Nema potrebe, pričo mi je školski koji je živio u Njemačkoj jedno vrijeme kaže da ih je gledao na Rock Am RIngu. Kaže da je nenadjebivo zato čim se malo love dokopam idem u Nirberg da gledam Rock Am Ring.duspi wrote:u zagrebu opet, početak novembra, ne znam napamet datum...
koncert..well, koliko te detaljno zanima, za to ti mogu poslati slike ako ti trebaju ili prepričati...ili da ti bezveze ne prisjedam na muku?
p.s. bilo je 20+ hiljada
Metal u BiH
Moderator: _BataZiv_0809
- So What!
#101 Re: Metal u BiH
- So What!
#102 Re: Metal u BiH
Sada sam 100% uvjerne da postoji profi snimka koncerta, a evo i zašto:So What! wrote:Na ovom albumu moguće je da ima nešto iz Sarajeva jer su to live snimci snimljeni tokom World Revoultuion Toura.
"I heard that you are going to release a DVD and a live album later this year. Can you tell more about those releases? Have you already recorded or filmed any shows for those things?
We recorded some shows for that up�n�coming live album. We did twenty shows that we cut on this tour and we want to record a show in Sarajevo since we think that the concept of the last record and the situation in Sarajevo were kind of similar, you know. It's like a country that has been in war and now rebuilding slowly. We will go there� and we want to make a half documentary of how people live there and how the metal scene works there. And we want to record a live show there because the facts I just told you here. So we have everything set up for April, for the second leg of the tour. We take Sodom and Destruction with us as well." - Mille Petrozzi
http://www.metal-rules.com/interviews/K ... -sinki.htm
- So What!
#103 Re: Metal u BiH
Apocalyptica 04. VII 2011.
A sinoć u Banja Luci je održan metal spektakl kakav neće biti u našoj zemlji vjerujem zadugo. Koliko vidim rekacije po forumima i facebooku publika kaže da na koncert došlo oko 2000 ljudi što je i kapacitet Kastela. Evo i kompletnog koncerta:
Predgrupa Tanker
Koncert
Bis
A sinoć u Banja Luci je održan metal spektakl kakav neće biti u našoj zemlji vjerujem zadugo. Koliko vidim rekacije po forumima i facebooku publika kaže da na koncert došlo oko 2000 ljudi što je i kapacitet Kastela. Evo i kompletnog koncerta:
Predgrupa Tanker
Koncert
Bis
-
Sharan
#104 Re: Metal u BiH
Album "Nojev Let", tj. prvih nekoliko primjeraka su stigli u Bosnu i Hercegovinu. Album će oficijelno biti u prodaji od 11.7.2011. - tad ćemo ga imati na lageru.
Cijene još nisu definisane za Evropu, ostatak svijeta i region, u BiH cijena je 10 BAM + poštarina.
Radi se o CD-u rađenom u Češkoj Republici, dakle, ništa prženo, ovo je totalno pro.
Sličice i slično:

Sličice su malo lošije kvalitete, a CD i samo pakovanje izgleda prekrasno, muzika je priča za sebe.
Možete već rezervisati primjerak ili sačekajte i naručite 11.7.2011. na [email protected] ili direktno od benda na [email protected]
KUPOVINOM OVOG IZDANJA FINANSIRATE DALJNJA IZDANJA BEYOND THE SUN RECORDSA! (album Dozera, npr.
)
www.beyondthesunrecords.info
www.motherpig.info
www.facebook.com/motherpig
http://motherpig.bandcamp.com
Cijene još nisu definisane za Evropu, ostatak svijeta i region, u BiH cijena je 10 BAM + poštarina.
Radi se o CD-u rađenom u Češkoj Republici, dakle, ništa prženo, ovo je totalno pro.
Sličice i slično:

Sličice su malo lošije kvalitete, a CD i samo pakovanje izgleda prekrasno, muzika je priča za sebe.
Možete već rezervisati primjerak ili sačekajte i naručite 11.7.2011. na [email protected] ili direktno od benda na [email protected]
KUPOVINOM OVOG IZDANJA FINANSIRATE DALJNJA IZDANJA BEYOND THE SUN RECORDSA! (album Dozera, npr.
www.beyondthesunrecords.info
www.motherpig.info
www.facebook.com/motherpig
-
Irvinovo stado
#105 Re: Metal u BiH
E Sharane moj, to ce da se skine sa neta... 
