Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post Reply

Tko bi trebao biti predjedavajući Vijeća ministara BiH

Slavo Kukić
116
64%
Mladen Ivanković Lijanović
8
4%
Borjana Krišto
22
12%
Nitko od navedenih
36
20%

Total votes: 182

Bosnolog

#101 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Bosnolog »

Jovičić: "Teška politička situacija u BiH neće opametiti ni SDP ni Zlatka Lagudžiju"
14. 06. 2011. • 16:55 S. B.
Image

Kandidat tri stranke platforme Slavo Kukić, koga je Predsjedništvo BiH danas imenovalo za mandatara Vijeća ministara BiH, neće dobiti nijedan glas poslanika iz Republike Srpske (RS) u Predstavničkom domu parlamenta BiH, izjavio je danas poslanik Predstavničkog doma BiH Slavko Jovičić.

"Kukić neće dobiti nijedan srpski glas, a kad to kažem mislim na poslanike iz reda SNSD-a i SDS-a. Očekujem da Kukić u Predstavničkom domu neće dobiti podršku većine zbog čega će kompletna procedura biti vraćena na početak", naglasio je Jovičić.

Prema njegovoj ocjeni, nominacijom Kukića za mandatara Vijeća ministara BiH SDP je samo zakomplikovao stvari da bi za sve to što čini optužio RS i SNSD.

On je istakao da teška politička situacija u BiH neće opametiti ni SDP ni Zlatka Lagudžiju, te dodao da su predstavnici ove stranke bili glavni krivci što osam mjeseci nije bio konstituisan parlament BiH.

"RS i poslanici iz RS-a, pogotovo iz SNSD-a, nikada nisu bili remetilački faktori, za razliku od SDP-a koji je namjerno odugovlačio uslovljavajući nekom programskom platformom. Sada su još goru stvar napravili", naveo je Jovičić.

On je ponovio da se poslanici iz RS, a naročito iz SNSD-a zalažu za potpuno poštivanje Ustava BiH, za rotaciju, paritet i konsenzus političkih predstavnika tri konstitutivna naroda.
:lol: :lol: :lol:
Prema njegovim riječima, kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH trebalo bi "da bude izabran dogovorom i prijedlogom dva HDZ-a, jer su oni legalni predstavnici hrvatskog naroda".

Predsjedništvo BiH imenovalo je danas u Sarajevu Slava Kukića, kandidata stranaka platforme (SDP-a, SDA i HSP-a) za mandatara Vijeća ministara BiH.

Osim Kukića, Predsjedništvo BiH je, nakon što su ispunjeni svi zakonski uslovi za održavanje ove sjednice, razmatralo kandidaturu i Borjane Krišto i Mladena Ivankovića Lijanovića.

(Ovaj Beckovic je najbolje ilustrovao propast velikosrpske inat politike)

Nikakva rotacija po ustavu BIH ne postoji vec se treba i mora respektovati stranka s najvise dobijenih glasova kao u svim demokratskim zemljama,stoga ona daje mandatara Vlade odnosno( PVM ) a to je gospodin Kukic koji je nominovan od strane predsjednistva a Kukic je takode Hrvat ali nije anti BH certificirani kakvog zele Dodik-Covic osnosno Velikosrpska- dvoglavi krade ze koalicija,.....

Stog ide ova,.....ova iz gore prilozenog,pa dok hepek ne ucini svoje,....
Hodidid

#102 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Hodidid »

HDZ je mogao probati sa Raguzom umjesto Kristo u svakom slucaju djeluje kompetentniji ali ocito je da nisu sigurni da bi bio lojalan stranacki vojnik i bezpogovorno slusao direktive stozera dueta Covic-Ljubic.
Semjon M.

#103 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Semjon M. »

Milorad je rekao :"da Slavo neMere ni pod razno biti predsjedavajući i da se to neko šprda sa državom" :lol:
rahmanjin

#104 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by rahmanjin »

Od predlozenih kandidata prof. Kukic je najbolji. Borjanu ne bih komentarisao, Lijanovic mi nije kapacitet za takvo mjesto. Ali :) prisjetite se malo nekih stvari, Kukic je u isto vrijeme bio i prdsjednik upravnog odbora FTV, i predsjednik upravnog odbora HT, i clan upravnog odbora Helsinskog komiteta, i sveucilisni profesor i... U FTV nista nije napravio, cak sta vise unazadio je,dok je bio u HT odmah je sebi povecao primanja, obezbjedio sinu stipendiju... Ja brate ne mogu da se nacudim nezajazljivim ljudima kao Kukic, daj mi sto funkcija ja sve mogu. Takvi ljudi ne mogu biti dobri ni u jednom poslu, jer ako hoces da si dobar moras da se posvetis necemu. Mislim da je odluka stranaka platforme da predlozi Kukica los potez. To je moje misljenje i naveo sam razloge, a sad vi udrite :)
bosnovizija

