Ministar nanijetio ukinuti vjeronauku u kantonu Sarajevskom

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
madner

#101 Re: Ministar nanijetio ukinuti vjeronauku u kantonu Sarajevskom

Post by madner »

Mislim da bi trebalo prvo na ovoj temi ispitati koliko ima uhljebljenih, koji znaju da sa svojim kvalifikacijama ne mogu naci drugi posao. Bez stida, slobodno recite ako je to problem. I do 6 mjeseci se mozete preskolovati :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#102 Re: Ministar nanijetio ukinuti vjeronauku u kantonu Sarajevskom

Post by Truba »

osnovna škola nez latinskog grčkog i vjeronauka nije škola :lol: :lol: :lol: :lol:
latinski prije engleskog treba učiti :lol: :lol:
nellington

#103 Re: Ministar nanijetio ukinuti vjeronauku u kantonu Sarajevskom

Post by nellington »

madner wrote:Mislim da bi trebalo prvo na ovoj temi ispitati koliko ima uhljebljenih, koji znaju da sa svojim kvalifikacijama ne mogu naci drugi posao. Bez stida, slobodno recite ako je to problem. I do 6 mjeseci se mozete preskolovati :D
Solidan broj vjeroučitelja koje poznajem su svjesni stanja na tržištu rada i već su izvršili prekvalifikacije.
Truba

#104 Re: Ministar nanijetio ukinuti vjeronauku u kantonu Sarajevskom

Post by Truba »

nellington wrote:
madner wrote:Mislim da bi trebalo prvo na ovoj temi ispitati koliko ima uhljebljenih, koji znaju da sa svojim kvalifikacijama ne mogu naci drugi posao. Bez stida, slobodno recite ako je to problem. I do 6 mjeseci se mozete preskolovati :D
Solidan broj vjeroučitelja koje poznajem su svjesni stanja na tržištu rada i već su izvršili prekvalifikacije.
šta prelaze u templare???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#105 Re: Ministar nanijetio ukinuti vjeronauku u kantonu Sarajevskom

Post by plain vanilla »

ne lozi bolan vise..
madner

#106 Re: Ministar nanijetio ukinuti vjeronauku u kantonu Sarajevskom

Post by madner »

nellington wrote:
Nisu oni vjeroucitelji, zavrsili su neke fakultete. To sto ti fakulteti imaju jako usku primjenu, a jako puno kadrova zavrsi je do uprave istih.
madner

#107 Re: Ministar nanijetio ukinuti vjeronauku u kantonu Sarajevskom

Post by madner »

plain vanilla wrote:
ne lozi bolan vise..
Idi skuhaj nesto, nije ovo tema za starije zene. :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#108 Re: Ministar nanijetio ukinuti vjeronauku u kantonu Sarajevskom

Post by plain vanilla »

madner wrote:
plain vanilla wrote:
ne lozi bolan vise..
:lol:

ne znam ja bolan kuhati, sta ti je, ne prozivaj :skoljka:

kad ne budes balavac vise, znat ces da sam u najboljim godinama :D
gurabija78

#109 Re: Ministar nanijetio ukinuti vjeronauku u kantonu Sarajevskom

Post by gurabija78 »

sarajlija_ba wrote:
Haettenschweiler wrote:
carobnjak_iz_voza wrote:Niste svi najbolje sebi postavili stvari u glavi pa da pojednostavimo
1.Dijete ne moze odlucivati sta ce pohadjati jer jos nije sposobno za to,to je zadaca roditelja jer dijete da pitas nebi ni islo u skolu(To je Arzulah dobro primjetio)
2.odbijanjem da se necije vrijeme i trud uvrsti u ukupnu ocjenu je omalovazavanje istog
3.vjeronauka je IZBORNI predmet i samim tim se ne namece nikom
4.onaj ko kaze da joj nije mijesto u skolama ne postuje volju vecine koja jeste religiozna pa makar samo kulturoloski.Time mu direktno namecete svoje ateisticke nazore,to je direktno krsenje vjerskih prava i uplitanje u drustvene svjetonazore pa kad IZ reaguje na ovo nemojte biti dvolicni i praviti se prenerazeni tim "uplitanjem vjere " .
Vjeronauka nije ukinuta. Ukinuta je samo jeftina mogućnost poboljšanja prosjeka. Ja tu ne vidim ništa loše.
Nebitno je da li će se vjeronauka ocjenjivati opisno ili brojčano. Onaj ko je išao na vjeronauku će ići i dalje. Da to nije "jeftina mogućnost" možeš se sam uvjeriti iz udžbenika iz kojih se uče dijelo Kur'ana napamet na arapskom jeziku. Dakle, poterban je trud, vrijeme i znanje da bi se dobila ta "jeftina ocjena".
Vjeronauka kao predmet je teža od fizičkog, likovnog ili muzičkog.
Možemo to gledati i sa te strane.
Što će djeci likovno ?
Što će im fizičko ?

