Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
fixer

#101 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

ganjeta wrote:
Ocigledno da su imali problema.Sad se postavlja pitanje da li su te stvari dozvoljene u mladjim kategorijama,ocigledno jesu cim su dozvolili malenom...
Nisu nikad dozvoljene, ali doping kontrola je skupa disciplina. Pa neces kontrolisat svako dijete koje je nabilo loptu.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#102 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by crysis »

DrizzT wrote:Barcu fkt volim , ali valdes ne moze ni blizu ikera :)

pa i nemoze , nepamtim kad je primio zadnji put pet komada.
Tomahawk11
Globalni moderator

#103 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

Entropio wrote:
Tomahawk11 wrote:
Entropio wrote:"We talk on the field", reče Pique. A ovi "madriđani" se ugledali na svog trenera pa laju prije utakmice... :lol:

Realno, utakmica u subotu me ne uzbuđuje previše. Barca je komotno može izgubiti, jer su već praktično osvojili Primeru. Mislim da će Guardiola izaći sa trenutnim najjačim sastavom, bez nekih taktičkih iznenađenja (Valdes - Alves - Pique - Busquets - Adriano - Xavi - Keita - Iniesta - Pedro - Messi - Villa). Mislim da Milito neće igrati, a na DM će staviti Keitu jer je Mascherano suspendovan.
Utakmica u Kupu je druga priča i očekujem neka taktička iznenađenja (sitna, ali bitna), i očekujem pobjedu ovdje. Što se tiče Lige prvaka, dobro je što Barca igra prvu utakmicu u Madridu (očekujem da zabiju gol ili dva na strani i obezbjede prolaz već tamo).
Elem, da rezimiramo, ocekujes da ce Barcelona pobjediti u svim natjecanjima, kako i 80% ostatka svijeta koji prati fudbal. Ono sto sam vidio od simpatizera Barce, svi ocekuju da ce Barcelona osvojiti sve. Obzirom na prikazane igre, nista novo. Mislim da ipak, ako neko moze zapapriti corbu Barci, onda je to Real. Ako Barca pobijedi Real u ove 4 utakmice, odnosno osvoji Ligu, Kup i LP, onda se nema sta dalje pricati. Mislim da to nije moguce, a saznacemo brzo.
Očekujem da će pobjediti u Kupu i u Ligi prvaka, a u Primeri mogu i izgubiti (s obzirom na nedostatak igrača i igranje u Madridu).
To opet znaci da ocekujes da ce osvojiti sve. Bahato, nema sta, pa ne igraju sa Pofalickim...
Tomahawk11
Globalni moderator

#104 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

crysis wrote:

pa i nemoze , nepamtim kad je primio zadnji put pet komada.
Hoces da kazes da je Valdes bolji golman od Casillasa?! :zzzz:
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#105 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by crysis »

nije bolji , al tvrdnja da nemoze ni blizu nestoji . ipak je valdes drugi golman repke
Tomahawk11
Globalni moderator

#106 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

crysis wrote:nije bolji , al tvrdnja da nemoze ni blizu nestoji . ipak je valdes drugi golman repke
Kljucna rijec, ne kazem, dobar je Valdes golman, ali Casillas je za njega Messi. :D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#107 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

Tomahawk11 wrote:
crysis wrote:nije bolji , al tvrdnja da nemoze ni blizu nestoji . ipak je valdes drugi golman repke
Kljucna rijec, ne kazem, dobar je Valdes golman, ali Casillas je za njega Messi. :D
To je subjektivno mišljenje. Ako ja kažem da je Valdes bolji, to je opet subjektivno mišljenje. Ali ja bar imam neki argument (najmanje primljenih golova, recimo), a koji ti argument imaš? Naravno, ovo puno zavisi od odbrane i cijele ekipe, ali je ipak neki argument.
5 0 5

#108 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

Ja ocekujem prolaz u LS i Kup za Barcu. Sto se tice utakmice u Madridu, ocekujem bar jedan bod. To toliko i nije bitno za Barcelonu, koliko je bitno da se sacuvaju igraci za ova druga dva takmicenja. Madrid mora pobjediti tu utakmicu, prvo da se opravdaju za proslogodisnji debakl pred svojom publikom, a onda i za "confident boost". Ako Real izgubi utakmicu sutra, onda ce im biti puno teze da se dignu, u ostale tri. Zato mozda, dosadnih 1:1 je najlogicniji rezultat, sutra. Ja bih volio vidjeti 3:0 za Barcu.