#105 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by bosnovizija »

Objavljeno 14.06.2011. u 21:54

Ljubić: HDZ 1990 neće podržati Slavu Kukića
Predsjednik HDZ 1990 Božo Ljubić izjavio je večeras u Sarajevu da zastupnici te stranke u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH neće podržati prijedlog Predsjedništva BiH da predsjedavajući Vijeća ministara BiH bude Slavo Kukić.
"Što se tiče samog izbora Predsjedništva BiH i bodovanja, činjenica je da je Predsjedništvo ovu odluku donijelo nakon širokih konsultacija sa svim političkim strankama u BiH. Sa tog stajališta, Predsjedništvo sigurno nosi odgovornost za ishod glasovanja svoga prijedloga u Parlamentu“, kazao je Ljubić u izjavi medijima.
Dodao je da s obzirom da je jasno na osnovu rezultata bodovanja da Predsjedništvo nije donijelo odluku konsenzusom i da je došlo do "preglasavanja to ne daje velike izglede da bi ovaj prijedlog Predsjedništva mogao biti potvrđen u Parlamentu".
"Ali u konačnici ja to ostavljam Parlamentu“, kazao je on.
Ljubić je, govoreći kao član Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i predsjedavajući Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH, kazao da će najkasnije ujutro dobiti službenu obavijest od Predsjedništva BiH o imenovanju mandatara Vijeća ministara BiH.
Nakon toga namjerava sazvati sastanak Komisije za izbor Vijeća ministara, najvjerovatnije u četvrtak.
"Pripremit ćemo sve za Parlament, da Parlament može validno odlučivati o prijedlogu Predsjedništva BiH“, kazao je Ljubić.
Izvor:Sarajevo-x.com
Hodidid

#106 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Hodidid »

rahmanjin wrote:Od predlozenih kandidata prof. Kukic je najbolji. Borjanu ne bih komentarisao, Lijanovic mi nije kapacitet za takvo mjesto. Ali :) prisjetite se malo nekih stvari, Kukic je u isto vrijeme bio i prdsjednik upravnog odbora FTV, i predsjednik upravnog odbora HT, i clan upravnog odbora Helsinskog komiteta, i sveucilisni profesor i... U FTV nista nije napravio, cak sta vise unazadio je,dok je bio u HT odmah je sebi povecao primanja, obezbjedio sinu stipendiju... Ja brate ne mogu da se nacudim nezajazljivim ljudima kao Kukic, daj mi sto funkcija ja sve mogu. Takvi ljudi ne mogu biti dobri ni u jednom poslu, jer ako hoces da si dobar moras da se posvetis necemu. Mislim da je odluka stranaka platforme da predlozi Kukica los potez. To je moje misljenje i naveo sam razloge, a sad vi udrite :)
U ovome je trenutno bit problema. Ne bi ulazio u njegov zivotopis jer nisam upucen dovoljno u detalje. Poenta je da isto tako Dodik ne kritikuje Kukica zbog stvari koje si naveo niti favorizira Kristo zbog njenog postenja i nadnaravne kompetencije. Kukic mu se ne uklapa u koncept i sheme a Kristo da.

U konacnici mi trebamo gledati sta je najbolje za drustvo, drzavu i gradjane BiH. Ko ima od navedenih solucija najvecu sansu, kapacitet i potencijal da pokrene stvari naprijed. Kako god okrenes i obrnes vratimo se na Kukica a da vjerovatno ima boljih strucnjaka, vjerovatno ima ali ti bjeze od politike ko od samog vraga.
Semjon M.

#107 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Semjon M. »

Ma i Slavo je klasičan pijun Zlajin,i ako prođe(mada čisto sumnjam) više će biti na telefonu nego li na sjednicama :-)
Bosnolog

#108 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Bosnolog »

Lagumdžija: Podržali smo Kukića kao nestranačko rješenje i pružili smo ruku drugima
14. 06. 2011. • 22:12 A. B.