To je trebalo prebaciti u fakultativni vid obrazovanja i opisno ocjenjivati.
Nisi li i ti nabijao prosjek na fizičkom, muzičkom i likovnom ?
Šta glumiš sad reformatora ?
meni su fizicko i likovno kvarili prosjek :lol:
madner

#110 Re: Ministar nanijetio ukinuti vjeronauku u kantonu Sarajevskom

Post by madner »

plain vanilla wrote:
madner wrote:
plain vanilla wrote: ne lozi bolan vise..
:lol:

ne znam ja bolan kuhati, sta ti je, ne prozivaj :skoljka:

kad ne budes balavac vise, znat ces da sam u najboljim godinama :D
Vidim da vjerujes u Boga. Tj. u cuda :D
arte.fakt

#111 Re: Ministar nanijetio ukinuti vjeronauku u kantonu Sarajevskom

Post by arte.fakt »

da si se oceso o vjeronauku nebi bio toliko ljubomoran sto su se ljudi uhljebili :D
gurabija78

#112 Re: Ministar nanijetio ukinuti vjeronauku u kantonu Sarajevskom

Post by gurabija78 »

carobnjak_iz_voza wrote:Zalosno je to sto nam je hoce ukinuti "nasi" bosnjaci ,i to je onaj fenomen koji se stalno provlaci kroz nase drustvo,kroz Federaciju da kazem.......nadje se neki nas ateista koji je nasao za shodno to da ako pokaze koliko ne voli svoje,koliko se stidi svog(znam ja da u Federaciji zive i Hrvati al de nek neko stisne pa barne u katolicku crkvu)koliko je on pravi "socijalista",te da ce ga to dici u ocima ostalih srpsko-hrvatskih "socijalista" kojim to usput receno nije ni na kraj pameti.Kod njih se slave krsne slave skola,svaki svetac ima svoj dan i to je sasvim normalno,cak moderno da oni kao "socijalisti" (namjerno stavljav ove navodnike da,da)pokazuju svoju duhovnu stranu.
Dakle ovo jeste usmjereno i novi je napad od strane ateistickih crvendaca prema islamu,molim lijpo to su cinjenice bez obzira koliko se oni trudili vikati da to nije SAMO protiv islama(zamisli opravdanja im :lol: )....nemoj vikati ljudino kad jes!Koje se sve eskivaze i finte rade pogotovu ovdje kad citas komentare
"nije to ukidanje ba ,to je samo neocjenjivanje" ili "zasto da se time pumpa prosjek ,to je nepravda prema drugim ucenicima koji ne idu" :o oh oprostite stvarno smo bezobrazni jer hocemo da se nasoj djeci pokaze da dodatni trud koji ulazu u nastavi ce biti nagradjen i da islam nije hobi .Mislim kako vas nije sramota reci "dijete od vjernika ce time popravljati prosjek i biti 0.000nesto bolji od ateistickog dijeteta time sto se vjeronauka ocjenjuje".....ma mislim stvarno :roll: Cak sam procitao komentar "ako oba dijeteta imaju iz svih predmeta petice ,ovo ce imati jednu peticu vise i imati bolju ukupnu ocjenu od ovog drugog"....to ko je napisao je imao vrlo losu ocjenu iz matematike ocito :lol:
Ljudi pa imate sto se tice vjeronauke potpuno iste sanse i prava u Fedraciji i ko nece ne mora....cemu ovaj potez ako ne UKIDANJU VJERONAUKE ,to je korak prema tome i to je jos jedna cinjenica.Mislim kako objasniti da u zemlji u kojoj 90% dijece ide voljom roditelja na vjeronauku jedan ministar zeli omalovaziti svjetonazor 90% gradjana.
Sad sam se sjetio i vjecito prisutne SIPE ....sjecate se sta se navelo za razlog akcije "svijetlost" ha? Muzicko nisu dijeca imala,odnosno njihovi roditelji zbog svojih vjerskih stavova nisu zeljeli da im djeca imaju muzicko
Znaci sta se desilo.....vojna akcija!Ne opravdavam ukidanje nikakvih predmeta ali sta je previse previse je ,pogledajte samo ta dva nesrazmjera ?!Na kraju krajeva to nije bila borba za muzicko vec cisto preseravanje kao sto je rijec i ovdje o istom jednoumlju .o istom agresivnom nametanju svojih ateistickih stavova DIJECI vjernika.Da.da dijeci jer vi pred djecom hocete da omalovazite vjeru,a cak i kad bi uzeli ova dva primjera i vidjeli objektivno sta je koji predmet donio djeci dobili bi to da smo vjeronaukom utjecali na stvaranje moralnih osnova kod mladih,a sa muzickim koji je tu 60-ak godina dobili smo ......nista!90% nas slusa turbo-folk .Kad vec tjeramo mak na konac to je tako i to samo cinjenicama dokazujemo i samo njima .......nikakvom organizovanom ideologijom .
Kad smo kod cinjenica tu je jos jedna ,za kraj....hajd sto velika vecina dijece pohadja vjeronauk to radi i velika vecina prosvijetnih radnika ,a kod nas je nastavnik biologije plaho religiozan :lol:
ti si ocito bio odlican iz vjeronauke, naustrb pravopisa...
madner

