Fizički napad od strane revizora GRAS-a

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

MAN-lion's coach

#101 Re: Fizički napad od strane revizora GRAS-a

Post by MAN-lion's coach »

vjesticanametli wrote:pa grasovka inace misli da je boga za muda uhvatila pa soli pamet narodu kako je gras ok i kako je sve sjajno i bajno

wonabi prmeĐŽerica grasa

uostalom sta raspravljate s njima ignorisi i izaĐŽi a zadrzati te ne smije..........te kretencine i ne znaju da se potpisu pa su uvedeni brojevi lakse je nauciti od 1 do 10 nego hejbet slova :D

ragib 1
rasim 2
ibro dirka 10
itd.......................

Ti si bliže svojim izjavama o "hvatanju boga za muda" nego ja...nego nogatrans :lol: :lol:
vjesticanametli

#102 Re: Fizički napad od strane revizora GRAS-a

Post by vjesticanametli »

hahhahaha nit vam placam nit imam namjeru zato ostanite cerga trans dok se ne raspadnete u sopstvenom peksinluku i govnima :D
1 kemo
2 ibro
3 fikreta :D
Urban B.

#103 Re: Fizički napad od strane revizora GRAS-a

Post by Urban B. »

MAN-lion's coach wrote:
vjesticanametli wrote:pa grasovka inace misli da je boga za muda uhvatila pa soli pamet narodu kako je gras ok i kako je sve sjajno i bajno

wonabi prmeĐŽerica grasa

uostalom sta raspravljate s njima ignorisi i izaĐŽi a zadrzati te ne smije..........te kretencine i ne znaju da se potpisu pa su uvedeni brojevi lakse je nauciti od 1 do 10 nego hejbet slova :D

ragib 1
rasim 2
ibro dirka 10
itd.......................

Ti si bliže svojim izjavama o "hvatanju boga za muda" nego ja...nego nogatrans :lol: :lol:
zasto ne odgovris na moje pitanje?
Edin H.

#104 Re: Fizički napad od strane revizora GRAS-a

Post by Edin H. »

amseboy wrote:Nije tvoje da postvljas pitanja vlastima, nego da platis kartu :oops:
jel to ti vazda kupujes kartu ???[/quote]

Jok, eto ti kupujes :oops:[/quote]
role nikad ti ja nekupujem kartu ;) nisam budala ko ti.[/quote]

Pa ti si mangup pravi covjece :shock:
amseboy

#105 Re: Fizički napad od strane revizora GRAS-a

Post by amseboy »

Edin H. wrote:
amseboy wrote:Nije tvoje da postvljas pitanja vlastima, nego da platis kartu :oops:
jel to ti vazda kupujes kartu ???
Jok, eto ti kupujes :oops:[/quote]
role nikad ti ja nekupujem kartu ;) nisam budala ko ti.[/quote]

Pa ti si mangup pravi covjece :shock:[/quote]
HAHAH to mi je nadimak :)
Partizzanka

#106 Re: Fizički napad od strane revizora GRAS-a

Post by Partizzanka »

Prije par godina desio mi se tako incident sa priprostim papkom (ili njih 2) od konduktera.
Vozila sam se samo par stanica tramvajem ali sam kupila kartu sve uredno i kada sam je htjela ponistiti onaj aparat nije radio - znaci nije moja briga ja imam kartu ali nisam u mogucnosti da je ponistim. Otprilike odmah kad sam usla njih dvojica lesinara su se kretala sa drugog kraja tramvaja prema mome kraju. I sad kako ja to dok sam usla okrenula se tamo vamo i pogledam u njih i probam ponistiti kartu .... ne moze! Automat nesto ne radi ... oki hajde reko eto njih pa nek mi je oni svakako poniste.

a kako su oni mene vidjeli da stojim sama na kraju tamvaja ... onako lesinarski uzeo me je jedan na zub ... prodje komplet tramvaj KOMPLET i hop pred mene
ne vjerujem da cu ikada zaboraviti te tako papansko primitivne plave oci i onaj odvratni naglasak FUJ FUJ FUJ

iznapadao me sto nisam ponistila kartu htio da mu platim 20km
tu ja poludim kazem kako ne radi aparat
on me optuzi da lazem ... uzme mi kartu hop u aparat a ono NECE
eto reko vidite da ne lazem

kaze mogla si otici na drugi kraj tramvaja i reci vozacu da mu ne radi aparat

ma da ne bih mozda govno jedno ... jel tramvaj moj ili njegov/vas ciji vec???

jooooooooooooj evo mi pritisak na 2000 ode!

fuj fuj fuj !

dobro neko rece sve rodbinske veze ko zohari se nakotili po sredstvima javnog prevoza!
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#107 Re: Fizički napad od strane revizora GRAS-a

Post by bordo gandalf »

Sad ce ti MAN-lion's coach reci da nisi imala validnu kartu :lol:
Irvinovo stado

#108 Re: Fizički napad od strane revizora GRAS-a

Post by Irvinovo stado »

Kad vas uhvate bez karte, ako ste musko, dignite frku...recite da ste staro branili drzavu :lol: , slozite koju facu, budite maksimalno agresivni...
Ako ste zensko, tada se pravite blesavi... :D

Sto se tebe tice stari, svaka cast za prijavu i to...al ne mozes tako sa stokom... Naravno, svaka cast izuzecima...

