UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
-
asafinho
#101 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
E j.b.g ode mecka u nepovrat,znas kako se to radi u bosni kad dodjes sa nekim bjesnim autom,neku noc u titovoj me pita frajer dje je BBI garaza,CL mercedes,strasan,svapske table,ostavi fino dingospo auto u BBI garage,i na taxi i opusteno
tako su mi haveru ukrali auto samo audi 80,i zvali ga prvo trazili 2 milje za otkup,on nije htio dat,i mi se vozali po gradu vozali svuda komplet grad al nismo ga mogli nac,i spusti lopove na 5 glava da im da,kad auto bilo na onom parkingu ispod porodilista na jezeru,ccc,tu nismo gledali ccc
samo ko ima kesa da kupi S klasu nebitno kako lizing,pusing,kredit vakav kredit nakav mora se malo pobrinuti o sigurnosti auta,pocevsi od alarama,GPRS.a, pa nadalje sta trenutno tehnologija nudi
meni je lako imam staro auto i imam alarm,ako mi zapisti da otjera ove klosare sto oce da mi otvore da mi ukradu sta iznutra
al opusteno nemoj da se sekiras radi sefovog auta,ja se nebi nikad sekiro,mozda ga nije zaradio na posten nacin haha 
-
TheGodfather001
#102 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
ja iz ove price skontah ovako: Dosao ti direktor iz dijaspore malo da se qrci po Sarajevu sa tudjom meckom, mecka zapala nekome za oko, pratio ti "disu" dok je on taslacio i malo cugao, upratili kad je zaspao, i papa auto... Sad dosao vlasnik sa ultimatumo, auto ili pare... ili ode vugla:)
obzirom da takvih auta nema puno u Sarajevu, ili BiH generalno, sigurno nece stajati na parkingu nekom, a i da stoji sigurno bi ga neko nasao jer od onog Tolica ili Ajdarija je Porsche stajao mozda 2-3 dana na parkingu s obzirom da se radi o prilicno "egzoticnom autu" za ove prostore i neko zovnuo policiju, i to je to...
Ekipa iz Lukavice je pala kao i ekipa iz Sarajeva, ima ekipa sa Romanije odnosno Sokoca koja radi po Sarajevu... Jednom prijatelju su ukrali prije 8 dana RAV4 i policija ga je pronasla na putu prema Novakovoj pecini na Palama u jarku sa iscupanom instrumental tablom... A policajci su im rekli da su jos par vozila pronasli na tom putu... uglavnom, ne zalazi tu niko slucajno, vec samo lokalci znaju taj put... Znaci pogledajte sada gore malo Bulozi, Vucija luka, takodjer i gore one trebevicke staze jer sada ide onaj novi put iz Istocnog Sarajeva za Jahorinu...
Sretno u potrazi... Mozda da platite oglasavanje na billboardu...
obzirom da takvih auta nema puno u Sarajevu, ili BiH generalno, sigurno nece stajati na parkingu nekom, a i da stoji sigurno bi ga neko nasao jer od onog Tolica ili Ajdarija je Porsche stajao mozda 2-3 dana na parkingu s obzirom da se radi o prilicno "egzoticnom autu" za ove prostore i neko zovnuo policiju, i to je to...
Ekipa iz Lukavice je pala kao i ekipa iz Sarajeva, ima ekipa sa Romanije odnosno Sokoca koja radi po Sarajevu... Jednom prijatelju su ukrali prije 8 dana RAV4 i policija ga je pronasla na putu prema Novakovoj pecini na Palama u jarku sa iscupanom instrumental tablom... A policajci su im rekli da su jos par vozila pronasli na tom putu... uglavnom, ne zalazi tu niko slucajno, vec samo lokalci znaju taj put... Znaci pogledajte sada gore malo Bulozi, Vucija luka, takodjer i gore one trebevicke staze jer sada ide onaj novi put iz Istocnog Sarajeva za Jahorinu...