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Zlatko Lagumdžija je nakon sastanka sa pomoćnikom državne tajnice SAD-a za evropska i evroazijska pitanja Philipom Gordonom kazao novinarima da je jako važno da je američka administracija nastavila vrlo jasnim porukama da daje svoju posvećenost ubrzavanju BiH i čitavog regiona ka EU i NATO-u.

Po njegovim riječima, Amerikanci će ovdje biti dio rješenja u mjeri u kojoj mogu, "oni nikada nisu ovdje bili dio problema i to sam i danas vidio".

"Iznio sam mu poziciju SDP-a, sumirao rezultate dosadašnje rada, prije svega federalne Vlade", kazao je Lagumdžija, dodajući da "imamo sada federalnu Vladu koja pokazuje da ustvari Federacija nije rak rana ove zemlje, da stvari idu u pozitivnom smjeru."

Mi smo, dodao je, iskazali svoju spremnost da učestvujemo u konstituiranju svakog Vijeća ministara koje će biti uspješno, funkcionalno i praktično.

"Naše pozicije su jasne, spremni smo da napravimo Vijeće ministara od dvije entitetske većine. Spremni smo da idemo na širu koaliciju. Ukoliko postoji mogućnost da jedna entitetska većina sa drugom entitetskom opozicijom napravi Vijeće ministara i to je bolje od statusa quo-a u kojem se sada nalazimo. Najgore rješenje je status quo, ali status quo nije izbor SDP-a, dakle mi ćemo podržati svako od ovih rješenja", kazao je Lagumdžija.

Komentarišući najave stranaka iz RS-a - SNSD-a i SDS-a, te dva HDZ-a da neće podržati Slavu Kukića za predsjedavajućeg Vijeća ministara, Lagumdžija je kazao da se ne radi o tome hoće li oni podržati Kukića, "radi se o tome da onaj ko ne podrži Kukića, a predstavlja realnu snagu u ovoj zemlji, postavlja se pitanje šta hoće, imaju li oni alternativu".

"Mi smo podržali Kukića, prije svega, kao jedno nestranačko rješenje, kao pokušaj pružanja ruke drugima, a ti drugi trebaju izaći sa nekim prijedlogom šta da rade ukoliko ne žele da njega podrže", kazao je Lagumdžija.

:thumbup:
Ahmmed

#109 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Ahmmed »

Kako je krenulo, Vijeće ministara će se formirati onom Lagumdžijinom šestom opcijom, ratnom :D Pa, kud puklo, da puklo :D
Semjon M.

#110 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Semjon M. »

Ahmmed wrote:Kako je krenulo, Vijeće ministara će se formirati onom Lagumdžijinom šestom opcijom, ratnom :D Pa, kud puklo, da puklo :D
pu,pu,pu jezik pregrizo :skoljka:
Bosnolog

#111 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Bosnolog »

Ahmmed wrote:Kako je krenulo, Vijeće ministara će se formirati onom Lagumdžijinom šestom opcijom, ratnom :D Pa, kud puklo, da puklo :D
Sve su prilike da ce se redoslijedi izvlaciti kao loto iz bubnja a ta brojka je najbliza izbornoj kombinaciji,.... :?
Alfons Kauders

#112 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Alfons Kauders »

Ja od oktobra pricam kako ce se i kad formirati vlast - onda kad nestane love. :D A MMF ne da lovu bez uspostave vlasti, pa bujrum, da vidimo ko ce prvi popustiti kad pocne goriti pod guzicom. SDS? Vjerovatno? SNSD? Mozda, ali im je bolje pustiti SDS da se zaleti... HDZ 1990? Zna se, kad nestane love za bojovnike, kandidiraju Raguza i priklone se platformasima.

Tajming ljudi, tajming. Isto je nas par pricalo za referendum, kada su svi pizdili sto nije ulozen veto, a ispostavilo se da je to bila odluka za 10, sto sam u startu rekao. Stoga samo treba popiti jedan Saburin od 500mg i cekati.

Istina, moguce je da ce na kraju progurati Borjanu, ukoliko stranci izvrse pritisak na SDP, trenutno su sanse 50:50, ostaje nam da cekamo. SDS je kljuc - mogu iskoristiti priliku da zajebu SNSD i pokupe simpatije biraca koje su prodali nakon izbora, da malo sjebu Ivanica i Cavica.
Semjon M.