Prije par mjeseci je jedan od revizora lupio samarcinu klincu od nekih dvanaest godina... Alo, lupio samar djetetu!!!
Edin H.

#109 Re: Fizički napad od strane revizora GRAS-a

Post by Edin H. »

rashtiman wrote:Sad ce ti MAN-lion's coach reci da nisi imala validnu kartu :lol:
Ma nije strankinja da ne zna da mora ponistiti kartu.

Ako ne radi jedan ponistac ides na drugi :oops:
bordo gandalf

#110 Re: Fizički napad od strane revizora GRAS-a

Post by bordo gandalf »

Edin H. wrote:
rashtiman wrote:Sad ce ti MAN-lion's coach reci da nisi imala validnu kartu :lol:

Ma kad je guzva ja se ne gurao do drugog ponistaca
Edin H.

#111 Re: Fizički napad od strane revizora GRAS-a

Post by Edin H. »

rashtiman wrote:
Edin H. wrote:

Ma kad je guzva ja se ne gurao do drugog ponistaca
da, ali kad je guzva ne mogu te ni klapiti :D
zemo_online

#112 Re: Fizički napad od strane revizora GRAS-a

Post by zemo_online »

primjetio sam da su zene uglavnom zrtve tj. da njih cesce kontrolisu.
Edin H.

#113 Re: Fizički napad od strane revizora GRAS-a

Post by Edin H. »

test01 wrote:primjetio sam da su zene uglavnom zrtve tj. da njih cesce kontrolisu.
Cinjenica je da se zene cesce sveraju :oops:
Partizzanka

#114 Re: Fizički napad od strane revizora GRAS-a

Post by Partizzanka »

ama tek sam bila usla u tramvaj ... i oni su usli na istoj stanici ... i dok sam ja se smjestila hajde reko da kartu poonistim ... vidim nece e pa super eto njih pravo da im prijavim kvar i eto neka je oni poniste valjda imaju cime to uraditi ... znaci jos im cinim uslugu jos me oni uhvatili peglati stoka neodgojena!
JThomas

#115 Re: Fizički napad od strane revizora GRAS-a

Post by JThomas »

a šta imaš protiv plavih očiju? :twisted:
Edin H.

#116 Re: Fizički napad od strane revizora GRAS-a

Post by Edin H. »

JThomas wrote:a šta imaš protiv plavih očiju? :twisted:
Mozda preferira Disciplinu kicme i sarene oci :-)

kojeime

#117 Re: Fizički napad od strane revizora GRAS-a

Post by kojeime »

Ja bih bio najsretniji kada bi kod nas bio ovakav sistem:

1. situacija: Ulazi revizor. Dobar dan, kartu molim. Nemam/nisam ponistio, itd. Dobro, moracete platiti doplatnu kartu. Necu. Revizor ne raspravlja dalje, uzima voki-toki i na sljedecoj stanici ulaze 4 policajca koja izvode putnika bez karte. Kraj price. I onda putnik plati i doplatnu kartu i sudske troskove.

2. situacija: Dobar dan gospodjice, kartu molim. Nemam/nisam ponistila, itd. Dobro mala, dobra si ti, a da mi das broj telefona, idemo na kafu. Putnica uzima mobitel, na sljedecoj stanici ulaze 4 policajca i odvode revizora. Kraj price. I onda revizor ostane bez posla. I plati sudske troskove. I kazna za maltretiranje.

Ali fakat, maltretirati zene (djevojke), otimati strancima pasose pa im uzimati 50 eura umjesto 26,60KM sa davanjem potvrde je kriminal i kakvi god da smo mi putnici, za ovo revizori nemaju opravdanje.

Nesto kontam, ako 4 revizora izvedu putnika iz tramvaja i zadrzavaju na stanici, moze li ih tuziti za protivpravno zadrzavanje i ogranicavanje kretanja? Koliko ja znam jedino ovlastene osobe (policija i slicno) imaju pravo legalno zadrzati osobu i ograniciti joj slobodu kretanja, revizori nisu ovlastene osobe za te stvari. A to su oboje su krivicna djela.

Pa na sudu putnik plati i doplatnu kartu i sudske troskove, a revizori budu osudjenji za krivicno djelo protivpravnog zadrzavanja i ogranicavanje slobode kretanja.
Amidza Efendija

#118 Re: Fizički napad od strane revizora GRAS-a

Post by Amidza Efendija »

kojeime wrote:Ja bih bio najsretniji kada bi kod nas bio ovakav sistem:

1. situacija: Ulazi revizor. Dobar dan, kartu molim. Nemam/nisam ponistio, itd. Dobro, moracete platiti doplatnu kartu. Necu. Revizor ne raspravlja dalje, uzima voki-toki i na sljedecoj stanici ulaze 4 policajca koja izvode putnika bez karte. Kraj price. I onda putnik plati i doplatnu kartu i sudske troskove.