-
dark_angel2011
#103 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
Kao prvo nije tudja mecka,on je dao pare,on ga je platio,samo sto nije zelio na svoje ime, i nije dosao da se provoza po sarajevu vec radi u sarajevu.TheGodfather001 wrote:ja iz ove price skontah ovako: Dosao ti direktor iz dijaspore malo da se qrci po Sarajevu sa tudjom meckom, mecka zapala nekome za oko, pratio ti "disu" dok je on taslacio i malo cugao, upratili kad je zaspao, i papa auto... Sad dosao vlasnik sa ultimatumo, auto ili pare... ili ode vugla:)
Kako god rekao je da nece vise da se pegla s tim.
Ipak svima hvla na pomoci
-
dark_angel2011
#104 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
asafinho wrote:E j.b.g ode mecka u nepovrat,znas kako se to radi u bosni kad dodjes sa nekim bjesnim autom,neku noc u titovoj me pita frajer dje je BBI garaza,CL mercedes,strasan,svapske table,ostavi fino dingospo auto u BBI garage,i na taxi i opustenotako su mi haveru ukrali auto samo audi 80,i zvali ga prvo trazili 2 milje za otkup,on nije htio dat,i mi se vozali po gradu vozali svuda komplet grad al nismo ga mogli nac,i spusti lopove na 5 glava da im da,kad auto bilo na onom parkingu ispod porodilista na jezeru,ccc,tu nismo gledali ccc
samo ko ima kesa da kupi S klasu nebitno kako lizing,pusing,kredit vakav kredit nakav mora se malo pobrinuti o sigurnosti auta,pocevsi od alarama,GPRS.a, pa nadalje sta trenutno tehnologija nudi
meni je lako imam staro auto i imam alarm,ako mi zapisti da otjera ove klosare sto oce da mi otvore da mi ukradu sta iznutra
![]()
al opusteno nemoj da se sekiras radi sefovog auta,ja se nebi nikad sekiro,mozda ga nije zaradio na posten nacin haha
Nisi mozda lijepo procitao sve
Hvala asafinho ... NAGRADA I DALJE STOJI ZA PRONALAZACA !!!
PARE SU TU, ako ko slucajno na leti (u sta sumnjam) ima broj .
I da ne bi bilo kao ovaj slucaj danas, bez dokaza necete dobiti nista
-
dnaxy
#105 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
ovdje sad samo fali james bond da dodje i da dovuce auto..
auto u njemackoj ne mozes uzet na lizing a da ne napravis puni kasko sa najmanje 1000 € svog ucesca.i ko god tvrdi drugacije on laze.ljudi hoce dokaze da ti to sve imas pa ces onda dobit kljuc od auta..knjigu od auta i ne vidis kako treba,ide odma kod tih koji ti daju kredit.jer sta ako se auto slupa naknadno i ti ne mozes vise da placas taj kredit? onda ce lizing kuca rec evo tebi ta lova, ne treba to nama.nece naravno..oni ce htjet svoju lovu nazad a to ce najbolje ic preko osiguranja.zato tamo i pise da sva prava na auto su kod njih dok se auto ne otplati.i ako se desi nesreca oni imaju prvi pravo na povrat svog novca..i to traze kod KIA-E a da ne traze kod mercedesa.. aha , naravno..
auto u njemackoj ne mozes uzet na lizing a da ne napravis puni kasko sa najmanje 1000 € svog ucesca.i ko god tvrdi drugacije on laze.ljudi hoce dokaze da ti to sve imas pa ces onda dobit kljuc od auta..knjigu od auta i ne vidis kako treba,ide odma kod tih koji ti daju kredit.jer sta ako se auto slupa naknadno i ti ne mozes vise da placas taj kredit? onda ce lizing kuca rec evo tebi ta lova, ne treba to nama.nece naravno..oni ce htjet svoju lovu nazad a to ce najbolje ic preko osiguranja.zato tamo i pise da sva prava na auto su kod njih dok se auto ne otplati.i ako se desi nesreca oni imaju prvi pravo na povrat svog novca..i to traze kod KIA-E a da ne traze kod mercedesa.. aha , naravno..
- butterfly_01
#106 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
ja mislim da Chuck Norris zna gdje je mečka
-
dzida
#107 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
dnaxy wrote:ovdje sad samo fali james bond da dodje i da dovuce auto..
