Sto se mene tice, ovo je reisova najjadnija izjava ikad...plain vanilla wrote:Kako da ne moze..Ljubic dan prije poredio BiH i Bleiburg, evo i reis - Sarajevo i Srebrenica
poigravaju se zrtvama, sram ih bilo
Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
- BiH-x
#101 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
- damir_m
#102 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
bijedno, jadno, arogantno, nisko i u Bosni prepoznatljivo diskreditiranje! sudija, i sam bošnjački cyber-ratnik, željan priznavanja i ismijavanja. Kolumbo!BiH-x wrote:Pogledaj im broj postova i datum registracije i sve ce ti biti jasnoAlfons Kauders wrote:vi stvarno kontate da sdp ne podrzava svog ministra? mislim, uozbiljite se ljudi...
Ima foruma i na bosnjaci.net. Ja ne razumijem zasto su ljudi navalili na sa-x! Mislim halo, komunisticki portal!
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#103 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
bas takoBiH-x wrote:Sto se mene tice, ovo je reisova najjadnija izjava ikad...plain vanilla wrote:Kako da ne moze..Ljubic dan prije poredio BiH i Bleiburg, evo i reis - Sarajevo i Srebrenica
poigravaju se zrtvama, sram ih bilo
ja mogu razumjeti zasto se bori protiv ministrovih odluka (iako se ne slazem s njim), ali ovakav nacin borbe ne mogu razumjeti ..
sve cekam da izdaju neko priopcenje, da se ispricaju, da kaze da je preletio..ali sipak
- madner
#104 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Ako se odluka povuce nece vise imat moj glas. Nisam vas birao da nastavite po starom.
- seln
#105 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Ni moj, vala. Nisam ih birao da podvijaju rep pred jednim Cericem.madner wrote:Ako se odluka povuce nece vise imat moj glas. Nisam vas birao da nastavite po starom.
- nellington
#106 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Povlačenje odluke nije nastavljanje po starom, nego je nešto gore - ostavljanje mogućnosti bučnim likovima predvođenim Evropskim Muftijom da likuju i da se osile. Ne valja to, kao u šahu kad prerano razviješ figuru, razvojni potez protivnika napadne tu tvoju figuru, ti vratiš figuru na početnu poziciju - šta se desilo - izgubio si potez (a protivnik se fino razvio pod prijetnjom, preuzeo tempo). Tako će biti i sa njima ako odustanu.madner wrote:Ako se odluka povuce nece vise imat moj glas. Nisam vas birao da nastavite po starom.
- Banksy
#107 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Tako je.Alfons Kauders wrote:
samo treba ustrajati
Odustajanje bi bilo vrlo loša poruka, i narodu i glasačima i Suljagiću (i svim kadrovima) i IZ-i.
- madner
#108 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
2 potezanellington wrote:Povlačenje odluke nije nastavljanje po starom, nego je nešto gore - ostavljanje mogućnosti bučnim likovima predvođenim Evropskim Muftijom da likuju i da se osile. Ne valja to, kao u šahu kad prerano razviješ figuru, razvojni potez protivnika napadne tu tvoju figuru, ti vratiš figuru na početnu poziciju - šta se desilo - izgubio si potez (a protivnik se fino razvio pod prijetnjom, preuzeo tempo). Tako će biti i sa njima ako odustanu.madner wrote:Ako se odluka povuce nece vise imat moj glas. Nisam vas birao da nastavite po starom.
Fina analogija
- Za i Protiv
#109 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Pa @Banksy gdje si ti? Vec mjesecima se ne pojavljujes na forumu!Banksy wrote:Tako je.Alfons Kauders wrote:
samo treba ustrajati
Odustajanje bi bilo vrlo loša poruka, i narodu i glasačima i Suljagiću (i svim kadrovima) i IZ-i.
I jos ktome, pruzas podrsku SDP-ovom ministru?!?
-
klif
#110 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Šta se dešava ako ne vratiš figuru na početnu poziciju?nellington wrote:Povlačenje odluke nije nastavljanje po starom, nego je nešto gore - ostavljanje mogućnosti bučnim likovima predvođenim Evropskim Muftijom da likuju i da se osile. Ne valja to, kao u šahu kad prerano razviješ figuru, razvojni potez protivnika napadne tu tvoju figuru, ti vratiš figuru na početnu poziciju - šta se desilo - izgubio si potez (a protivnik se fino razvio pod prijetnjom, preuzeo tempo). Tako će biti i sa njima ako odustanu.madner wrote:Ako se odluka povuce nece vise imat moj glas. Nisam vas birao da nastavite po starom.
