Roland Garros 2011

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
gate

#101 Re: Roland Garros 2011

Post by gate »

Boga mi,biće guravo.Ala tuku brate mili :-)
Pitanje je samo koliko je Delpo fizički spreman,naravno u prilog mu ide što se ovo izgleda neće večeras završiti
Arma-Sarma

#102 Re: Roland Garros 2011

Post by Arma-Sarma »

Protiv ovakvog Del Potra se ne može. Ostaje samo čekati da stane.

Delpo posljednji meč na šljaci izgubio prije dvije godine na ovom istom terenu.
zimzelen

#103 Re: Roland Garros 2011

Post by zimzelen »

Arma-Sarma wrote:Protiv ovakvog Del Potra se ne može. Ostaje samo čekati da stane.

Lahko je igrati s lojdama, rosolima, (h)ajde Djokoprotiv ovakvog Delpa. Jedina sansa da Djokini navijace ne budu ucviljeni veceras je povreda jer covjek nije 100% spreman. Kad jeste, tada rusi sve. Znaju to cak i Rafa i Fedex.
Arma-Sarma

#104 Re: Roland Garros 2011

Post by Arma-Sarma »

Dobro i jednom i drugom. Novak bio donji, a Delpo ne može držati ovaj ritam 4-5 sati. Sutra će biti zanimljivo, ako Delpa forhend bude slušao (a ni danas ga nije baš pretjerano slušao) Delpo će da bude prvi koji će dobiti Novaka u 2011 i možda ga zauvijek odgurati od broja 1.
Mustang1

#105 Re: Roland Garros 2011

Post by Mustang1 »

Hoce li odmah sutra ujutro nastaviti ili ce opet cekati nocni termin ?
irvinx1

#106 Re: Roland Garros 2011

Post by irvinx1 »

Dobro da je prekid, da se sabere... ali ne obecava ovo...

Puno jeftinih gresaka Djokovica u drugom setu. Ako podigne nivo Delpo nece moci to ispratiti...
gate

#107 Re: Roland Garros 2011

Post by gate »

zimzelen wrote:
Arma-Sarma wrote:Protiv ovakvog Del Potra se ne može. Ostaje samo čekati da stane.

Lahko je igrati s lojdama, rosolima, (h)ajde Djokoprotiv ovakvog Delpa. Jedina sansa da Djokini navijace ne budu ucviljeni veceras je povreda jer covjek nije 100% spreman. Kad jeste, tada rusi sve. Znaju to cak i Rafa i Fedex.
Da ti budem iskren ako već mora a mora prekinuti seriju pobjeda volio bih da to bude protiv Delpa.Fenomenalan igrač koji nije imao sreće u karijeri zbog čestih povreda.
Ovo je finale prije finala.
gate

#108 Re: Roland Garros 2011

Post by gate »

Bubalo1 wrote:Hoce li odmah sutra ujutro nastaviti ili ce opet cekati nocni termin ?
Običaj je da nastavak bude drugi meč na nekom od terena.Ako ovo nije za centralnog ne znam šta je :roll:
Arma-Sarma

#109 Re: Roland Garros 2011

Post by Arma-Sarma »

gate wrote: Ovo je finale prije finala.
Ne pretjeruj. Murray je u svakom meču na bilo kojoj podlozi protiv Delpa favorit.
irvinx1

#110 Re: Roland Garros 2011

Post by irvinx1 »

Arma-Sarma wrote:
Ne pretjeruj. Murray je u svakom meču na bilo kojoj podlozi protiv Delpa favorit.
Zavisi koji Marej :D
gate

#111 Re: Roland Garros 2011

Post by gate »

Arma-Sarma wrote:
E jbga sad,ovakvom Delpu Marej seta ne bi uzeo.
zimzelen

#112 Re: Roland Garros 2011

Post by zimzelen »