Ima jedna mogucnost kada banka zadrzava vlasnicku knjizicu ( Fahrzeugbrief ) ali auto nije na lizing nego si uzeo normalan auto kredit. A to je ako auto kupis kod npr. Mercedes Banke. E tada ne moras kasko osiguranje da uzmes, jer si uzeo kredit na svoje ime i ti licno garantujes ali ipak oni zadrzavaju vlasnicku knjizicu kao osiguranje ako ne placas.
I to je vjerovatno bilo u ovom slucaju.
ALi, naci ce oni ovo auto. Nije to bezveze auto. Samo trebaju da prijave njemackoj policiji da je auto nestalo. Trazit ce ga oni. Jer oni to gledaju kao kradju njemackog vlasnistva. Siromasenje drzave.
Sad to vama smjesno zvuci, ali svabe razmisljaju na takav nacin. Zato i imaju drzavu.
-
dark_angel2011
#108 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
E bravo to je taj Brief koji je kod mercedes banke i oni ce to da zadrze dok se sve ne isplati, i bez toga ne moze ni da proda auto, bez tog pisma. I jeste mercedes Banka ...dzida wrote:dnaxy wrote:ovdje sad samo fali james bond da dodje i da dovuce auto..
Ima jedna mogucnost kada banka zadrzava vlasnicku knjizicu ( Fahrzeugbrief ) ali auto nije na lizing nego si uzeo normalan auto kredit. A to je ako auto kupis kod npr. Mercedes Banke. E tada ne moras kasko osiguranje da uzmes, jer si uzeo kredit na svoje ime i ti licno garantujes ali ipak oni zadrzavaju vlasnicku knjizicu kao osiguranje ako ne placas.
ALi, naci ce oni ovo auto. Nije to bezveze auto. Samo trebaju da prijave njemackoj policiji da je auto nestalo. Trazit ce ga oni. Jer oni to gledaju kao kradju njemackog vlasnistva. Siromasenje drzave.
Sad to vama smjesno zvuci, ali svabe razmisljaju na takav nacin. Zato i imaju drzavu.
Sumnjam da ce naci,isao je kaze u ambasadu njemacke ali su mu rekli da se oni ne mijesaju sa policijom u Bosni. Najgore sto su uzeli pasos,a treba sad da vadi novu radnicku i boravisnu dozvolu. A bez pasosa nista to ne moze. Sad gledamo da izvadi privremni pasos na godinu dana pa da tako zavrsimo te papire, jer nece kaze da mu na pasosu pise : "izdato u sarajvu". No nije to sad toliko bitno.
Uglavnom bas ga je krenulo naopako na sve strane.
A ja dobivam samo lazne pozive ... jbg .
-
sarajovaz
#109 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
Svugdje na svijetu se to tako gleda, samo sto mozda na zapadu se to vise naglasava. I znas kad ce ga naci svabe: NIKAD A MOZDA NI ONDA!!! E sad mozda i tebi ovo zvuci smijesno ali to auto niko nije ni trazio niti ce traziti osim ako usput naleti...dzida wrote:dnaxy wrote:ovdje sad samo fali james bond da dodje i da dovuce auto..
-
goibos
#110 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
nije mi jasno da neko može voziti bilo koje novo auto, pogotovo luksuzno a da ga nije kasko osigurano
i u njemačkoj se kradu auta i to uglavnom skupa auta
a gdje ćeš oglas u novine staviti da tražiš auto hahaha dobro ste prošli kakve poteze pravite
kasko bi isplatio štetu bez obzira što su ukradeni ključevi i saobraćajna na osnovu policijskog zapisnika da je izvršena provala i da je sve to ukradeno
a sad , očigledno da sekretarica ima više od poslovnog odnosa sa šefom i moguće da je on umješana jer zna gdje su ključevi, gdje su pare itd
opet mi nije jasno zašto neko drži pasoš i saobraćajnu u vozilu
a moguće i da auto jest kasko osigurano i da ga je on nekome prodao a sad to prijavljuje kao krađu da uzme osiguranje u njemačkoj
sve je nebulozno u ovoj temi i pod ?
