Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
goibos wrote:stavite karakteristike, opremu i cijenu najjeftinijeg fluensa sa jedne strane i stavite karakteristike, opremu i cijenu najjeftinije oktavije sa druge strane pa uporedite... sigurno da je fluens i bolji, napredniji i opremljeniji a cijena je tu negdje(čak je i jeftiniji jer kad bi se na osnovnu oktaviju dodala oprema koju fluens ima cijena bi joj skočila bar za 5K)
goibos wrote:ferari je prodao možda 1000 auta u svijetu u prošloj godini pa bi po toj tvojoj logici značilo da je škoda bolja od ferarija
normalno da se imaju dobru prodaju kad su jeftini, samo će im sad dacia uzeti dobar dio tržišta
bas ti si maloprije naveo kako je renault jeftiniji
frngla wrote:nisam stavio najslabiju oktaviju naravno da bi igra bila bare-bare, najslabiji motor je jos jeftiniji, a ne skuplji šahu, idole, care
edit: na novom meagane-u moguce, samo sto kaska za autom nize klase, jedno cekaj 12 godina znaci 99 fabia imala gumenu tablu
normalno da je jeftiniji... trebao si njega staviti pa dodati opremu(ovo oprema kod škode znači: klima, 2 zračna jastuka(6 nikad neće imati), radio(mislim stvarno), pepeljara (da, da), komande za radio na volanu još nisu savladali pa to ne možete ni doplatiti, električni dizači) na te 22K sa opremom bi bilo preko 30K hhahaha za auto od 80KS xaxaxa
ne znam šta smatraš gumom, kažem ti da sam imao fabiju 1,4 mpi clasic paket + doplata za pepeljaru, upaljač i klimu , nije baš za pohvalu ni unutrašnjost ni motor a vanjski dizajn je bio odličan, puno ljepši od fabije2
i za kraj, novi megane je jedan od najljepših auta u klasi, eto
i
Pa ako išta možeš uraditi na Octaviji, to su doplate. Od multifunkcionalnog volana do električnih sjedišta za vozača i suvozača. Šta će mi pepeljara i upaljač, ne pušim. Skloni mi ih iz auta, doplatit ću ako mi treba (kod većine proizvođača se to svakako doplaćuje). Ali kod Renaulta moraš kupiti Fluenca sa najskupljom opremom (Dynamique) da bi imao pomjeranje volana po visini i dubini. Jeftinija oprema (Expression) ima dvozonsku klimu, aluminijske naplatke, ESP i volan koji se pomjera samo po visini. To je meni neshvatljivo.
Bilo kako bilo, Dacia je ozbiljan igrač, a ove godine je Sandero pretekao i Golfa po prodaji u BiH...
mislim, normala da je duplo jeftiniji od Golfa, ali barem je srušio tu psihološku barijeru tradicije Golfa...
Better Man wrote:Recu ti da opet govoris gluposti u vezi kvalitet Renaulta! Kupio 2007. godine novog Clia, 1,2 16v benzinca, Dynamic oprema. Presao 81 hiljadu i nesto km i nikakvih problema nisam imao. Radi savrseno, samo redovni servisi i to je to. J....s auto koje se moze lako otvoriti i odvuci i sto je jos gore koje ti neko moze otkljucati kljucem svog auta. Prica mi kolegica s posla slucaj svoje prijateljice kad je dosla na parking po auto da ide kuci. Cura vozi Fabiu. Dosla ona na parking i fino otkljucala auto i krenula kuci, kad u po puta primjeti bruku opusaka u pepeljari, a ona ne pusi. Tad ona skonta da je otkljucala i upalila tudju Fabiu, a ne svoju. Vrati se na parking i sjedne u svoje auto. Tudja Fabia kju je otkljucala i upalila bila iste boje kao njena i parkirana do njene. Koliko god Clio bio gradsko auto, on je ipak udoban i nije tvrd kao Fabia, Polo ili Golf. Danas poslije posla odem u praonicu i prije mene bio na redu od mog prijatelja njegov gazda na poslu. Covjek kupio novu Opel Insigniu sa jacim Diesel motorom. Auto ga je do registarcije kostalo 41 hiljadu i nesto KM. Auto je sa full opremom kakvu za za te pare u Passatu mozes samo sanjati, a pitanje je dali bi Golfa Diesl verziju sa full opremom mogao dobiti za te pare. Jedan moj poznanik je Golfa 6, 2,0 TDI sa full opremom platio 48 hiljada KM. Reako sam mu da je lud, jer za te pare je mogao kupiti pravu limuzinu, npr. pomenutu Insigniu, C5, Lagunu, Mazdu 6, Toyotu Avensis. Dosta je vise precjenjenih pljackasa iz VW koncrna koji za puno novca daju malo!
odvadi malo, auta imaju kodirane kljuceve jos od 94-e
a onaj saraf kod steke, nisam corav da ga zamjenim sa rucicom podesavanja retrovizora
Znam da francuska auta odavno imaju kodirane ključeve za VW grupaciju ne znam. Vezano za navedeni slućaj nemam šta odvaditi, jer je to živa istina!