Casillas je imao vise posla, pa je logicno da su njegovi "procenti" nizi. On je puno vise od golmana i za Real i za Spaniju. Za mene licno, Iker je trenutno (naj)bolji golman.
Tomahawk11
Globalni moderator

#109 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

Da je bolji, u reprezentaciji bi bio prvi golman. Vidis, selektor spanske reprezentacije nije obratio paznju na primljene golove... :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#110 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

505sCrtom wrote:Ja ocekujem prolaz u LS i Kup za Barcu. Sto se tice utakmice u Madridu, ocekujem bar jedan bod. To toliko i nije bitno za Barcelonu, koliko je bitno da se sacuvaju igraci za ova druga dva takmicenja. Madrid mora pobjediti tu utakmicu, prvo da se opravdaju za proslogodisnji debakl pred svojom publikom, a onda i za "confident boost". Ako Real izgubi utakmicu sutra, onda ce im biti puno teze da se dignu, u ostale tri. Zato mozda, dosadnih 1:1 je najlogicniji rezultat, sutra. Ja bih volio vidjeti 3:0 za Barcu.

Casillas je imao vise posla, pa je logicno da su njegovi "procenti" nizi. On je puno vise od golmana i za Real i za Spaniju. Za mene licno, Iker je trenutno (naj)bolji golman.
Cuj Casillas bolji, vidis da ljudi kazu da nije. Eto, Tevez je bolji od Messija... :zzzz: :P bi bila slicna glupost kad bi ovako nesto tvrdio.
Obuca9

#111 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Obuca9 »

Entropio wrote:
Tomahawk11 wrote:
To je subjektivno mišljenje. Ako ja kažem da je Valdes bolji, to je opet subjektivno mišljenje. Ali ja bar imam neki argument (najmanje primljenih golova, recimo), a koji ti argument imaš? Naravno, ovo puno zavisi od odbrane i cijele ekipe, ali je ipak neki argument.
A ne misliš možda da broj primljenih golova ovisi i od odbrane, a ne samo od golmana?
5 0 5

#112 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

Image

HE’S RISKING HIS JOB

Mourinho is nervous because he knows that Barça is better than them

Staying as the Madrid’s coach depends on the four matches against Barça

He’s obsessed with Iniesta and Xavi and he doesn’t know how to stop Guardiola’s team

The 5-0 makes him feel afraid of being humiliated again

Mascherano will play as a centre back in la Copa
Baudelaire

#113 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Baudelaire »

Čije su to novine? Boga mi, ko da o treneru Pofalićkog govore, a ne Mourinhu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#114 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

505sCrtom wrote:Image

HE’S RISKING HIS JOB

Mourinho is nervous because he knows that Barça is better than them

Staying as the Madrid’s coach depends on the four matches against Barça

He’s obsessed with Iniesta and Xavi and he doesn’t know how to stop Guardiola’s team

The 5-0 makes him feel afraid of being humiliated again

Mascherano will play as a centre back in la Copa
Sigurno da je pritisak na ekipi Reala i Mourinhu, jer oni moraju uzeti Barcu bar na nekom frontu, inace mrka kapa. S druge strane, breme favorita je na Barceloni. Ko ce pokleknuti pod svojim bremenom, vidjecemo.
fixer

#115 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Baudelaire wrote:Čije su to novine? Boga mi, ko da o treneru Pofalićkog govore, a ne Mourinhu.
:D
Elementarna greska - Murinho voli pritisak. :-)
5 0 5

#116 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

Mislim da je veci pritisak na Barceloni. Bar za sutra.
mrtva kokoš

#117 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by mrtva kokoš »