a gdje ćeš oglas u novine staviti da tražiš auto hahaha dobro ste prošli kakve poteze pravite
kasko bi isplatio štetu bez obzira što su ukradeni ključevi i saobraćajna na osnovu policijskog zapisnika da je izvršena provala i da je sve to ukradeno
a sad , očigledno da sekretarica ima više od poslovnog odnosa sa šefom i moguće da je on umješana jer zna gdje su ključevi, gdje su pare itd
a moguće i da auto jest kasko osigurano i da ga je on nekome prodao a sad to prijavljuje kao krađu da uzme osiguranje u njemačkoj
- mayab
#111 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
Potpuno se slazem sa tvojim konstatacijamagoibos wrote:nije mi jasno da neko može voziti bilo koje novo auto, pogotovo luksuzno a da ga nije kasko osigurano
- dottore
#112 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
zato sto je vlasnik sigurno sumnjiv... ako kupujes auto na lizing, banka osigura auto, jer je ona stvarni vlasnik vozila...goibos wrote:nije mi jasno da neko može voziti bilo koje novo auto, pogotovo luksuzno a da ga nije kasko osigurano
znaci da ga je kupio kešom, vjerovatno polovnog... ko jos ima 100 000€ kesa da drmne za autic...?
i jedno pitanje za postavljaca, ko je rekao da je ukradeno vozilo?? ko zna sta covjek mulja, mozda je duzan do guse, pa se sad vadi na to da je ukradeno, prije ce biti poklonjeno
- Edin H.
#113 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
Hellodottore wrote:zato sto je vlasnik sigurno sumnjiv... ako kupujes auto na lizing, banka osigura auto, jer je ona stvarni vlasnik vozila...goibos wrote:nije mi jasno da neko može voziti bilo koje novo auto, pogotovo luksuzno a da ga nije kasko osigurano
znaci da ga je kupio kešom, vjerovatno polovnog... ko jos ima 100 000€ kesa da drmne za autic...?![]()
i jedno pitanje za postavljaca, ko je rekao da je ukradeno vozilo?? ko zna sta covjek mulja, mozda je duzan do guse, pa se sad vadi na to da je ukradeno, prije ce biti poklonjeno
Kod nas odmah zrtvu pretvore u optuzenog
-
dark_angel2011
#114 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
Boze sacuvaj!!!!! Ako hocete pomoci ,pomozite ,ne lupajte gluposti! Auto je ukradeno,vlasnik nema nista s tim ,to sto vi nagadjate od toga nema nista imate cinjenice kako stvari stoje. Sad ako imate kakvu KORISNU INFORMACIJU recite ,u ostalom vise pomazete tako sto sutite!!
- chuchumbamayumbe
#115 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
Da li ovaj mercedes sa slike ima nazad po 1 par auspuha, sa lijeve i sa desne strane!?
-
dark_angel2011
#116 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
Koliko se sjecam nije imao, ali pogledaj koje je boje unutrasnjost.chuchumbamayumbe wrote:Da li ovaj mercedes sa slike ima nazad po 1 par auspuha, sa lijeve i sa desne strane!?
- chuchumbamayumbe
#117 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
DAnas je jedan ovakav sa njemačkim tablicama protutnjao pored mene, od "autoputem" prema Blažuju, vidjeh njemačku registraciju koja je počinjala sa KN ili KM, i 2 para rora. Prepoznao sam model po prednjim farovima.dark_angel2011 wrote:Koliko se sjecam nije imao, ali pogledaj koje je boje unutrasnjost.chuchumbamayumbe wrote:Da li ovaj mercedes sa slike ima nazad po 1 par auspuha, sa lijeve i sa desne strane!?
Vjerovatno brat blizanac traženoj mečki.
- exliberal
#118 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
Previse je nelogicnosti u ovom slucaju a najvece luksuzno auto bez osiguranja....
Skoro svi noviji luksuzni modeli imaju ugradjene (minimalno jedan ) GPS sisteme preko kojih se moze auto pronaci bez obzira dali su potpisali ugovor ili ne ( plati se usluga pronalaska) sto je jedan od nacina zastite. Iskusnije grupe znaju kako da izbace te sisteme iz igre ali to su profesionalci koji znaju sta rade za razliku od ovih lopovcica po Bosni.
Nesto je trulo u ovoj prici....
