Xbox 360
Moderator: Benq
-
Eborg
#101 Re: Xbox 360
Trenutno igram Tropico 3. Prvi put da igram strategiju na Xboxu, mislio sam da će biti katastrofa zbog kontrola ali sam vrlo ugodno iznenađen. Ludilo od igre, super je bila i na PC-u. Ko voli ovakav tip igara svakako preporuka! 
- House
#102 Re: Xbox 360
Eborg wrote:Trenutno igram Tropico 3. Prvi put da igram strategiju na Xboxu, mislio sam da će biti katastrofa zbog kontrola ali sam vrlo ugodno iznenađen. Ludilo od igre, super je bila i na PC-u. Ko voli ovakav tip igara svakako preporuka!
Super igrica imam je na PC
-
Eborg
#103 Re: Xbox 360
Jao nisam to znao, vidi fakat.
Bit će ludilo, pravo dobra za relaksaciju. 
-
obican covjek
#104 Re: Xbox 360
evo gledam trailer od tog cini se da nije losa 
btw. pricam ja sa drugom danas oko xbox-a i on govori da ima slim 250 gb modovan u nekoj radnji prije vjecne vatre ?
jestel' upuceni u to
EDIT: brzo ovaj prica na videu
šta jel može ovaj normalni pržac ? i treba mi dual dvd-ovi ?
btw. pricam ja sa drugom danas oko xbox-a i on govori da ima slim 250 gb modovan u nekoj radnji prije vjecne vatre ?
jestel' upuceni u to
EDIT: brzo ovaj prica na videu
-
Eborg
#105 Re: Xbox 360
Je li iko igrao preko Livea, kakav je ping iz BiH?
-
Thug...
#106 Re: Xbox 360
Igram ja skoro svaki dan najvise Forze, pomalo i ponekad Black Ops i Halo i nemam nikakvih problema specijalnih, net mi je 1Mb nekad kad sa Amerikancima Forze igram bude malo laga ali to je normala sve zavisi sa kim i u koje vrijeme...Eborg wrote:Je li iko igrao preko Livea, kakav je ping iz BiH?
- dzeno123
#107 Re: Xbox 360
E dobro ste rekli, Ballad of Gay Tony bolji od GTA 4. 
-
Eborg
#108 Re: Xbox 360
Joj što mene ti megabiti vazda bune, kod mene je 4096/512 Kbps, koliko je to megabita? Je li to dovoljno za Live? 
- dzeno123
#109 Re: Xbox 360
To ti je 4 mbita sto je i vise nego dovoljno za live.Eborg wrote:Joj što mene ti megabiti vazda bune, kod mene je 4096/512 Kbps, koliko je to megabita? Je li to dovoljno za Live?
-
Eborg
#110 Re: Xbox 360
Tnx!
Trebam konačno da nabavim onaj wireless adapter, nema to nigdje kupiti u Sarajevu, zar ne? Tražim onu N verziju, to je onaj crni, sa dvije antene.

-
Thug...
#111 Re: Xbox 360
Ja ti licno nebi preporucio taj Wireles adapter jer ces imati problema sa matchmaking-om i neces se moci nekad konektovati u neke sobe ili igrati sa prijateljima...Naime moras imati NAT otvoren na ruteru da bi ti radio box bez tih problema a wireles u zavisnosti od rutera je tesko "namudati" nekad da radi kako treba zbog pa cak ako to i uradis raznorazni signali od npr.telefona i slicnih uredzaja znaju "drkati" po konekciji ovo ti pricam sve sto sam citao dok sam ja svoj riktao da proradi...Uglavnom kabal ti je zakon dodjelis jednu IP adresu u DMZ ili port forwarding u ruteru za box istu ukucas rucno u box i picis, da li ti je NAT otvoren kako treba mozes testirati sa xbox-a direktno i znati sta se desava...
I da ti si na 4megabita tako da mozes piciti bez problema...
