Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sinuhe wrote:Pored Bjelorusije nama treba pobjeda i protiv Francuske. U 15 godina mi nemamo pobjedu protiv onih najboljih(prve klase evropskog fudbala). To bi bila velika stvar jer samo drugo mjesto sa ovakvom igrom je slaba utjeha.
Imamo, protiv Talijana Moja prva tekma, od tad sam i zavolio Talijane, kad niko nije htio doći da igra u Sarajevo, oni su ispali gospoda, došli, napunili nam Koševo, a onda nas još i elegantno pustili da pobjedimo, iako su u tom trenutku bili aktuelni viceprvaci svijeta.
mi ovde moramo uzeti najmanje 3 boda, ali isto tako je bitno šta če Rumuni uraditi sa Francuzima. ako uzmu i jedan bod u prednosti su pogotovo sto realno mogu pobjediti Albaniju u gostima i prestiči nas,
trcicu trceci wrote:slazem se...ja sam ih previse respektovao, ali evo pogleda im sastav, pa to u prvoj postavi nema niti jedan igrac iz lige petice, ako se ne varam
a kod nas je gotovo pola sastava, da jeste, ili je igralo...misimovic, ibisevic,dzeko, medunjanin,spahic,pjanic, salihovic
ljudi za njih smo klasa i gotovo
------------------
i to prva klasa,šta njih još sjedi na klupama po evropskim ligama ihaaj. Jedini pravi igrači sa ex Yu prostora su Vidić,Ivanović,Stanković,Modrić i Salihamidžić što je bio.Ljudine stubovi ekipa,odigrali 5 sezona bez pauze u startnom sastavu,ovo sve prdimahovina-igrači na papiru.
Zaboravio si Barbareza recimo.....
-------------------------
nme zamjeri,ali stvarno idu na qurac ovi igrači.I Pape je bio legenda Pari sen žermena
A baš bi mi bilo drago da vidim zvaničnu statistiku iz zadnjih mečeva za pojedine igrače naše i Bjelorusije, pa ako ko nađe nek "metne"
Neko je napisao da bi Safet trebao " NAPALITI IGRAČE" pa nije ti on Milica iz Kruševca da napaljuje ljude, on je fudbalski radnik a ne oralno - ručni...
Ja opet tvrdim da su nas natrčali i to kako Albanci sinoć.... Ali bi to volio vidjeti da sam baš siguran...
Meni je jedna druga stvar sinoć zasmetala, a to su korneri. Nekad nam je korner bio ubojito oružje, a sad ništa. Sinoć smo imali DESET kornera i niti iz jednog nismo zaprijetili golu Albanaca. Nijedan šut glavom, niti u okvir gola, niti izvan njega.
To je dovoljan dokaz, kako su nam igraci u losoj formi. Nema tu vise ni do selektora, ni do terena, niti do neceg drugog, jer isti igraci izvode kornere koji su izvodili i prije (Miske i Pjana), isti igrači su u avliji i čekaju na skok (Džeko, Zlatan/Vedo, Spaha...), ali efekta nema.
hz__semir wrote:Meni je jedna druga stvar sinoć zasmetala, a to su korneri. Nekad nam je korner bio ubojito oružje, a sad ništa. Sinoć smo imali DESET kornera i niti iz jednog nismo zaprijetili golu Albanaca. Nijedan šut glavom, niti u okvir gola, niti izvan njega.
To je dovoljan dokaz, kako su nam igraci u losoj formi. Nema tu vise ni do selektora, ni do terena, niti do neceg drugog, jer isti igraci izvode kornere koji su izvodili i prije (Miske i Pjana), isti igrači su u avliji i čekaju na skok (Džeko, Zlatan/Vedo, Spaha...), ali efekta nema.
ma je, forma je stvarno kritična.A kad nisi u formi onda ti sve što trebaš uraditi postaje slično najsloženijem zadatku iz matematike.
Upravo zato je ova pobjeda sinoć značajna. Mislim da se ipak teško može desiti da u septembru baš svi naši glavni ihgrači budu u tako lošoj formi.
sinuhe wrote:Pored Bjelorusije nama treba pobjeda i protiv Francuske. U 15 godina mi nemamo pobjedu protiv onih najboljih(prve klase evropskog fudbala). To bi bila velika stvar jer samo drugo mjesto sa ovakvom igrom je slaba utjeha.