#113 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Semjon M. »

Alfons Kauders wrote:
Ja od oktobra pricam kako ce se i kad formirati vlast - onda kad nestane love. :D A MMF ne da lovu bez uspostave vlasti, pa bujrum, da vidimo ko ce prvi popustiti kad pocne goriti pod guzicom. SDS? Vjerovatno? SNSD? Mozda, ali im je bolje pustiti SDS da se zaleti... HDZ 1990? Zna se, kad nestane love za bojovnike, kandidiraju Raguza i priklone se platformasima.

Tajming ljudi, tajming. Isto je nas par pricalo za referendum, kada su svi pizdili sto nije ulozen veto, a ispostavilo se da je to bila odluka za 10, sto sam u startu rekao. Stoga samo treba popiti jedan Saburin od 500mg i cekati.

Istina, moguce je da ce na kraju progurati Borjanu, ukoliko stranci izvrse pritisak na SDP, trenutno su sanse 50:50, ostaje nam da cekamo. SDS je kljuc - mogu iskoristiti priliku da zajebu SNSD i pokupe simpatije biraca koje su prodali nakon izbora, da malo sjebu Ivanica i Cavica.
SDS je ključ za BiH :lol: kuku majko :lol: vakta
ultima_palabra

#114 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by ultima_palabra »

Alfons Kauders wrote:

To je to... saburin je najbolji recept 8-)
Alfons Kauders

#115 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Alfons Kauders »

Semjon M. wrote:
Alfons Kauders wrote:

SDS je ključ za BiH :lol: kuku majko :lol: vakta
Ti stvarno ne znas puno o politici?

Oni imaju svoje namjere, mi imamo svoje - ako se poklope, valja iskoristiti priliku.

Mislis da je Ruzvelt onomad Staljinu slao tenkove i avione iz ljubavi, ili iz interesa?
Sasvim_Obican

#116 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Sasvim_Obican »

Međunarodna zajednica će, ako bude nekog podržavala, podržati Slavu Kukića. Borjana Krišto ima podršku sindikata pastira i čobana Livanjskog kantona, te svog ličnog i partijskog šefa sa njegovom užom i daljom porodicom.
rogoz

#117 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by rogoz »

Ne kontam;
Imas pasos drzave Bosne i Hercegovine a neznas ko si... :?
Naionalnost,sta je to onda... :?
Bilo ko da si,ako imas Americki,Engleski,Holandski pasos,ti si Amerikanac,Englez,Holandez itd.

...moji ministri,hajd u skolu... :D
Better Man

#118 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Better Man »

Borjana Kristo je najlosija opcija, jer kao ministrica pravde i predsjednica Federacije nije nista uradila osim sto je opstruirala funkcioniranje iste i sto je pokusavala da u Ustavni sud promete kriminalce tipa Andrija Kolak itd. Platformasi nesmiju popustiti i trebaju da ih podrze i ostale stranke iz Federacije kako se ne bi desio slucaj Ljubic. Vro=ijeme je da se neko ostro suprostavi primitivnim krkanima od Dodika, Slavuja, Majkicke itd. Lijan je tu iz taktickih razloga i on bi mogao biti kljcna osoba u eliminiranju Borjane Kristo. Prica da se on sam kandidovao je za malu djecu. Znamo da je i negova kanidatura dogovrena od strane stranaka platforme, a sve u cilju da platformasi dobiju presjedavajuceg VM, tj. da se eliminise Borjana i HDZ.
Sa_u_srcu

#119 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Sa_u_srcu »

Ma neka obore Kukica nije problem...isto treba uraditi i sa Kristom i gotova prica...neko je vec napisao i slazem se s tim, imao je HDZ boljih rijesenja, jedno od njih je bio i Martin Raguz, ili neko slican, ali ocito je Borjana izbor, jer ce bez pogovora slusati i Covica i DOdika, kao cukica, i to je jedan od uslova zbog kojeg Covic ima podrsku Dodika, kontaju levati da imaju po 8 godina za razbijanje ove drzave, osporovanje i cega sve ne... Ma nek se nose u 3 p.m. jel ne treba Vama Vlada BIH gospodine Dodik? ne treba Vam jos koji dinar od MMF? Jos manje nama treba, nadam se... Imamo Federalnu vladu, imaju sve mogucnosti da rade na jacanju federacija, pronalasku kapitalnih investicija, pogretanje velikih projekata i sto je najbitnije, nemaju kocnicare....