Ima Djoko srece u cijeloj karijeri, kao da se nadavao para u turbetu Sedam brace. :-D
Kako god, odlucit ce prvi servis. Nije bitan Djokin koliko onaj od raspolozenog Delpa. Danas je igrao s oko 50% ubacenog prvog servisa sto je malo popravio u drugom a s tim procentom je tsko dobiti i Dudija Selu. Impresivni su njegovi '' flat' udarci forhendom, Nadal otvoreno to govori a znate kako se Fedex proveo u finalu US Opena. Danas je skoro Djoki par puta izbio reket iz ruke. Vrlo dobar mec i steta za tenis da nemamo redovno 100% spremne Delpo i Murray. Uz prvu trojicu na listi to su igraci koji bi drugacije raspodijelili bodove na ATP listi.
Mustang1

#113 Re: Roland Garros 2011

Post by Mustang1 »

gate wrote:
Bubalo1 wrote:Hoce li odmah sutra ujutro nastaviti ili ce opet cekati nocni termin ?
Običaj je da nastavak bude drugi meč na nekom od terena.Ako ovo nije za centralnog ne znam šta je :roll:
A jebote .. Daj odmah prvi nek igraju prije sabaha :D Cekam na kladionici jos njih ... :D
Arma-Sarma

#114 Re: Roland Garros 2011

Post by Arma-Sarma »

gate wrote:
Arma-Sarma wrote:
E jbga sad,ovakvom Delpu Marej seta ne bi uzeo.
I puno bolji Del Potro od ovog je u 6 mečeva 5 puta izgubio od Murraya.
gate

#115 Re: Roland Garros 2011

Post by gate »

@arma
I puno bolji Delpo nije Novaku do večeras seta uzeo.
irvinx1

#116 Re: Roland Garros 2011

Post by irvinx1 »

zimzelen wrote:Ima Djoko srece u cijeloj karijeri, kao da se nadavao para u turbetu Sedam brace. :-D
Kako god, odlucit ce prvi servis. Nije bitan Djokin koliko onaj od raspolozenog Delpa. Danas je igrao s oko 50% ubacenog prvog servisa sto je malo popravio u drugom a s tim procentom je tsko dobiti i Dudija Selu. Impresivni su njegovi '' flat' udarci forhendom, Nadal otvoreno to govori a znate kako se Fedex proveo u finalu US Opena. Danas je skoro Djoki par puta izbio reket iz ruke. Vrlo dobar mec i steta za tenis da nemamo redovno 100% spremne Delpo i Murray. Uz prvu trojicu na listi to su igraci koji bi drugacije raspodijelili bodove na ATP listi.
Eto te ko Mats u hiper drive verziji... :-)

Delpo je odlican teniser, ali do sada se bas i nema cime pohvaliti protiv Nadal, Rogera i Djokovica... Da, dobijao ih je... ali u odnosu na njih i dalje je druga klasa...
zimzelen

#117 Re: Roland Garros 2011

Post by zimzelen »

irvinx1 wrote:
zimzelen wrote:Ima Djoko srece u cijeloj karijeri, kao da se nadavao para u turbetu Sedam brace. :-D
Eto te ko Mats u hiper drive verziji... :-)

Delpo je odlican teniser, ali do sada se bas i nema cime pohvaliti protiv Nadal, Rogera i Djokovica... Da, dobijao ih je... ali u odnosu na njih i dalje je druga klasa...
Heh, ne zaboravi da decko ima tri pobjede nad Nadalom, u nizu, kad je ovaj bio na vrhuncu, nad Fedex-om u najvaznijem trenutku-finalu jednog GS. Hocu reci, da samo problemi s povreda i diskontinuitet igra s najjacima je problem da Delpo ne dodje u priliku za borbu oko No.1 a tek su mu 22 godine! Sada puno zaostaje bodovno, ali ako taj spoji 52 sedmice bez povrede, sve bi moglo biti drugacije. Jos da nam se vrati Nalbandian!
irvinx1