Pa neznam koje su tebi ekipe prve klase. Dobiti norvezane na strani, Dansku na Parkenu (http://www.youtube.com/watch?v=igUOYtnZQOY) dobili smo Tursku kada su jaki ko beton bili, a da nepricam da smo bolji bili ali X izvukli protiv ekipa kao Portugal,Spanija i tako dalje.
Pa neznam koje su tebi ekipe prve klase. Dobiti norvezane na strani, Dansku na Parkenu (http://www.youtube.com/watch?v=igUOYtnZQOY) dobili smo Tursku kada su jaki ko beton bili, a da nepricam da smo bolji bili ali X izvukli protiv ekipa kao Portugal,Spanija i tako dalje.
a kad smo to igrali sa Portugalom izuzev u baražu?
U 15 godina imamo pobjede protiv Danske, Turske, koji nisu prva klasa. Koja bolan Norveska ? Zadnji put igrali na nekom prvenstvu 2000. Najdosadnija ekipa sto sam u zivotu vidio. Kao fudbalska zemlja pojavili se 1994.
Ili da budem blazi samo dvije pobjede protiv nositelja grupe Danske u razlicitim kvalifikacijama u 15 godina.
Vezano za posljednje komentare, mi fakat u istoriji nemamo pobjedu nad reprezentacijama iz "prvog šešira"...Šta li nam to treba da govori???..... Pa nije ni čudo što ne možemo otići ni na jedno prvenstvo, u 15 godina jedine tekme sa velikim koje su vrijedne spomena su dva neriješena sa špancima (kući i na strani - selektor Slišković)..sve ostalo rutinski porazi...
Valjalo bi zadnje kolo u Parizu šta uraditi, da se prekine ta odvratna tradicija sa velikim, ali to je moguće samo ako Francuzi već budu obezbijedili prvo mjesto, a i to je pod velikim znakom pitanja...imali su i španci u prošlim kvalifikacijama zadnje kolo sve završeno pa nam nabiše petardu usred Zenice....sreća pa ni nama nije trebalo, ali svejedno....
Što se tiče Bjelorusije bespredmetno je sada išta prejudicirati, jednostavno prerano je...treba sačekati barem tamo do kraja avgusta da vidimo u kakvoj će biti formi naši rasni strijelci i kreativci u veznom redu....
Imamo, protiv Talijana Moja prva tekma, od tad sam i zavolio Talijane, kad niko nije htio doći da igra u Sarajevo, oni su ispali gospoda, došli, napunili nam Koševo, a onda nas još i elegantno pustili da pobjedimo, iako su u tom trenutku bili aktuelni viceprvaci svijeta.
Azzurri
Jes jes i ja sam od tad u ljubavi s talijancima
Prvi dosli igrati u Sa i jos mi pobijedismo
ocekujem 4 a prizeljkujem 6
Kad se luxemburg do 50 i neke minute nosio sa njima i onda prime gol iz penala . Mislim da ih mozemo dobiti u obje utakmice .
Nadam se da ce nasi fudbaleri obaviti dobre pripreme sa svojim klubovima . Naprijed Bosno
KVALIFIKACIJE ZA "EURO 2012" – GRUPA "D"
08.06.2011.god.
Tabela grupe "D" nakon utakmica: Bjelorusija-Luxemburg 2:0 i BiH –Albanija 2:0 (07.06.2011.g.)
RASPORED PREOSTALIH UTAKMICA U GRUPI "D" DO KRAJA KVALIFIKACIJA
ZA "EURO 2012" (Poljska-Ukrajina)
Raspored Francuske do kraja:
02/09/11 Albanija - Francuska
06/09/11 Rumunija - Francuska
07/10/11 Francuska - Albanija
11/10/11 Francuska – Bosna i Hercegovina
--------------------------------------------------------
Raspored Bjelorusije do kraja:
02/09/11 Bjelorusija – Bosna i Hercegovina
06/09/11 Bosna i Hercegovina - Bjelorusija
07/10/11 Rumunija – Bjelorusija