- So What!
#106 Re: Metal u BiH
Respect za rad od starijih pjesama slušao sam Promazin i fenomenalna je. Kolika je cijena? A vidim da si se vratio na forum.Sharan wrote:Album "Nojev Let", tj. prvih nekoliko primjeraka su stigli u Bosnu i Hercegovinu. Album će oficijelno biti u prodaji od 11.7.2011. - tad ćemo ga imati na lageru.
Sličice i slično:
KUPOVINOM OVOG IZDANJA FINANSIRATE DALJNJA IZDANJA BEYOND THE SUN RECORDSA! (album Dozera, npr.)
http://www.beyondthesunrecords.info
http://www.motherpig.info
http://www.facebook.com/motherpig
- So What!
#107 Re: Metal u BiH

Emir Hot - Čovjek koji mi daje svakim danom nadu da će metal zaživjeti u BiH
- chengaba
#108 Re: Metal u BiH
Navodno sa GPSom imali problema, ali nije bitno, bilo-prošlo.duspi wrote:koliko znam onaj dying fetus je otkazan, navodno prebačen temrin..elem, nakon puno komplikacija nije nikad ni održan
Mislim da ste otprilike sve nabrojali bitnije, al' nije npr. D.R.I. spomenut u CDA.
@So what - u kojem gradu živiš?
- So What!
#109 Re: Metal u BiH
Tešanj. Evo nisam znao za DRI-a. A evo niko nije spominjao nijednu svirku u BiH prije rata, a evo 1986. godine u Sarajevu je nastupao Amebix i to je bio njhov poslejndji nastup. Ponovo su napravili reunion 2009. i snimili album i EP.chengaba wrote:Navodno sa GPSom imali problema, ali nije bitno, bilo-prošlo.duspi wrote:koliko znam onaj dying fetus je otkazan, navodno prebačen temrin..elem, nakon puno komplikacija nije nikad ni održan
Mislim da ste otprilike sve nabrojali bitnije, al' nije npr. D.R.I. spomenut u CDA.
@So what - u kojem gradu živiš?
I prema blogovima koje sam čitao, ovaj snimak potiče iz Sloge.
A za ovaj se kunu također da je iz Sarajeva, ali ispod u komentarima stoji da je to nastup iz Ljubljane gdje su nastupali par dana kasnije.
- MyCore
#110 Re: Metal u BiH
1.5.2004 D.R.I i nekoliko slomljenih rebara...
Nekad 1994 ako se ne varam Bruce Dickinson je svirao u Slozi, muda do koljena
Nekad 1994 ako se ne varam Bruce Dickinson je svirao u Slozi, muda do koljena
- So What!
#111 Re: Metal u BiH
Evo kad se sve sumira još dvije velike svirke niko nije spomenuo. U ratu 1994. godine u opkoljeno Sarajevo dolazi Bruce Dickinson tada bivši pjevač Iron Maidena. Na netu ništa konkretno o tome tekstova, slika, snimaka, ali u nekoliko tekstova je spomenut njegov dolazak kao i humanitarna svirka. Brazilski death metal bend Krisiun je nastupio u Tuzli 27. XI 2007. godine. Osim par forumskih rasprava ni o ovom koncertu nema ništa konkretno.
Last edited by So What! on 06/07/2011 18:38, edited 1 time in total.
-
Mr. Brightside
#112 Re: Metal u BiH
So What! wrote:Evo kad se sve sumira još dvije vleike svirke niko nije spomenuo. U ratu 1994. godine u opkoljeno Sarajevo dolazi Bruce Dickinson tada bivši pjevač Iron Maidena. Na netu ništa konkretno o tome tekstova, slika, snimaka, ali u nekoliko tekstova je spomenut njegov dolazak kao i humanitarna svirka. Brazilski death metal bend Krisiun je nastupio u Tuzli 27. XI 2007. godine. Osim par forumskih rasprava ni o ovom koncertu nema ništa konkretno.