Ma, Škodin ključ sve otvara. Na parkingu pritisnem dugme na ključu i otvori se svaka Škoda koja je tu. Proberem sebi auto i furam dalje. To je nepisani kodeks među vozačima Škode - biraj i vozi, što je moje, to je i tvoje.
Better Man wrote: Tad ona skonta da je otkljucala i upalila tudju Fabiu, a ne svoju. Vrati se na parking i sjedne u svoje auto. Tudja Fabia kju je otkljucala i upalila bila iste boje kao njena i parkirana do njene.
Ovo je cista izmisljotina..imao sam Golfa 3 i znam problem s kljucevima. Tacno je da se moglo otkljucati pola trica po gradu s istim kljucem ali nema sanse da bi upalio drugu osim svoje, jer su kljuc i brava motora kodirani. Znam da su na cetvorkama popravili i problem sa otkljucavanjem vrata pa je bilo nemoguce otkljucati drugi auto. Moguce da na Fabiji jos nisu bili rijesili problem s vratima ali nema sanse da se moze upaliti drugi auto.
Neko tu malo lagi..jal ti, jal tvoja jaranica jal njena jaranica ne znam..
Jedino da nije ona Felicia sa 1.6 motorom iz VW-a imala isti, jer je jedino ona imala posten kompjuter, uh, doduse, bio je i model 1.3 LXi, i on je morao imati kompjuter...?
1.3 karburator i 1.9 D od elektronike su imali akumulator, i radio-kasetofon-CD, kad ga ugradis...
Better Man je malo naporan sa ovom pricom o otkljucavanju jednog auta sa vise kljuceva. Cas je u igri Golf 4, pa malo tata i Golf 5, pa evo sad se i sve fabije otkljucavaju jednim kljucem ... Koje mlacenje prazne slame
Sad cu nas sviju zajedno prijaviti moderaciji da brise...
Kao sto rekoh i na temi Octavia vs. Fluence (mada ja njih tesko vidim kao direktnu konkurenciju, suvise su razliciti...), ja bih izmedju ta 2 izabrao Octavia-u, iako bih radje izabrao nesto trece... I to zato sto mi je Flence nedorecen, vec sam objasnjavao sta i kako meni "ne lezi"... Megane mi se svidja, Fluence ne bas... Mada ako cujete da neko poklanja jedan, slobodno me prijavite, a ja vodim na mesinu.......
Better man baca male bombuse po forumu
ehheheheheheehh mafia neka ozbiljna
Meni je Octavia mnogo bolji izbor u odnosu na Fluence...Fluence je ok,ali jbg kako vidim i on te fino izadje.....
Nesto mi ljepse uzeti Octaviu TDI ili MPI kako ko voli nebitno....Izgleda mi nekako ozbiljnije,u globalu mi
vise odgovara od Fluenca....
Sta vam ja mogu kad ne vidite dalje od Vw koncerna i kad mislite da ono sto sam napisao nije tacno, kad jeste. Fringla samo se ti tjesi da je Fabia bolja od Clia i da ima kvalitetniju unutrasnost, jer i sam znas da nije tako!
Better Man wrote:Sta vam ja mogu kad ne vidite dalje od Vw koncerna i kad mislite da ono sto sam napisao nije tacno, kad jeste. Fringla samo se ti tjesi da je Fabia bolja od Clia i da ima kvalitetniju unutrasnost, jer i sam znas da nije tako!
a de ti saznaj nesto novo
Jaro ba,jedina iskustva tvoja sa autima su,od tvojih prijateljica,prijatelja i njihovih roditelja
de ti nesto dozivi pa nam objasni to
bez ljutnje,namjera posta nije konflikt
Better Man wrote:Sta vam ja mogu kad ne vidite dalje od Vw koncerna i kad mislite da ono sto sam napisao nije tacno, kad jeste. Fringla samo se ti tjesi da je Fabia bolja od Clia i da ima kvalitetniju unutrasnost, jer i sam znas da nije tako!
fabija/fobija je strašno "sterilno" auto, neprimjetno izvana, unutra bezlično totalno, WAG usto motku svojim minimalističkim dizajnom u kombinaciji sa jeftinim materijalima. za razliku od nove, gdje su odmakli svjetlosnu godinu naspram ove skule sa slike.
prosvijetli me, ti sveti covjece
ima naravno
da se razumijemo, oba imaju dobru opremu
Frngla,ova fabia nema nista bolju plastiku od ovog clia(facelift),tu su negdje kad je u pitanju gornji dio instrument table (mekana gumirana plastika), ali zavrsna obrada je dosta bolja kod fabie.