#118 Re: Roland Garros 2011

Post by irvinx1 »

zimzelen wrote: Heh, ne zaboravi da decko ima tri pobjede nad Nadalom, u nizu, kad je ovaj bio na vrhuncu, nad Fedex-om u najvaznijem trenutku-finalu jednog GS. Hocu reci, da samo problemi s povreda i diskontinuitet igra s najjacima je problem da Delpo ne dodje u priliku za borbu oko No.1 a tek su mu 22 godine! Sada puno zaostaje bodovno, ali ako taj spoji 52 sedmice bez povrede, sve bi moglo biti drugacije. Jos da nam se vrati Nalbandian!
Nalbandian je isfurao svoje, stvarno steta sto nije napravio vise-mogao je.
A za Delpa mi je najvise krivo zbog povreda, da je igrao prosle godine bili bi drugacije rasporedjeni bodovi sto kazes... Al jbg...
gate

#119 Re: Roland Garros 2011

Post by gate »

irvinx1 wrote:
zimzelen wrote: Heh, ne zaboravi da decko ima tri pobjede nad Nadalom, u nizu, kad je ovaj bio na vrhuncu, nad Fedex-om u najvaznijem trenutku-finalu jednog GS. Hocu reci, da samo problemi s povreda i diskontinuitet igra s najjacima je problem da Delpo ne dodje u priliku za borbu oko No.1 a tek su mu 22 godine! Sada puno zaostaje bodovno, ali ako taj spoji 52 sedmice bez povrede, sve bi moglo biti drugacije. Jos da nam se vrati Nalbandian!
Nalbandian je isfurao svoje, stvarno steta sto nije napravio vise-mogao je.
A za Delpa mi je najvise krivo zbog povreda, da je igrao prosle godine bili bi drugacije rasporedjeni bodovi sto kazes... Al jbg...
Evo kaže Mats da je Delpo favorit :-) i da meč nije trebao počinjati danas(mislim da je u pravu)
Po meni nakon ovog odgledanog šanse su 50:50
irvinx1

#120 Re: Roland Garros 2011

Post by irvinx1 »

Pa nije bas ekao da je Delpo favorit... rekao je da bi bio favorit da se nastavilo igrati danas, ali da je sutra mec na tri seta i da Novak tu nije izgubio meca ove godine...

Inace, od potencijalne eliminacije Djokovica najvise bi profitirao Nadal kome bi samopouzdanje poraslo do neba i bojim se da ga niko ne bi mogo stopirati :D
ultima_palabra

#121 Re: Roland Garros 2011

Post by ultima_palabra »

Delpo :thumbup: Nisam gledao meč, ali mislim da njemu više odgovara prekid... nema on snage za 4-5 setova na najvišem nivou. Ipak mislim da će Nole dobiti, recimo u 5 setova.
Fed je dobro profitirao danas, odigrao možda i najbolji meč u sezoni, a sljedeći protivnik mu je njegov posilni Wawrinka 8-)
just principe

#122 Re: Roland Garros 2011

Post by just principe »

Del Potro moj covjek :-) , nego ko prenosi ovaj turnir...Eurosport :?:
gate

#123 Re: Roland Garros 2011

Post by gate »

just principe wrote:Del Potro moj covjek :-) , nego ko prenosi ovaj turnir...Eurosport :?:
:lol: mora da je "tvoj čovjek" od večeras :lol:
just principe

#124 Re: Roland Garros 2011

Post by just principe »

gate wrote:
just principe wrote:Del Potro moj covjek :-) , nego ko prenosi ovaj turnir...Eurosport :?:

ne budi smjesan, moj covjek je od onda kada je u finalu USopen-a pobjedio Federera..I uopste ti se nisam trebao pravdati, al kad vec vuces za jezik da odgovorim jer ovdje cini se moraju svi biti za Djokovica da bi bilo sve udure :x
irvinx1

#125 Re: Roland Garros 2011

Post by irvinx1 »

just principe wrote:
gate wrote:

ne budi smjesan, moj covjek je od onda kada je u finalu USopen-a pobjedio Federera..I uopste ti se nisam trebao pravdati, al kad vec vuces za jezik da odgovorim jer ovdje cini se moraju svi biti za Djokovica da bi bilo sve udure :x
Ne moraju, moze neko i za Tipsarevica. :mrgreen:
Post Reply