Ni slucajno SDP nece popustiti, bice oborena i Kristo sto posto...kao i KUkic...cerat cemo se...pa ko ima vise.... :D
convict

#120 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by convict »

Eh kako bih volio vidjeti facu IMJ ako Kukić prođe, neprocjenjivo :mrgreen:
Alfons Kauders

#121 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Alfons Kauders »

Better Man wrote:Borjana Kristo je najlosija opcija, jer kao ministrica pravde i predsjednica Federacije nije nista uradila osim sto je opstruirala funkcioniranje iste i sto je pokusavala da u Ustavni sud promete kriminalce tipa Andrija Kolak itd. Platformasi nesmiju popustiti i trebaju da ih podrze i ostale stranke iz Federacije kako se ne bi desio slucaj Ljubic. Vro=ijeme je da se neko ostro suprostavi primitivnim krkanima od Dodika, Slavuja, Majkicke itd. Lijan je tu iz taktickih razloga i on bi mogao biti kljcna osoba u eliminiranju Borjane Kristo. Prica da se on sam kandidovao je za malu djecu. Znamo da je i negova kanidatura dogovrena od strane stranaka platforme, a sve u cilju da platformasi dobiju presjedavajuceg VM, tj. da se eliminise Borjana i HDZ.
Upravo tako. Borjanu su imenovali cisto da ponize SDP, nista vise, cisto da ih primoraju da glasaju za polupismenu tuku kojoj je najvece dostignuce u zivotu to sto je nije zavrsila u zatvoru za svoje pravne vratolomije. Lijan nije nesto bolji, a ni Kukic nije neka nafaka - valjda je Zlaja trazio narcisa svog kalibra. :D

Medjutim, Borjana je za svog prethodnog mandata, pored opstrukcija, imala jos neke momente koje joj ne treba oprostiti. Mozda to nekom zvuci ko sitnica, ali meni kao militantnom ateisti ne. Naime, Borjana je finansirala stanovito wannabe teroristicko udruzenje poznatije kao Croatia Libertas. Trosila je moje pare da finansira fantazije Lea Placipickica, osvjedocenog vjerskog fanatika koji je zagovarao kojekakve krizarske pohode na Jerusalem, teroristicke napade i slicna sranja.

E pa fufice fundamentalisticka, necemo tako u Evropu. Bujrum na Bliski Istok, umotaj se u plahtu pa dijeli svoju lovu psihopatama koji zagovaraju terorizam. Moje markice ima da idu na ucenje evolucije, informatike, matematike i slicnih, Borjani stranih, naucnih disciplina.
Bosnolog

#122 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Bosnolog »

Usijane "platformaške" glave treba malo da se ohlade: "Kukićevo mandatarenje trajaće tri dana"
15. 06. 2011. • 00:16 S. B.
Image
http://dobronamjeran.blogger.ba/arhiva/ ... 24/2521518
Kandidat Predsjedništva BiH za predsjedavajućeg Vijeća ministara Slavo Kukić ne može da dobije podršku iz Republike Srpske (RS) i u petak će na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH njegovo mandatarenje biti okončano.

Rekao je to u intervjuu "Glasu Srpske" prvi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH Milorad Živković.

"O Kukićevoj neprihvatljivosti bi se moglo govoriti sa više aspekata, a prvenstveno sa aspekta njegovog dosadašnjeg rada kao člana Upravnog odbora "Eroneta", ali i u ostalim institucijama. Ipak, važnija je sama politika koju platformaši žele da promovišu", rekao je Živković.

- Kako komentarišete izbor Slave Kukića za mandatara za sastav Vijeća ministara BiH?

Očigledno je da platformaši ne odustaju od svog viđenja formiranja vlasti u BiH i žele da se uključe u utakmicu i obore neslavan rekord koji drži Belgija u formiranju vlasti. Slavo Kukić ne može da dobije podršku iz Republike Srpske i u petak će na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH njegovo mandatarenje biti završeno. Ako se ne promijeni ta politika, potrajaće biranje i mandatara i samog Vijeća ministara. Ljudima još nije stiglo do pameti da BiH ne može da ispuni uslove koje od nje traži EU ako u što kraćem vremenu ne dobijemo i mandatara i Vijeće ministara.

- Kukić je neprihvatljiv i za predstavnike srpskog i hrvatskog naroda.

O Kukićevoj neprihvatljivosti bi se moglo govoriti sa više aspekata, iz njegovog dosadašnjeg rada i kao člana Upravnog odbora "Eroneta", ali i ostalih institucija. Ipak, važnija je sama politika koju platformaši žele da promovišu i po kojoj svako ko je biološki Hrvat može da dođe na to mjesto.