Inace meni je Live extra stvar kako su to sve odradili kako se mozes uvezati sa rajom pricati i koristiti MSN account i sa web-ovima od igara samo dodjes logujes se tvog tag tvoje sve itd...i ostalo zbog toga ga i nisam fleshnuo jebiga ne moram igrati odmah svaku igru kad izadje mogu se strpiti par mjeseci i kupiti je na nekom sellout-u jer ipak i igranje originala i online ima svoju car neku i licno mi je puno bolje to iskustvo i sta sve ima na Live-u nego na PS3 kad sam ga imao, najace je kad mi kazu ja ali Live se placa na pleyki je besplatno jah sta je 70km GODISNJE koliko ja placam pretplatu za sistem koji radi ok i pruza mi neku satisfakciju NISTA neko skrsi vise kesa za noc u kafani ha ja
I da ti si na 4megabita tako da mozes piciti bez problema...
Inace meni je Live extra stvar kako su to sve odradili kako se mozes uvezati sa rajom pricati i koristiti MSN account i sa web-ovima od igara samo dodjes logujes se tvog tag tvoje sve itd...i ostalo zbog toga ga i nisam fleshnuo jebiga ne moram igrati odmah svaku igru kad izadje mogu se strpiti par mjeseci i kupiti je na nekom sellout-u jer ipak i igranje originala i online ima svoju car neku i licno mi je puno bolje to iskustvo i sta sve ima na Live-u nego na PS3 kad sam ga imao, najace je kad mi kazu ja ali Live se placa na pleyki je besplatno jah sta je 70km GODISNJE koliko ja placam pretplatu za sistem koji radi ok i pruza mi neku satisfakciju NISTA neko skrsi vise kesa za noc u kafani ha ja
-
Eborg
#112 Re: Xbox 360
Ma Xbox je patnja povezati na Live.
Povežem ga kablom, dobro sam se napatio dok sam to uspio, morao sam resetovati postavke modema, prčkati MAC adrese, ma patnja živa. Maloprije sam evo pokušao ali nešto neće, nemam živaca da to radim ali u principu može, skidao sam demo igre, nikad nisam igrao online.
Ajde živ bio daj mi savjet šta onda da uradim ako misliš da wireless adapter nije najbolje rješenje. Modem (kablovska->modem->wireless router) mi je u jednoj prostoriji a Xbox 360 u drugoj. Da li da kupujem još jedan wireless router koji da koristim kao bridge pa onda da samo spojim sa Xboxom ethernet kablom (može li ovo uopće?) ili da kupim još jedan modem i idem samo na ethernet kabal?
BTW, i ja igram samo originale, nije uopće frka!
Povežem ga kablom, dobro sam se napatio dok sam to uspio, morao sam resetovati postavke modema, prčkati MAC adrese, ma patnja živa. Maloprije sam evo pokušao ali nešto neće, nemam živaca da to radim ali u principu može, skidao sam demo igre, nikad nisam igrao online.
Ajde živ bio daj mi savjet šta onda da uradim ako misliš da wireless adapter nije najbolje rješenje. Modem (kablovska->modem->wireless router) mi je u jednoj prostoriji a Xbox 360 u drugoj. Da li da kupujem još jedan wireless router koji da koristim kao bridge pa onda da samo spojim sa Xboxom ethernet kablom (može li ovo uopće?) ili da kupim još jedan modem i idem samo na ethernet kabal?
BTW, i ja igram samo originale, nije uopće frka!
- House
#113 Re: Xbox 360
obican covjek wrote:evo gledam trailer od tog cini se da nije losa
jestel' upuceni u to
EDIT: brzo ovaj prica na videu![]()
Vecina przaca podrzava dual layer diskove , sto se tice slim Xboxa njega je jako zajebano flashati a to kod vatre nisam cuo pogledaj
- House
#114 Re: Xbox 360
Ja ne smijem uštekati onaj ethernet kabl da me neko puškom tjera
Skinem li novi update vozdrica igranje pirata i DVD ROM ode u stock 000000000000 
-
Eborg
#115 Re: Xbox 360
Eto ti, ti dok kupiš pirata i platiš flashovanje svako malo mi za 10-tak KM više imamo triput bolju stvar. I vazda mirni, svi patchevi tu, updateovi, demo igre, ma ludilo. 