- madner
#111 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Onda razvije jos jednu figuru napadajuci tvoju figuru. Najcesce kraljicu 
- Za i Protiv
#112 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Povlacenje odluke bi bio cisti autogol, zato sumnjam da ce se povuci...nellington wrote:Povlačenje odluke nije nastavljanje po starom, nego je nešto gore - ostavljanje mogućnosti bučnim likovima predvođenim Evropskim Muftijom da likuju i da se osile. Ne valja to, kao u šahu kad prerano razviješ figuru, razvojni potez protivnika napadne tu tvoju figuru, ti vratiš figuru na početnu poziciju - šta se desilo - izgubio si potez (a protivnik se fino razvio pod prijetnjom, preuzeo tempo). Tako će biti i sa njima ako odustanu.madner wrote:Ako se odluka povuce nece vise imat moj glas. Nisam vas birao da nastavite po starom.
- BiH-x
#113 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Nesto te muci? Imas i ti poskok i krstarica pa te ne sprijecim da ucestvujes ovdjedamir_m wrote:bijedno, jadno, arogantno, nisko i u Bosni prepoznatljivo diskreditiranje! sudija, i sam bošnjački cyber-ratnik, željan priznavanja i ismijavanja. Kolumbo!BiH-x wrote:Pogledaj im broj postova i datum registracije i sve ce ti biti jasnoAlfons Kauders wrote:vi stvarno kontate da sdp ne podrzava svog ministra? mislim, uozbiljite se ljudi...
Ima foruma i na bosnjaci.net. Ja ne razumijem zasto su ljudi navalili na sa-x! Mislim halo, komunisticki portal!
- nellington
#114 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Pet alternativa:klif wrote:Šta se dešava ako ne vratiš figuru na početnu poziciju?nellington wrote:Povlačenje odluke nije nastavljanje po starom, nego je nešto gore - ostavljanje mogućnosti bučnim likovima predvođenim Evropskim Muftijom da likuju i da se osile. Ne valja to, kao u šahu kad prerano razviješ figuru, razvojni potez protivnika napadne tu tvoju figuru, ti vratiš figuru na početnu poziciju - šta se desilo - izgubio si potez (a protivnik se fino razvio pod prijetnjom, preuzeo tempo). Tako će biti i sa njima ako odustanu.madner wrote:Ako se odluka povuce nece vise imat moj glas. Nisam vas birao da nastavite po starom.
1. pomjeriš figuru bliže početnom položaju - šifra korak naprijed, nazad dva.
2. pomjeriš figuru na drugo mjesto koje nije tučeno, ali i dalje na ofanzivnoj poziciji - predat je tempo, ali ne na onoliko glup način koliko bi bilo da je vraćena skroz nazad.
3. Čuvaš figuru koja je napadnuta drugom.
4. Uzmeš figuru koja te napada.
5. Napadneš neku drugu, važniju figuru.
Suljagiću, igraj.
-
klif
#115 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Ishitren potez ministra, Cerićev potpuno neprimjeren i neprihvatljiv. Kako deeskalirati stvar da obje strane sačuvaju obraz?Za i Protiv wrote:Povlacenje odluke bi bio cisti autogol, zato sumnjam da ce se povuci...nellington wrote:Povlačenje odluke nije nastavljanje po starom, nego je nešto gore - ostavljanje mogućnosti bučnim likovima predvođenim Evropskim Muftijom da likuju i da se osile. Ne valja to, kao u šahu kad prerano razviješ figuru, razvojni potez protivnika napadne tu tvoju figuru, ti vratiš figuru na početnu poziciju - šta se desilo - izgubio si potez (a protivnik se fino razvio pod prijetnjom, preuzeo tempo). Tako će biti i sa njima ako odustanu.madner wrote:Ako se odluka povuce nece vise imat moj glas. Nisam vas birao da nastavite po starom.
- cukelo
#116 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Iz pouzdanih izvora saznajem da je ministar povukao odluku. Svaka cast za reisa. Tako treba odmah ostro i odlucno. Jedino njemu kapu skidam a ovi iz SDA i drugi niko nista nije smio da kaze sram ih bilo.