- MyCore
#113 Re: Metal u BiH
Na žalost Krisiuna nije bilo, zeznula ih neka dokumentacija na grani.So What! wrote:Evo kad se sve sumira još dvije vleike svirke niko nije spomenuo. U ratu 1994. godine u opkoljeno Sarajevo dolazi Bruce Dickinson tada bivši pjevač Iron Maidena. Na netu ništa konkretno o tome tekstova, slika, snimaka, ali u nekoliko tekstova je spomenut njegov dolazak kao i humanitarna svirka. Brazilski death metal bend Krisiun je nastupio u Tuzli 27. XI 2007. godine. Osim par forumskih rasprava ni o ovom koncertu nema ništa konkretno.
U medjuvremneu su bila dva super festivala 2005
U Visokom Bosnian Metal fest- Bloody Land, Agonize, Ormus, Toxic Death, Silent Kingdom... sama krema
Na Modracu Soda Open Air, dvije noci 40-50 bendova, ko zan koliko, najbolja stvar koja se desila, ikad! Po mom skromnom misljenju
- So What!
#114 Re: Metal u BiH
Znam šta je tvoja poenta, ali mislim ali slike od nekih većih događaja koji su se davno desili postoje danas na netu jer ih je neko objavio tako da je moguće da je čudno kako makar nijednog konkretnog teksta o tom velikom događaju nema na netu.armin.i.am wrote:So What! wrote:Evo kad se sve sumira još dvije vleike svirke niko nije spomenuo. U ratu 1994. godine u opkoljeno Sarajevo dolazi Bruce Dickinson tada bivši pjevač Iron Maidena. Na netu ništa konkretno o tome tekstova, slika, snimaka, ali u nekoliko tekstova je spomenut njegov dolazak kao i humanitarna svirka. Brazilski death metal bend Krisiun je nastupio u Tuzli 27. XI 2007. godine. Osim par forumskih rasprava ni o ovom koncertu nema ništa konkretno.![]()
![]()
![]()
- So What!
#115 Re: Metal u BiH
E jbg opet moja greška, ali stojalo je u nekoj najavi. Ali imali su namjeru doć i to se broji. Za Bosnian Metal Fest sam čuo, a u posljendnje dvije godine ga je zamijenio Sarajevo Metal Fest. Isto sam čuo i za Soda Open AIr i to baš čudno mjesto za održavanje takvog eventa, ali nema vez. Bio je jedan bend iz Tešnja, Morior inače Sead Hadžić iz Toxicdeatha im je bio bubnjar.MyCore wrote:Na žalost Krisiuna nije bilo, zeznula ih neka dokumentacija na grani.So What! wrote:Evo kad se sve sumira još dvije vleike svirke niko nije spomenuo. U ratu 1994. godine u opkoljeno Sarajevo dolazi Bruce Dickinson tada bivši pjevač Iron Maidena. Na netu ništa konkretno o tome tekstova, slika, snimaka, ali u nekoliko tekstova je spomenut njegov dolazak kao i humanitarna svirka. Brazilski death metal bend Krisiun je nastupio u Tuzli 27. XI 2007. godine. Osim par forumskih rasprava ni o ovom koncertu nema ništa konkretno.
U medjuvremneu su bila dva super festivala 2005
U Visokom Bosnian Metal fest- Bloody Land, Agonize, Ormus, Toxic Death, Silent Kingdom... sama krema![]()
Na Modracu Soda Open Air, dvije noci 40-50 bendova, ko zan koliko, najbolja stvar koja se desila, ikad! Po mom skromnom misljenju
- So What!
#116 Re: Metal u BiH
Evo još nekoliko solidnih snimaka sa svirki većih bendova. BTW idel ko na Madball večeras? Ako ide nek ponese kameru pa kasnije nek okači na YouTube.
- chengaba
#117 Re: Metal u BiH
Madball je sinoć digao stvari na novi nivo! To je to.
Kamere se nisu smjele unositi, ali bit će snimaka
- So What!
#118 Re: Metal u BiH
Pe evo i ja cijelo jutro tražim, ali rečeno je na press konferenciji da je menažment benda tražio da se ne kamere ne unose.chengaba wrote:Madball je sinoć digao stvari na novi nivo! To je to.