-
Thug...
#116 Re: Xbox 360
Nista to dva rutera to je opet isto sranje jer ce ruteri komunicirati preko wirelesa tako da nisi nista dobio jos narocito preko bridge-a neki portovi nisu otvoreni a to je za live i za matchmaking najbitnije jer to radi kao P2P preko portova...
Ako si vec skopcao to sa kablom na sadasnji ruter i imao problema mozda je samo do postavki a vidim gore da bi investirao nesto mozda da samo uzmes novi ruter i zamjenis postojeci ja koristim
http://homestore.cisco.com/en-us/Router ... ewprod.htm
i podesio sam sve za 5 minuta...Ruter mi se normalno kaci na kablovski net preko ppoe konekcije to sve sredis da radi i fora je u Boxu stavis manuelno IP adresu normanlno to vidis koji range daje ruter obicno je po defaultu 192.168.1.x i isto za subnet 255.255.0.0 i ukucas DNS od svog internet providera koji mozes vidjeti u ruteru kad se konektuje na net negdje u statusu konekcije svaki ruter ima svoje nesto gdje se taj podatak pise ono kod bihneta je npr.195.222.32.10...
E to sto izdvaja ovaj moj ruter gore je sto ima tu DMZ opciju ili ti DeMilitarized Zone sto nemaju svi ruteri(vidi imas li sta slicno u svom) i tu su svi portovi otvoreni tako da sve sto uradis je da dodas jednu IP adresu tj. ovu koju ubacis u box u tu zonu i to je to ruter zna kad se pojavi uredzaj sa tom IP adresom da su za nju svi portovi otvoreni, nema zezancija za portforwarding-om mac adresama itd...
Otidji na xbox.com i napravi mozda novi live account mozda nisi nesto zavrsio od registracije na tom starom posto te znaju pitati malih milion pitanja i u tim postavkama i u xbox postavkama izaberi zemlju kao da si iz Britanije i adresu neku ukucaj(ja sam googlao mcdonalds london i ukucao tu adresu) kao da tu zivis jer ti to treba da bi koristio live ostale zemlje samo ti kaze da ne moze jer nema podrske ta stvar je isto bitna jer ne mozes ukucati bon za live ako nemas adresu stanovanja znam bas nidje veze...
Bonove mozes uzeti sa ove dole stranice ja sam je koristio vise puta platim preko paypala dobijem kljuc na mail u roku od 5 minuta nikakvih problema cak sam i poene kupovao za neke DLC sve cak nekad bude akcija live bon plus poeni za smijesnu cijenu uglavnom ja nisam nasao jeftinije nigdje
http://electronicfirst.com/
Nadam se da sam ti bar malo pomogao ako imas kakvo jos pitanje slobodno ako sve sredis i juras Forze kad javni se da se vidimo na cesti
Ako si vec skopcao to sa kablom na sadasnji ruter i imao problema mozda je samo do postavki a vidim gore da bi investirao nesto mozda da samo uzmes novi ruter i zamjenis postojeci ja koristim
http://homestore.cisco.com/en-us/Router ... ewprod.htm
i podesio sam sve za 5 minuta...Ruter mi se normalno kaci na kablovski net preko ppoe konekcije to sve sredis da radi i fora je u Boxu stavis manuelno IP adresu normanlno to vidis koji range daje ruter obicno je po defaultu 192.168.1.x i isto za subnet 255.255.0.0 i ukucas DNS od svog internet providera koji mozes vidjeti u ruteru kad se konektuje na net negdje u statusu konekcije svaki ruter ima svoje nesto gdje se taj podatak pise ono kod bihneta je npr.195.222.32.10...