2. situacija: Dobar dan gospodjice, kartu molim. Nemam/nisam ponistila, itd. Dobro mala, dobra si ti, a da mi das broj telefona, idemo na kafu. Putnica uzima mobitel, na sljedecoj stanici ulaze 4 policajca i odvode revizora. Kraj price. I onda revizor ostane bez posla. I plati sudske troskove. I kazna za maltretiranje.
{...}
Nazalost ne bi bilo dovoljno policije, narocito ne za (1). A osim toga, policija bi trebalo da hvata malo krupnije ribe od ovih sitnih lopovcica sto se sveraju po tramvajima, i jos se time poslije hvale.

Trik je u tome da se Sarajevo doooobro poseljacilo (ili je uvijek bio seljacki grad, ali nisam primjecivao). Milina nam se busat u prsa sa kojekakvim evropskim i svjetskim nominacijama, te domacini Malog slagera sezone, STENSa ;) i Olimpijade, a ovamo sve go lopov, ne placa kartu za tramvaja. Bilo bi nam svima mnogo unosnije opljackati banku, ili bar postati korumprani politicar ili vjerski vodja, bar znas da rizikujes za neke "normalne" pare.
dakcu

#119 Re: Fizički napad od strane revizora GRAS-a

Post by dakcu »

kad im cijene budu na nivou usluga koje pruzaju, onda mogu ocekivati da im svi kupuju karte. na plate nametunili poreza k'o u feudalizmu, od toga dio ide u KS, koji opet da milione GRAS-u i onda ovi naplacuju 1,70 za jednu stanicu voznje. nekom prilikom zurim na posao, knap krenuo, dolazi tramvaj. ulazim, jer je trica a kanim do poste. bez ikakvog upozorenja skrene na skenderiji. odem do vozaca da ga pitam ko ce mi vratiti novac koji sam da za kartu, jer sam zelio putovati do poste. "pitaj premijera, on je tako reko", rece krezubi vozac i okrenu glavu. a ja pjeske dalje i zakasnim na posao.
bordo gandalf

#120 Re: Fizički napad od strane revizora GRAS-a

Post by bordo gandalf »

sarajev_o

#121 Re: Fizički napad od strane revizora GRAS-a

Post by sarajev_o »

zamisli stojis na stanici jedno 5 minuta dolazi tramvaju ulazis unutra raja sjedi neki se drze al ima mjesta,hvatas se za sipku koja nije masna.Klima radi malo je vruce ali ima dovoljno zraka za sviju.Vozac izgleda uljudno i najavljuje svaku stanicu na dva jezika.Ulaze revizori vozac govori karte na pregled kontrola.Prilaze vam reve fino obuceni,mirsu .Dobar dan gospodine da li imate vasu kartu a ti ono vadis godisnju.Hvala gospodine prijatno eeeeeeeeeeeeee
cappy_tempo

#122 Re: Fizički napad od strane revizora GRAS-a

Post by cappy_tempo »

a sta ce babo da vozi, oto mu poso! :mrgreen:

Liora

#123 Re: Fizički napad od strane revizora GRAS-a

Post by Liora »

Imaju takav običaj ali ne samo prema strancima. Koliko samo puta izgubimo respekt turista prema našem gradu zbog tih masnih i napaćenih jadnika koji smatraju, očito, da je karta jedan od najbitnijih aspekata života.
Imala sam sličan slučaj kada me revizor krenuo fizički da napadne, išla sam u policiju , kažu oni "Eto, nije ništa uradio" i toliko o GRAS-u. Od tada im namjerno ne plačam karte , niti planiram u budućem vremenu. :D
saramara

#124 Re: Fizički napad od strane revizora GRAS-a

Post by saramara »

Dok god medju revizorima ne bude odnos 70:30 za one koji su se i miru vozili tramvajem ja kupiti kartu neću. Oni su preskakali šine da ih ne udari struja do neki dan a sada glume silu. Svaki put kada mi se lijepo obrate ja izadjem, kada su drski ja budem još drskiji prema njima.

Jednom mi se desilo stojim na prvim vratima i ulaze oni na Marin-dvoru i samo čujem jednog od njih "nemoj u ovaj, nemoj u ovaj eno onih džeparoša ušli su da se ne kačimo sa njima ". Znači trebaš biti idiot, budala, džeparoš ili ubica ap da te oni ne diraju

Zato nek se jebu ja dok se njihova struktura ne promijeni kupiti je neću
sarajev_o

#125 Re: Fizički napad od strane revizora GRAS-a

Post by sarajev_o »

danas scena na socijalnom turista stariji covjek kupio ja kartu ali je nije mogao ili nije znao ponistiti svadja se sa njima ulazi u novi tramvaj vozac se dere na njega da ne ponistava kartu dok ne ukljuci aparat covjek se zbunio ponisti i posla ih sve u pm sreca pa je poludio.
Post Reply