Skoro svi noviji luksuzni modeli imaju ugradjene (minimalno jedan ) GPS sisteme preko kojih se moze auto pronaci bez obzira dali su potpisali ugovor ili ne ( plati se usluga pronalaska) sto je jedan od nacina zastite. Iskusnije grupe znaju kako da izbace te sisteme iz igre ali to su profesionalci koji znaju sta rade za razliku od ovih lopovcica po Bosni.
Nesto je trulo u ovoj prici....
- Not My Idea
#119 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
prvodark_angel2011 wrote:Sam je kriv , dok je radio sa mnom sve mu je islo kako treba ,sad nek se snalazi.
dalje, on ti je bivsi sef i sad mu auto ukradeno i on tebe zove za pomoc
ovaj gore post govori da si ti ljuta na njega i da mu zamjeris dosta stvari a u nastavku pises kako se brines, kako sad ides s njim da vadi boravisnu dozvolu, pasos i sta vec ne...
spremna si nalazit se s likovima koji su sposobno ukrast S klasu u nekoj vukojebini a on ti je bivsi sef i nista vise..
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#120 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
fejk tema k'o da gledam..
-
dark_angel2011
#121 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
Pa nije bas nista vise...znam ga vec 4 godine i moj otac radi za njega ,tako da je i prijatelj porodice. I normalno je da mu zameram ,jer je glup, uvek sam mu govorila da ga osigura a on poslusa tog jarana. Pomagao je on meni dosta kad mi je nesta trebalo. Sad mu ja opet pomazem jer nema ko drugi ,kao i obicnoNot My Idea wrote:prvodark_angel2011 wrote:Sam je kriv , dok je radio sa mnom sve mu je islo kako treba ,sad nek se snalazi.![]()
dalje, on ti je bivsi sef i sad mu auto ukradeno i on tebe zove za pomoc![]()
ovaj gore post govori da si ti ljuta na njega i da mu zamjeris dosta stvari a u nastavku pises kako se brines, kako sad ides s njim da vadi boravisnu dozvolu, pasos i sta vec ne...![]()
spremna si nalazit se s likovima koji su sposobno ukrast S klasu u nekoj vukojebini a on ti je bivsi sef i nista vise..
Ne mogu ja vama svima pricati svoju zivotnu pricu i njegovu ,,,da bi vi sve slagalice sklopili.
Zato samo ako imate kakvu korisnu informaciju zamolila bih vas da pisete.
-
dark_angel2011
#122 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
Nije fake !!! Nemas pojma !!!leet wrote:fejk tema k'o da gledam..
-
dark_angel2011
#123 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
NA GLUPE POSTOVE VISE NE ODGOVARAM !! KOGA INTERESUJE NAGRADA I KO ZELI DA POMOGNE ... IMA BROJ!
- Drvosjeca iz Dejcica
#124 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
To neki hotline?dark_angel2011 wrote:NA GLUPE POSTOVE VISE NE ODGOVARAM !! KOGA INTERESUJE NAGRADA I KO ZELI DA POMOGNE ... IMA BROJ!
- Edin H.
#125 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
Da li je cava iz Beogradadark_angel2011 wrote:Pa nije bas nista vise...znam ga vec 4 godine i moj otac radi za njega ,tako da je i prijatelj porodice. I normalno je da mu zameram ,jer je glup, uvek sam mu govorila da ga osigura a on poslusa tog jarana. Pomagao je on meni dosta kad mi je nesta trebalo. Sad mu ja opet pomazem jer nema ko drugi ,kao i obicnoNot My Idea wrote:prvodark_angel2011 wrote:Sam je kriv , dok je radio sa mnom sve mu je islo kako treba ,sad nek se snalazi.![]()
dalje, on ti je bivsi sef i sad mu auto ukradeno i on tebe zove za pomoc![]()
ovaj gore post govori da si ti ljuta na njega i da mu zamjeris dosta stvari a u nastavku pises kako se brines, kako sad ides s njim da vadi boravisnu dozvolu, pasos i sta vec ne...![]()
spremna si nalazit se s likovima koji su sposobno ukrast S klasu u nekoj vukojebini a on ti je bivsi sef i nista vise..) ... ali zato sluze prijatelji...
Ne mogu ja vama svima pricati svoju zivotnu pricu i njegovu ,,,da bi vi sve slagalice sklopili.
Zato samo ako imate kakvu korisnu informaciju zamolila bih vas da pisete.