E to sto izdvaja ovaj moj ruter gore je sto ima tu DMZ opciju ili ti DeMilitarized Zone sto nemaju svi ruteri(vidi imas li sta slicno u svom) i tu su svi portovi otvoreni tako da sve sto uradis je da dodas jednu IP adresu tj. ovu koju ubacis u box u tu zonu i to je to ruter zna kad se pojavi uredzaj sa tom IP adresom da su za nju svi portovi otvoreni, nema zezancija za portforwarding-om mac adresama itd...
Otidji na xbox.com i napravi mozda novi live account mozda nisi nesto zavrsio od registracije na tom starom posto te znaju pitati malih milion pitanja i u tim postavkama i u xbox postavkama izaberi zemlju kao da si iz Britanije i adresu neku ukucaj(ja sam googlao mcdonalds london i ukucao tu adresu) kao da tu zivis jer ti to treba da bi koristio live ostale zemlje samo ti kaze da ne moze jer nema podrske ta stvar je isto bitna jer ne mozes ukucati bon za live ako nemas adresu stanovanja znam bas nidje veze...
Bonove mozes uzeti sa ove dole stranice ja sam je koristio vise puta platim preko paypala dobijem kljuc na mail u roku od 5 minuta nikakvih problema cak sam i poene kupovao za neke DLC sve cak nekad bude akcija live bon plus poeni za smijesnu cijenu uglavnom ja nisam nasao jeftinije nigdje
http://electronicfirst.com/
Nadam se da sam ti bar malo pomogao ako imas kakvo jos pitanje slobodno ako sve sredis i juras Forze kad javni se da se vidimo na cesti
-
Thug...
#117 Re: Xbox 360
I da se izjasnim ja sam kupio nov Xbox i konto sam ga fleshati ali sam imao ono mjesec dana gratis Live sto se dobije uz nov uredzaj i kontam odo to ispucati pa cu onda i jednostavno igrao sam tih mjesec dana i tu su me "kupili" sto se kaze i odustao sam od fleshanja bez ikakvog razmisljanja 
-
Eborg
#118 Re: Xbox 360
Hvala ti na odgovoru!
Ipak, mislim da se nismo dobro razumjeli.
Ja sam spajao Xbox već 5-6 puta na live u zadnjih 1,5 godinu. Prvi put sam se napatio dok sam naštimao manuelno sve te adrese i nakon toga je moglo, dakle radi. Prije nekih sat-dva sam pokušao opet pa nije prošlo, ne znam zašto, možda opet treba prčkati oko IP adresa. U svakom slučaju, sve je OK sa accountom, pada na network settingsu, garant treba prčkati oko DNS postavki.
Ne ide to preko routera već kabal iz modema ukopčam direkno u Xbox, dakle imam komunikaciju kablovska->modem->Xbox a router stoji ištekan sa strane.
Sad, pošto kažeš da izbjegnem kombinaciju kablovska->modem->wireless router 1->wireless router 2->Xbox te ovaj wireless Xbox adapter, da li onda da kupim još jedan Motorolin modem i u toj drugoj sobi idem preko ethernet kabla a ovaj wireless samo za laptop da ostavim?
Inače, obični je wireless router TP-LINK TL-WR340G.
http://www.tp-link.com/products/product ... =TL-WR340G

Ja sam spajao Xbox već 5-6 puta na live u zadnjih 1,5 godinu. Prvi put sam se napatio dok sam naštimao manuelno sve te adrese i nakon toga je moglo, dakle radi. Prije nekih sat-dva sam pokušao opet pa nije prošlo, ne znam zašto, možda opet treba prčkati oko IP adresa. U svakom slučaju, sve je OK sa accountom, pada na network settingsu, garant treba prčkati oko DNS postavki.
Ne ide to preko routera već kabal iz modema ukopčam direkno u Xbox, dakle imam komunikaciju kablovska->modem->Xbox a router stoji ištekan sa strane.
Sad, pošto kažeš da izbjegnem kombinaciju kablovska->modem->wireless router 1->wireless router 2->Xbox te ovaj wireless Xbox adapter, da li onda da kupim još jedan Motorolin modem i u toj drugoj sobi idem preko ethernet kabla a ovaj wireless samo za laptop da ostavim?