- Alfons Kauders
#117 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
mislis arziju?madner wrote:Onda razvije jos jednu figuru napadajuci tvoju figuru. Najcesce kraljicu
- Banksy
#118 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Opravdano odsustvo, nadoknadićuZa i Protiv wrote:Pa @Banksy gdje si ti? Vec mjesecima se ne pojavljujes na forumu!Banksy wrote:Tako je.Alfons Kauders wrote:
samo treba ustrajati
I jos ktome, pruzas podrsku SDP-ovom ministru?!?
Ne pružam mu podršku.
To su ozbiljne stvari (2000. godine - 90% djece, 2009. - 96% djece u osnovnim školama je svojom voljom (svojih roditelja) pohađalo časove vjeronauka) i ako se željelo ozbiljno razgovarati o tome i mijenjati praksa, onda je to trebalo dići na viši nivo, pozvati nadležne, organizirati razgovore, polako osmisliti najbolje rješenje. To Suljagiću nije bio cilj, to je evidentno.
Ali divljački napadi koji dolaze iz IZ-e su užasni i nedopustivi u civilizovanom društvu i tu nije teško stati na Suljagićevu stranu.
No, pitanje je da li je SDP stao na njegovu stranu jer se evo tek danas (nakon koliko dana?) oglašavaju.
Sada ne smiju popustiti, nikako. Pa i po cijenu kvarenja idiličnih odnosa s IZ-om i reisom koje je Lagumdžija izgradio negdje pred izbore.
Lično, protiv sam vjeronauka u osnovnim školama, apsolutno, ali to već više nije tema.
Last edited by Banksy on 19/05/2011 13:26, edited 1 time in total.
-
zonbirile
#119 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
povukao odluku ? E jebi ga propade konačni obračun ljudi duge brade i kratkih hlača,sa ljudima.

- Za i Protiv
#120 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Nadaj secukelo wrote:Iz pouzdanih izvora saznajem da je ministar povukao odluku. Svaka cast za reisa. Tako treba odmah ostro i odlucno. Jedino njemu kapu skidam a ovi iz SDA i drugi niko nista nije smio da kaze sram ih bilo.
Ja vjerujem da odluka nece biti povucena. Ako je povuce, pljunuo je sam sebi u lice, a sto neko gore rece, SDP gubi kredibilitet, i vjerovatno moj glas na sljedecim izborima!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#121 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
oko čega mi raspravljamo a hrana sve skuplja narodne kuhinje sve punije
- Banksy
#122 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Onda bi to značilo da je SDP između svog ministra i IZ-e, odabrao ove druge. Ne vjerujem, to bi bilo katastrofalno.cukelo wrote: Iz pouzdanih izvora saznajem da je ministar povukao odluku. Svaka cast za reisa. Tako treba odmah ostro i odlucno. Jedino njemu kapu skidam a ovi iz SDA i drugi niko nista nije smio da kaze sram ih bilo.
SDA, kao jedinstvena stranka, s jedinstvenim mišljenjem, već odavno ne postoji.
- seln
#123 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Nek Suljagic prouci teubei nesuhklif wrote:Ishitren potez ministra, Cerićev potpuno neprimjeren i neprihvatljiv. Kako deeskalirati stvar da obje strane sačuvaju obraz?Za i Protiv wrote:Povlacenje odluke bi bio cisti autogol, zato sumnjam da ce se povuci...nellington wrote: Povlačenje odluke nije nastavljanje po starom, nego je nešto gore - ostavljanje mogućnosti bučnim likovima predvođenim Evropskim Muftijom da likuju i da se osile. Ne valja to, kao u šahu kad prerano razviješ figuru, razvojni potez protivnika napadne tu tvoju figuru, ti vratiš figuru na početnu poziciju - šta se desilo - izgubio si potez (a protivnik se fino razvio pod prijetnjom, preuzeo tempo). Tako će biti i sa njima ako odustanu.
-
zonbirile
#124 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
---------------------------------------komi wrote:oko čega mi raspravljamo a hrana sve skuplja narodne kuhinje sve punije
odlično,uključiti tete Zilhu u poduku.Ko ne zna proučiti ,ili očenaš,nema klope taj dan
Last edited by zonbirile on 19/05/2011 13:33, edited 1 time in total.
- Banksy
#125 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...
Suljagić ne podnosi ostavku i ne povlači odluku
http://www.radiosarajevo.ba/novost/5375 ... aci-odluku
Dobro je, izgleda da su stali uz njega u zadnji čas.
http://www.radiosarajevo.ba/novost/5375 ... aci-odluku
Dobro je, izgleda da su stali uz njega u zadnji čas.