koje kvare temu...
HaHaHa2

#114 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by HaHaHa2 »

Sarajevski_Marlboro wrote:Image

Image

Volim ovo mjesto :)

Iako ne mogu da nađem boljih slika...
Jucer bih i isto ko da sam na deponiju svratio :x
LONGMAN

#115 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by LONGMAN »

Ma.Le.Na wrote:hm

klupa u velikom parku..

nargila na zmajevcu..

:thumbup:

vilsonovo u novembarsko vece kad se pocnu nazirati zvijezde na nebu
Litica na Bentbasi i to nedjeljom u maju :D
I gdje god ste s osobom koju volite :-)
JThomas

#116 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by JThomas »

-LIBERO- wrote:Uopste mi nije jasno sto napadate ove koji se zale na cinjenicu da je sve vise ucestalo to "no kiss" po kaficima grada sarajeva.
pricate o romantici,tema je o tome..poljubac nije nesto cime se romantika,barem,zacini,podeblja i naglasi??
Naravno ad jeste,i zasto je problem spomenuti da je tendencija"no kiss" objekata u porastu??

Mozda da ste dodali naslovu teme "Najromanticnija mjesta u Sarajevu KROZ RUZICASTE NAOCALE"e onda bi se trebalo ispostovati da tema bude bez negativnih pojava ,vezanih uz ovu temu.

Ovako zasto ne razgovarati i o ovome o cemu se prica?? Ok ,slike,pohvale,cak prepricati neki dojam i sl.,ali zasto presucivati nesto sto je ,po mom misljenju a nadam se i vecine,negativna trendencija.

I da se razumijemo,ni ja nisam za scenario da se par zvali i lize po kaficima,degutantno je i neukusno,ali prici nekome paru (vise puta sam to vidio svojim ocima) i zamoliti ih da napuste objekat radi 2-3 poljupca,i to povremnena bez nekog intezivnog "plazenja", je za mene nesto sto nebi trebalo biti normalno i sada vec dosta ocekivano.
brate, ja sam cijeli život u sarajevu, i odgovorno tvrdim da se u 99% kafića u sarajevu možeš normalno poljubiti sa curom. da ne govorim o tome da se u 99% kafića toči alkohol. to gdje ne možeš - to je bukvalno nekoliko mjesta, i onda jednostavno ne ideš u njih. incidenata sa vehabijama jeste bilo, ali iako sam ja totalni ateista (a i da jesam vjernik ne bi bio musliman), mislim da se može reći da je to izolovano a ne stalno i da je ova priča ipak malo pretjerana u odnosu na stvarno stanje.
Industrialyzer

#117 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by Industrialyzer »

citroen wrote:Image

Evo jedno od najljepsih u gradu, :D Bistro kod Bibana,zaista fantasticno mjesto sa predivnim pogledom na Sarajevo :sax:

I sa ustipcima da prste odgrizes :-D
Marilyn

#118 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by Marilyn »

park mladih na čengić vili
vilsonovo
veliki par, posebno gornji dio
atmejdan
vrelo bosne
alifakovac
jedan dio mejtaša
(ne)forumas

#119 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by (ne)forumas »

a da se loma vratimo na temu sarajevo ljubavi moja :)
Mannequin

#120 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by Mannequin »

Bas lijepo koliko imamo romanticnih forumasa (ko bi rekao) :thumbup:
udarnik35

#121 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by udarnik35 »

Kafe restoran hotela Heco u bivsem JATovom neboderu. Uzivao sam doci gore sa zarucnicom i promatrati zalazak sunca, sve dok nisu poceli dolaziti balavci koji se deru, drpaju i lizu na terasi. Nevjerovatno pokvari atmosferu i konobarica mi je obecala da ce traziti licnu od sada na ulazu. :mrgreen: Oticu ovih dana da vidim da l ise nesto promijenilo.
Marilyn

#122 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by Marilyn »

Kafe restoran hotela Heco u bivsem JATovom neboderu.
ooo da :-D

da li još uvijek postoji kafe Bugati na Mejtašu ? bilo je lijepo tamo... :)
cyprus

#123 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by cyprus »

Iako Sarajevo ima nekih falinki i stvari na kojima bi se trebalo/moralo poraditi, ja se ne mogu nigdje drugo bolje osjećati nego ovdje, uključujući i taj romantični osjećaj... Ponavljam, da svaki dio grada može bit romantičan :) Čak i Švrakino :)
HAVANA

#124 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by HAVANA »

helpdesk wrote:
vesna555 wrote: I meni je žao što Sarajevo ispada kao Kabul, ali tako je postalo... Nažalost.
Naravno da te svugdje može neko uvrijediti, ali Sarajevo nije prijateljsko prema zaljubljenima, nikako. Koliko sam ja iskusila i osjetila na svojoj koži.
No, priznajem da je vils na jesen romantičan. Obožavam šetati vilsom dok je lišće žuto i opada, bude kao s razglednice...
Ja nemogu shvatit našu 'raju'. Uvijek im je ono tuđe bolje. Kako bi se osjećao neki musliman kada bi u Beogradu na ulici rekao svojoj djevojci 'Allahi mi volim te :lol: ' ? I naravno, ako to neko čuje šta bi se njemu desilo?
Dajte manite se tih priča. Svaki grad ima svoje dobre i loše strane. Ja u Sarajevu još vidim ono lijepo .
A što se tiče romantičnih mjesta u gradu...Ma mislim ako si sa nekim koga voliš, onda romantično može biti svugdje. Nekad mi je bilo romantično dočekati zoru sa vrelim kiflama i dragom osobom šetajući čaršijom, nekad je bilo sjediti u autu na Zmajevcu i gledati grad kako tone u san...Ma bilo je takvih mjesta, a i sada ih ima iako smo već dugo u braku :) .

Zorine il Jerlagiceve kifle? :D
helpdesk

#125 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by helpdesk »

Jerlagićeve :D :thumbup:, nekako mi usput bilo odozgo iz 'Kolibe'.
Post Reply