Inače, obični je wireless router TP-LINK TL-WR340G.
http://www.tp-link.com/products/product ... =TL-WR340G
-
Thug...
#119 Re: Xbox 360
Pa najbolje bi ti bilo da box skopcas direktno na ruter jer ppoe konekcija na boxu nije bas jaca strana narocito na nasim mrezama i to sam citao da i vani ljudi imaju problema pa ga ja tako direktno na modem nisam nikad ni probao skopcati ima i ono promijenis pass od net-a nesjetis se da ga ukucas i u box a vamo dumas sta bi moglo da bude sto ne radi
...predpostavljam da ti je taj ruter podesen na ppoe i da sam "zove" internet ako da samo skopcaj box na njega sa kablom otidji u postavke u boxu stavi sve na automatiku i vidi hoce li proraditi jer to bi svakako trebalo raditi bezobzira na ovo gore oko DMZ i portova to se radi ako ako zelis i ako ti je taj NAT moderate kad ga testiras u network setingsima na boxu to je cisto da nebi imao problema da nemozes se konektovati sa nekim...
-
Eborg
#120 Re: Xbox 360
Nema kod mene passworda na netu, takva kablovska, plug & play.
Jedini password koji postoji je na wireless mreži.
Ali ponavljam ti opet, modem i router su u jednoj prostoriji a Xbox 360 u drugoj, nemaju veze jedno s drugim i prevelika je udaljenost da bi se vezali bilo kakvim kablom. Xbox kada i ide na net to je kada ga donesem u tu sobu zbog updatea i to je to, vratim ga gdje je bio, to sam uradio 4-5 puta za 1,5 godinu.
Zato mi i nije jasno kako da nabacim Xbox na net za stalno. Ili wireless adapter ili wireless bridge ili zaseban modem.
Ali ponavljam ti opet, modem i router su u jednoj prostoriji a Xbox 360 u drugoj, nemaju veze jedno s drugim i prevelika je udaljenost da bi se vezali bilo kakvim kablom. Xbox kada i ide na net to je kada ga donesem u tu sobu zbog updatea i to je to, vratim ga gdje je bio, to sam uradio 4-5 puta za 1,5 godinu.
Zato mi i nije jasno kako da nabacim Xbox na net za stalno. Ili wireless adapter ili wireless bridge ili zaseban modem.
-
obican covjek
#121 Re: Xbox 360
oticu nekad ha yaHouse wrote:obican covjek wrote:evo gledam trailer od tog cini se da nije losa
jestel' upuceni u to
EDIT: brzo ovaj prica na videu![]()
Vecina przaca podrzava dual layer diskove , sto se tice slim Xboxa njega je jako zajebano flashati a to kod vatre nisam cuo pogledaj
ako kaže da je flashovan, samo treba vidit u kom mjesecu je konzola proizvedena, jer ako je poslije 7-og mjeseca 2oIo onda nema šanse da je modan
-
Thug...
#122 Re: Xbox 360
Cuj nema password, plug and play kakva je to konfiguracija?Statis IP ili nesto? ne znam sta vise da ti kazem neka ti je sa srecom 
-
Eborg
#123 Re: Xbox 360
Vjerovatno, tako je od početka.
Ma ajde, uzet ću wireless adapter pa neka gori. Mogu li kako na routeru pozatvarati portove tako da samo pokriva dva računara u kući i Xbox i da se ne "rasipa" dalje?
Ili nešto slično, nisam baš vičan mrežama? 
Ma ajde, uzet ću wireless adapter pa neka gori. Mogu li kako na routeru pozatvarati portove tako da samo pokriva dva računara u kući i Xbox i da se ne "rasipa" dalje?
-
Eborg
#124 Re: Xbox 360
Nabavio Red Dead Redemption, zadobra! 
-
Eborg
#125 Re: Xbox 360
Spominje se Sarajevo u Red Dead Redemption, dobra zajebancija na račun grada.