- Kako izabrati novog kandidata za predsjedavanje Vijećem ministara BiH?

Procedura je praktično ista, odnosno treba da se sve ponovi i da Predsjedništvo BiH ponovo uđe u konsultacije sa strankama. Možda, suočene sa porazom platformaške politike, usijane glave se malo ohlade i predlože adekvatnog kandidata koji može da ima podršku u Parlamentu BiH. Mi mislimo da je za to potrebna široka podrška, što bi bilo dobro i za BiH i za RS.

- Privremeno finansiranje institucija BiH prestaje 30. juna, budžet najvjerovatnije neće biti podržan, šta dalje?

Dobro je što možemo da produžavamo privremeno finansiranje institucija BiH, pa i poslije tog roka može i dalje da se privremeno finansiraju i rok produži za još tri mjeseca. Rasprava o budžetu biće burna i mislim da će Predsjedništvo BiH ponovo morati da uzme vrući krompir u ruke i da Parlamentu BiH pošalje budžet koji će biti prihvatljiv i za entitete, jer mislim da ni za FBiH ovakav budžet, kakav je došao iz Predsjedništva BiH, nije prihvatljiv.
Ovo je onaj sto je lancima katancio vrata parlamentarne sale BiH kako bi sprijecio obiljezavanje dana Neovisnosti RBiH prije par godina kada je uhapsen Ganic i pocelo sudenje Dabicu,...... http://www.idoconline.info/digitalarchi ... tId=682769
sarajevsko pivo II

#123 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by sarajevsko pivo II »

Alfons Kauders wrote:
Better Man wrote:Borjana Kristo je najlosija opcija, jer kao ministrica pravde i predsjednica Federacije nije nista uradila osim sto je opstruirala funkcioniranje iste i sto je pokusavala da u Ustavni sud promete kriminalce tipa Andrija Kolak itd. Platformasi nesmiju popustiti i trebaju da ih podrze i ostale stranke iz Federacije kako se ne bi desio slucaj Ljubic. Vro=ijeme je da se neko ostro suprostavi primitivnim krkanima od Dodika, Slavuja, Majkicke itd. Lijan je tu iz taktickih razloga i on bi mogao biti kljcna osoba u eliminiranju Borjane Kristo. Prica da se on sam kandidovao je za malu djecu. Znamo da je i negova kanidatura dogovrena od strane stranaka platforme, a sve u cilju da platformasi dobiju presjedavajuceg VM, tj. da se eliminise Borjana i HDZ.
Upravo tako. Borjanu su imenovali cisto da ponize SDP, nista vise, cisto da ih primoraju da glasaju za polupismenu tuku kojoj je najvece dostignuce u zivotu to sto je nije zavrsila u zatvoru za svoje pravne vratolomije. Lijan nije nesto bolji, a ni Kukic nije neka nafaka - valjda je Zlaja trazio narcisa svog kalibra. :D

Medjutim, Borjana je za svog prethodnog mandata, pored opstrukcija, imala jos neke momente koje joj ne treba oprostiti. Mozda to nekom zvuci ko sitnica, ali meni kao militantnom ateisti ne. Naime, Borjana je finansirala stanovito wannabe teroristicko udruzenje poznatije kao Croatia Libertas. Trosila je moje pare da finansira fantazije Lea Placipickica, osvjedocenog vjerskog fanatika koji je zagovarao kojekakve krizarske pohode na Jerusalem, teroristicke napade i slicna sranja.

E pa fufice fundamentalisticka, necemo tako u Evropu. Bujrum na Bliski Istok, umotaj se u plahtu pa dijeli svoju lovu psihopatama koji zagovaraju terorizam. Moje markice ima da idu na ucenje evolucije, informatike, matematike i slicnih, Borjani stranih, naucnih disciplina.
Bit će zanimljivo čitati ovaj tvoj komentar ako Borjana bude Premijerka.Ako se to dogodi ne preostaje ti ništa drugo nego evoluirati.
cyprus

#124 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by cyprus »

Kukić bi bio super, ali realno, eto Borjane za premijerku :-) :-) Lijepo je što se pokušalo sa Slavom, ali nadam se da se neće izgubiti previše vremena...
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#125 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by prljavi Hare »

Ne valja da se ovo odmah završi,majorizacija ima svoj prirodan tok,proces je to,ne valja ništa ubrzavati!!!!! :D
Post Reply