Teaser
Press
- duspi
#119 Re: Metal u BiH
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 0613784826
imaš ovdje dosta slika ako te zanimaju
ne pamtim onoliko ljudi u domu mladih
- So What!
#120 Re: Metal u BiH
Hval kralj za slike! Koliko ljudi prema nekoj slobodnoj procjeni?duspi wrote:http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 0613784826
- duspi
#121 Re: Metal u BiH
eh, neam blage, ne znam koliko ljudi opšte može stati dole u amfiteatar, ali se ne sjećam da je ikad bio puniji 
a ono ofrlje...možda..300? (this is maaaadbaaaaaall)
a ono ofrlje...možda..300? (this is maaaadbaaaaaall)
- So What!
#122 Re: Metal u BiH
Sepultura: Live in Sarajevo
Live DVD o Sepulturinom koncertu održanom 18. II 2009. godine u sarajevskom klubu Sloga. Na početku imaju snimci detalja dolaska i komentar bubnjara, a onda snimci koncerta (amaterski, ali dobri), otvaranje pa onda najevći hitovi. Na kraju ima komentar pjevača Derricka Greena koji kaže da je koncert bio jedan od najboljih na turneji i još nekoliko fotki sa koncerta.
Live DVD o Sepulturinom koncertu održanom 18. II 2009. godine u sarajevskom klubu Sloga. Na početku imaju snimci detalja dolaska i komentar bubnjara, a onda snimci koncerta (amaterski, ali dobri), otvaranje pa onda najevći hitovi. Na kraju ima komentar pjevača Derricka Greena koji kaže da je koncert bio jedan od najboljih na turneji i još nekoliko fotki sa koncerta.
- So What!
#123 Re: Metal u BiH
Pa imal' tih snimaka sa Madballa? Je li iko makar šta mobitelom snimio?
-
Sharan
#124 Re: Metal u BiH
Mi iz BHxHC Bookinga i ISK imamo oko 50 minuta snimljenog koncerta Madballa. To ćemo nakačiti na net čim dođemo do neke iole kvalitetne konekcije. problem je što je ova moja kući loša.
Što se tiče skidanja CD-a sa neta, neko je spomenuo - slobodno nek skida ko šta hoće, ja se neću zato povinovati ljudima i staviti im besplatno. Snimili smo sjajan album kojim smo veoma zadovoljni i ulažemo vlastiti novac u promociju. Pa da sve i ispušimo, puca mi čuna. Ali neće dobiti besplatno od mene niko.
A što se tiče Amebixa, prva snimka je sarajevska Sloga, druga snimka je Ljubljana, rock festival.
CD Motherpiga košta 10 KM. Imamo još nekih stvari u prodaji, bujrum na www.beyondthesunrecords.info i www.facebook.com/beyondthesunrecords.
Kupnjom jednog izdanja finansira se sljedeće, pa bujrum...
Što se tiče skidanja CD-a sa neta, neko je spomenuo - slobodno nek skida ko šta hoće, ja se neću zato povinovati ljudima i staviti im besplatno. Snimili smo sjajan album kojim smo veoma zadovoljni i ulažemo vlastiti novac u promociju. Pa da sve i ispušimo, puca mi čuna. Ali neće dobiti besplatno od mene niko.
A što se tiče Amebixa, prva snimka je sarajevska Sloga, druga snimka je Ljubljana, rock festival.
CD Motherpiga košta 10 KM. Imamo još nekih stvari u prodaji, bujrum na www.beyondthesunrecords.info i www.facebook.com/beyondthesunrecords.
- So What!
#125 Re: Metal u BiH
A koliko se karti prodalo za Madball? I evo ja bih rado naručio jedan. Jel album dolazi poštom?Sharan wrote:Mi iz BHxHC Bookinga i ISK imamo oko 50 minuta snimljenog koncerta Madballa. To ćemo nakačiti na net čim dođemo do neke iole kvalitetne konekcije. problem je što je ova moja kući loša.
CD Motherpiga košta 10 KM. Imamo još nekih stvari u prodaji, bujrum na http://www.beyondthesunrecords.info i http://www.facebook.com/beyondthesunrecords.
Edit: vidi kako su te potpisali na ovom prilogu:
Last edited by So What! on 08/07/2011 22:56, edited 1 time in total.