Tomahawk11 wrote:Da je bolji, u reprezentaciji bi bio prvi golman. Vidis, selektor spanske reprezentacije nije obratio paznju na primljene golove... :D
vidis ja sam na pocetku hejtovo valdeza, sto nije ni cudo kakve je barcelona godinama imala golmane, baiu,
hespa(i pored titula osvojenih u njegovoj eri) nikada ga necu zaboraviti :mrgreen: a onda i valdes je u pocetku imao odbrane za plakati. sto se polahko pocelo mijenjati sa osvojenim titulama, njemu je raslo samopouzdanje, odbrana je postala mnogo sigurnija i logicno je bilo da u jednoj takoj sredini i on napreduje sto se i desilo.

valdes ima tu nesrecu da za "protivnika" ima jednog casiljasa koji je mislim od pocetka jedna konstanta na golu madrida, golmana kojem je karijera pocela bas za vrijeme ere del bosqea 99 godine a 2000 je lega vec i prva titula. dok je za to vrijeme kroz barcelonu prosao reina, bonano i mozda jos koji golman ne sjecam se ni ja vise. tako da se valdes nasao na golu tek dolaskom rajkarda. i sam casiljas za mene ima neku sigurnost koju kod valdesa ne vidim i ako nema sumnje da je valdez postao klasa, onakve odbrane kao protiv shahtara su sasvim dobar pokazatelj njegovih kvaliteta. a sve ovo sto sam do sada napisao je dovoljan pokazatelj zasto del bosque preferira casiljasa u odnosu na valdesa. i meni kao velikom simpatizeru barcelone uopste nije tesko priznati to da je iker br. jedan

pogotovo mi nije tesko priznati kada se radi o jednom gospodinu, koji je zajedno za raulom sto se mene tice jedina ljudska i sportska gromada koja je igrala u realu od kako ja pratim fudbal. i to su jedina 2 igraca za koja mogu reci da bih volio da su igrala u barceloninim redovima a nisu, niti ce...

a ovaj prva utakmica mnogo vise znaci barceloni nego realu, jer ako sutra pobjede mislim da ih nece nista vise
zaustaviti. a ako izgube svasta je moguce. preznacajna utakmica i jednima i drugima zbog samopouzdanja, iako sto se tice lige nema pretjeranog znacaja...
Pokusaj_sa

#118 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Pokusaj_sa »

Bit cu u Barsi od prvog do osmog maja, a treceg maja se igra uzvratna lige prvaka na Kamp Nou.
Zna li ko koliko se krecu karte ?

Ima li nekih linkova za online kupovinu, ako ne budu bas vatra( a bice garant) ;)
fixer

#119 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Ja samo mogu prognozirati da ce zbir golova, kako utakmice budu odmicale, opadati.
Korisnicko ime

#120 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Korisnicko ime »

fixer wrote:Ja samo mogu prognozirati da ce zbir golova, kako utakmice budu odmicale, opadati.
Vrlo moguce...

U koliko je tekma sutra?
Charuga
Globalni moderator

#121 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Charuga »

Korisnicko ime wrote:
fixer wrote:Ja samo mogu prognozirati da ce zbir golova, kako utakmice budu odmicale, opadati.
Vrlo moguce...

U koliko je tekma sutra?
22:00
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#122 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by JoseMujica »

fakat kad je tekma?

Činjenica je da Joseov ostanak u Realu diktiraju ove utakmice protiv Barce...Ligu su manje više otpisali iako teorijski imaju šansu, ali ako popuši i kup i ligu šampiona ...noga mu je 100%

Čak sumljam da bi Perez bio zadovoljan da osvoje samo Kup
Dialer

#123 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Dialer »

Meni je Kasiljas mnogo precjenjen golman, frajer je kixer
fixer

#124 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Dialer wrote:
Meni je Kasiljas mnogo precjenjen golman, frajer je kixer
Svi oni imaju kikseve
http://www.youtube.com/watch?v=VSLYkWJ0 ... re=related
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#125 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

hz__semir wrote:
Entropio wrote:
A ne misliš možda da broj primljenih golova ovisi i od odbrane, a ne samo od golmana?
Pročitaj moj post do kraja. :)
Locked