#113 Re: Ministar nanijetio ukinuti vjeronauku u kantonu Sarajevskom

Post by madner »

arte.fakt wrote:
da si se oceso o vjeronauku nebi bio toliko ljubomoran sto su se ljudi uhljebili :D
Potpuno pogresno, islam je jako kapitalisticki nastrojena religija. Sam zeket je gori od vecine kapitalisticikih poreza i cilj mu je da tjera ljude da mnoze svoje imanje i bogastvo. A garant si 5 imo :D
Klodovik

#114 Re: Ministar nanijetio ukinuti vjeronauku u kantonu Sarajevskom

Post by Klodovik »

Zna li mi neko reći kakav je status predmeta "Kultura religija"? Je li on izborni ili obavezan i kako se ocjenjuje?
arte.fakt

#115 Re: Ministar nanijetio ukinuti vjeronauku u kantonu Sarajevskom

Post by arte.fakt »

madner wrote:
arte.fakt wrote:
Potpuno pogresno, islam je jako kapitalisticki nastrojena religija. Sam zeket je gori od vecine kapitalisticikih poreza i cilj mu je da tjera ljude da mnoze svoje imanje i bogastvo. A garant si 5 imo :D
ovo je izvala decenije hahah kapitalisticki nastrojena religija hahahaha ... i jos zeket hahahahha ( ne uzimaju svi reket hahah ) . u moje vrijeme su me ganjali sa marskom i slicnim prikazama, iz toga sam imao 5 :D
juventino77

#116 Re: Ministar nanijetio ukinuti vjeronauku u kantonu Sarajevskom

Post by juventino77 »

Potpuno pogresno, islam je jako kapitalisticki nastrojena religija. Sam zeket je gori od vecine kapitalisticikih poreza i cilj mu je da tjera ljude da mnoze svoje imanje i bogastvo. A garant si 5 imo
koji si ti provokator, mora da te lider placa po zadatku, iskompleksirani wanna be europejac, a radikalniji od Talibana samo druga strana kovanice
kukuruz_kokicar

#117 Re: Ministar nanijetio ukinuti vjeronauku u kantonu Sarajevskom

Post by kukuruz_kokicar »

komi wrote:
nellington wrote:
šta prelaze u templare???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Okrutan i u isto vrijeme presmijesan komentar. Nista, moram se sada ozbiljno namrgoditi, a onda kada situacija postane neizdrzivo ozbiljna i napeta prasnuti u iskreni i neobuzdan smijeh. Cuj templare!!!
madner

#118 Re: Ministar nanijetio ukinuti vjeronauku u kantonu Sarajevskom

Post by madner »

Vidi se, prava Marksisticka prica o spasavanju viska. :D
Truba

#119 Re: Ministar nanijetio ukinuti vjeronauku u kantonu Sarajevskom

Post by Truba »

inače ospem se kad čujem vjeronauka

vjeronauk brate :x :x :x :x :x
madner

#120 Re: Ministar nanijetio ukinuti vjeronauku u kantonu Sarajevskom

Post by madner »

juventino77 wrote:
Potpuno pogresno, islam je jako kapitalisticki nastrojena religija. Sam zeket je gori od vecine kapitalisticikih poreza i cilj mu je da tjera ljude da mnoze svoje imanje i bogastvo. A garant si 5 imo
koji si ti provokator, mora da te lider placa po zadatku, iskompleksirani wanna be europejac, a radikalniji od Talibana samo druga strana kovanice
Sejtan nije posten ali pazi svoje ljude. Tako da se ne mogu zalit :D
arte.fakt

#121 Re: Ministar nanijetio ukinuti vjeronauku u kantonu Sarajevskom

Post by arte.fakt »

madner wrote:Vidi se, prava Marksisticka prica o spasavanju viska. :D
investiraju arapi u sa pa se vec napravila arapska inacnica za reket -------> zeket :D hahahahha
Truba

#122 Re: Ministar nanijetio ukinuti vjeronauku u kantonu Sarajevskom

Post by Truba »

nezaposlene profe vjeronauka jurišaju na SDP utvrdu
Image

:lol: :lol: :lol: :lol:
madner

#123 Re: Ministar nanijetio ukinuti vjeronauku u kantonu Sarajevskom

Post by madner »

arte.fakt wrote:
investiraju arapi u sa pa se vec napravila arapska inacnica za reket -------> zeket :D hahahahha
Ovo mi je prejako, smijat se svom folu. Ili je to naznaka da bi to trebalo biti smjesno? :D
arte.fakt

#124 Re: Ministar nanijetio ukinuti vjeronauku u kantonu Sarajevskom

Post by arte.fakt »

madner wrote:
arte.fakt wrote:
Ovo mi je prejako, smijat se svom folu. Ili je to naznaka da bi to trebalo biti smjesno? :D
vise je tuzno nego smijesno , al hajd bitno je nesto tipkat nebitno jel tacno ili ne ...
nellington

#125 Re: Ministar nanijetio ukinuti vjeronauku u kantonu Sarajevskom

Post by nellington »

Primam opklade na temu "Za 10 godina će nestati vjeronauke".

NE - koeficijent 1.05
DA - koeficijent k'o brdo Uhud.
Locked